2777
2789
عنوان

کسی بوده که بچش تو کلاس اول مشکل نوشتن داشته باشه؟؟

| مشاهده متن کامل بحث + 168888 بازدید | 740 پست
سلام دوستان
عیدتون مبارک

شاینا جون من اولین باری که پسرمو بردم پیش روانشناس به این علت بود که زمان کوچکیش که یکسالو نیمه بود اموزش دستشویی رفتنو واسش شروع کردم خیلی خوب بود همکاری میکرد ولی یه دفعه که تلفن وموبایل من خیلی زنگ خورد .من چون پسرمو دستشویی برده بودم نمی تونستم جواب بدم خیلی ترسید از همون زمان دیگه اصلا دستشویی نمیاد ....حتی الانم پوشکش میکنم .....گریههههههههه.... بخدا اینقدر روشهای مختلف مشاور.... دکتر روانپزشک .....راههای جوراجوررو امتحان کردم اصلا جواب نداده کنترلش عالیه ولی حاضر به رفتن دستشویی نیست ....

این ماجرا ادامه داشت تا زمانی که این خانم روانشناس کودکو بهم معرفی کردند که در اولین جلسه مشک پسرمو اضطراب تشخیص داد وگفت همه حساش با هم رشد نکرده .

الان سه ماهه پسرم تحت نظر این مشاور قرار داره .اضطرابش خیلیکمتر شده .. مشکل حسیش هم همین طور ولی هنوز حاضر نیست با من همکاری کنه ودستشویی بره .بخدا دیگه کلافه شدم دو ماه دیگه باید پیش دبستانی بره ولی هنوز مشکلش رفع نشده ....گریهههههههههههه

اره منم قصد دارم امسال بفرستمش مهدامادگی .ایشالا تا سال بعد خیلی بهتر بشه
گل یخ
سلام دوستان گلم
شنیا جون من پسرمو پیش هر روانشناسی که میبردم به وسایل داخل اتاق دست میزد و آروم نمینشست یعنی مرتب تو اتاق میچرخید و هر چیز جدیدی میدید دست میزد اونام بلافاصله تشخیص بیش فعالی دادن و همه شون ریتالین رو تجویز کردن الان خیلی بهتر شده و فهمیده نباید بی اجازه به چیزی دست بزنه ...چند جا برای تست هوش بردمش که گفتن کاملا طبیعی هست کلاس اول رو خوب پشت سر گذاشت من فکر میکردم کلاس اول رو نمیکشه ولی معلمش میگفت از خیلیها تو کلاس بهتر بوده مخصوصا ریاضی ...ولی یه چیزایی میبینم خودمم نمیدونم تمرکز نداره یا بی دقته یا حواسش پرته؟مثلا ما یه طایفه بزرگیم خواهر و برادر زیاد دارم که اونام بچه و حتی نوه زیاد دارن فقط اونایی که رفت و آمد زیاد داریم رو خوب میشناسه ولی بقیه رو به چهره خوب میشناسه اسمهاشونو قاطی میکنه ...امسال بندرعباس و مشهد سفر کردیم همش این دو تا شهرو قاطی میکنه خودم میبینم وقتی دارم براش توضیح میدم اصلا گوش نمیده و حرفمو قطع میکنه ولی اگه واقعا گوش بده و دقت کنه فوری یاد میگیره مثلا تا الان اصلا میترسید تو آب بره یکی دوبار بردمش استخر تو باغ خواهرم اونجا عمق استخر زیاد نیست و مطمئنه غرق نمیشه اصلا امیدی به یادگیری شنا نداشتم و میگفتم فقط آب بازی کنه کافیه شوهر خواهرم مربی شنا هست روز اول اومد بهش یاد بده اصلا گوش ندادو شوهر خواهرم به من گفت این پسرت اصلا آموزش پذیر نیست فعلا تا یکی دو سال بزار فقط آب بازی کنه ...اما در عین ناباوری دیروز خودش از شوهر خواهرم خواست بیاد استخر و بهش یاد بده و همین دیروز کرال سینه و پشت و زیر آبی و دوچرخه و شیرجه روم یاد گرفت ... دیدم صدای تشویق و هورا بلند شد وقتی رفتم دیدم پسرم داره شنا میکنه ...خواهرم گفت چه زود یاد گرفت....ولی به خاطر همین گوش ندادن و یاد نگرفتن بعضی چیزا هم خودم هم بقیه گاهی اوقات فکر میکنیم خنگه... همه فکر میکردن پسرم عمرا شنا یاد نمیگیره دیروز همه تعجب کرده بودن
خدایا:اگر نوازش تو نباشد میان دستهای زندگی مچاله میشویم...نوازشت را از ما نگیر...

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

سلام دوستان.....

گل یخ جون مطلبتو خوندم یاد کار احمقانه خودم افتادم! مادر شوشو اینا نذری میدن اربعین چند سال پیش که هی دیگهارو کرایه میکردنو .... 1 دیگ اومد خونمون تا شوشو ببرتش.... منم نمیدونم چی شد بچه 2 ساله رو گذاشتم تو دیگ که بازی کنه و منم براش آب کنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))) همچین جیغی زد بچه که بیا و ببین دیگه مگه حموم میرفت میچسبید به من مثل چی... مگه روم میشد به کسی بگم چه غلطی کردم:((((((.... منم با خودم بردمش حموم من از اون سفتر بهش چسبیدم جوریکه انگار من از جدا شدن اون بیشتر از خودش میترسم همونجوری تو بغلم میشستمش میاوردمش بیرون... بعد کم کم دید میخواد به آب دست بزنه من میچسبم بهش ( من ول کن نبودم) یواش یواش ازم جدا شد.....
من از روانشناسی هیچی نمیدونم ولی اگه پسر من مشکل پسر شما رو داشت وقتی میخواستم برم دستشویی با صدای بلند شعر بچگانه تو دستشویی برای خودم میخوندم یا گوشی رو رو آهنگ میزاشتم و میبردم دستشویی و قرقر دادن بدون اینکه به بچه نگاه کنم از دستشویی زمزمه کنون بیرون میومدم!!!! بهرحال امتحانش ضرر نداره.
دلایل عدم تمرکز و توجه :

1- خانواده با مشکلات ارتباطی ،اقتصادی و اجتماعی مواجه است.

2- وجود تنبیه (زبانی یا بدنی) در خانواده و عدم وجود محبت و نشاط در خانواده

3- وجود اعتیاد (مخدر ،الکل) در والدین.

4- کودک از لحاظ معنوی و مادی احساس امنیت نمیکند.

5- انتظار بیش از ظرفیت از کودک .

6- مقایسه کردن با همسالان و همکلاسان

7- وراثت در این امر تاثیر کمتری دارد ولی ناراحتی های جسمی و روحی در قبل ،هنگام و بعد از زایمان تاثیر مستقیمی داراست.

من در اینجا دلایل مهم این موضوع را نگاشتم ولی عوامل این ناراحتی بیش از این است.

کودکان در سنین 3-4 سال بیشتر دقت خود را با شنیدن و دیدن کامل می کنند.

در سنین 4-5 سالگی دقت دو بعدی می شود به عبارت دیگر ،کودک هنگام انجام کاری میتواند به حرفهای شخص مقابل گوش دهدو در سن 5-6 سال دقت و توجه او کامل می شود .

تمرین هایی برای تقویت تمرکز و دقت و هوش:

تمرین های زیر را برای اینکه باعث خستگی کودک نشود به حالت بازی در بیاورید

چه در حین تمرین ها با شما کودک احساس شوق و وابستگی بیشتر ی نسبت به شما پیدا خواهد کرد.دفترچه ای برای ثبت نتایج تمرینات تهیه نماییدتا مقدار ارتقا و یا عدم ارتقا ی کودک را اندازه گیری کنید.استفاده از ابزار تشویق فراموش نشود(آفرین،خیلی خوبی،تو بچه ی زرنگ منی و.....)و گاه گداری هم جایزه که میتواند یک بستنی ،رفتن به پارک یا سهر بازی،سینما و از این قبیل باشد .

هرگز قول دروغ ندهید ندهید ندهید......

