2777
2789
به گفته دکتر مورس نوزادان انگلهای بسیار دوست داشتنی هستند (البته پیشاپیش از این مقایسه عذر خواهی می‌کند ). شما حتی اگر یک بیسکویت شور و یا آبمیوه معمولی میل کنید کودکتان تمام مواد مغذی آنچه را که شما می‌خورید جذب می‌کند بنابراین نیازی به نگرانی نیست. به نظر دکتر اشتون اگر آنقدر آب بدن را از دست دادید یا احساس ضعف کردید به پزشک خود مراجعه کنید. به هر حال استفراغ و حالت تهوع هیچ تاثیری در به هم زدن تعادل تغذیه ای ندارد. مطمئن باشید و تمام سعی خود را بکنید تا تمام ویتامینهای مورد نیاز دوران جنینی را به او برسانید. همچنین به گفته دکتر مورس کم بخورید ولی مکرر بخورید تا سیستم گوارش شما تحریک نشود. خوردن زیاد باعث تحریک و ایجاد حالت تهوع می‌شود. ولی اگر این حالت در شما بسیار عذب اور شود باید پزشک شما داروی ضد تهوعی که برای جنین بدون عوارض باشد تجویز کند. بعد از هفته شانزدهم معده اکثر خانمها میتواند غذاهای بیشتری را تحمل کند و در این زمان فرزند شما شروع به رشد و افزایش وزن می‌کند.
چه بخورم که به جنین صدمه ای نرسد این روزها وقتی خانمها باردار می‌شوند از اینکه چه بخورند و چه نخورند نگرانند و اینکه از بین مواد غذایی اصلی می‌خواهند ویتامینهای مورد نیاز دوران جنینی به فرزندشان برسد از این رو همیشه این سئوال در ذهنشان است که آیا آنچه می‌خورم سالم است یا نه؟ نیازی نیست که در هر تصمیمی‌خود را عذاب دهید. پزشک شما در اولین جلسه ویزیتتان رئوس مطالب و انچه را که باید بخورید یا نه و انچه را که باید انجام بدهید یا نه را برایتان گوشزد می‌کند و شما می‌توانید هر سئوالی را که دارید یا مسئله ای که برایتان مبهم است از او بپرسید. به خاطر داشته باشید که هر دستوری را نمی‌توان دقیقاً رعایت کرد. به گفته دکتر اشتون خطر خوردن پنیر غیر پاستوریزه یا سشوار کشیدن موها که در سه ماهه اول بارداری دکتر شما را منع کرده نیز بسیار کم است. پس اگر به طور تصادفی یک ساندویچ بوقلمون ! سفارش دادید یا در نیمروز متوجه شدید ابمیوه ای که نوشیده اید پاستوریزه نبوده نگران نشوید. حتی مادر خودتان نیمی‌از این خدماتی را که شما به جنین ارائه میکنید در حق شما نکرده است!

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

استرس زیاد در بین این تغییرات هورمونی وجود استرس امری عادی تلقی می‌شود. به نظر دکتر مورس استرس داشتن از وجود استرس مهم نیست . مخصوصا بعد از یک روز یا یک هفته کار طاقت فرسا هیچ صدمه ای به جنین وارد نمی‌شود. پژوهشها نشان داده که استرسهای متناوب (خستگی های فیزیکی ) کمترین تاثیر را روی جنین دارند در حالی که بعضی از پژوهشها نشان میدهند که استرسهای عمیق و گسسته (از هم جدا) مثل از دست دادن شغل و یا مرگ نزدیکان خطر تولد نوزاد نارس را به دنبال دارد. کارشناسان معتقدند تمام این مسائل بر می‌گردد به اینکه شما چگونه با موقعیتها کنار بیایید. و جمله اخر اینکه اگر فکر می‌کنی به زمان بیشتری نیاز داری سعی کن تا در پایان یک روز سخت راهی برای ارامش پیدا کنی مثلا با نوشتن مسائل در دفتر روزانه یا یک ساعت زود به رختخواب رفتن.
ممکن است نوزاد ناقص باشد مانند بسیاری از مادران در طول ازمایشات قبل از زایمان به اینکه نتیجه حاکی از سلامت و رشد فرزندتان باشد امیدوارید. احتمال اینکه جنین شما نقصی داشته باشد فقط 4 درصد است که ان هم شامل نقصهای جدی مثل سندرم داون همچون صدها بیماریهای غیر عادی که تعدادی از انها بسیارناچیزند مثل مشکلات ناشی از ناخن پا یا نقص بسیار کوچکی در قلب که با گذشت زمان بدون هیچ عارضه ای در همان دوران نوزادی از بین می‌رود. حتی اگر ازمایشهای تصویری هم غیر معمول باشد دلیل ان نیست که حتما مشکلی وجود دارد و در بعضی موارد ازمایشهای بعدی نشان می‌دهد که همه چیز سالم است و مشکلی وجود ندارد. بهترین راه برای حمایت از جنین استفاده از مولتی ویتامین و فولیک اسید قبل از بارداری و استفاده روزانه از ویتامینهای دوران بارداری برای کاهش صدمات مغزی نخایی است. درباره هر نگرانی و سئوالی که دارید از پزشک متخصص خود کمک بگیرید. او می‌تواند درباره هر خطر یا صدمه احتمالی اطلاعات واضح و روشنی در اختیار شما قرار دهد. با دادن سوابق خانوادگی خود به پزشکتان او نگرانیهای شما را لحاظ می‌کند.
در دوران حاملگی، با غذاهای سالم، ترکیبی مطلوب از مواد مغذی برای تولید مثل فراهم سازید. در سه ماه دوم حاملگی، شما حدوداً به بیش از300 کالری در روز نیاز دارید. این غذاها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید تا کیفیت غذاهای دوران حاملگی شما بالا رود. در دوران حاملگی، با غذاهای سالم، ترکیبی مطلوب از مواد مغذی برای تولید مثل فراهم سازید. در سه ماه دوم حاملگی، شما حدوداً به بیش از300 کالری در روز نیاز دارید. در اینجا چند نوع غذا وجود دارد که می‌توانید آن را به غذای دوران حاملگی خود اضافه نمایید و کالری لازم برای تغذیه خود و بچه را تامین کنید. حبوبات چرا: نخود، عدس، لوبیا سیاه و سویا، پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و روی را تامین می‌کنند. از آن لذت ببرید: در سوپ‌ها، سالادها و غذاهای پاستا، به عنوان حموس با کراکرهای سبوس‌دارکامل یا در ساندویچها استفاده کنید.
گوشت گاو چرا: تکه‌های باریک گوشت گاو مثل تکه راسته بالایی دارای پروتئین، ویتامین B6,B12 و نیاسین به‌اندازه روی و آهن با قابلیت جذب بالا می‌باشد. گوشت گاو همچنین دارای کولین است که برای تشکیل مغز و ایجاد قوه تشخیص لازم است. از آن لذت ببرید:گوشت خرد شده به سس پاستا اضافه کنید و در تاکو به عنوان همبرگر و در غذاهای سرخ کردنی و تند استفاده کنید. میوه‌های حبه‌ای چرا: آنها منبعی از کربوهیدراتها، ویتامینC ، پتاسیم، فیبر و فلوئید هستند. غذاهای گیاهی در این میوه‌ها به طور طبیعی ترکیبات گیاهی مفیدی هستند که‌ از سلولها در برابر آسیب و صدمه محافظت می‌کنند. از آن لذت ببرید: آنها را روی برشتوک سبوس‌دار که با ماست یا شیر پخته شده‌اند استفاده کنید و یا به کلوچه یا سالاد بیافزایید و با مقداری ماست و این میوه‌ها وکلوچه ترد خرد شده را مخلوط کنید و به عنوان دسر استفاده کنید.
