2726
آپلود عکس رایگان و دائمی



کوچولوی زیبایی که تازه پا به این دنیا می‌گذارد، مانند همه بزرگ‌ترها نیازهایی دارد که باید برآورده شود. او علاوه بر نیازهای عاطفی و روانی که لازمه رشد و تکاملش است، احتیاج به وسایلی شخصی دارد که والدین باید حتی پیش از تولد به فکر فراهم کردن این امکانات باشند. مهم‌ترین نکته در تهیه و تدارک وسایل نوزاد، رشد و تغییر بسیار سریع او است. هنگام خرید باید توجه داشت. خوردنی‌ها، پوشیدنی‌ها، دارو و درمان و لوازم جانبی دیگر از جمله مواردی هستند که با ورود این نوزاد به سبد خرید خانواده اضافه می‌شود.

شیشه شیر
اگرچه شیر مادر بهترین و کامل‌ترین غذا حداقل تا شش ماه اول زندگی برای کودک است اما گاهی به دلایل متعددی با تجویز پزشک، والدین مجبورند با شیشه و شیرخشک کودک را تغذیه کنند. امروزه انواع گوناگونی از شیشه‌شیرها در بازار موجود است. به طور کلی شیشه‌ها در دو نوع پلاستیکی و شیشه‌ای در دسترس‌اند که هر کدام مزیتی دارند. شیشه‌های پلاستیکی از این لحاظ که سبک‌ترند و کودک به راحتی قادر به گرفتن‌‌ آن است، بر شیشه‌ شیرهای شیشه‌ای برتری دارند. همچنین به دلیل اینکه ممکن است کودک در سنی باشد که شیشه‌اش را پرت کند یا روی صورت او بیفتد، از این نظر بهتر است که شیشه پلاستیکی برای کودک تهیه شود. در عین حال، شستن این شیشه‌ها به آسانی شستن شیشه شیرهای شیشه‌ای نیست و به راحتی قابل جوشاندن نیستند. امروزه در بازار شیشه‌هایی وجود دارد که حالت انحنا داشته و مانع از ورود هوا به دهان کودک می‌شود. بعضی از شیشه‌ها نیز در انتها دارای سوپاپ‌هایی هستند که هوای دورن شیشه از آن خارج شده و مانع از نفخ شکم کودک می‌شوند. اندازه این شیشه‌ها هم براساس سن کودک متفاوت است که می‌توانید با توجه به نیاز کودک، شیشه‌ای با حجم مناسب را انتخاب کنید. سرشیشه‌هایی هم که در بازار وجود دارد، براساس سن کودک متفاوت است و می‌توان با توجه به سن کودک نوع مناسب آن را خرید. فقط باید دقت کنید که نوعی از سرشیشه را تهیه کنید که سوراخ سرپستانک آن ریز باشد تا از ورود ناگهانی حجم زیاد شیر در دهان کودک جلوگیری شود.
کمکی‌ها
شیرخشک‌هایی که به توصیه پزشک برای کودک تجویز می‌شود، بسته به سن کودک تفاوت دارد. بعضی از این شیرها از بدو تولد تا شش ماهگی، گروهی دیگر از شش ماهگی تا یک سالگی و به همین ترتیب تقسیم‌بندی می‌شوند. انواع و اقسام شیرخشک به صورت قوطی و جعبه‌ای در بازار وجود دارد که از آن جمله می‌توان به ایزومیل، بیومیل، هومونا، نان و اس‌ام‌ای اشاره کرد. در تهیه شیرخشک دقت کنید که کودک شما با چه نوعی از آن سازگاری دارد و پیش از خرید، از پزشک کودک‌تان راهنمایی بخواهید.

مکمل‌های غذایی
پس از پایان شش ماهگی کودک لازم است چه برای کودکی که از شیرمادر تغذیه می‌کند و چه برای کودکی که با شیرخشک تغذیه می‌شود، مکمل غذایی در نظر گرفته شود. انواع پوره میوه، حریره بادام‌های با شیر و بدون شیر، غذاهای کمکی با مارک‌های گوناگون وجود دارد که بهتر است پیش از خرید آنها با پزشک کودک خود مشورت کنید.
علاوه بر اینها، لازم است در کنار خرید هفتگی خود، انواع سبزی‌ها و میوه‌ها و گوشت‌های تازه راحتی به میزان اندک بگنجانید تا بنا به سن کودک خود غذای مناسبی اعم از سوپ‌ها و فرنی‌ها را تهیه کنید.

دارو و درمان
از جمله هزینه‌های دیگری که با ورود یک کودک به هزینه‌های خانواده اضافه می‌شود، هزینه درمان است. این به معنی آن نیست که کودک حتما باید بیمار باشد. لازم است هر کودکی پس از تولد برای کنترل وضعیت رشد و نمو جسمی تحت نظر پزشک باشد. هر کودک به طور معمول بلافاصله پس از تولد در بیمارستان از سوی پزشک متخصص کودک بررسی و معاینه می‌شود اما پس از ترخیص لازم است که هر ماه تحت‌نظر پزشک باشد. این بررسی به راحتی و بی‌هیچ هزینه‌ای در مراکز بهداشت شهری و روستایی انجام می‌شود و خدمات پزشکی مانند کنترل قد و وزن و واکسیناسیون برای کودک انجام می‌شود.والدین می‌توانند با مراجعه به این مراکز و تشکیل پرونده بهداشتی از وضعیت سلامت کودک خود باخبر باشند و تنها زمانی که نیاز به بررسی‌های بیشتر وجود داشت و با توصیه پزشک مرکز به پزشک متخصص مراجعه کنند.

پوشاک
یکی دیگر از خریدهای خانواده پس از ورود کودک جدید، تهیه لباس و پوشاک مناسب برای اوست. به دلیل اینکه کودک در سال اول به سرعت رشد می‌کند، لباس‌هایی که برای او تهیه می‌شود باید در سایزهای گوناگون باشد. جنس این لباس‌ها بهتر است از پنبه باشد تا حساسیت پوستی برای کودک ایجاد نکنند.
هنگام خرید توجه کنید که انواع متعددی اعم از زیرپوش، لباس‌های آستین‌ کوتاه، آستین‌ بلند، شورت، شلوار و کلاه تهیه کنید بهتر است لباس‌های کودک از قسمت یقه دکمه‌دار باشند.

لوازم بهداشتی
پوشک‌ها از جمله نیازهای دیگر کودک هستند. تعویض کودک بعد از ادرار و مدفوع و داشتن جای راحت حس آرامش را در کودک ایجاد می‌کند. پوشک‌ها هم انواع متعددی دارند و بسته به نوع قیمت‌‌شان هم متفاوت است. می‌توانید هم پوشک به همراه مشمع و هم پوشک‌هایی تهیه کنید که نیازی به مشمع ندارند. البته نوع دوم هم به لحاظ بهداشتی بهتر است و هم کودک و والدین راحت‌تر هستند. استفاده از پوشک به همراه مشمع ممکن است موجب ناراحتی و سوزش‌ کشاله‌های ران کودک شود اما نوع دوم به دلیل داشتن لایه محافظ، قدرت جذب بالاتری دارد . بعضی از این پوشک‌ها دارای علامت یا نشانگرهایی هستند که زمان تعویض کودک را به والدین گوشزد می‌کنند. اما آنچه مهم است شستشوی مرتب کودک پس از ادرار و مدفوع با آب گرم است که مانع از سوزش و حساسیت پوستی می‌شود.

روغن و پودربچه
پس از شستشو و حمام ممکن است پوست بدن کودک دچار خشکی شود. بهتر است برای پیشگیری از این خشکی از روغن بچه استفاده کنید. در بازار انواع گوناگون از کرم‌ها و روغن‌های داخلی و خارجی وجود دارد که بهتر است پیش از خرید آنها با پزشک کودک مشورت کنید.
پودربچه برای پیشگیری از عرق‌سوز شدن کشاله‌ران و زیربغل کودک استفاده می‌شود. اما تجربه نشان می‌دهد بهتر است از این پودرها برای کودک استفاده نشده یا حتی‌المقدور کمتر استفاده شود زیرا تجمع این پودرها در زیر بغل، کشاله ران یا زیر گردن کودک به خصوص در فصول گرم موجب خمیری شدن این مواد و حساسیت بیشتر می‌شود.

وسایل شستشو
این وسایل شامل صابون حمام، شامپوی بدن و سر، لیف حمام، حوله و وان است. هنگام خرید توجه کنید انواع مخصوص کودک را تهیه کنید زیرا در تهیه صابون و شامپوی بچه از مواد خنثی استفاده می‌شود که مانع از سوزش چشم کودک می‌شوند. لیفی هم که برای کودک تهیه می‌کنید باید از جنس نرم و لطیف باشد تا در عین پاک‌کنندگی پوست موجب ناراحتی پوستی نشود. بهتر است کودک در وان مخصوص خودش شسته شود که هم بهداشتی‌تر و هم برای والدین راحت‌تر است. این وان‌ها به شکل‌های گوناگون و در اندازه‌های متفاوت هستند و برخی تکیه‌گاه‌هایی دارند که مانع از غلتیدن کودک در آب می‌شود.

ماشین لباس‌شویی
برای شستشوی تمیزتر لباس‌های کودک می‌توانید ماشین لباس‌شویی مخصوص کودک تهیه کنید. بهتر است لباس کار و لباس‌هایی که بیرون می‌پوشید همزمان با لباس کودک در یک ماشین نشویید. در صورتی که توانایی مالی دارید، می‌توانید این ماشین‌ها را تهیه کنید و برای پاکیزگی بهتر لباس‌های کودک از پودر مخصوص شستشوی لباس کودک استفاده کنید.

وسایل جانبی
از جمله وسایل دیگر که هنگام خرید بهتر است برای کودک تهیه کنید، کالسکه، نی‌نی‌لای‌لای و کیف حمل کودک یا همان آغوش است. این وسایل برای حمل راحت‌تر کودک لازم است. با افزایش سن کودک، وزن او اضافه شده و حمل او برای والدین سخت‌تر می‌شود. از این رو بهتر است برای پیشگیری از بروز کمردرد هنگام در آغوش گرفتن کودک از کالسکه و کیف حمل استفاده کنید. در صورتی که وسیله نقلیه دارید، صندلی کودک را فراموش نکنید این صندلی‌ها موجب امنیت کودک و تمرکز بهتر والدین هنگام رانندگی شده و ایمنی و سلامت او را در طول مسیر تضمین می نماید.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
آپلود عکس رایگان و دائمی

وزن جنین در هفته های مختلف حاملگی
تریمستر سوم:
هفته29:
کودک در این هفته تمام فضای رحم را اشغال می کند . رشد کودک از این هفته به بعد کمتر از یک سانتی متر در هفته است . از این هفته به بعد هفته ای 200 گرم به وزن کودک اضافه می شود
کودک روزانه نیم لیتر ادرار وارد مایع آمنیوتیک می کندو همچنین از این هفته شروع به تنظیم دمای بدن خویش می کند
وزن جنین حدود1200 گرم است

هفته30:
در این هفته جنین بسیار هوشیار نسبت به محیط اطراف است و تاریکی ونور محیط بیرون را تشخیص می دهد
وزن جنین در این هفته 1400 گرم است وقدش 37 تا38 سانتی متر !

هفته31:
ناخن کودک در این هفته به انتهای انگشت میرسد لایه چربی زیر پوست کاملتر شده وزن جنین هم حدود 1600 گرم است
از این هفته به بعد موهای کرکی و ورنیکس (ماده مومی شکل پوشانده بدن کودک) شروع به محو شدن می کنند

هفته32:
در این هفته و هفته های آخر شنوایی کودک ارتباط کاملی با دنیای بیرون از رحم برقرار می کند
در میان صداهای خارجی او به صدای مادر عادت کرده و پس از تولد با شنیدن صدای مادر, وی را تشخیص می دهد
وزن کودک 1800 کرم و قدش 39 سانتی متر است

هفته33:
از این هفته سورفاکتانت در ریه جنین شروع به ساخت می کند بنابراین اگر از این هفته به بعد کودک بدنیا بیاید مشکل کمتری از نظر تنفسی خواهد داشت
ولی حتما نیاز به دستگاه انکوباتور دارد زیرا چربی زیر پوستی هنوز کم است
وزن جنین 2000 گرم وقدش 41 سانتی متر است

هفته34:
پوست کودک کم کم به رنگ صورتی در می آید و ریه های کودک به بلوغ کامل می رسند
وزن کودک2200 و قدش 42.5 سانتی متر است

هفته35:
از این هفته تا هفته های آخر بارداری لایه چربی بیشتری زیر پوست کودک بخصوص اطراف شانه اورا در بر می گیرد
از این هفته به بعد می توانید سوتین های مخصوص شیر دهی را تهیه کنید!!
وزن کودک حدود 2500 گرم است

هفته36:
قد جنین 45 سانتی متر و وزنش 2700 گرم است
تمام اعضای کودک در این هفته به بلوغ می رسند

هفته37:
از این هفته به بعد هر روز باید آماده باشید!! ساک بیمارستان را ببندید, تلفن های ضروری را در دسترس قرار دهید!
وزن کودک حدود 2900 گرم است

هفته 38:
اگر فرزند شما پسر باشد در این هفته بیضه های او در داخل کیسه بیضه قرار می گیرد
وزن جنین 3100 گرم است
این زمان بهترین وقت برای نوشتن نامه به کودک خود است!!!

هفته39:

روده های کودک در این هفته پر از مواد دفعی که مکونیوم نام دارد می باشداین مواد به رنگ سبز تیره و چسبناک است در طی 2 هفته اول تولد, کودک ان را دفع می کند . گاهی در اثر فشار طی زایمان ممکن است این ماده دفع شود
وزن جنین در این هفته 3250 گرم است

هفته40:
در زمان تولد پوست کودک ممکن است در ابتدا آبی رنگ باشد و یا قسمتهایی از بدنش هنوز از ورنیکس پوشیده باشد سر کودک در بدو تولد ممکن است شکل نامنظمی داشته باشد این وضعیت اغلب به علت عبور از کانال زایمانی است و بعد از این سر کودک در تمام مراحل زندگی اش شکل ثابتی دارد
وزن کودک در این هفته 3500 گرم و قدش حدود 50 سانتی متر است
البته توجه داشته باشید که وزن و قد تقریبی هستند و از نوزادی به نوزاد دیگر فرق می کند

________________________________________

تریمستر دوم

هفته13:
در این هفته تمام 20 دندان جنین در زیر لثه شکل می گیرد وزن جنین در این هفته 20 تا 25 گرم و قدش 10 سانتی متر است . همچنین در این هفتهئجنین شروع به بلع مایع آمنیوتیک می کند

هفته14
در این هفته جنین شروع به تولید ادرار می کند که وارد مایع آمنیوتیک می شود و ضرری برای مادر و جنین ندارد
وزن جنین در این هفته65 تا 70 گرم می باشد و قدش حدود 12.5 سانتی متر است

هفته15

در این هفته جنین شروع به مکیدن انگشت شستش می کند .همچنین در این هفته کودک دارای ابرو و مژه می شود
مایع آمنیوتیک قادر به انتقال صوت به جنین بوده و کودک بوسیله آن می تواند صدای معده ضربان قلب و صدای شما را بشنود
وزن جنین در این هفته70 تا 75 گرم و قدش 13 تا 14 سانتی متر است

هفته16
در این هفته ناخن جنین شروع به رشد کرده . جنین هر 45 تا 60 دقیقه ادرار می کند جنسیت جنین در این هفته ممکن است با سونوگرافی مشخص شود
وزن جنین 80 گرم و قدش 14 تا16 سانتی متر است

هفته17
از این هفته به بعد باید منتظر ثبت حرکات جنین باشید گاهی مثل نوک زدن پرنده ه قفس گاهی شبیه پرزدن پروانه زیر پوست خود حس می کنید. در حاملگی اول ممکن است تا هفته 20 این حرکات را متوجه نشوید
وزن کودک 100 تا 120 گرم و قدش 16 ساتی متر است

هفته18
استخوانها شروع به استخوان سازی کرده اثر انگشت کودک تکامل یافته و وزن او در این هفته 160 تا 180 گرم و قدش تا 20 سانتی متر است

هفته19

جوانه دندانهای اصلی در پشت دندانهای شیری شروع به تکامل هستند موهای کرکی شکل بدن کودک را پوشانده وزنش در این هفته 200 تا 220گرم وقدش 20 تا 2 سانتی متر است

هفته20
از این هفته به بعد کودک صدای شما را تشخیص می دهد وزن ان حدود 280 گرم و قدش 25 سانتی متر است توجه داشته باشید که قد به دو صورت اندازه گرفته می شود یکی قد کامل ویکی تا ناحیه باسن کودک بنابراین اگر تغییری در اندازه های مختلف دیدید بعلت متد اندازه گیری است

هفته21
وزن جنین 370 گرم وقدش25 تا 26سانتی متر است
مهمترین اتفاق ساخت گلبولهای سفید در این هفته است

هفته22
وزن کودک 400 تا 420 گرم و قدش 27 تا 28 سانتی متر است
حس لامسه اولین حسی است که در کودک به بلوغ می رسد وکودک در این هفته بخوبی می تواند صورت خود را لمس کند

هفته23

گاه کودک ممکن است بدنبال بلعیدن مایع آمنیوتیک دچار سکسکه شود با لمس شکم و صدا حرکات جنین بیشتر می شود وزن جنین 500 تا 550 گرم و قدش28 تا29 سانتی متر است

هفته24
مهمترین اقدام در این هفته تکامل چربی در زیر لایه پوست است
وزن جنین 600 گرم و قدش 30 سانتی متر است

هفته25
در این هفته استخوانها محکم تر و سخت تر می شود و کودک هم بعلت رشد چربی زیر پوست فربه تر می شود
وزن در این هفته 700 گرم و قد حدود31 سانتی متر است

هفته 26
وزن جنین 800 تا 850 گرم و قدش 32 سانتی است
ریه های کودک با تولید شاخه های برونش شروع به تکامل می کند

هفته27
وزن جنین 900 گرم و قدش33 تا 34 سانتی متر است
در این هفته رنگ چشم کودک آبی یا آبی تیره می باشد

هفته28
وزن ودک 1 کیلو گرم و قدش 35 سانتی متر است
ریه های کودک در این هفته به بلوغ کافی رسیده ولی اگر متولد شود نیاز به مراقبتهای خاص دارد

________________________________________
جنین در تریمستر اول :

هفته1:
شمارش هفته های حاملگی از روز اول آخرین پریود شروع می شود بنابراین در این هفته هنوز لقاح انجام نشده است
هفته2:
هنوز لقاح انجام نشده است!!
هفته3:
اسپرم و تخمک همدیگر را در لوله فالوپ ملاقات می کنند
در خانمهایی که پریود 28 روزه دارند تخمک گذاری روز 14 سیکل صورت می گیرد
قابل ذکر است که اسپرم یک کروموزومX و یک کروموزومY دارد در حالیکه تخمک دو کروموزومX دارد پس تعیین کننده جنسیت پدر است
هفته 4:
توده سلولی در حال تقسیم به رحم می رود تا جایگاهی برای استقرار پیدا کند
هفته5:

اندازه جنین در این هفته 5تا 7 میلیمتر است
توده سلولی به دو قسمت تقسیم شده قسمت جنینی وقسمت جفتی و پس از ان قسمت جنینی به سه لایه تقسیم شده:
لایه خارجی :مغز, نخاع, پوست و مو را تشکیل میدهد
لایه میانی: قلب, سیستم گردش خون, استخوان, عضله, کلیه و سیستم تناسلی را تشکیل میدهد
لایه داخلی:روده ها کبد پانکراس و مثانه را می سازد
هفته6:
اولین ضربان قلب جنین در این هفته است
اندازه جنین در این هفته 8 تا 10 میلیمتر است به اندازه ناخن انگشت کوچک است
هفته7:
اندازه جنین در این هفته17 تا 20 میلیمتر است که در حد بزرگی ناخن شست است
هفته8:
در این هفته جنین 2.5 تا 3.5 سانتی متر است
در این هفته جنین مانند یک ماهی با سر بزرگ و بدنی کوچک است
هفته 9:
سریعترین رشد در این هفته مربوط به اندامهای کودک است و رشد دستها بیشتر از پاها است انگشتان وناخن جنین در حال تکامل ست
انداره آن 44 تا 46 میلیمتر است
هفته10:
رشد اندامها ادامه دارد و بهترین خبر در اینهفته این است که جنین از خطر ابتلا به ناهنجاریهای مادرزادی نجات پیدا میکند
اندازه جنین 50 تا 60 میلیمتر است
هفته11:
اندازه جنین 65 تا 75 میلیمتر است
صورت جنین شباهت بیشتری به صورت همیشگی انسان پیدا می کند!!
هفته 12:
اندازه جنین 85 میلیمتر و وزن او حدود 9 تا 12 گرم است
در این هفته بند ناف شروع به جریان انداختن خون بین لایه های جفتی و جنین می شود ومنبع تغذیه کودک از این هفته همین ارتباط خونی می باشد
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2FDQj-Mn0c370&h=OAQFhNwCkAQHhFSGdvDlXHqYTiW1NPJ6l3_Q4-aGUHqLVZA&enc=AZOeAqH1efJK6XF4nvn6k5UkPPYkCVNLZhDRvSttIddGG1ePArevdP-Z0KH3cfLCUIOI4C1WoMiUWjN7EmHWaf4H&s=1
دوستانی که میتونن برن ف ب
انیمیشن کوتاه در مورد شیر دادن بچه

آپلود عکس رایگان و دائمی
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
آیا ورزش شنا در دوران بارداری توصیه شده است ؟
آپلود عکس رایگان و دائمی


