التهاب را کاهش میدهد:
برای شرایط مزمن که التهاب شروع به تأثیر بر بافتهای بدن شما میکند مصرف زردچوبه ممکن است مفید باشد. کسانی که 2 گرم زردچوبه در روز همراه با داروهای تجویزی مصرف میکنند نسبت به افرادی که این دارو را به تنهایی مصرف میکردند بیشتر در حال بهبودی بودند.
حافظه را بهبود میبخشد:
مصرف زردچوبه دو بار در روز به مدت 18 ماه به بهبود عملکرد حافظه در بزرگسالان بدون زوال عقل کمک میکند. کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است در جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
درد را کاهش میدهد:
زردچوبه همچنین در طب سنتی چین و آیورودا برای درمان آرتروز ریشه عمیقی دارد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف عصاره زردچوبه میتواند به طور بالقوه درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش دهد اگرچه مطالعات بیشتری هنوز مورد نیاز است.
با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند:
زردچوبه دارای خواص آنتی اکسیدانی است و یک مطالعه نشان میدهد که ممکن است با خنثی کردن رادیکالهای آزاد از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کند. مطالعه دیگری نشان میدهد که اثرات آنتی اکسیدانی زردچوبه ممکن است باعث تحریک سایر آنتی اکسیدانها نیز شود.
خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد:
زردچوبه با توانایی خود در کاهش التهاب و اکسیداسیون میتواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. زردچوبه همچنین ممکن است هنگام استفاده همراه با دارو برای مدیریت سطح کلسترول مفید باشد. تحقیقات نشان میدهد که کورکومین بیخطر است و ممکن است با کاهش سطوح معین کلسترول از افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند محافظت کند.
به افسردگی کمک میکند:
پروتئین معروف به فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) کاهش مییابد و هیپوکامپ شما که به یادگیری و حافظه کمک میکند شروع به کوچک شدن میکند. کورکومین به اندازه فلوکستین (پروزاک) در کاهش علائم افسردگی مؤثر است. کورکومین همچنین ممکن است سطح سروتونین و دوپامین را افزایش دهد. این مواد شیمیایی در مغز شما هستند که خلق و خو و سایر عملکردهای بدن را تنظیم میکنند.
به پیشگیری از سرطان کمک میکند:
بر اساس چند مطالعه کورکومین ممکن است بر رشد و توسعه سرطان تأثیر بگذارد. یک مطالعه که بر روی سرطان کولورکتال متمرکز بود شاهد کاهش 40 درصدی تعداد ضایعات روده بزرگ در مردان بود.
مصرف زردچوبه چه ارزش غذایی دارد؟
در حالی که خطر عوارض جانبی کم است اما در صورت مشاهده عوارض جانبی مصرف زردچوبه را متوقف کنید. زردچوبه ممکن است باعث نفخ شود و همچنین با داروهای لختهکننده خون تداخل داشته باشد. همچنین در صورت ابتلا به بیماری کیسه صفرا از مصرف آن اجتناب کنید. همیشه قبل از شروع یک مکمل غذایی با پزشک خود صحبت کنید زیرا ممکن است با سایر داروهایی که مصرف میکنید تداخل داشته باشند.
چگونه از زردچویه استفاده کنیم؟
میتوانید زردچوبه را به عنوان مکمل یا به عنوان ادویه استفاده کنید. همچنین زردچوبه را میتوانید به غذاهای زیر اضافه کنید:
- اسموتیها
- شیر
- سوپها
- کلوچه
- برنج
- سبزیجات سرخ شده
نتیجهگیری:
این روزها میتوانید زردچوبه را از بسیاری از سوپرمارکتها و ادویهفروشیها خریداری کنید یا میتوانید ریشه تازه آن را بخرید و در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. سپس میتوانید پوست بگیرید و خرد کنید یا رنده کنید تا در دستور پخت خود استفاده کنید.
منبع: