2777
2789
عزیزم فقط خواهرزادت نیست الان ماشاله همه بچه ها تو هر زمینه ای 3 متر زبون دارن:))))))) دیدشونم خیلی بازه ما تو اون سن فقط بازی میکردیم اینا همش تو آپارتمان تنگ دل خانوادها هستن همه حرفای بزرگترها رو میشنون . زود بزرگ میشن اکثر تک فرزند هستن خانوادهها هم انتظارشون زیاده بچه رو زود بزرگ میکنیم و مسئولیت بهش میدیم یه جوریایی نمیزاریم بچه بمونه .

من غیر انتفاعی اسم نوشتم چون کلاساش 14 نفره هست البته امسال میره پیش دبستانی چون نیمه دومه ولی امید خدا همین مدرسه میزارم بمونه. بنظرم تعداد کم باعث میشه مثل 1 خانواده باشن مهدشم همینطور بود کلاساش 6 7 نفره بود
میدونیم که شخصیت بچه تو 8 سال اول زندگیش شکل میگیره اگر ما بیایم بچه رو محدود کنیم در کلاس 7-8 نفری یا 12-14 نفری درسته؟ البته که بهتر بهش میرسند و خوبی ها و شاید بدیهاش هم بیشتر دیده میشه...ولی تا کی؟ ما تا کی میتونیم بچه هامون رو در محیطهای استریلیزه نگه داریم که صدمه نبینند ، حرف بد نشنوند ، بهشون بی توجهی نشه و ...در نهایت باید وارد جامعه ای بشن که خواهی نخواهی با محیط استریلیزه ای که براشون فراهم کردیم تفاوتهای اساسی داره. بعد این بچه که سالهای شکل گیری شخصیتش در این محیط بوده چطور میخواد از پس مسائلش در محیط پیچیده ی جامعه بر بیاد؟

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

من فکر میکنم اگر بچه ی من تو سن 7-8 سالکی دو تا فحش هم به گوشش خورد یا طعم بی توجهی یا سختی رو چشید و در عوض راه و روش مقابله با سختی رو هم یاد گرفت بهتر از اینه که یک موجود 17-18 ساله ای رو بخوام ناچارن وارد جامعه ای کنم که هیچوقت تجربه اش نکرده !
البته همه ی اینها اگر و اما داره....هر کس با توجه به شرایطش باید انتخاب کنه!
والا من و شوشوم هر دو مدرسه دولتی رفتیم و تو دانشگاههای اول تهران هم قبول شدیم ...الان هم همه از ادب و حیامون تعریف میکنن....همونطور که وقتی مدرسه میرفتیم نمونه بودیم

توقع بالایی هم نداشتیم....هر چی پدر و مادرمون برامون خرج میکردن راضی بودیم و فک میکردیم دیگه هیچ کمبودی نداریم....

من نمیدونم حالایی ها چرا اینطوری شدن؟!

من خودم فک میکنم پدر مادرها هم تقصیر دارن ....همش میخوان بگن ما هم داریم برا بچمون خرج میکنیم....فلان کلاس میزاریمش...

قابل توجه کسایی که میگن ما بچمون رو مهد دوزبانه و 3 زبانه! میزاریم اصلا تو خارج بچه تا کلاس دوم سوم ابتدایی فقط تو طبیعته و داره از طبیعت درس میگیره ... تعامل با بقیه ...رعایت حق تقدم و هزاران نکته اخلاقی و اجتماعی دیگه رو یاد میگیره...

حالا ما بچه هامون رو از 3 سالگی میزاریم کلاس موسیقی ...زبان و کامپیوتر و از کوچیکی کله بچه رو پر میکنیم بدون اینکه اجازه بدیم بچه خلاقیتش شکوفا بشه....

به نظر من اینها فقط چشم و همچشمیه ....وگرنه اصول صحیح تربیتی این نیست
فلما ان جاء البشیر القاه علی وجهه فارتد بصیرا قال الم اقل لکم انی اعلم من الله ما لا تعلمون(پس هنگامی که بشارت دهنده امد پیراهن یوسف را روی صورت یعقوب افکند پس دیده اش بینا شد انگاه به فرزندانش گفت مگر به شما نگفتم من از خدا چیزی میدانم که شما نمیدانید)
اجتماع کوچک تمرینی برای پیوستن به اجتماع بزرگتره ولی در حد درک و فهم بچه... الان تو پارک بچه من همه نوع آدمی میبینه و با همه الفاظ کاملا آشناس بخصوص من همه چیز رو خودم براش توضیح میدم حتی معنی فحشها و جای صحیح استفاده از اون الفاظ رو!
تو اون جامعه کوچک خیلی هم قربون صدقشون نمیرن با هم دعوا میکنن با هم قهر و آشتی میکنن حتی با مربی ولی محیطش صمیمانه تره بچه راحتتر ابراز وجود میکنه اعتماد بنفسش بالا میره میتونه نظر بده کار خوبش دیده میشه با کارهای درست و نادرست دوستانش آشنا میشه تا اینکه یکدفعه وارد کلاسی بشه که 36 نفر هستن معلم نگاهشم نمیتونه بکنه باید مرتب بچه ها رو دعوت بسکوت بکنه بخصوص پسر بچه ها که همیشه با هم گلاویز هستن.

قرار نیست 17 18 سالگی وارد جامعه بشه من وقتی اسم پسرمو مهد نوشتم وارد جامعه کردمش وقتی کلاس استخر میره وارد جامعه بزرگترها شد وقتی شهربازی یا پارک میره با انواع بچه ها دختر و پسر کوچیک و بزرگ برخورد میکنه با جامعه و فرهنگها و آداب و رسوم و زبانها آشنا میشه. وقتی با عموهاش بیرون میره با دوستای عموش و طرز برخورد با بزرگتر ها آشنا میشه.... این تبادل ارتباطات هر لحظه در حال انجام شدنه.

از نظرمن بچه آهسته آهسته با مسائل دور اطرافش آشنا بشه بهتره من 1 بچه دارم همزمان با بچم منم دارم با مشکلاتش با مسائل دور و اطرافش آشنا میشم من نمیتونم یکدفعه رفتار 36 بچه رو برای بچم توضیح بدم یا درگیر بشم ولی میتونم با تعداد کمتر شناخت کافی نه فقط بچم که خودم پیدا کنم پسرمو بهتر بشناسم دیدگاهشو عقایدشو ....

اینا دلایل من بود برای انتخاب غیر انتفاعی با جمعیت کم کلاس. غیر انتفاعی نزدیکتر بخونمون هم بود ولی کلاساش 20 به بالا بود.
سلام
من با اجازه شما یه سری توضیحات اضافه کنم

جواب یکی از دغدغه های نانای عزیز
کلاسهای فوق برنامه

نانا جون تو مدارس غیر انتفاعی یه سری فوق برنامه دارن
مثلا شنا
این به چه صورته
کلا یه زنگ در هفته این کلاس برگزار میشه
و بچه های ما کلا 8 ماه مدرسه میرن یعنی 32 هفته و در نهایت 32 جلسه که تعطیلیها و مناسبتها رو از توش در بیاریم میشه یه چیزی حدود 25 جلسه
با این وصف که اگه بچه رو ببری بیرون ثبت نام کنی اصلا اجازه نمی دن هفته ای یک جلسه بیاد میگن تا جلسه بعدی همه چیز یادش رفته
مخلص کلام
اگه بچه رو 2 ماه تابستون بذاری کلاس شنا بیشتر عایدت میشه تا 1 سال مدرسه

ولی
اینجا ولی داره

اولا بچه تو کل سال ورزش جزئی از زندگیش میشه
دوم اینکه لذت می بره و خستگی درس از تنش در میاد
سوم اینکه استعداد بچه شناسایی میشه
من مادر اگه بخوام اینکارو انجام بدم باید هر روز هلک و تلک بچه رو از این کلاس به اون کلاس ببرم تا ببینم علاقش کجاست
ولی تو مدرسه با خنده و تفریح استعدادش شناسایی میشه

واینم اضافه کنم
وقتی مدرسه می بینه مثلا بچه من تو درس فرانسه یا مثلا نقاشی استعداد داره منو صدا می کنه میگه مادر بچه تو اینجا استعداد خاص داره ببرش حرفه ای روش کار کن

ذوباره می خوام فلاش بک بزنم به این فیلم های مدرسه های آمریکایی که بعد از ظهرها هر چند نفر تو یه زمینه خاصی دارن تمرین اضافه می کنن مثلا 10 نفر پیانو می زنن 5 نفر مسایقه ریاضی می دن و الی آخر

و من مادر اصلا انتظار ندارم وقتی تو فوق برنامه مثلا نقاشی دارن پیکاسو تحویل بگیرم
ولی انتظار دارم که ه مربی مجرب برای نقاشی بیارن که مثلا استعداد دانش آموز 1 رو شناسایی کنه و بگه ببر پیش بهترین استاد نقاشی آموزش ببینه و دانش آموز 2 رو به حدی برسونه که اون که مثلا تو فیزیک استعداد داره فردا شد استاد دانشگاه بتونه دو تا شکل رو تخته بکشه که همه نخندن و یا یه مادر شد بچش گفت یه اسب بکش مامانه بتونه یه چیزی ذر بیاره همین
می‌خواهم بگویم هر زنی، در هر وضعیتی، استحقاقش را دارد که کسی را داشته باشد که وقتی نگاهش می‌کند، چشم‌هایش برق بزند.
سولماز مامی باران عزیز
من هم جای شما بودم انتخاب شما رو می کردم

نظر کلی من راجع به مدارس غیر انتفاعی و دولتی اینه
اگه بخوام به مدارس نمره بدم
از صفر تا 5 رو میدم به مدارس غیر انتفاعی بد
از 5 تا 15 رو میدم به مدارس دولتی
از 15 تا 20 رو میدم به مدارس غیرانتفاعی خوب

البته تو دبستان
راهنمایی و دبیرستان سمپاد به نظرم بحثش جداست
می‌خواهم بگویم هر زنی، در هر وضعیتی، استحقاقش را دارد که کسی را داشته باشد که وقتی نگاهش می‌کند، چشم‌هایش برق بزند.
آوینای عزیز

نسل ما کلا براش غیر انتفاعی خیلی تعریف نشده بود
یا بهتر بگم اینجوری تعریف شده بود که هر کسی که درس نمی خوند و یه ذره دستشون به دهنشون می رسید بچشونو میذاشتن غیرانتفاعی
غیر انتفاعی ها معمولا تو کنکور قبولی چندانی نمی دادن و ....
الان اوضاع متفاوته وقتی ایشالا جوجوت بزرگ شد یه پرس و جو بکن
من هم مثل شما تو مدارس دولتی درس خوندم و عالی ترین مدارج رو توی بهترین دانشگاههای تهران طی کردم
شاید دختر من مثل خودم تو کمترین شرایط بهترین نتیجه رو بگیره ولی راستش من راضی نمیشم که این ریسکو بکنم
ضمن اینکه من برای احترامی که تو مدرسه دخترم هست خیلی ارزش قائلم و تمام مواردی که شمردم

در مورد زیاده خواه شدن بچه راستش باید با نظرت مخالفت کنم چون به نظر من این مسئله کاملا به تربیت بر می گرده
یه مثال بزنم یه خانواده نمی ذاره دختر مجردش تنها بره توو یه شهر یا کشور دیگه زندگی کنه و یکی دیگه که از قضا ارزشهاش مثل خانواده اول هست اجازه میده و میگه من اعتماد دارم و جالبه که می بینیم دختر دوم پاشو از گلیمش درازتر نمی کنه
البته بعضی مواقع هم می کنه که باز به نظر من به محکم نبودن تربیت برمی گرده

یه مثال دیگه بزنم
این مثال واقعیه
یه پسری تو مهد دختر من بود که مادرش می گفت هر روز سر راه خونه رفتن باید یه اسباب بازی براش خرم وگرنه برام آبرو نمی ذاره
مادرش مهد رو عوض کرد و تو اون مهد اینقدر قشنگ به بچه اموزش داده بودن که این رفتار کاملا از سرش افتاده بود
مهد اول مهد محل کار ما و رایگان بود و مهد دوم امسال ماهی 400 تومن هزینشه

امیدوارم منظورمو رسونده باشم
خانم آوینا والله من یکی که دخترم و مدرسه غیر انتفاعی و2 زبانه گذاشتم به خاطر چشم و هم چشمی و اینکه بگم داریم

نیست (که واقعا هم اونقدر نداریم و از خیلی خرجهای دیگه میزنیم شهریه مدرسه میدیم) متاسفانه سطح آموزش مدرسه های دولتی توی زبان صفره ولی بچه من از کلاس اول همپای فارسی انگلیسی و اصولی و از پایه خونده و فشاری هم بهش نمیاد .

