کوفته تبریزی برنج و لپه روی هم رفته نیم پیمانه که از شب قبل با کمی نمک خیس میکنیم و قبل درست کردن کوفته یک جوش میجوشونیم. یعنی فقط کمی اب میریزیم که روش رو بگیره و با در باز و شعله متوسط نیم پز میکنیم. گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده و اب گرفته و ادویه گوشت، نمک و فلفل،سبزی کوفته یا سبزی معطر رو مخلوط میکنیم و یه قاشق سر خالی ارد نخودچی میریزیم و خوب ورز میدیم بعد لپه و برنج خنک شده و کمی زرشک رو هم اضافه میکنیم و دوباره ورز میدیم.اندازه دلخواه مواد رو برمیداریم و گلوله میکنیم و وسطش رو باز میکنیم و الو نیم پز شده،پیاز سرخ کردهو گردو،و اگه خواستین نصف یا تمام تخم مرغ اب پز شده(بسته به اندازه کوفته داره) داخلش میزاریم و خوب میندیمش و دستمون رو خیس میکنیم و دور کوفته رو کاملا یکدست میکنیم. توی قابلمه پیاز سرخ شده و رب رو تفت میدیم کمی نمک میریزیم و چندتا الو میندازیم .کمی اب اصافه میکنیم تا بحوشه بعد کوفته ها رو اروم داخل سس میزاریم و حرارت رو کم میکنیم تا ریز بجوشه و جا بیفته... اندازه اب رو زیاد نمیریزیم.همین که 3/4کوفته ها رو بگیره کافیه.وقتی جا افتاد کمی سس باقی بمونه بسه...