1- کاغذ A4 تهیه کرده و در قسمت میانه ی پایین کاغذ یک دایره ی مشکی

به قطر 2 یا 2/5 سانتی (تو پر) رسم کنید و درست روبروی چشمان کودک به دیوار بچسبانید . کودک باید در نیم یا یک متری نشسته و بدون پلک زدن به آن نقطه نگاه کند (اگر خسته شد یک بار پلک بزند) شما باید هر روز مدت زمان این تمرین را ثبت کنید توجه داشته باشید که تمرین با اجبار وسختگیری انجام نگیرد)

2- تعدادی مهره های رنگی تهیه کرده (در اوایل کار 4تا6 نوع رنگ) ابتدا مهره ها را روی میز ریخته تا کودک با دقت نگاه کند سپس از او بخواهید چشمانش را ببند و شما چند مهر اضافه یا کسر کنید ،کودک باید مهره های زیادی یا کم شده را بگوید.

3- 2،3،4.... عدد لیوان پلاستیکی هم رنگ تهیه کنید آنها را برعکس گذاشته

و مهره ای را داخل یکی از لیوان ها کنید ،لیوان ها جابجا کرده واز او بخواهید

تا مهره را حدس بزند که در کدام لیوان است.

4- تصویر هایی از خانه ،انسان و حیوان که قسمتی از آنها ناقص باشد تهیه کرده و از او بخواهید قسمت های ناقص تصویر را بگوید.

5- بازی پیدا کردن قسمت های متفاوت دو تصویر مشابه.

6- در نقشه ایران محل شهر ها و استان ها را نشان دهد.

7- چیدن مهره ها رنگی به نخ با در خواست نوع رنگ از شما.

8- تمرین کامل کردن جمله های ناقص .

9- بریدن کاغذ با قیچی به صورت برش مستقیم ،زیگ زاگ و گرد و مارپیچ.

10- اشکال هندسی تهیه کرده و از کودک بخواهید با چشمان بسته نام اشکال را بگوید.

11- تمرکز به صداهای محیط اطراف و گفتن نام صدا(در پارک،خیابان،مدرسه وخانه و...... )

12- تمرین روزانه ی تنفس به این صورت که با شمارش اعداد (میتوانید ابتدا تا 5 بشمارید ولی رفته رفته تا 10 افزایش دهید). دم عمیق و باز دم آرام تا پایان شمارش ادامه یابد.

13- در دستان کودک (با چشمان بسته و همزمان) در یکی جسم سرد در دیگری جسم گرم گذاشته و از او بخواهید تا دمای اجسام را تشخیص دهد.

14- از کودک بخواهید روی یک صندلی بدون حرکت بنشیند و هر روز مدت زمان

نشستن او را ثبت کنید

یادآوری:نتیجه ی تمرینات ثبت شود-تشویق فراموش نشود-با سخت گیری اعمال

نگیرد.کمی به خاطر خودتان و آینده ی کودک تان صبر و حوصله لازم است.

ترجمه از: وحید فیضی پور
خوب پسر من تشابه و تفاوت رو راحت میکه.
از روی نقشه هم تهران و جاهاییکه سفر کردیم رو یبار بهش نشون دادم فرداش به باباش نشون داد....
تمرین نگاه به نقطه سیاه رو فکر کنم فعلا انجام ندم بهتر باشه !
بریدن کاغذ هم پارسال بهش یاد دادم.( کار با قیچی 5 جلد براش گرفتم که میبرید و میچسبوند) منم همه رو به دیوار اتاقش زدم که عید امسال برشون داشتم.

این بازی چشم بسته هم بایدجالب باشه اولاز میوه شروع میکنم البته متفاوت نه شلیل و شبرنگ بدم دستش بگم تشخیص بده.
شاینا جون
بازیهات عالی بودند
من مدتیه دیگه حوصله نمیکنم باهاش بازی کنم
2 تا بچه خیلی سخته
بیشتر درگیر پسر کوچیکم هستم
راستی برای مهارت دست بازی نخ و مهره خیلی خوبه هم برای تمرکز
حیف که بچه ها کلا به این بازی علاقه نشون نمیدن
دیروز رفتم یک بسته بزرگ ازشون خریدم که مهره هاشون کوچیک بود....پسرم یک گردن بند درست کرد دیگه گزاشتش کنار
اما پسر کوچیکم یک ربع داشت با دقت درست میکرد...
من نخ و مهره نگرفتم هنوز... از کجا باید گرفت؟؟؟ چجوریه میشه بعد از اینکه درست شد ازش استفاده کرد مثل گردنبند؟؟ برای تو خونه که پسرمم تشویق بشه بیشتر درست کنه؟؟
مگنت گرفته بودم براش درست میکرد مثل گردنبند منم مینداختم گردنم ولی مگنت جدا میشد. دخترونه هاشو دیدم که دخترا نخ میکنن احتمالا براش از اونا میگیریم.
ببین شاینا جون
بیشتر کتاب فروشیهایی که بازی فکری دارند ..دارند....من خارجیش رو گرفتم...ایرانی هم انواع مختلف داره
مکانیسم خاصی هم نداره...میتونی چند تا قرقره کوچیک بگیری با یک بند کفش ازشون رد کنه....
من از یک کتاب فروشی گرفتم درست سر سه راهه یوسف آباد

اتفاقا گفتی مگنت ...بازیه خوبیه...یک بازی هم هست میکادو....یک سری میله های ظریف آهنی هست با یک آهن ربای ظریف...باید با آهن ربا اون میله ها رو بگیره...این بازی رو هم همون سارا عقیلی گفته بود بخریم
دومینو هم همین...مشکل پسرم اینه خیلی پا نمیده برای این بازیهای هدفمند...
خوب الان یادم اومد چند وقت پیش پسرم گردنبند مروارید منو پاره کرد ( از این بدلیها) بعد دادم بهش بند کرد خیلی هم خوشش اومد چند بار هم خودش باز بهم گفت پارش کنم و دوباره سوزن و نخ دادم دستش و بند کرد....

الانم یادم اومد تسبیحی که از کربلا براش آوردم رو دون کرده میدم بهش که بند کنه البته دونهاش ریزه ولی خوب امتحان میکنم:)
سلام شاینا جون
این جوری که من فهمیدم پسر شما هیچ مشکلی مخصوصا همون عدم یکپارچگی حسی حرکتی رو نداره!!!
چون از علامتهای مهمش کمبود مهارتهای ریز حرکتی و کمبود مهارتهای اجتماعیه....
مطمئنم با این مادر خوب و آگاهی هم که داره خیلی پیشرفت میکنه...
البته خیلی خوبه که این بازیهای هدفمند با بچه انجام بشه...حتی بچه ای که تو هیچ زمینه مشکل نداره :)
راستی دیروز یک بازی با پسرم انجام دادم خیلی خوب بود توش :)
ما یک درخت زردآلو داریم من زرد آلو ها رو از فاصله براش پرت میکردم اون باید با یک دست میگرفت :)
فکر کنم هم برای تمرکز خوبه هم برای مهارت دست :)
اتفاقا مشاور پسرمنم همین بازی رو پیشنهاد داد که توپو پرت کنیم پسرم با یک دست بگیره .یه مدل دیگه هم استفاده از اب معدنی پر هستش که به جای بولینگ با توپ همه رو بریزه .....

شیده جون پسرمنم خیلی اجتماعیه وبا همه سریع گرم میگیره ...مهارتهاش هم مثلا استفاده از قیچی برای بریدن حتی خطوط منحنی با اینکه اصلا باهاش تمرین نکرده بودم ..در خیلی موارد خوبه ولی بازم مشاورش تشخیص عدم یکپارچگی رو داده
گل یخ
گل یخ جون
به نظرم پسر شما هم این مورد رو نداره
ای بابا ...من دیگه اصلا به ایم مشاورها و روانپزشکها اعتماد ندارم
حالا این عدم یکپارچگی مدتیه مد شده...همه یاد گرفتند
ولی باز هم میگم مطئنا بچه ای که تو مهارتهای اجتماعی و کارهای ظریف مشکل نداره قطعا این مشکل رو نداره....
حالا ممکنه بعضی علائمش در یک بچه ای دیده بشه دلیل نمیشه اون بیماری رو داره...
البته حالا به تشخیصهاشون کاری ندارم...ولی بازیهایی که پیشنهاد میکنند و کلا جلسات بازی درمانیشون خیلی خوبه
2810