لم بروکلی چرا: به علت وجود فیبر، کلسیم، کارتینوئیدها، زیکسانتین(نوعی کارتینوئید)برای بهتر شدن دید و پتاسیم برای تعادل فلوئید و تنظیم فشارخون مهم می‌باشند. بروکلی همچنین دارای مواد اولیه برای تولید ویتامین‌E در بدن است. از آن لذت ببرید: به عنوان قسمتی از پاستا و غذاهای سرخ‌شده، به صورت بخار پز شده همراه با مقدار کمی‌روغن زیتون روی پوره‌ها بریزید یا به سوپها اضافه کنید و یا آنها را سرخ کنید. بروکلی ریز ریز شده را همراه روغن زیتون روی کاغذ ریخته و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 دقیقه بپزید. پنیر (پاستوریزه) چرا: پنیر دارای مقادیر زیادی کلسیم، فسفر و منیزیم برای بدن و برای استخوانها است به همراه ویتامین 12 B و پروتئین ( از نوع کم چرب آن استفاده کنید، برای ذخیره کالری، چربی و کلسترول) از آن لذت ببرید: بعنوان اسنک همراه با کراکرهای سبوس دار یا میوه، روی سوپ‌ها، سالاد، ساندویچها و املت بریزید.
تخم مرغ: چرا: تخم مرغ دارای مقادیر مناسب پروتئین است چون تخم مرغ امینواسیدهای مورد نیاز بدن برای رشد و نمو را فراهم می‌سازد. همچنین تخم‌مرغ حاوی ویتامینها و مواد معدنی از قبیل کولین، لوتین و زاکسانتین است. بعضی انواع آنها، چربی امگا 3 مورد نیاز کودک برای رشد مغز و دید بهتر را مهیا می‌سازند. پس لطفاً برچسب روی پنیر را چک کنید. از آن لذت ببرید: در املت‌ها، در سالادها و ساندویچ، وافل (نوعی کیک) خانگی و غذاهای فرانسوی سبوس‌دار، بعنوان اسنک، یا نیمرو استفاده کنید. شیر: چرا: شیر منبع بسیار عالی از کلسیم، فسفر و ویتامین D مواد مغذی سازنده‌استخوان مادر و بچه که هر روز به آن نیاز دارند. شیر همچنین دارای پروتئین، ویتامین A و ویتامینهای B است. از آن لذت ببرید: ساده یا طعم دار، مخلوط با میوه، روی کراکرهای سبوس دار و میوه، در پودینگ استفاده کنید. بلغور جو را همراه باشیر به جای آب در مایکرووی تهیه کنید.
آب پرتقال (غنی شده) چرا: آب پرتقال به همراه کلسیم و ویتامین D اضافه شده دارای همان مواد مغذی موجود در شیر است. به علاوه ‌آب پرتقال دارای مقادیر زیادی ویتامین C پتاسیم و فولیت است. از آن لذت ببرید: به صورت ساده یا یخ زده بعنوان نوشابه بدون الکل استفاده کنید. ماهی آزاد چرا: به علت وجود پروتئین، ویتامینهای B و چربیهای امگا 3 که قدرت دید و رشد مغز را در کودک افزایش می‌دهد. از آن لذت ببرید: آن را کباب کنید. از ماهی آزاد کنسرو شده در سالادها و ساندویچ‌ها استفاده کنید. سیب زمینی شیرین: چرا: سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین C و فولیت، فیبر و کاروتنوئیدها است ترکیباتی که بدن آنها را به ویتامین A تبدیل می‌کند. همچنان مقادیر زیادی پتاسیم دارد. از آن لذت ببرید: به صورت تنوری، تکه‌شده و پخته شده‌ استفاده کنید. سیب زمینی پوست گرفته را برای اسنک و غذای جانبی و همچنین بصورت له شده در آب پرتقال یا کباب شده‌استفاده کنید. روی تکه‌های شسته شده سیب زمینی مقداری روغن کانولا بمالید و روی کاغذ پخت قرار داده و در دمای 400 درجه فارنهایت به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.