اگر پیش از بارداری شنا می ‌کردید، با احتیاط بیشتری می ‌توانید در دوران بارداری نیز، به آن ادامه دهید. ولی اگر در بارداری برای اولین بار تصمیم به شنا کردن گرفته‌اید، از سه ماهه دوم و آرام ‌آرام این کار را شروع کنید. ورزش های دوران حاملگی به سطح آمادگی بدنی قبلی، وضعیت پزشکی، در دسترس بودن وسایل تمرینی و علاقه شما بستگی دارد.
فواید
شنا کردن، جریان خون را بهبود می ‌بخشد، کشیدگی طبیعی و توان ماهیچه‌ها را افزایش می ‌دهد و استقامت عضلات را به همراه دارد. اما دلیل اصلی پیشنهاد شنا به عنوان ورزش برای دوران حاملگی آن است که در حین شنا، علی‌ رغم افزایش وزن دوران بارداری، احساس بی وزنی می‌ کنید و از طرف دیگر، می ‌توان گفت که تقریبا احتمال صدمه و جراحت در این ورزش وجود ندارد. وقتی که در حالت شناور در آب قرار دارید، احساس می ‌کنید که هیچ اضافه وزنی ندارید. به‌ علاوه، شنا موجب می ‌شود که عضلات شما نیز قدرت و وضعیت بهتری پیدا کنند.
انجام ورزش شنا در حاملگی به زایمان آسان تر و کنترل اضافه وزن در حین بارداری کمک کرده و با کاهش وزن خانم حامله در آب، از صدمه به مفاصل زانوی او جلوگیری می ‌کند.
سه ماهه اول:
در صورتی که توان بدنی شما اجازه می ‌دهد، یک روز در میان به مدت 20 دقیقه شنا کنید تا بهترین بهره را از این ورزش ببرید.
در صورتی که شنا، اولین فعالیت صبحگاهی شما باشد، می ‌تواند حالت تهوع صبحگاهی یا ویار را از بین ببرد و به شما در طول روز انرژی کافی بدهد.
سه ماهه دوم:
با پیشرفت دوران حاملگی، نیازی به متوقف کردن شنا نیست، زیرا این فعالیت ورزشی برای شما آسان است. آب در حین تمرین از مفاصل و رباط‌ های شما محافظت می‌ کند و از بروز آسیب ‌دیدگی یا گرم شدن بیش از حد بدن شما جلوگیری خواهد کرد.
سه ماهه سوم:
احتمالا شما نیازی به تغییر برنامه ورزشی خود نخواهید داشت، اما استفاده از مایوی مخصوص یا لباس شنای دوران حاملگی می ‌تواند وضعیت بهتری را برای شما ایجاد کند.
در کلاس های ورزش سبک آبی که در اطراف محل سکونت شما برگزار می شوند و مربی لایقی دارند، شرکت کنید. از دستورالعمل‌های کلی برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن، استفاده کنید.
موانع
در مواردی خاص باید از انجام ورزش اجتناب کرد و یا حتما با نظر پزشک اقدام به این کار کرد. این موارد عبارت‌اند از: احتمال سقط جنین که همراه با خون ‌ریزی در سه ماهه ی اول باشد، حاملگی ‌های چند قلویی، بیماری قلبی وریوی شدید و احتمال زایمان زودرس که با کوتاه شدن طول دهانه رحم همراه است. زنان غیرفعال می ‌توانند با اطمینان و به تدریج ورزش ایروبیک مانند پیاده‌ روی ، دوچرخه‌ سواری و شنا را در طول بارداری آغاز کنند، اما از فعالیت‌هایی که در آن خم شدن، پریدن، دویدن و پیچیدن واحتمال آسیب وجود دارد، باید پرهیز شود.
منع مطلق انجام ورزش در حین حاملگی شامل موارد زیر است: خون ‌ریزی ‌های رحمی، مشکلات جنینی، بیماری های قلبی، سابقه سقط یا زایمان زودرس بیش از یک ‌بار، فشار خون حاملگی ، دیابت، بیماری کلیوی کنترل نشده و پارگی اخیر پرده‌ها.
احتیاط
ورزش را به آرامی‌ آغاز کنید، گرم کردن پیش از ورزش و خنک کردن پس از آن را فراموش نکنید، و بیش از حد به خود فشار نیاورید. فقط به یاد داشته باشید شما می ‌خواهید سالم و سرحال بمانید، پس فعالیت ‌های شدید ورزشی را کنار بگذارید و چند دور شنا در طول یا عرض استخر را برای پس از زایمان بگذارید، زیرا شما را بیش از حد خسته خواهد کرد.
نوعی از شنا را انتخاب کنید که برا‌یتان راحت ‌تر باشد. ترکیب متناوبی از شنای پروانه با شناور شدن بر سطح آب به پشت، در حالی که با پا ضربات آرامی‌ به آب می ‌زنید، می ‌تواند تمرین مناسبی باشد. دقت کنید که اگر در ناحیه مفصل شرمگاهی خود(در جلوی لگن) احساس درد می ‌کنید، از شنای پروانه خودداری کنید.
از شیرجه زدن در آب، رفتن به مکان‌های با ارتفاع زیاد و اکسیژن کم، شنا در آب بسیار گرم یا بسیار سرد و اسکی روی آب نیز خودداری کنید.
خطر
در صورت وجود هر یک از علایم زیر، ورزش را قطع کنید و با پزشک خود تماس بگیرید: تنگی نفس، سردرد، ضعف عضلانی،تهوع، خستگی، درد قفسه سینه، درد پشت، درد لگن، اشکال در راه رفتن، کاهش فعالیت جنین، انقباضات متوالی رحم، خون ریزی از واژن و ترشح مایع آمنیوتیک.
آپلود عکس رایگان و دائمی
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
2728
آپلود عکس رایگان و دائمی
توصیه های سودمند پیش از بارداری:

۱- مکمل های اسید فولیک دریافت کنید. فولیک اسید یک ویتامین b است که خطر نقص لوله عصبی جنین مانند spina bifida را کاهش می دهد.

۲- از دریافت همه واکسن های لازم شامل آبله مرغان ، سرخجه و کزاز اطمینان یابید.

۳- اگر قصد بارداری دارید از کشیدن سیگار خودداری کنید. سیگار کشیدن خطر سقط و تولد نوزاد زودرس را افزایش می دهد.

۴- طی بارداری وزنتان را در حد متعادل نگه دارید. اضافه وزن ممکن است خطر دیابت و دیگر مشکلات مربوط به بارداری را افزایش می دهد.

۵- ورزش کنید. فعالیت بدنی به حفظ وزن متعادل و نیز کنترل استرس کمک می کند. اما قبلا با پزشک خود در باره ورزش های مناسب دوران بارداری مشورت کنید.

۶- در صورتی که به به بیماری مزمن خاصی مبتلا هستید در باره خطرات و اثرات احتمالی آن بر بارداری با پزشکتان صحبت کنید. همچنین پیش از بارداری او را از سابقه خانوادگی هر نوع بیماری آگاه کنید.

۷- پس از توقف قرص های پیشگیری از بارداری درانتظار یک دوره قاعدگی کامل باشید تا از سلامت دیواره رحم جهت بارداری مطمئن شوید

۸- از سلامت بدن خود مطمئن شوید تا نگران خطرات آنها در طول بارداری نباشید.

۹- لازم است که قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، چرا که بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید در ۲۸ روز نخست بارداری است. از آنجا که ممکن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روش جلوگیری از بارداری و در دورانی که سعی می کنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز کنید.

۱۰- اگر دچار کم خونی هستید آنرا درمان کنید. شاید لازم باشد که از پزشک خود بخواهید تا سطح آهن بدن شما را بررسی کند؛ نباید پیش از بارداری از کمبود آهن رنج ببرید. کمبود آهن در بارداری ممکن است موجب شود تا بیش از آنچه که رایج است، در دوره بارداری احساس خستگی کنید. بعلاوه شما باید ذخیره آهن مناسبی برای جنین و زایمان داشته باشید.

۱۱- حداقل۳ ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی که باردار می شوید، سلامت کودک تا حد زیادی به متعادل بودن وزن بدن شما بستگی دارد.

۱۲- گروه خون خود و پدر کودکتان را بدانید و با هم سابقه بیماری های خانوادگی هر یک را یادداشت کنید.به پزشک مراجعه کنید تا اگر لازم می داند برخی از آزمایشات و یا در صورت لزوم واکسیناسیون را پیش از بارداری انجام دهد.

۱۳- به دندان پزشک مراجعه کنید تا از وضعیت سلامت دندانهایتان مطلع شوید.وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن کودکی با وزن پایین را افزایش می دهد.

۱۴- یک شیوه تغذیه سالم در پیش بگیرید. غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند و از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید.

۱۵- اگر الکل مصرف می کنید، بطور جدی آنرا کنار بگذارید و از نوشیدن نوشابه های الکلی حتی بطور تفریحی بپرهیزید.

۱۶- وضعیت بیمه سلامت خود را کنترل کنید. برنامه های آینده زندگی مشترکتان (مانند تحصیل، شغل، مسافرت و … ) را در صورت بارداری و داشتن فرزند مد نظر قرار دهید.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
برنامه ریزی برای بارداری ... "
آپلود عکس رایگان و دائمی

اغلب زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند که 1 تا 2 ماه از شروع حاملگی گذشته است و معمولا زمانی که به پزشک خود مراجعه می کنند 2 یا 3 ماهه باردار هستند. اولین 12 هفته بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این زمان اعضا و دستگاههای اصلی بدن کودک ساخته می شوند. پیش از آنکه متوجه بارداری خود شوید و یا به پزشکتان مراجعه کنید، اتفاق های مهم بسیاری ممکن است روی دهند. آمادگی برای بارداری به معنی آمادگی جسمانی و روحی برای بارداری است. در گذشته بیشتر بر بهداشت و سلامتی در طی دوران بارداری تاکید می شد اما امروزه اکثر متخصصین معتقدند که باید از مدتی قبل از بارداری به سلامت پدر و مادر آینده توجه داشت. آماده کردن اوضاع کلی زندگی و بخصوص بدنتان با سلامت عمومی مناسب می تواند به شما کمک کند تا یک بارداری لذتبخش و یک کودک سالم داشته باشید. در اینجا موارد مهمی که بهتر است پیش از باردار شدن در نظر داشته باشید ذکر شده است. می توانید از آن پرینت بگیرید تا در فرصتهای مناسب با هم آنرا مرور کنید.

