2783
حقوق زن در طلاق

حقوق زن در طلاق

1402/07/11 بازدید950

حق و حقوق بعد از طلاق

مردی که قصد جدایی از همسر خود رو داره، طبق قوانین حمایت از خانواده موظف به پرداخت حق و حقوق زن نظیر نفقه، مهریه، اجرت المثل، نحله و تنصیف دارایی هست که مرد باید قبل از اجرای حکم طلاق، این حقوق رو به همسر خود پرداخت کنه.

حقوق زن در طلاق از طرف مرد

مهریه

مهریه یکی از مهم ترین و اصلی ترین حقوق زن در زمان طلاق بوده که از زمان عقد نکاح به مالکیت زن در میاد و هر زمان که بخواد حق مطالبه مهریه رو داره. اگر زندگی مشترک زوجین دچار بحران و مشکل شده و مرد قصد جدایی از همسرداشته باشه، مرد موظف به پرداخت مهریه بوده و باید بطور کامل مهریه رو پرداخت کنه. اگر مرد تمکن مالی نداشته باشه باید درخواست اعسار و تقسیط مهریه به دادگاه خانواده ارائه بده. اعسار و تقسیط مهریه در صورتی مورد قبول دادگاه هست که مرد مدارک کافی برای اثبات عدم تمکن مالی داشته باشه. پس مرد با معرفی ۳ شاهد، ارائه استشهاد محلی و گواهی حقوق (درآمد) خود، تقسیط مهریه رو از دادگاه خانواده درخواست می کنه. دادگاه با قبول درخواست تقسیط و اعسار مهریه، شرایط و نحوه پرداخت مهریه رو مشخص میکنه. همچنین اگر مردی قصد جدایی از همسر باکره خود رو داشته باشه، طبق قانون مدنی و خانواده نصف مهریه به دختر تعلق می‌گیره.

نفقه

طبق ماده 110۷ قانون مدنی؛ نفقه یعنی از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، غذا، اثاث منزل، هزینه‌های درمان، بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض ‏که شرط استحقاق آن منوط به ازدواج دائمی بین زوجین و تمکین زن از شوهر هست.  میزان نفقه زن، بر اساس مواردی نظیر شئونات خانوادگی زن، عرف و میزان درآمد مرد تعیین می‌شه. اگر زوجین برای میزان نفقه به توافق نرسن، با نظریه کارشناسان حقوقی نفقه زوجه مشخص خواهد شد. زوجه در صورتی که از همسر خود تمکین بکنه و وظایف زناشویی رو انجام بده، مستحق دریافت نفقه بعد ازطلاقه اما اگر زوجه بدون هیچ دلیلی از انجام وظایف خود در زندگی مشترک امتناع کنه، نفقه به او تعلق نمی‌گیره. در مجموع با جدایی زن و مرد، نفقه زن قطع میشه.

 حقوق زن در طلاق   نی نی سایت

مهریه در طلاق توافقی

زمانی که طلاق به صورت توافقی باشه، زوجین در مورد مهریه به توافق میرسن. در چنین شرایطی دو طرف با سنجیدن اوضاع و شرایط مالی مرد و بر اساس مذاکرات بین خود، ممکنه به این نتیجه برسن که تمام مهریه به زن داده بشه، بخشی از مهریه داده بشه، مهریه بخشیده بشه و یا در ازای حضانت فرزندان توافقات دیگری به ثبت برسه.

مهریه از حقوق زن در زمان طلاقه و بهتره دو طرف در این مورد به سازش برسن تا در زمان طلاق توافقی دچار مشکل نشن. نکته اینجاست که در هر شرایطی باید توافق در مورد مهریه به صورت کتبی در محضر ثبت رسمی بشه تا در آینده افراد رودچار مشکل نکنه.

گرفتن مهریه از پدر شوهر:

مهریه تکلیفی هست که شوهر متعهد به پرداختش هست و پدر شوهر مسئولیت قانونی نسبت به پرداخت آن نداره.حتی زمانی که همسر از تمکن مالی خوبی برخوردار نباشه ولی پدر شوهر سرمایه زیادی داشته باشه.ولی زمانیکه پدر شوهر موضوع پرداخت مهریه از جانب پسرش رو در عقد نامه ضمانت یا تعهد کرده باشه در این شرایط میشه از پدر شوهر مهریه  رو مطالبه کرد.

اگر پدر شوهر فوت کرده باشه و تعهد مهریه رو در زمان عقد نکاح کرده باشه میشه از ورثه پدر شوهر متوفی تقاضای مهریه کرد و ورثه مکلف به پرداخت مهریه هست.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها