2783
آیا نگرانی و استرس بر باروری تاثیر دارند؟

آیا نگرانی و استرس بر باروری تاثیر دارند؟

1394/06/04 بازدید2950

خانم‌ها برای باردار شدن باید مراقب تغذیه، الگوی رفتاری و ... خود باشند تا بتوانند بارداری سالم و بی خطری را پشت سر بگذارند. اما از سوی دیگر، بسیاری از متخصصان معتقدند، عوامل بسیاری مانند استرس، نگرانی، تشویش روحی و روانی می‌تواند شانس بارداری مادران آینده را کاهش دهد. استرس در حالی جزئی از زندگی امروزی شده که می‌تواند تهدیدات بسیاری را برای مادران رقم بزند، خطراتی مانند تولد نوزادی با ناهنجاری‌های متعدد، سپری کردن دوران بارداری سخت و .. .

اما چرا استرس یا تشویش‌های روحی می‌تواند عدم باروری را به دنبال داشته باشد؟
خانم‌هایی که به هر دلیلی در طول روز استرس و تشویش قابل توجهی را تجربه می‌کنند با قاعدگی‌های نامنظمی روبرو می‌شوند که می‌تواند فعالیت هورمونی آنها را برهم زده در نتیجه مانع از باروری شود. شاید تنش‌های کوتاه مدت در نگاه اول از اهمیت زیادی برخوردار نباشند اما مختل شدن چرخه قاعدگی و ناباروری می‌تواند تاثیر قابل توجهی را بر روحیات خانم‌ها داشته باشد تا جایی که برخی از خانم‌ها مبتلا به افسردگی های حاد شده یا در معرض خودکشی قرار می‌گیرند. 
خانم‌ها باید مراقب تشویش و فشارهای روحی و روانی خود باشند زیرا استرس نه تنها می‌تواند تاثیرات دراز مدتی مانند افسردگی را به دنبال داشته باشد بلکه می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند نازایی شود. مختل شدن فعالیت هورمون‌ها تاثیر مستقیمی بر فعالیت غده هیپوتالاموس ، (غده‌ای که تنظیم و عملکرد هورمون‌ها را کنترل دارد) شود.

به خانم‌هایی که قصد باردار شدن دارند، توصیه می‌شود تا از ماه‌ها قبل از تمامی رخدادها و وقایعی که می‌تواند احساساتی مانند نگرانی، استرس، تشویش، برهم خوردن آرامش روانی و ... را در آنها به دنبال داشته باشد، بپرهیزند و دوری کنند تا نه تنها بتوانند باردار شوند بلکه بارداری سالم و به دور از هر گونه استرسی را تجربه کنند.

اما راهکارهایی برای آرامش یافتن مادران باردار وجود دارد :

  • مصرف جوشانده‌های گیاهی
  • ماساژ درمانی
  • حمام
  • با کتاب خواندن، آشپزی کردن و ... خود را سرگرم کنید تا بتوانید از استرس و تشویش روانی در امان بمانید

 

از موارد استرس زا در زنان می‌توان به مواردی مانند

  • استرس‌های مرتبط با شغل
  • ارتباط سخت با همسر یا خانواده همسر
  • تنهایی
  • احساس شکست یا عدم موفقیت
  • احساس نگرانی از آینده و .... را نام برد.

توصیه می‌شود با استفاده از رژیم غذایی متعادل و مراجعه به روانپزشک قبل از باردار شدن بتوانید بر فشار روانی خود فائق آئید سپس اقدام به بارداری کنید.

ارسال نظر شما

login captcha
سلام ،منم همینطورم،٣٠سالمه و تازه دارم اقدام میکنم برا بارداری،همش استرس دارم که باردار میشم یا نه😏
خود تصمیم به بارداری واقدام برای بارداری ایجاداسترس میکنه؟اینکه آیا میشه یانه؟نکنه مشکل داشته باشم؟نکنه مشکلم حادباشه؟ بااینا چه کنیم؟
2788

پربازدیدترین ها