با استفاده از جدول، چرخه قاعدگی خود را ثبت کنید. برای بررسی چرخه باروری خود می توانید حداقل دو ماه زمان شروع قاعدگی را یادداشت کنید. اگر قاعدگی نامنظم دارید باید ماههای بیشتری این کار را انجام دهید یا برای تعیین زمان تخمک گذاری از یکی از روشهای اندازه گیری دمای بدن یا ترشحات واژن استفاده کنید.
از سلامت بدن خود مطمئن شوید تا نگران خطرات آنها در طول بارداری نباشید:
مصرف فولیک اسید را آغاز کنید. روزانه mcg 400 از این دارو توصیه می شود. فولیک اسید از بروز اختلالات مادرزادی مغز و نخاع- که اختلالات لوله عصبی نامیده می شوند- پیشگیری می کند. همچنین مشخص شده است که پایین بودن سطح فولیک اسید در بدن، خطر سقط را افزایش می دهد. لازم است که قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، چرا که بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید در 28 روز نخست بارداری است. از آنجا که ممکن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روشجلوگیری از بارداری و در دورانی که سعی می کنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز کنید.
اگر دچار کمخونی هستید آنرا درمان کنید. شاید لازم باشد که از پزشک خود بخواهید تا سطح آهن بدن شما را بررسی کند؛ نباید پیش از بارداری از کمبود آهن رنج ببرید. کمبود آهن در بارداری ممکن است موجب شود تا بیش از آنچه که رایج است، در دوره بارداری احساس خستگی کنید. بعلاوه شما باید ذخیره آهن مناسبی برای جنین و زایمان داشته باشید.
حداقل 3 ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی که باردار می شوید، سلامت کودک تا حد زیادی به متعادل بودن وزن بدن شما بستگی دارد.
سعی کنید با دوری گزیدن از عفونت ها، سالم باقی بمانید. دست هایتان را مرتب بشویید، از کس دیگری بخواهید سطل زباله را خالی کند، و از قرار گرفتن در شرایطی که خطر عفونت به همراه دارند پرهیز کنید.
از تماس با مواد شیمیایی مضر در خانه و محل کار اجتناب کنید.
گروه خون خود و پدر کودکتان را بدانید و با هم سابقه بیماری های خانوادگی هر یک را یادداشت کنید.
به پزشک مراجعه کنید تا اگر لازم می داند برخی از آزمایشات و یا در صورت لزوم واکسیناسیون را پیش از بارداری انجام دهد. در مورد تمام داروهایی که به صورت مرتب مصرف می کنید صحبت کنید و مطمئن شوید که تمام بیماری های مزمن شما تحت کنترل قرار دارند.
به دندان پزشک مراجعه کنید تا از وضعیت سلامت دندانهایتان مطلع شوید. بهتر است پوسیدگی ها قبل از آغاز بارداری ترمیم شوند و بیماری های لثه باید تحت کنترل باشند. وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن کودکی با وزن پایین را افزایش می دهد.
اگر روش جلوگیری از بارداری خود را متوقف کرده اید، برای انجام هر آزمایش یا تصویربرداری - مانند عکس های رادیولوژی – مسوول مربوطه را در جریان قرار دهید.
شیوه زندگی خود را بهبود بخشید. شروع کردن برخی از این موارد در طول بارداری دشوارتر است. سعی کنید پیش از بارداری به آنها بپردازید:
یک برنامه منظم ورزشی را آغاز کنید و آن را ادامه دهید. انجام یک فعالیت بدنی متعادل پیش از بارداری و ادامه آن در طول بارداری، به شما کمک شایانی می کند.
یک شیوه تغذیه سالم در پیش بگیرید. غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند و از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید.
اگر سیگار می کشید حتما از حالا برای ترک آن اقدام کنید و تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات پرهیز کنید.
اگر الکل مصرف می کنید، بطور جدی آنرا کنار بگذارید و از نوشیدن نوشابه های الکلی حتی بطور تفریحی و در میهمانیها بپرهیزید.
سعی کنید تا جایی که ممکن است عوامل استرس زا و غیر ضروری زندگی خود را کاهش دهید.
وضعیت بیمه سلامت خود را کنترل کنید. برنامه های آینده زندگی مشترکتان (مانند تحصیل، شغل، مسافرت و ... ) را در صورت بارداری و داشتن فرزند مد نظر قرار دهید.
آپلود عکس رایگان و دائمی
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
خـرافـه‌هـای بـارداری
آپلود عکس رایگان و دائمی
باورهای خرافی درباره بارداری در تمام نقاط جهان وجود دارد؛ بعضی‌ها معتقدند اگر شکم مادر متمایل به بالا باشد، فرزند او پسر و اگر رو به پایین باشد، فرزندش دختر است اما پایین افتادن شکم فقط نشانه این است که جنین به قسمت‌های پایین لگن متمایل شده و زمان زایمان نزدیک است...

شکل شکم خانم باردار به عوامل مختلفی از قبیل اندازه عضلات، ساختمان رحم، موقعیت جنین و میزان بافت چربی ناحیه شکم بستگی دارد. عده‌ای می‌گویند نگاه کردن به ماه کامل، روابط زناشویی یا خوردن غذاهای تند باعث شروع درد زایمان می‌شود ولی هیچ شواهدی علمی‌ای در این زمینه نداریم.

ویارهای به خصوصی را مربوط به جنسیت جنین می‌دانستند و می‌دانند مثلا ویار شوری را به دلیل مذکر بودن و ویار شیرینی را به علت مونث بودن جنین می‌پندارند، باید بدانید خانم باردار ممکن است به مواد غذایی مختلفی ویار پیدا کند که هیچ ارتباطی با جنسیت جنین او ندارد. شنیده‌ایم که می‌گویند �اگر دماغت باد کند، دختر می‌زایی� تاکید می‌کنم که باد کردن بینی در دوران بارداری به دلیل افزایش میزان هورمون استروژن در بدن خانم است.

افزایش این هورمون جریان خون را در بافت مخاطی افزایش می‌دهد و باعث تورم آن می‌شود. البته اگر خانمی در دوران بارداری دچار تورم در ناحیه کل صورت، انگشتان، دست‌ها و پاها شد، باید احتمال فشار خون و مسمومیت بارداری را بدهد و به‌سرعت به پزشک متخصص مراجعه کند. یکی دیگر از باورهای غلط که نه تنها خانم‌ها که بسیاری از آقایان را هم می‌ترساند، در مورد برقراری روابط زناشویی در دوران بارداری است.

عده‌ای تصور می‌کنند که در دوران بارداری روش‌های جلوگیری هم لازم است در حالی که در هنگام بارداری دیگر تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود که به روش جلوگیری نیاز داشته باشید.

برخی زوجین تصور می‌کنند روابط زناشویی باعث پارگی غشاهای محافظت‌کننده جنین و سقط می‌شود اما از جدار شکم تا ساک آمنیوتیکی 7 لایه بافت محافظ وجود دارد به علاوه در این دوران مرتب از رحم مخاط ترشح می‌شود تا این فضا دچار عفونت نشود. تنها استثنا در مورد روابط‌زناشویی دوران بارداری خانم‌هایی هستند که متخصص زنان‌ به آنها تاکید کرده در دوران بارداری به دلیل شرایط منحصر به فردشان این روابط را نداشته باشند. البته روابط زناشویی باید در وضعیتی باشد که به شکم خانم فشار نیاید و دفعات آن هم حداکثر هفته‌ای یک بار باشد زیرا پروستوگلاندین اسپرم‌ها می‌تواند شرایط زایمان را در بدن خانم ایجاد کند.

اگر خانمی به دنبال نزدیکی دچار درد کمر و شکم و خونریزی شد، باید مدتی روابط زناشویی نداشته باشد. باورهای غلطی که در جامعه رایج شده، به همین چند موردی که ما اینجا ذکر کردیم، خلاصه نمی‌شود. اصحاب رسانه باید تلاش کنند تا باورهای غلط را از ذهن مردم حذف کنند
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
سوزش معده در دوران بارداری
آپلود عکس رایگان و دائمی
یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی، دوران بارداری است. مادر سالم فرزند سالمی را پرورش می دهد و در داشتن جامعه ای سالم نقش بسزا و انکارناپذیری خواهد داشت.
طی دوران بارداری تغییراتی در فیزیولوژیک بدن مادر رخ می دهد. برای مثال اندازه قلب و بازده قلبی حدود ۱۲ درصد افزایش پیدا می کنند، اِدِم (پُف کردن) خفیف قسمت های انتهایی بدن در بارداری که ناشی از فشار رحم بزرگ شده بر سیاهرگ های زیرین است نیز امری طبیعی تلقی می گردد، همچنین ممکن است به دلیل کاهش آستانه دی اکسیدکربن نیاز مادر به اکسیژن زیاد شده و باعث شود مادر احساس تنگی نفس داشته باشد، احساسی که با رشد رحم و جنین و فشار رو به بالای آن به سمت دیافراگم (پرده ماهیچه ای حائل بین قفسه سینه و فضای شکم) افزایش می یابد. البته بدن مساله را با بالا بردن تبادلات گازی در ریه جبران می کند.

اما یکی از مهم ترین تغییرات در این دوران، تغییرات متعدد سیستم گوارشی است. افزایش پروژسترون (یکی از هورمون های جنسی) عضلات رحم را شل می کند تا جنین امکان رشد بهتری داشته باشد، اما همین امر می تواند منجر به کاهش حرکت روده ها و افزایش بازجذب آب و در نهایت یبوست گردد. علاوه بر آن شل شدن قسمت تحتانی مری (دریچه کاردیا، واقع بین مری و معده) و فشار رحم به معده می تواند سبب بازگشت غذا به مری و در آخر سوزش معده یا اصطلاحا سوزش سر دل شود. این مکانیسم به رفلاکس معده معروف است.
رفلاکس معدی در اواخر دوران بارداری شایع است و اغلب شب هنگام رخ می دهد. اما می توان آن را تعدیل یا حتی بر طرف ساخت.

محدود کردن دریافت مواد غذایی قبل از خواب، کم کردن مقدار غذا در هر وعده و تقسیم وعده ها به مقدار بیشتر در طول شبانه روز، نوشیدن مایعات در فواصل وعده های غذایی و نه در حین غذا، ممکن است این عارضه را بر طرف سازد. اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ (مخصوصا در ناحیه کمر)، خوردن غذا به آهستگی، نشستن به حالت عمودی بعد از صرف غذا تا حدود ۳ ساعت و بالا بردن سر تختخواب هنگام خواب نیز تاثیرات مثبتی دارند.
به هر حال سوزش سر دل در دوران بارداری قابل پیش بینی است اما اقدامات لازم برای کنترل آن، بیشتر جنبه روانی دارد زیرا ثابت نگه داشتن تعادل روحی مادر در این دوران از اهم امور است.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
سیاهی رفتن چشم ها حین بارداری
آپلود عکس رایگان و دائمی
بسیاری از زنان حین بارداری چشم های شان سیاهی می رود.
این عارضه ناشی از هورمون هایی در بدن زن است که جریان خون را به بدن جنین افزایش می دهند، اما ممکن است جریان خون به بدن مادر را کاهش دهند.
این توصیه ها می تواند به برطرف شدن این عارضه در بارداری کمک کند:
▪ سعی کنید برای مدت های طولانی سرپا نایستید. هنگامی که مجبورید بایستید، پاهای تان را به طور مکرر تکان دهید تا به برقرار جریان خون کمک شود.
▪ دمای بدن تان را خنک نگهدارید. از حمام و دوش بسیار داغ پرهیز کنید.
▪ برای مدت طولانی گرسنه نمانید.
▪ لباس های شل و آزاد بپوشید؛ لباس های خیلی تنگ جریان خون را کاهش می دهد.
▪ از دکترتان درباره سایر عواملی که می توانند باعث سیاهی رفتن چشم ها شوند، سوال کنید. در برخی از زنان، به پشت دراز کشیدن ممکن است در جریان خون ایجاد اشکال کند، زیرا وزن جنین بر روی برخی از رگ های خونی فشار وارد می آ ورد.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
مثبت اندیشی مادر باردار بر سلامت جنین
آپلود عکس رایگان و دائمی
افکارتان را کنترل کنید

افکار ما روی احساساتمان تاثیر می‌گذارند. کسی که افکار منفی دارد، مثلا همیشه با خود می‌گوید �من بدشانسم!� روی اعمالش تاثیر می‌گذارد و مانع انتقال احساس‌های خوب می‌شود و مادر را تندخو و بدبین می‌کند. تنش‌هایی که در اثر این رفتارها ایجاد می‌‌شود در نهایت روی جنین تاثیر می‌گذارد و باعث تولد نوزادی می‌شود که شاید نتواند به آسانی آرام بگیرد. ارتباطی که پدر ومادر با هم در این دوره دارند هم می‌تواند به کنترل افکار منفی کمک کنند.

منطقی باشید

امروزه با بالارفتن سن ازدواج و بارداری، بسیاری از خانم‌ها نگران هستند مبادا فرزندشان با مشکلی متولد شود یا سلامت او به خطر بیفتد. اصل این است که باید علاوه بر انجام تمام چکاپ‌های منطقی در دوران بارداری و بررسی نتایج آنها و پرهیز از گفتن جمله‌هایی مانند �مهم نیست، برطرف می‌شود!� همیشه معتقد بود احتمال‌ وقوع اتفاق‌های منفی و مثبت 50-50 است و باید به همان اندازه تلاش برای رفع مشکل احتمالی، از مثبت‌اندیشی دست نکشید. به جای نشستن در خانه و مرور افکار منفی، باید اگر پزشک لازم دانست، آزمایش‌هایی انجام داد و شرایط فیزیکی خانم باردار باید تحت کنترل پزشک باشد تا احتمالا اگر مشکلی پیش آمد، بتوان سریع اقدام کرد.

با اطرافیان بدبین چه کنیم؟

شاید یک مادر بتواند افکار منفی خود را کنترل کند، اما نمی‌تواند افکار اطرافیان را کنترل کند. متاسفانه برخی اطرافیان برای نشان دادن دوستی و دادن هشدار به مادر برای مراقب‌بودن بیشتر، مسایلی را مطرح می‌کنند که پایه علمی ندارد و فقط او را می‌ترساند. در چنین موقعیت‌هایی مادر باید مراقب باشد؛ اطلاعات، آگاهی و دانش همیشه انسان را از خطر دور نگه می‌دارد. اگر مادر بداند تحت نظر پزشک است و علایم خطر را بشناسد و حرکت‌های جنین را بررسی کند با این هشدارهای بی‌جا استرس بی‌مورد پیدا نخواهد کرد.

8 راهکار برای افزایش انرژی و دست یافتن به دید مثبت :

1) توکل داشته باشید و فراموش نکنید از انسان حرکت و از خدا برکت است!

2) خوب تغذیه کنید، وزنتان را تحت کنترل داشته باشید، زیر نظر پزشک باشید، ورزش کنید، درست نفس بکشید و به سلامت خود اهمیت دهید تا فرزندتان سالم بماند.

3) روابط اجتماعی خوب برقرار کنید. با افرادی که انرژی مثبت دارند، رابطه داشته باشید.

4) سطح روابط خود با همسرتان را بالا ببرید. روابط عاطفی بهتر و عمیق‌تری برقرار کنید و از زندگی لذت ببرید.

5) درست است که مشکل‌های اقتصادی وجود دارد، اما آن را برای خود خیلی بزرگ نکنید. همیشه مبلغی از درآمد خانواده را فقط برای لذت‌بردن از زندگی کنار بگذارید. می‌توانید برای این کار از هزینه‌های دیگر بزنید و حتی خرید وسایل کودک را محدود کنید.

6) در مورد تولد و آینده فرزندتان با همسرتان صحبت کنید و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشید.

7) مطالعه کنید و برای تولد فرزند آماده باشید.

خود را درگیر مسایل مادی نکنید. تا جای ممکن به روابط عاطفی و اجتماعی توجه کنید و انرژی مثبت بگیرید.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
بارداری بعد از 35 سالگی "
آپلود عکس رایگان و دائمی
شما نیز مانند بسیاری دیگر، ممکن است دیر ازدواج کرده باشید یا ازدواج دومتان باشد و یا تاکنون خواسته اید که از نظر تحصیلی و شغلی به موقعیت تثبیت شده ای برسید. بعضی زوج ها بعلت نازایی و تا زمانی که تحت بررسی کامل و یا حتی جراحی قرار نگرفته اند، قادر به باردارشدن نبوده اند. به هر دلیل که باشد شما تنها نیستید و پژوهشگران اعتقاد دارند که در قرن بیست و یکم تقریبا یک نوزاد از هر 10 نوزاد از مادری متولد خواهد شد که 35 سال یا بیشتر سن دارد.

آیا می توانم بعد از 35 سالگی باردار شوم؟
امروزه بسیاری از متخصصین مراقبت های بارداری، خطرات دوران بارداری را با وضعیت سلامت مادر قضاوت� می کنند. سابقه پزشکی قبلی، شاخص ترین نشانه سلامتی یک زن در دوران بارداری است. برای مثال احتمال آنکه یک زن 39 ساله سالم دچار مشکلات ناشی از بارداری شود، کمتر از زنی بیست ساله است که از یک بیماری مزمن مانند دیابت رنج می برد. سلامتی و تناسب یک زن بیشتر از سن او بر بارداری تاثیر گذار است.

اغلب زنانی که در سی یا چهل سالگی باردار می شوند از سلامت خوبی برخوردارند. زنی که وضعیت جسمانی مناسبی دارد و به طور منظم ورزش می کند، می تواند به آسانی زنی که بسیار جوانتر است، بارداری را پشت سر بگذارد. البته زنانی که بیش از 40 سال سن دارند و اولین بارداری خود را تجربه می کنند نسبت به زنانی با همین سن که قبلا زایمان کرده اند بیشتر دچار مشکل می شوند. ولی اکثر زنان سالم، زایمان بدون خطری خواهند داشت.

آیا سن مادر در باروری تاثیر دارد؟
بزرگترین مانع بارداری که ممکن است برای خانمهای بالای 35 سال پیش بیاید، احتمال حامله نشدن آنهاست. بیشترین شانس باروری در سنین 20 تا 24 سال است؛ در سنین 35 تا 39 سالگی این احتمال به حدود یک چهارم تقلیل می یابد؛ و در 40 تا 45 سال باروری فرد 95 درصد کمتر از دهه سوم زندگی اش خواهد بود. بنابراین اگر بیش از 35 سال سن دارید و 6 ماه است که اقدام به بارداری کرده اید، در صورت حامله نشدن فرصت را از دست ندهید و حتما به متخصصین زنان و زایمان یا مراکز ناباروری مراجعه نمائید.

آیا سن پدر نیز موثر است؟
اگر در سنین میانسالی باشید، احتمالا همسرتان نیز در همین گروه سنی قرار دارد. البته تعیین این مساله که سن پدر چقدر بر بارداری تاثیر گذار است، آسان نیست. بعضی تحقیقات نشان داده اند که مردان 55 ساله و مسن تر به احتمال بیشتری صاحب فرزندانی مبتلا به سندرم داون می شوند ولی این احتمال آنقدر زیاد نیست که جای نگرانی داشته باشد. برخی کارشناسان پیشنهاد می کنند که بهتر است مردان پیش از 40 سالگی پدر شوند؛ البته این یک دیدگاه محافظه کارانه است و همه با آن موافق نیستند. پیش از اظهار نظر قطعی در مورد سن پدر و تاثیر آن بر بارداری، داده ها و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

احتمال بروز چه مشکلاتی در دوران حاملگی بیشتر است؟
برخی مشکلات وابسته به سن هستند و خطر بروز آنها با افزایش سن بیشتر می شود مانند فشار خون بالا، دیابت و جفت سرراهی (زمانی که جفت در قسمت پایین رحم جایگزین شده و قسمتی یا تمام دهانه رحم را پوشانده است). ممکن است از نظر علایم و نشانه های دیابت بارداری یا فشار خون بالا، تحت مراقبت بیشتری قرار داشته باشید. بروز هر یک از آنها در طی بارداری دردسر ساز است ولی با مراقبت های مناسب پزشکی، معمولا می توان با هر دو به خوبی کنار آمد. ممکن است ندانید دچار این مشکلات هستید مگر آنکه به طور منظم به ملاقات پزشک خود بروید. هر یک از این اختلالات می توانند باعث ایجاد مشکل جدی در دوران بارداری شوند و باید بخوبی تحت کنترل درآیند.

به این دلیل که اختلالات کروموزومی یکی از شایعترین علل سقط است، احتمال وقوع سقط با افزایش سن بیشتر می شود. احتمال دوقلوزایی نیز در زنان میانسال بیشتر است. بعلاوه بسیاری از مطالعات نشان داده است که نیاز به زایمان با روش جراحی سزارین در خانمهای باردار بالای 35 سال بیشتر است شاید به این دلیل که دردهای زایمانی و زایمان ممکن است بیشتر طول بکشد و یا چون زنان میانسال اغلب کودکان بزرگ جثه ای دارند. پس از زایمان نیز ممکن است رحم به سرعت رحم یک زن جوان منقبض نشده و خونریزی پس از زایمان بیشتر و طولانی تر باشد.

چه خطراتی فرزندمان را تهدید می کند و چه باید بکنم؟
مشکل دیگری که با افزایش سن رخ می دهد افزایش احتمال اختلالات کروموزومی و ژنتیک است. برای مثال خطر سندرم داون از یک نوزاد در 385 نوزاد متولد از مادر 30 ساله به یک نوزاد از 109 مادر 40 ساله می رسد. مشاوره ژنتیک اقدامی عاقلانه است اما اگر بالای 40 سال دارید انجام مشاوره ژنتیک قویا توصیه می شود. در مشاوره ژنتیک پدر و مادر و متخصصینی حضور می یابند که زمینه تخصص آنها بررسی مشکلات همراه با بروز و یا خطر بروز نوعی اختلال ژنتیکی است. در مشاوره ژنتیک اطلاعات موجود درباره ژنتیک انسان در مورد یک زوج بخصوص بکار گرفته می شوند. این اطلاعات تفسیر می شوند تا زوج بتوانند آن را درک کنند و بر اساس آن در مورد بچه دار شدن، تصمیم گیری کنند. شاید هم لازم باشد برخی تستهای بخصوص مانند آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی را در دوران بارداری و بمنظور ارزیابی سلامت جنین انجام دهید.

چگونه می توانم در این سن بارداری راحتتری را بگذرانم؟
با توجه به بالا بودن سن تان ممکن است وزن بیشتری اضافه کنید، خطوط کشش پوستی در مکانهایی ظاهر شوند که قبلا وجود نداشته اند، سینه هایتان آویزان تر شوند و احساس کنید که قدرت عضلانی خود را از دست داده اید. در تمام این موارد دقت به روش زندگی، تغذیه و ورزش مناسب می تواند بسیار کمک کننده باشد.

به دلیل صرف انرژی و زمان بیشتر خستگی و ضعف یکی از بزرگ ترین مشکلات شما خواهد بود. این وضعیت یکی از شایعترین مشکلات زنان باردار است. استراحت برای سلامتی خودتان و جنین ضروری است. از هر فرصتی برای استراحت یا خواب مختصر استفاده کنید. مسئولیت های جدید یا کارهای بیشتری بر عهده نگیرید. در شغل خود، داوطلب انجام پروژه های بزرگ نشوید. به دلیل شرایط جدیدتان می توانید به درخواستهای دیگران "نه" بگوئید.

فعالیت بدنی با شدت متوسط به افزایش سطح انرژی شما کمک می کند و ممکن است برخی ناراحتی ها را از بین ببرد یا تخفیف دهد. با این حال پیش از آغاز هر برنامه ورزشی، در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید.

تنش های روحی نیز می توانند مشکل آفرین باشند. برای کاهش تنش های روحی می توانید ورزش کنید، غذاهای سالم بخورید و به اندازه کافی استراحت کنید. برای خودتان وقت صرف کنید و در مجموع تمرکز بیشتری بر ملزومات یک بارداری سالم و بی خطر و آنچه که هر خانم باردار باید در نظر بگیرید، داشته باشید: یعنی مراقبتهای دوران باردرای را بسیار جدی بگیرید، تغذیه مناسب، فعالیت جسمانی مطلوب، آمادگی روحی و اقتصادی لازم برای مراقبت و سرپرستی کودک تا 18 سال آینده!
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
یا برای بچه دار شدن آماده هستید؟

این سوال برای برخی از افراد، ساده ترین سوالی است که می تواند مطرح شود: آنها همواره آمادگی آن را داشته اند که صاحب فرزند شوند، زندگی شان بر همان منوالی می گذرد که دوست دارند، و واقعا می توانند یک کودک را به زندگی خود راه بدهند. اما برخی دیگر ممکن است چندین سال برای آماده شدن جهت ورود یک کودک به زندگی شان تلاش کنند، یا احساس کنند که پیش از بچه دار شدن بهتر است کمی تمرین کنند. کسانی هم هستند که هیچ وقت به فکر بچه دار شدن نمی افتند. وضعیت شما هرچه که باشد، حتی اگر می دانید که می خواهید بچه دار شوید، باز هم می توانید تصمیم آگاهانه تری بگیرید.

اگر در تصمیم گیری پیرامون بچه دار شدن یا نشدن با مشکل مواجه هستید، یا اینکه می خواهید بدانید آیا برای این تغییر مهم و دائمی در زندگی خود آمادگی کافی دارید یا خیر، امیدواریم این بخش بتواند به شما کمک کند تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. در یک مورد می توانید مطمئن باشید: هیچ کس مجبور نیست بچه دار شود! انسانها به تعداد کافی روی زمین زندگی می کنند و با کمبود آدم مواجه نیستیم که شما بخواهید آن را جبران کنید! پس بچه دار شدن به شما مربوط می شود؛ و همچنین به امیدها یا رویاهایی که برای زندگی تان دارید.

چرا موضوع تا این حد "دشوار" است؟
تصمیم برای بچه دار شدن، تصمیم مهمی است که نباید آن را دست کم بگیرید. داشتن یک نوزاد کوچولو می تواند جالب و مفرح باشد؛ حتی می تواند برخی نیازهای درونی شما را ارضا کند، به نحوی که قبل از بچه دار شدن شاید تصور آن را هم نمی کرده اید. اما از سوی دیگر، پذیرش مسوولیت یک نوزاد می تواند بسیار دشوار هم باشد؛ آنقدر دشوار که فکرش را هم نمی توانید بکنید. این اتفاق از آن رو دشوار است که وقت و انرژی زیادی از شما گرفته و زمان کمی را برای استراحت و تجدید قوا باقی می گذارد؛ از آن رو دشوار است که پدران و مادران معمولا زمان، پول، حمایت عاطفی، آموزش یا آمادگی لازم برای کارهایی را که باید انجام دهند، ندارند؛ از آن رو دشوار است که موجب می شود احساسات درونی تان و مخفی ترین رازهایتان بر روی چهره بیاید، چرا که کودک شما حتما سعی خواهد کرد همه آنها را بر ملا کند؛ و از آن رو دشوار است که اشتباهات احتمالی شما (مطمئن باشید که شما هم اشتباهاتی خواهید داشت)، بر عزیزترین فرد زندگی تان اثر می گذارد: بر کودکتان.

بچه دار شدن، تغییرات مهمی در زندگی ایجاد می کند؛ و از آنجا که عمده مسوولیت بزرگ کردن کودک در اکثر نقاط دنیا بر عهده مادران است، پس بچه دار شدن بیش از آنکه بر زندگی مردان اثر بگذارد، زندگی مادران را تحت تاثیر قرار می دهد. توجه داشته باشید که جامعه رفتار مناسبی با زنان ندارد؛ پس مشکلات ناشی از برخورد نامناسب جامعه با والدین نیز بر این مشکلات زنان افزوده می شود. در دیدگاه اقتصادی، با بزرگ کردن و تربیت فرزندان، یعنی وظیفه بسیار مهم تربیت نسل آینده، مانند یک سرگرمی برخورد می شود. زنان در حالت عادی نیز درآمد، حمایت و ارزش واقعی خود را در مقابل کمکهایی که به جامعه می کنند دریافت نمی دارند و مادر شدن، مشکلات آنان را دوچندان می کند. در یک نگاه کلی می توان گفت که امروزه مردان نقش بیشتری در مقایسه با گذشته، در تربیت فرزندان بر عهده می گیرند، اما کارهای روزمره خانه، پخت غذا، حمایت عاطفی، نگهداری از کودکان، خرید و دیگر جزئیات زندگی، همگی بر دوش زنان قرار گرفته است بدون اینکه راهی برای جبران این تلاشها اندیشیده شود.

البته این حرفها بدان معنا نیست که مردان در تصمیم گیری برای بچه دار شدن با هیچ مشکلی مواجه نیستند. در جامعه مدرن، هم مرد و هم زن، هر دو در تنظیم رابطه بین شغل خود در جامعه و وظیفه خود به عنوان والدین با مشکلات جدی مواجه هستند؛ و معمولا مردان مجبور می شوند از وظیفه پدری خود صرف نظر کرده و شغل خود را انتخاب کنند، و مادران نیز مجبور می شوند از شغل خود چشم پوشی کنند تا به وظیفه مادری خود برسند. احساس وظیفه در قبال خانواده و کودک جدید، موجب می شود تا مردان بیش از پیش به الگوی "کار و فقط کار" که امروزه توسط اکثر مراجع و بنگاههای اقتصادی ترویج می شود، وفادار بمانند. ساعتهای طولانی کار باعث تشدید احساس "انزوای عاطفی" می شود که امروزه اکثر مردان با آن دست به گریبان هستند؛ و بسیاری از مردان بواسطه اینکه نمی توانند همان پدری باشند که دوست داشته اند، احساس ناامیدی و افسردگی می کنند.

آزمون واقعیت
علی رغم همه تصورات رمانتیکی که افراد از بچه دار شدن دارند، به ندرت می توان کسی را پیدا کرد که پیش از بچه دار شدن، تصویر دقیقی از اتفاقی که در انتظار اوست، داشته باشد. اگر تا به حال برایتان پیش نیامده است که یک ساک دو سه کیلویی را یک هفته به صورت مداوم همراه خودتان و به هر جا که می روید ببرید، شاید حمل یکی از آنها بتواند به شما کمک کند تا وضعیت خود را پس از به دنیا آمدن کودکتان تصور کنید. یا اینکه می توانید یک شب از نوزاد یکی از دوستان یا اقوامتان نگهداری کنید تا بفهمید که زندگی واقعی با یک نوزاد چه مزه ای دارد! یا می توانید فرض کنید که تصمیم قطعی خود برای بچه دار شدن را گرفته اید، سپس به مدت یک هفته به همه جزئیات زندگی خود و مواردی که پس از به دنیا آمدن کودک تغییر خواهند کرد، همچنین به احساسی که از به دنیا آمدن کودک خود خواهید داشت، فکر کنید؛ پس از آن، یک هفته را نیز با این فرض بگذرانید که تصمیم گرفته اید بچه دار نشوید.

برخی افراد، آمادگی بچه دار شدن را ندارند. شاید شما هیچ گاه مایل به بچه دار شدن نبوده اید؛ شاید آرزوها و اهدافی در زندگی خود دارید که بچه دار شدن، دستیابی به این اهداف را غیرممکن می سازد. ما انسانها موجوداتی جالب با قدرتهایی فوق العاده هستیم! اما بسیاری از ما آدمها، هرگز تواناییهای خلاقانه یا روحی خود را بررسی نمی کنیم، زیرا نیازهای خانوادگی جلوی ما را می گیرد. افرادی که واقعا به این نتیجه رسیده اند که نمی خواهند مادر یا پدر باشند، شاید احساس می کنند که خانواده ممکن است جلوی پیشرفتشان را بگیرد؛ و البته برای خیلی ها، خصوصا خانمها، واقعا اینگونه است. مسلما نمونه های زیادی از افرادی وجود دارند که بچه دار شده اند و بعد افسوس خورده اند!

اما از سوی دیگر، برخی افراد نیز واقعا پدر یا مادر شدن را دوست دارند، آنقدر که گاهی خودشان هم تعجب می کنند.

در جامعه امروزی ما، بسیاری از افراد، خصوصا خانمها، به این باور می رسند که باید روزی بچه دار شوند. امروزه تصاویر و انتظارات متعددی از سوی والدین، همسالان، مذهب، تبلیغات و رسانه ها، در قالب عروسکهای دوران کودکی تا مهمانیهای حاملگی که به افتخار خانم حامله بر پا می شود، زنان و دختران را احاطه کرده است. اما تصمیم شما برای بچه دار شدن یا نشدن، به والدین شما، دوستانتان، مذهب، یا حتی انتظاراتی که با آنها بزرگ شده اید، ربطی ندارد. این زندگی، مال شماست و این تصمیم، حق شماست.

آیا آمادگی لازم را برای داشتن فرزند، دارید؟
روشهای مختلفی وجود دارد که یک فرد بتواند به این سوال جواب دهد. ممکن است هرگز پاسخ صریحی برای آن پیدا نکنید اما می توانید با فکر کردن به این موضوع بر شک و دودلی خود فائق آئید. تصمیم گیری در این مورد به فاکتورهای متعددی مربوط می شود که ممکن است برخی از آنها هرگز برای شما روشن نشود یا نتوانید به درستی نظر صریح و دقیق خود را در بعضی از این موارد بازگو کنید. اما اگر به خودتان کمک کنید تا بر این مساله تمرکز بیشتری داشته باشید می توانید علت تردیدهای خود را درک کرده و به تصمیم گیری نهایی که به نفع شما و خانواده تان خواهد بود نزدیک شوید. ممکن است این تردید ها ناشی از برخی مسائل عاطفی باشند که خود فرد نیز کاملا از آنها اطلاع ندارد، مثلا ناشی از یک مشکل حل نشده در دوران کودکی.

می توانید این تحقیق را با این سوال آغاز کنید: �چه چیزهایی در زندگی برای خودتان می خواهید؟� پاسخ این سوال را فارغ از وضعیت فعلی خودتان و بدون توجه به کارهایی که برای تحقق رویاهایتان یا رسیدن به وضعیت مطلوبتان باید انجام دهید بدهید. اگر فکر می کنید که احتمالا یک فرزند می خواهید، لازم نیست در مورد نحوه بچه دار شدن فکر کنید. در این مرحله، فقط به آرزوها و رویاهای شخصی تان فکر کنید. گاهی پیش می آید که می بینید بچه دار شدن ممکن است با تمام آمال و آرزوهای زندگی شما در تضاد باشد و یا اینکه شاید آرزوی بزرگ شما تنها پدر یا مادر خوب بودن باشد که هیچکس نمی تواند در این مورد به شما تضمینی دهد.

پرسش ها دیگری نیز می تواند در این مسیر به شما کمک کند. سوالات زیر بدین منظور طراحی شده اند که بتوانید در مورد آنها با همسر یا دوست خود صحبت کنید، به آنها فکر کنید، در مورد آنها بنویسید ی با مشاور خود صحبت کنید، یا هر کار دیگری که موجب شود نگاه دقیقی به آنها بیندازید را انجام دهید. بهتر است این سوالات را به همسرتان نیز نشان بدهید تا متوجه شوید که پاسخهای او برای این سوالات چیست و آیا پاسخهای او برایش راضی کننده هستند یا خیر؟ این سوالات به گونه ای طراحی شده اند که هم مردان و هم زنان بتوانند به آنها پاسخ دهند.

آیا شما زمانی را به گذراندن با کودکان اختصاص می دهید؟ آیا از این کار لذت می برید؟
از چه چیزهایی در دوران کودکی خود لذت می برده اید؟ چه چیزهایی از آن دوران را دوست نداشته اید؟
کدام کارها یا رفتارهای والدین تان (در ارتباط با شما) را درست می دانستید؟ کدام کارهایشان به نظر شما خوب نبود؟
یک پدر یا مادر چگونه باید باشد و چه کارهایی باید انجام بدهد؟ تا کنون چه درسها یا پیغامهایی در این باره از محیط اطرافتان دریافت کرده اید؟
هنگام پاسخ دادن به این سوالات، چه احساسی دارید؟
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
نیمه پنهان سزارین
آپلود عکس رایگان و دائمی
چه تصوری از زایمان خود دارید؟ آیا هنگام زایمان همه چیز را حس میکنید و میبینید یا اینکه بیهوش هستید؟ آیا خودتان با انقباضات شکم و آخرین فشار نوزادتان را متولد میکنید یا همه چیز به وسیله پزشک صورت میگیرد؟ برای بعضی زنان مشکل است تصور کنند که زایمان در اتاق عمل صورت گیرد اما به نظر بسیاری دیگر، این یک واقعیت است. در حالی که طبق آمار غیررسمی در ایران، سزارین پنج برابر سایر نقاط جهان است. به گفته برخی متخصصان، علت افزایش گرایش زنان به انتخاب سزارین، فرار از درد زایمان است اما عمل سزارین با درد فراوان همراه است، البته بیشتر این درد پس از زایمان اتفاق می‌افتد.

سزارین روش به دنیا آوردن نوزاد از طریق عمل جراحی است. به طور معمول، یک برش جراحی در پایین شکم مادر به رحم ایجاد می‌شود تا از طریق این شکاف، نوزاد به دنیا آید. عمل سزارین در صورتی که زایمان یا بارداری شما دچار پیچیدگی و مشکل خاصی شود می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین اگر شما مایل به داشتن زایمان به طور طبیعی نباشید می‌توانید از سزارین استفاده کنید. امروزه بسیاری از خانم‌ها به علت استرس و ترس از زایمان طبیعی، سزارین را انتخاب می‌کنند ولی باید توجه داشته باشید که سزارین دارای خطرهای بسیار بیشتری نسبت به زایمان طبیعی است و همان‌طور که از اسمش نیز پیدا است، طبیعی‌ترین روش برای به دنیا آوردن نوزاد، زایمان طبیعی است.

خطرات موجود برای عمل سزارین چیست؟

از آنجایی که سزارین یک عمل جراحی عمده است مانند هر جراحی دیگر خطراتی نیز به همراه دارد، این خطرات می‌تواند متوجه مادر یا جنین باشد. خطرات متوجه مادر عبارت‌اند از احتمال بروز عفونت در رحم، ناحیه لگن و یا اعضای نزدیک به لگن مانند کلیه‌ها و مثانه. خون‌ریزی در خانم‌هایی که عمل سزارین می‌کنند، دو برابر بیشتر از خانم‌هایی است که به‌طور طبیعی کودک‌شان را به دنیا می‌آورند. همچنین پس از عمل جراحی شکم تا چند روز خوب کار نکرده و در نتیجه سبب نفخ و ناراحتی می‌شود. در صورت استفاده از بیهوشی کامل ممکن است مشکلات تنفسی برایتان به وجود آید و در برخی از موارد حتی موجب التهاب ریه‌ها شود. زمان بستری ماندن در بیمارستان و همچنین زمان بهبودی پس از سرازین طولانی‌تر از زایمان طبیعی است؛ چرک و عفونت کردن. ممکن است بدن شما به داروهای بیهوشی واکنش منفی نشان دهد که یکی از این علایم افت فشار سریع است که می‌تواند شما را به خطر اندازد. در صورت آسیب دیدن اعضای بدن در هنگام جراحی ممکن است به عمل‌های دیگری نیز نیاز پیدا کنید مانند عمل بیرون آوردن رحم یا هیسترکتومی و یا عمل ترمیم مثانه و ... انسداد روده. خطرهای متوجه نوزاد و یا جنین عبارت‌اند از آنجایی که عمل سزارین با برنامه قبلی، به طور معمول زودتر از زمان موعد تولد صورت می‌گیرد. اگر در تاریخ دنیا آمدن اشتباهی صورت گرفته باشد، نوزاد می‌تواند خیلی زود به دنیا آید و سبب نارس بودن نوزاد شود. احتمال داشتن مشکلات تنفسی در نوزادان دنیا آمده با سزارین بیشتر از نوزادانی است که به صورت طبیعی دنیا آمده‌اند، برخی از این نوزادان در چند روز اول زندگی‌شان تنفس تندتری از حالت عادی دارند. به علت اثر داروهای بیهوش و همچنین به دلیل اینکه نوزاد خود برای عبور از کانال تولد تحریک نشده است، ممکن است نوزاد دارای هوشیاری کمتری نسبت به نوزادان دنیا آمده به‌طور طبیعی باشد. البته هوشیاری نوزاد به دنیا آمده از طریق سزارین پس از گذشت چند ساعت به حالت عادی باز می‌گردد، هر چند که این مورد بسیار بسیارکم اتفاق می‌افتد ولی احتمال این وجود دارد که جراح در هنگام پاره کردن رحم به جنین آسیب برساند.

چه مشکلاتی پس از سزارین به وجود می‌آید و باید به چه نکاتی توجه کرد؟

عمل سزارین عمل جراحی بزرگ است و پس از سزارین انتظار بروز این رویدادها را داشته باشید و موارد زیر را رعایت کنید:
• دردی که اغلب در روز اول پس از جراحی شدیدتر است و پس از آن باید فروکش کند. ترشح از دستگاه تناسلی که طبیعی است.
• هر روز مقدار فراوانی آب بنوشید.
• از بلندکردن اشیای سنگین و از بالارفتن از پله‌ها خودداری کنید.
• رانندگی نکنید تا زمانی که بتوانید به راحتی کمربند ایمنی را ببندید.
• در صورتی که محل برش جراحی قرمز و متورم شد، به دکترتان اطلاع دهید.

سزارین به 9 شرط

1 اگر فرزند شما بسیار درشت باشد که عبور از کانال تولد مشکل باشد.
2 اگر درحین زایمان طبیعی ابتدا پاها و یا شانه بچه به جای سرش وارد کانال تولد شده باشد.
3 اگر جفت دارای مشکل و ناهنجاری باشد. برای مثال، جفت بسیار پایین قرار داشته باشد و لگن را بپوشاند که این خطر خون‌ریزی مادر را در هنگام زایمان طبیعی زیاد می‌کند.
4 اگر روند زایمان بسیارکند باشد و یا انقباضات به‌طورکامل متوقف شوند.
5 اگر بند ناف جنین وارد ناحیه واژن شود که این می‌تواند موجب فشار آمدن و تخت شدن بند ناف شود و در نتیجه به رساندن اکسیژن و غذا به جنین اثر می‌گذارد.
6 اگر شما چندقلو باردار باشید.
7 اگر جنین در هنگام زایمان دچار مشکل شود و ضربان قلبش آهسته‌تر شود. به این حالت می‌گویند که جنین مضطرب یا شده است.
8 اگر شما در هنگام بارداریتان دچار شرایط خاص مانند مسمومیت حاملگی یا دیابت بالا شوید و پزشک‌تان بخواهد زودتر از موعد کودک‌تان را دنیا آورد.
9 اگر جفت خیلی زود از دیواره رحم جدا شود.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
آپلود عکس رایگان و دائمی
زردی نوزادان
یکی از بیماری هایی که گاهی به طور جدی نوزاد و والدین او را دچار مشکل می کند، زردی است. به طور کلی بیش از 70درصد نوزادان در روزهای اولیه تولد با این بیماری دست به گریبان می شوند که نشانگر شایع بودن آن در نوزادان است و این آمار در نوزادانی که پیش از موعد متولد شده اند به حدود 80 درصد می رسد. زردی در کودکان شامل بی رنگ یا زرد شدن پوست بدن و چشم ها می شود. بی رنگی و زردی پوست و چشم در این حالت در نتیجه بالا رفتن میزان ماده زرد رنگی به نام بیلی روبین در خون است و باعث تجمع این ماده در زیر پوست و زرد شدن آن می شود که اغلب این رنگ پریدگی و زردی تا بالای قفسه سینه ادامه پیدا می کند.
در واقع زردی یک بیماری نیست بلکه علامتی است که بالا بودن میزان بیلی روبین خون را نشان می دهد. زردی دردناک نیست ولی توجهات و ملاحظات زیادی را می طلبد، زیرا بالا رفتن بیلی روبین در خون حالتی سمی را در سیستم عصبی نوزاد ایجاد کرده و باعث بروز آسیب مغزی و در حالت پیشرفته منجر به مرگ نوزاد می شود.