هر چند من اعتقاد قلبیم اینه که شعور و ادب یه نفر ربطی به تحصیلات و دونستن زبان و رتبه دانشگاه نداره!!!!

به هر حال امیدوارم بچه هامون آدمای مفید و موفقی باشن و آینده خوبی برای خودشون و مملکت بسازن و تو وضعی

که ما گرفتار بودیم و هستیم نباشن.
من همین قدر که آموزش پسرم برام مهمه صد پله بالاتر تربیتش برام مهمه دلم نمیخواد لوس وننر و از خود راضی بار بیاد در بعضی از مدارس غیرانتفاعی انقدر به بچه توجه میکنن که بچه از اول فکر میکنه تافته جدا بافته است و با همه فرق داره همین میشه که نسل جوانهای امروز که من حداقل 3 یا 4 نفر را دارم از نزدیک میبینم بعد از تمام شدن لیسانس هم هنوز دلشون نمیخواد برن سر کار و میخوان پدر بهشون پول و ماشین و خونه بده و خودشون را هم کاملا محق میدانن حالا چه ارزشی داره که چند تا زبان بلد باشه یا استعدادش شناخته شده باشه ؟ یک دختر یا پسر باید در آینده همسر و مادر یا پدر و شهروند خوبی باشه نه سر بار جامعه بنابراین مهم این نیست که پول را فاکتور بگیریم و ببینیم کدام مدرسه خوب است چون در مدارس غیر انتفاعی چشم و هم چشمی بین بچه ها زیادتر است ما موقع ثبت نام باید به این فاکتورها توجه کنیم چه غیر انتفاعی چه دولتی البته من قبلا هم گفتم من هنوز بین این دو موندم وثبت نام نکردم اما الان اگر بچه هاتون را ثبت نام کردد چشماتون را ببندید و 20 سال دیگه بچه هاتون را تصور کنید دوست داری مهندس دکتر یا هر چیز دیگری تحویل بگیرید که فقط فکر خوشگذرانی و چاپیدن پول پدر است یا فرزندی که که مستقل و با فکر و مسول است البته من اصلا منظورم این نیست که در همه مدارس غیر انتفاعی بچه ها لوس و خوش گذران و در دولتی مستقل بار میآیند منظورم این است که اگر برای بچه هامون رفاه بیشتری تهیه کردیم بگذاریم گاهی سختی و ازذحام و حق گرفتن را هم تجربه کنن
در مورد صحبت های لیلای عزیز

دختر من 4 سال مهد محل کارم رفته و اونجا از با بچه دکتر و مدیرها گرفته تا بچه کارگرو کسی که سرویسهای بهداشتی رو نظافت می کنه همکلاس بوده

گمونم کمتر کسی این تنوع رو کنار خودش حس کرده باشه

و اما تحلیل من از این شرایط

1-اگه کسی مادرش استاد دانشگاهه و یا پدرش فوق تخصص قلب داره دلیل نمیشه بچش باهوش تر باشه( برای خودم نتیجه گیری خوشحال کننده ای نیست ولی متاسفانه حقیقت محضه)

2- سطح فرهنگی خانواده خیلی ربطی به سطح مالی و حتی سطح تحصیلات خانواده نداره( مادرای کارگری بودن که واقعا پرورش بچه براشون مهم بود و مادرای تحصیل کرده ای که متاسفانه به تربیت بچه هیچ توجهی نداشتن)

3- نوع حرف زدن بچه ها تو خانواده های با تحصیلات پایین تر متفاوته و متاسفانه کاریش نمی شه کرد ولی حداقل برای دختر من این حسن رو داشت که الان اینقدر بهش مطمئنم که مطمئنم پیش بد دهن ترین فرد بشینه امکان نداره طرز حرف زدنش تغییر کنه و این نوع حرف زدن بچه ها به این دلیله که تو خانواده این حرفا استفاده میشه و خیلی قبح نداره ( اینم نمی تونم باز به همه بسط بدم)

و اما در مورد بهتر بودن معلمین دولتی:
راستش من این طور فکر نمی کنم
به دلایل منطقی که برای خودم دارم
و مهمترینش این که
این سوالو از خودم می پرسم
اگه من یه معلم عالی بودم
یه مدرسه غیر انتفاعی خوب ( نه از اونایی که سولماز جون گفتن) از من دعوت می کرد تدریس کنم
به جای 40 تا بچه 20 تا به من می دادن
تازه وسط ساعت های درس هم کلی آنتراکت داشتم
و یه مبلغی هم به حقوقم شاید اضافه میشد ( چون ساعت کاری مدرسه غیر انتفاعی بیشتره)
چه تصمیمی می گرفتم

خوب تصمیم من اینه که می رفتم غیر انتفاعی

البته اگه واقعا خوب بودم و به خودم اعتماد داشتم
چون مدارس غیر انتفاعی بخش خصوصی هستن و نیرویی که به دردشون نخوره یه روز هم نگه نمی دارن( کلا بخش خصوصی این جوریه نه مثل دولتی که کلا اخراج توش معنایی نداره)
پس نمی تونم بگم معلمای خوب تو مدارس دولتی هستن
نمونش معلم امسال کلاس اول دختر من که چند دوره به عنوان معلم نمونه شناخته شده و روش تدریسش جایزه گرفته و مدرس کلاسهای بازآموزی معلمین تو آموزش و پرورش هست

لیلا جون شما هم حتما یه معلم نمونه هستی
معلم دخترم به از شما نباشه ماه بود
کل سال دف و تنبک دستش بود و با آواز و پایکوبی درس یاد بچه ها می داد
بگذریم از این که پوست مادرا رو می کند
اول سال هم جمعمون کرد گفت فکر نکنین پول دادین من به بچه اتون نمره می دم باید کار کنین
بچه ها دو سه ماه از سال تحصیلی نگذشته بود که کلا حروفو یاد گرفته بودن با وجود اینکه کتاب نصف هم نشده بود!!!
بعد حروف باقیمانده رو بین بچه ها تقسیم کرد که هر کسی یه درسو بیاد به بچه های دیگه درس بده تجربه ای که من تو این سالهای طولانی تحصیلم تو دانشگاه ندیدم ( بگذریم از بحث TA چون اونجا استاد نیست که اشکالات تدریستو گوشزد کنه)
خلاصه وقتی می گی معلم های غیر انتفاعی خوب نیستن من احساس می کنم حقوقی این وسط داره ضایع میشه ( با تقدیم احترام مجدد به تمام معلم های عزیز اعم ازدولتی و غیر انتفاعی)
یه مورد دیگه هم که خیلی در مورد این خانم برای من جالب بود( حالا ممکنه تو دلتونن بگین این دیگه کیه اینم براش پوئنه ولی من واقعا این مورد برام جالب بود) توجه این خانم به دندونهای شیری و لق بچه ها بود نگاه می کرد و در صورت ضرورت دندون رو با مهارت یه دندونپزشک از دهن بچه در میاورد بدون دردو ... دخترم میگه میومد یه بوس محکم میکرد ( یه بوس حرفه ای دندون کن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
راضی جون لوس و ننر بودن بچه ها به مدرسه نیست اول از همه برمیگرده به تربیت بچه تو خانواده .....

من از اول همیشه به بچه ام فهموندم همه تو یه سطح نیستن و نمی تونه هر چی که میخواد و داشته باشه اگه 4 تا

همکلاسیش از نظر مالی از ما بالاترند اونا رو دیده بچه های شیر خوار گاه رو هم دیده.

این نسل جدید که میبینی پر از سربار جامعه (به قول خودت) و معتاد و................ هستن اکثرا بچه های دهه 60

هستن که تو بدترین زمان (جنگ و بعد از جنگ) بودن و رفاه آنچنانی هم نبود اون زمان.

در ضمن با این حرفت که بچه هامون آدمای مفیدی باشن بسیار موافقم.
راضی عزیز

راستش این که یه بچه لوس و از خود راضی بار بیاد به نظر من ربطی به مدرسه غیر انتفاعی یا دولتی نداره
به تربیت خانواده ربط ذاره
من هم تو آشناهامون دیدم کسانی رو که کلا دوست ندارن برن سر کار غیرانتفاعی هم نرفتن وضع مالی آنچنانی هم ندارن
متاسفانه این ها تربیت درستی ندارن
بچه من غیر انتفاعی میره ولی هیچ توقع بیجایی از ما نداره بچه یکی از آشناهای ما دولتی میره گوشی دست منو می خواد!!!
به هر تقدیر
شاید شما تجربت بیشتر از منه و حق هم با شما باشه
به هر حال داریم همفکری می کنیم