دوستانه جان ❤️
شب خوش و خوب.
پست دوم از یخچالی سرشار از کالری:
سبزیجات و مصرف انواع آن، من جمله سبزی خوردن و انواع کلم. لطفا کلم ها را تحویل بگیرید 😊 بسیار زیاد میل بفرمایید،
انواع کلم را میل بفرمایید که شامل گل کلم، بروکسل، بروکلی، کلم سفید و کلم بنفش و …. کلم ها آنتی اکسیدان دارن و ضد سرطان هستن، بروکلی خودش به تنهایی یه پا اسید فولیک هست 😊 و خانوم هایی که قرص فولیک اسید مصرف میکنن، تا سطح فولات بدنشان مناسب باشد،
لطفا مصرف کلم ها و سبزیجات را بیشتر جایگزین ترشی های خانگی کنید.
ترشی خوب است، به به 🤭😊 ولی مصرف آن، کم و به قاعده
ولی در مورد سبزیجات و مصرف کاهو و کلم، زیادش هم، کمه 😊
من در هر روز یک بشقاب سالاد، برای اهل خانه به عنوان میان وعده آماده میکنم، در سفره ی من کنار غذای اصلی ، سالاد وجود نداره.
فقط یک شام در هفته، سالاد غذای اصلی خواهد بود که البته این سالاد وعده ی شام، فقط شامل سبزیجات نمیشه، بلکه مقداری پروتئین، که یکبار نصف سینه ی مرغ گریل شده و تکه شده هست که روی سالاد میذارم.
یکبار دیگر از یک پیمانه حبوبات پخته شده استفاده میکنم، مثل لوبیا چیتی پخته شده و با سالاد ترکیب میکنم. بار دیگر نخود را میپزم و ترکیب با سالاد میکنم و ….
سبزی خوردن هم، هفته ای یکبار میخرم و سر صبر و حوصله و با دقت همه اش را خوب پاک میکنم، یک برگ سالم از زیر دست من در نمی رود 😊🤭
مادر بزرگم را، مادری، صدا میزنم، قربان روی ماهش بشوم، که چقدر مادربزرگ ها شیرین اند، همیشه روسری به سر دارد 🥹
و بوی بهشت میدهد ، بوی گل❤️
انقدر آرام و با حوصله کار میکند، و مواظب است هیچ اسراف نشود، همین الان با سنی نزدیک ۸۵ سال، سیب زمینی که پوست میگیرد، چنان نازک پوست قهوه ای سیب زمینی را جدا میکند، درست مثل پوست کن. 👌
اینها شیر زنان نازنین قدیم اند، همانها که شش، هفت بچه بزرگ کردن، وجودشان برکت است، چون سبک زندگیشان برکت دار بود، به دور از اسراف، به دور از چشم و هم چشمی،
برای دل خودشان زندگی میکردن نه برای نمایش، نه برای نشان دادن زندگیشان به دیگران.
من بسیار میپسندم، که نعمت را درست مصرف کنیم، اتفاقا این، کم مصرف کردن نیست، بیشتر مصرف کردن خواهد شد، 👌 سبزی خوردن اگر با حوصله و خوبه خوب پاک شود، وزن بیشتری و حجم بیشتری سبزی میدهد، و نعمت را نباید اسراف کرد ❤️
به سبزی خوردن هفتگی برگردیم، 😊
بعد از پاک کردن، نیمی از سبزی را میشویم، و در کیسه ی مخصوص سبزی و کاهو قرار میدهم، من دو تا کیسه ی کوچک و بزرگ دارم، کیسه کوچک برای سبزی خوردن شسته شده، و کیسه ی کمی بزرگتر برای کاهوهای شسته شده،
و در هر وعده ، مقداری سبزی در سفره، کنار غذای اصلی میگذارم. و تا سه روز هفته از این سبزی شسته، میل میکنیم
نیم دیگر سبزی را نشسته داخل نایلون فریزر قرار میدم و کاملا هواگیری میکنم و گره میزنم و در یخچال تا سه روز سبز و سالم میماند و بعد از اینکه سبزی های شسته تمام شد، اینها را میشویم و دوباره تا سه روز دیگر هم سبزی خوردن آماده داریم.
خرید سبزی خوردن من، هفته ای یکبار و کاهو نیز دو هفته یکبار، همه را با هم نمیخرم. یک هفته یک عدد کاهو و بروکلی ، هفته ی دیگر کلم پیچ و بروکسل.
چون هر روز بشقاب سالاد میان وعده دارم، سس سالادهام به هیچ عنوان مایونز نمیباشد،
سس سالادهای من، ترکیب کمی روغن زیتون و نیمی از لیموترش تازه و کمی سبزی خشک معطر و کمی کنجد و نمک و فلفل سیاه
یخچال من خالی از سس های هزارجزیره و سس سفید سالاد هست. هیچ وقت یک ریال هم برای سس های صنعتی ندادم و هیچ وقت نخوردیم .
بسیار به تغذیه اهمیت میدم و هر چیز فروشگاهی و صنعتی را وارد یخچالم و سفره ام نمیکنم، حتی ماهدخت جانم را از وقتی که مرواریدهای سفیدش درآمد 🥰 و دندان درآورد، با این فرهنگ غذایی عادت دادم.
بخوریم و بیاشامیم، ولی اسراف نکنیم. و نعمت را تماما استفاده کنیم.
پر رزق و روزی باشید و تندرست 🙏❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️