چگونه متوجه زردی نوزادان شویم
زردی در نوزادان از همان روزهای اولیه تولد آغاز می شود. علائم آن معمولا با زردی پوست و گاهی چشم ها بروز می کند. زردی ابتدا تنها صورت را دربرمی گیرد ولی رفته رفته قفسه سینه، ناحیه شکم، پاها و کف پا و اندام های تحتانی را نیز درگیر می کند زردی در نوزادان گاهی باعث خستگی مفرط و سوءتغذیه می شود. نوزادانی که در 24 ساعت اول پس از تولد دچار این علائم می شوند، باید حتما تحت آزمایش میزان بیلی روبین قرار بگیرند. البته برای احتیاط بهتر است طی 5 روز اول تولد، کودک تحت بررسی قرار گیرد تا از عدم ابتلا به زردی در او مطمئن شوید.
نوزاد را به خاطر زردی از شیر مادر محروم نکنید
زردی در برخی نوزادان ممکن است بر اثر استفاده از شیر مادر باشد. 2 گروه از نوزادان هستند که با خوردن شیر مادر به زردی مبتلا می شوند. گروه اول بیشتر نوزادان مادرانی هستند که به طریق سزارین وضع حمل کرده اند و زردی به دلیل کم بودن شیر مادر و در روزهای اولیه تولد ایجاد می شود. در این حالت چنانچه تغذیه با شیر مادر استمرار داشته باشد، رفته رفته شیر مادر بیشتر و کمبود کالری نوزاد جبران می شود و همچنین حرکات روده او بهتر شده و زردی از بین می رود، در نوع دوم، زردی نوزاد معمولا از هفته دوم تولد آغاز می شود و علت آن می تواند موادی باشد که در شیر وجود داشته و باعث غیرفعال کردن آنزیم های کبدی و روده ای نوزاد می شود که این موضوع مواد صفراوی را باز جذب می کند. درواقع این مشکل به خاطر رشد ناکافی روده و کبد نوزاد رخ می دهد.
در این مورد هم پزشکان توصیه می کنند که تغذیه نوزاد با شیر مادر را ادامه دهید و چنانچه به علت شدت زردی، نیاز به تعویض خون نوزاد باشد، پزشک توصیه می کند که حداکثر 48 ساعت شیر مادر را قطع و از شیر خشک یا شیر دوشیده شده برای تغذیه کودک استفاده کنید. البته پس از رفع زردی، مجددا باید تغذیه با شیر مادر را از سر گرفت.


تأثیر لامپ مهتابی سفید بر زردی
از سال ها پیش شنیده ایم که اگر کودکی دچار زردی شد، با قرار دادن او زیر نور لامپ های فلورسنت می توان او را درمان کرد. درست است که نور درمانی یکی از راه های درمانی زردی در نوزادان محسوب می شود، ولی استفاده از نور مهتابی هیچ پایه و اساس علمی نداشته و تأثیر چندانی در درمان زردی ندارد بلکه نور فلورسنتی که به عنوان درمان این بیماری استفاده می شود، طول موج های خاصی دارد که لامپ های مهتابی این طول موج و قدرت درمانی را ندارند. استفاده از نور خورشید هم به دلیل سوزاندن پوست لطیف نوزاد توصیه نمی شود.

تأثیر درمان های سنتی بر زردی
درمان های سنتی همیشه از زمان های قدیم مورد توجه مردم کشورمان بوده است. شیر خشت یکی از همان موادی است که حرف های ضد و نقیضی درباره استفاده و عدم استفاده آن در درمان زردی می شنویم. شیر خشت نوعی ماده گیاهی است که در قدیم برای درمان زردی مورد استفاده قرار می گرفت. ولی در حال حاضر بسیاری از پزشکان اعتقادی به استفاده از شیرخشت و داروهایی نظیر آن ندارند. ولی تحقیقات نشان داده که مصرف قطره خوراکی شیر خشت همراه نور درمانی تأثیر بسیار زیادی در بهبود نوزادان مبتلا به زردی دارد. به طوری که سرعت بهبود را به نحو چشمگیری افزایش می دهد. این ماده با داشتن قندهایی چون مانیتول یکی از درمان های مهم برای زردی به شمار می رود که چنانچه به روش بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد، بسیار موثر خواهد بود و امروز جنبه درمانی آن هم به صورت علمی به اثبات رسیده است. علاوه بر شیر خشت، روش های سنتی دیگری هم وجود دارد که به تجربه و از لحاظ علمی به اثبات رسیده اند. آرد جو از جمله موادی است که می تواند در درمان زردی موثر واقع شود به ا ین صورت که آرد جوی نرم و الک شده را روی بدن نوزاد به جز روی صورت و دور ناف می پاشند. این روش همراه نور درمانی تأثیر و سرعت درمانی بیشتری خواهد داشت.
شستن بدن نوزاد با عرق کاسنی همراه آب ولرم نیز در درمان زردی موثر است. همچنین می توانید ترنجبین و آب را مخلوط کرده و پارچه ای را در آب خیس کرده و به پشت گوش و پیشانی نوزاد بمالید.
راهکار دیگر حجامت است به طوری که در پشت گوش نوزاد خراش کوچکی ایجاد می کنید تا چند قطره خون از آن جاری شود. این درمان های جایگزینی ساده در کنار درمان های طبی می توانند در درمان زردی نوزادان موثر باشند، البته به شرطی که به صورت کاملا بهداشتی انجام گیرند.

عوارض تأخیر در درمان
معمولاً زردی بیماری جدی ای محسوب نمی شود و طی یک تا 2 هفته بهبود می یابد. ولی چنانچه میزان بیلی روبین بالاتر از حد بوده و بدون درمان باقی بماند، بیلی روبین وارد مغز شده و باعث وارد آمدن آسیب های جدی به مغز می شود. بررسی و درمان های اولیه و زودهنگام زردی نوزادان می تواند از بروز این عوارض جدی جلوگیری کند. از عوارض درمان نشدن زردی می توان به فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، حملات صرعی، اشکال در تعادل حرکتی، ناهنجاری های دندانی و ناشنوایی اشاره کرد که دیگر قابل درمان نیستند. پس با مشاهده اولین نشانه های زردی در کودکتان بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
آپلود عکس رایگان و دائمی

اسیدفولیک

یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها در زمان بارداری (خاصه اوایل) و قبل از آن اسیدفولیک است. اسیدفولیک که فولات نیز نامیده می‌شود، یکی از ویتامین‌های گروه B است.

این ویتامین عمدتاً در سبزیجات برگ سبز مانند کلم و اسفناج، حبوبات و مغزها وجود دارد. اسیدفولیک در تولید و تقسیم سلول‌ها از جمله سلول‌های قرمز خونی نقش دارد.

کمبود اسیدفولیک در زمان بارداری ممکن است باعث نقص لوله عصبی در جنین شود. نوزادان مبتلا به این بیماری ممکن است عمر کوتاهی داشته باشند و یا تا آخر عمر ناتوان باشند.

نقص لوله عصبی عمدتاً در 28 روز اول بارداری ایجاد می‌شود، زمانی که احتمال دارد مادر از بارداری خود بی‌اطلاع باشد. به همین دلیل مهم است که تمام زنان در سنین باروری به ویژه زنانی که قصد بارداری دارند اسیدفولیک کافی مصرف کنند. مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که تمام زنان در سنین باروری روزانه 400 میکروگرم از این ویتامین دریافت کنند. مصرف مقدار کافی اسیدفولیک 3 ماه پیش از بارداری بسیار مهم است. مقدار توصیه شده در زمان بارداری 600 میکروگرم در روز است که 200 میکروگرم بیش از قبل از بارداری است.
ویتامین A

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که در کبد ذخیره می‌شود و برای رشد دستگاه‌های مختلف جنین مانند چشم، شش‌ها، استخوان‌ها و سیستم عصبی مرکزی لازم است. به علاوه این ویتامین به مقاومت در برابر عفونت‌ها نیز کمک می‌کند.

این ویتامین در منابع حیوانی مانند تخم مرغ، شیر و جگر وجود دارد. پیش‌ساز این ویتامین نیز در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود. مقدار توصیه شده برای ویتامین آ 770 میکروگرم RAEs (تقریباً IU 2565) برای زنان باردار و غیر باردار است. ذخایر ویتامین A مادر به آسانی جوابگوی نیاز جنین است.

کمبود ویتامین A در حیوانات می‌تواند باعث مشکلات جنینی شود، اما در انسان موارد مشابه دیده نشده است.

از سوی دیگر دریافت بیش از حد ویتامین A در دوران بارداری خطرناک است. خانم‌هایی که از مشابه‌های ویتامین A مانند اکیوتان برای آکنه استفاده می‌کنند در خطر قرار دارند.


ویـتامیــن D

مقدار روزانه IU 200 ویتامین D در بارداری و قبل آن توصیه می‌شود. مهم‌ترین نقش شناخته شده این ویتامین کمک به تعادل و جذب کلسیم است، اما اخیراً مطالعات نشان داده‌اند که در نمو مغز و دستگاه ایمنی جنین و پیشگیری از بسیاری بیماری‌های خودایمنی مانند دیابت نوع 1 و MS در سنین بعدی نیز نقش دارد. از سوی دیگر کمبود این ویتامین در مادر باردار خطر بروز فشارخون بالا و پره اکلامپسی را افزایش می‌دهد.

نقص لوله عصبی عمدتاً در 28 روز اول بارداری ایجاد می‌شود، زمانی که احتمال

دارد مادر از بارداری خود بی‌اطلاع باشد. به همین دلیل مهم است که تمام زنان در سنین باروری به ویژه زنانی که قصد بارداری دارند اسیدفولیک کافی مصرف کنند

منابع غذایی ویتامین D بسیار ناچیز هستند. منبع اصلی این ویتامین ماهی‌های چرب مانند ساردین و سالمون است. مقدار کمی نیز در تخم مرغ و کره وجود دارد. در بسیاری از کشورها مواد غذایی مانند شیر و مارگارین با این ویتامین غنی می‌شوند. قرار گرفتن در شرایط مناسب در معرض نور آفتاب به سنتز پوستی ویتامین D کمک می‌کند. حتماً در مورد لزوم مصرف مکمل ویتامین D در این دوران با پزشک و متخصص تغذیه خود مشورت کنید.
ﺧﺴﺘﮕﯽ ﺭﺍ ﺗﻮ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﺴﭙﺎﺭ ﮐﻪ ﺍﻓﻖ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺍﺳﺖ … ﻭ ﺧﺪﺍﯾﯽ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﯿﻨﺪ … ﻭ ﺑﻪ ﻋﺸﻖ ﺗﻮ، ﻫﻤﻪ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﺪ … ﮐﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩﺵ ﺍﻓﺘﯽ …
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730