آغلات سبوس‌دار چرا: غلات سبوس دار، غنی از اسیدفولیک، ویتامینهای B، آهن و روی هستند. سبوسها دارای فیبر و مواد‌مغذی بیشتری نسبت به سبوسهای عمل‌آوری شده مثل نان‌سفید، برنج سفید و آرد سفید هستند. از آن لذت ببرید: از بلغور جو برای صبحانه، نانهای سبوس‌دار برای ساندویچ، برنج قهوه‌ای، برنج وحشی، پاستا سبوس گندم یا برای شام، ذرت یا کراکرهای سبوس دار برای اسنک استفاده کنید. ماست (ساده کم چرب یا بدون چربی) چرا: به علت وجود پروتئین، کلسیم، ویتامینهای B و روی. ماست ساده بیشتر از شیر کلسیم دارد. از آن لذت ببرید: روی میوه یا عسل، میوه‌تازه یا خشک یا روی بلغور سبوس‌دار خشک بریزید. از ماست‌ساده روی سیب زمینی شیرین پخته شده‌ استفاده کنید تا نرم‌تر شود.
چحالت تهوع بعضی از افراد حالت تهوع‌ خفیفی در دوران بارداری دارند و برخی دیگر دچار استفراغ مداوم می‌شوند. علت آن احتمالاً ناشی از تغییرات عدیده ای است که در بدن فرد رخ می‌دهد، مانند افزایش میزان برخی هورمون ها. در صورت بروز این مشکل مادر باید صبور باشد و بداند که این دوران زودگذر است. چه باید کرد : * در برنامه غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و کم آب مانند پنیر، نان برشته، مربا، تخم مرغ پخته شده و سیب زمینی استفاده کنید. * از خوردن غذاهای سرخ کرده بپرهیزید. * قبل از بلندشدن از رختخواب مقداری نان خشک یا بیسکوییت مصرف کنید. * از بوهای مشمئز کننده و نامطبوع دوری نمایید. * غذاها و نوشیدنی های کاهش دهنده تهوع را بیابید و آنها را مصرف نمایید. حتی اگر این مواد غذایی، نوشابه های گازدار و چیپس هم باشد، خوردن آن بهتر از هیچ نخوردن است. * تهوع و استفراغ موجب کاهش حجم مایعات بدن می‌گردد. برای جبران آن، به اندازه کافی مایعات بنوشید. * بیش از حد گرسنه نمانید. بسیاری از خانم ها اگر معده خود را با خوراکی‌های سبک پر نگه دارند تا حدودی از حالت تهوع جلوگیری می‌کنند.
سوزش سردل این عارضه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارد، بلکه مربوط به مری و معده است. این حالت ناخوشایند و ترش کردن ناشی از افزایش اسید معده و برگشت آن به مری است.همچنان که حاملگی پیش می‌رود، اندازه بچه و حجم رحم افزایش پیدا می‌کند . با افزایش حجم رحم به معده مادر فشار وارد می‌شود و باعث رانده شدن اسید معده به مری می‌گردد. چه باید کرد : * بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید؛ چرا که این کار می‌تواند ترش کردگی یا سوزش سردل را بدتر کند. * طوری بخوابید که سر شما بالاتر از تنه قرار گیرد تا برگشت اسید معده کاهش یابد. * سعی کنید مکرراً غذا، آن هم غذاهای سبک میل نمایید، مخصوصاً در سه ماهه دوم بارداری . * از مصرف تحریک کننده هایی مانند (قهوه و کافئین )، شکلات و غذاهای پرادویه و هر غذای دیگری که شما را اذیت می‌کند، بپرهیزید. * نظر پزشک خود را در خصوص مصرف داروهای آنتی اسید معده جویا شوید. * غذا را به آرامی‌و در محیط آرام ( 6 بار در روز ) مصرف کنید. * از خوردن غذاهای نفخ آور خودداری کنید. * از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب خودداری نمایید. * از خوابیدن به پشت خودداری کنید.
2810
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز