زنان باردار میل به غذاهای خاصی دارند و پاستا و ماکارونی در صدر این لیست قرار دارد. اما آیا
مصرف پاستا در بارداری بیخطر است؟ آیا مصرف پاستا در بارداری بیخطر است؟ آیا این امر باعث بروز واکنشهای آلرژیک یا مشکلات گوارشی میشود؟ همه اینها بستگی به نوع پاستان و ماکارونی که میخرید و اینکه چه مقدار از آن را میخورید، دارد.
آیا میتوان در دوارن بارداری پاستا خورد؟
بله شما میتوانید از این ماده خوراکی به مقدار متوسط میل کنید. بهتر است از خوردن پاستای آماده و موجود در فروشگاه خودداری کنید زیرا سالم نیست. همچنین خوردن هر چیزی بیش از حد مضر است و پاستا هم از این قاعده مستثنا نیست. بیشتر بخوانید:
7 دستور رژیمی ویژه بارداران عشق پاستا
کدام نوع پاستا مناسب مناسب است؟
پاستا یک غذای بسیار خوشمزه است. برای تصمیم گیری در مورد آنچه باید بخورید و انواع پاستا بهتر است کمی اطلاعات درباره آن بدانید.
- پاستا استاندارد: این پاستا از آرد گندم تصفیه شده ساخته شده است و در فرایند پالایش پوست بیرونی که حاوی مواد مغذی است برداشته میشود و برخی مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن اضافه میشوند.
- پاستای 100 درصد سبوس دار: این سه لایه مغذی سبوس، جوانه و آندوسپرم گندم در این پاستا وجود دارد. این پاستا مزایای سلامت مختلفی دارد. مصرف این پاستا به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
- پاستای ترکیبی از گندم و غلات کامل: این نوع پاستا ترکیبی از آرد گندم تصفیه شده و کامل است. این پاستان در مقایسه با پاستای 100 درصد سبوس دار دانه کمتری دارد. اما نسبت به انواع استاندارد مواد مغذی بیشتری دارد.
هنگام خرید پاستا به چه چیز دقت کنید؟
لیست مواد تشکیل دهنده پاستا را بررسی کنید. پاستا باید 100 درصد از غلات کامل تهیه شده باشد. دقت کنید روی برچسب آن آرد و غلات کامل باشند. جودوسر و برنج قهوهای هم جزو غلات کامل هستند. پاستای غلات کامل آهستهتر هضم میسود که به حفظ سطح ثابتی از گلوکز کمک میکند و شما را به مدت طولانیتری سیر نگه میدارد. پاستای پخته نشده در هر 28 گرم حدود 100 کالری دارد. این معادل حدود نصف پیمانه پاستا زمانی است که پخته شود. بنابراین مطمئن شوید به اندازه از این غذای خوشمزه میخورید.
فواید پاستا در بارداری
- سطح بالای انرژی: پاستا منبع عالی کربوهیدراتهای پیچیده است زیرا انتشار آهسته انرژی برای حفظ سطح آن مفید است.
- پیشگیری از دیابت بارداری: پاستا دارای شاخص قند خون پایینی است. بنابراین میزان قند خون شما را تنظیم میکند و به شما در پیشگیری از دیابت بارداری کمک میکند.
- کاهش فشار خون: مقدار سدیم کم در پاستا بر فشار خون تاثیری نمیگذارد و بنابراین نیازی به نگرانی از بالا رفتن فشار خون هنگام مصرف پاستا نیست.
- پیشگیری از بواسیر و یبوست: خمیر گندم حاوی فیبر بالایی است و منبع خوبی برای جلوگیری از بواسیر و یبوست در دوران بارداری است.
- مبارزه با کم خونی: پاستا حاوی آهن غنی است که به مقابله با کم خونی در زنان بارداری کمک میکند.
- رشد جنین: پاستا منبع عالی ویتامین B است که در رشد جنین مفید است.
- کاهش نقص لوله عصبی: پاستا همچنین حاوی اسید فولیک فراوانی است که به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک میکند.
مضرات پاستا در دوران بارداری
حتی اگر پاستا یک منبع عالی برای رفع اشکالات گرسنگی در ماههای بارداری است اما مصرف مداوم آن خوب نیست. خوردن زیاد پاستا میتواند عوارضی ایجاد کند. فیتات موجود در پاستا مانع جذب منیزیوم و روی میشود. لکتین موجود در آن هم باعث میشود مواد غذایی ناسالم به خون منتقل شود. بنابراین به هیچ عنوان مصرف زیاد پاستا توصیه نمیشود. پاستا رشد مخمر را تحریک میکند که برای معده مضر است. بنابراین باید از مصرف منظم آن خودداری کنید. یک روش سالم برای مصرف پاستا تهیه آن با غذاهای جانبی مانند سبزیجات است. گلوتن در پاستا زیاد است اگر تحمل گلوتن را ندارید باید از خوردن این غذا خودداری کنید. اگر بیماری
سلیاک دارید ممکن است مجبور شوید از خوردن ماکارونی و پاستا خودداری کنید.