2703
2553
عنوان

فرنی با شیر خشک...

89825 بازدید | 24 پست
پسر من تازه 5 ماهش تموم شده ....حریره بادام بهش می دم ...شیر خودم رو هم می خوره..واسه درست کردن فرنی می خوام از شیر خشک استفاده کنم....باید شیر رو اول تو آب حل کنم یا نه مثلآ1 پیمانه به فرنی اضافه کنم...اگه میشه راهنمای کنید...دقیقآ برام توضیح بدید...
فرنی ها


فرنی یا حریره بادوم : ( پایان 4ماهگی)
آرد برنج (که بهتره خودتون درست کنین)1قاشق غذاخوری - شیر خشک 1پیمانه یا شیر مادر 2قاشق - آب 1 فنجون
آب و آرد برنج رو میزارین روی شعله که کم تا جوش بیاد و بعد مرتب هم میزنین تا بپزه و قوام بیاد. حدوداً 10 دقیقه ای آماده میشه. اگه خواستین با شیر خشک یا شیر مادر درست کنین بعد از پختن (دقت کنین بعد از پختن) با مواد مخلوطش کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
برای درست کردن حریره بادوم هم به مواد بالا 1 قاشق مربا خوری پودر بادوم که بهتره خودتون آسیابش کنین (معادل 4عدد بادوم خام) رو اضافه کنین و بزارین همه باهم بپزه
نکته 1:نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
نکته2: تا 1سالگی نمک و شکر و به غذای نی نی اضافه نکنین مگر در مقادیر خیلی کم
نکته 3: به جای بادام از پسته نیز میتوان استفاده کرد که بسیار خوشمزس البته بعد از یک سال
توضیح : توی فرنی میشه از یک تکه موز یا یک عدد خرما استفاده شه یا یه زرده تخم مرغ برای تغییر زائقه نی نی



فرنی سنجد و سبوس گندم
شیر مادر یاشیرگاو 6 قاشق - سنجد: 3عدد - آرد برنج:1 قاشق چایخوری - آرد سبوس گندم:2قاشق چایخوری‌ - بادام: 5عدد
ابتدا مغز بادامها را با ریختن آب جوش پوست بگیرید و رنده کنید. . سنجدها را هم پوست کنده و گوشت آنها را رنده کنید. شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه کنید. بعد نوبت مغز بادام و سنجد است. آنقدر هم بزنید تا قوام بیاید و غلیظ شود. اجازه بدهید خنک شود تا کوچولو بتواند به راحتی میل کند. نکته : سنجد دارای مواد مغذی فراوان مخصوصا برای رشد مغز کودک است و جایگزین فوق العاده ای برای شکر و سایر شیرین کننده های طبیعی است. ولی افراط در استفاده از آن باعث کاهش حرکت دودی روده ها و یبوست می شود، پس میانه روی را از یاد نبرید!



فرنی تخم مرغی: (8ماهگی)
آرد برنج خونگی 1 قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجان - زرده تخم مرغ 1 عد - شکر (درصورت تمایل) کمی
کره نصف قاشق چایخوری
آرد برنج را با آب و شیرخشک و شکر (درصورت تمایل) مخلوط کرده و روز حرارت میزاریم تا بجوشه . بعد حرارت را کم می کنیم و زرده تخم مرغ را (که قبلا از سفیده جدا کرده ایم ) میریزیم توش و مرتب هم میزنیم تا کاملاً بپزه. در اواخر پخت هم کره را اضافه میکنیم .
نکته1: بعد از ریختن تخم مرغ باید مرتب غذا را هم بزنیم تا تخم مرغ با مواد مخلوط شده و بپزد
نکته2: باید دقت شود که تخم مرغ کاملاً پخته شود
نکته3: حدود 15 دقیقه برای پخت این غذا زمان نیاز دارید
نکته4: به دلیل داشتن تخم مرغ بهتر است مقدار آماده شده در همان وعده مصرف شود و از نگهداری و مصرف مجدد جلوگیری شود


ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥 

من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود و حتی توی تعطیلی های عید هم هستن. 

بیا اینم لینکش ایشالا مشکلت حل میشه 💕🌷

سوپــها

سوپ مرغ و سبزیجات 1: (پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ یه تیکه به اندازه کف دست - سیب زمینی کوچک 1 عدد - هویج متوسط 1 عدد
همه مواد رو بریزین تو قابلمه و یه لیوان آب بریزن و بزراین خوب بپزه. برا یهفته اول فقط آبشو رو بدین به نی نی و از هفته دوم موادرو بعد از پختن با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگه ای له کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.
نکته ا: ران مرغ از بقیه قسمتهای اون پروتئین بیشتری داره
نکته 2: زمان پخت سبزیجاتی مانند هویج رو علیرغم سریه پختن آنها زیاد کنین تا مواد مضری که از طریق خاک جذب اونها شده ازبین بره.
نکته 3: برای تغییر ذائقه میشه آب لیموی تاز رو به اندازه ی چند قطره در زمان خوردن به سوپ اضافه کرد

سوپ سبزیجات 2:(پایان 4ماهگی)
گل ماهیچه گوسفندی 1 تکه - کدوحلوایی 3 -4 تکه کوچک - سیب زمینی متوسط 1 عدد - گشنیز چند عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزاری بپزه و بعدش با چند قطره آبلیموی تازه بدین نی نی بخوره.
نکته 1: کدو حلوایی از اون چیزائیه که واقعا برای بچه ها عالیه. هم بخاطر زود هضم بودنش و هم بخاطر خاصیت ملینی که داره. معمولا نی نی ها با شروع غذای کمکی یه کمی شکمشون خوب کار نمیکنه و ممکنه یبوست اذیتشون بکنه که کدوحلوایی این مشکل رو حل میکنه.
نکته 2: سیب زمینی را به قطعات ریز خرد نکین که این کار باعث ازبین رفتن ویتامین ث اون میشه
نکته3: گشنیز یا سایر سبزیجات رو لازم نیست خرد کنین که باعث ازبین رفتن ویتامینشون بشه. چون بعد از پخته همه ی مواد رو له میکنین

سوپ سبزیجات 3:(پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ 1 تکه - کدو حلوایی 3 -4 تکه - لوبیا سبز 1 عدد - سیب زمینی 1 عدد کوچک
همه مواد رو با 1 لیوان آب بریزین تو قابلمه تا بپزه و با ابلیموی تازه بدین نی نی
نکته1: لوبیا سبز بعلت بافت سختی که داره باید بیشتر بپزه.
نکته2: بین اضافه کردن هر ماده جدید به غذای نینی 1 هفته فاصله بندازین تا معلوم بشه که به مواد قبلی حساسیت ناشته
نکته3: میتونید کدو حلوایی رو بعد از شستن و پوست کندن به قطعات کوچک برش بدین و بزارین توی فریزر برای بعد

سوپ سبزیجات4: (5ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - کرفس 5-6 تکه - سیب زمینی 1 عدد کوچک - هویج 1 عدد متوسط
همه مواد رو با 1 لیوان آب بزارین حدود 2 ساعت بپزه.
نکته1: کرفس رو مثل اندازه هایی که میخواین برای خورش کرفس آماده کنین توی فریزر داشته باشین
نکته2: برای مزه دار کردن میتونین بعد از پختن ، ابلیموی تازه یا ماست شیرین کم چرب اضافه کنین
نکته 3: مواد افزودنی مثل آبلیمو یا ماست رو حتما بعد از پختن و درموقع مصرف اضافه کنین

سوپ سبزیجات 5 :( 6 ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس خیس خرده شده 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم.
در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود.
در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.

سوپ کرفس پاییزی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق غذاخوری - هویج 1 عدد - کدو حلوایی 2 قطعه
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - آب 1 لیوان
همه مواد بالا رو میریزیم توی قابلمه و میزاریم به مدت 2ساعت بپزه. این سوپ به دلیل داشتن تره فرنگی عطر خیلی خوبی میگیره و میتونین بعد از پخت با کمی آبلیموی تازه به نی نی بدین

سوپ شلغم برای فصل سرما : (8ماهگی)
گوجه فرنگی کوچک 1 عدد - شلغم کوچک 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - ورمیشل خرد شده 1 قاشق غذاخوری - گشنیز و جعفری خردشده 1 قاشق - هویج متوسط 1 عدد - سیب زمینی کوچک 1عدد
همه مواد رو با 1 لیوان آب میزارین حدود 2ساعت بپزه و بعداز پختن با کمی آبلیموی تازه یا ماست میدین به نی نی
نکته1: پوست گوجه فرنگی رو بکنین و رنده یا خوردش کنین توی سوپ
نکته2: میتونین شلغم رو پوست بگیرین و بعد از شستشو به قطعات کوچک ببرین و بزارین توی فریزر که همیشه داشته باشین
نکته3: شلغم به علت داشتن قند طبیعی و منیزیوم , نیرو بخش هست و سینه رو هم نرم میکنه
نکته4: پیاز دارای ویتامین c است که برای نی نی گلامون خیییلی مفیده

سوپ جو : (8ماهگی)
جوی پرک 1 قاشق غذاخوری - هویج متوسط 1عدد - کرفس خردشده 6 قطعه - جعفری گشنیز 1 قاشق غذاخوری - کدوحلوایی 3- سیب زمینی کوچک 1عدد - فیله ران مرغ 1 عدد
همه مواد رو با 1لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با آبلیمو، روغن زیتون یا ماست بدین به نی نی گلتون
نکته1: لازم نیست آب زیادی برای پختن سوپ بریزین که بعداز پختن مجبور بشین آبش رو دور بریزین.
نکته2: مواد باید کاملا پخته بشن و حدود 1 تا 2 ساعت برای پختشون وقت لازم هست




سوپ رشته فرنگی (8ماهگی)
ران مرغ یک تکه - پیاز یک عددکوچک - سیب زمینی یک عدد متوسط - هویج یک عدد - برنج اقاشق غذاخوری گوجه فرنگی - رشته فرنگی یک قاشق - سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد . بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره. برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد. میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین B است.همچنین اضافه کردن کمی پودربادام باعث افزایش اهن غذا میشود.


سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)
25 سانتی لیتر شیر - 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی - 5گرم کره. - مقدارخیلی کمی نمک
شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.


سوپ نخود فرنگی(از پایان 8 ماهگی)
نخود فرنگی تازه450 گرم- پیاز خورد شده 1 عدد- کاهوی کوچک خرد شده 1 عدد- چهار پنجم فنجان آب گوشت- ماست دو سوم فنجان
نخود فرنگی و پیازو کاهو را حدود30-20 دقیقه در آب گوشت بجوشانید تا نخود فرنگی کاملاً نرم شود. مواد پخته را از آب سوپ جدا کرده و کاملاً له کنید.مقداری ماست به آب سوپ اضافه کنید ومواد پخته شده را نیز مجدد اضافه کرده ورویه اجاق بگذارید اما نگذارید سوپ بجوشد چون ممکن است لخته شود، در حد گرم شدن کافیست.


سوپ سرماخوردگی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه - پیاز 1 عدد - شلغم 1عدد - ورمیشل 1 قاشق غذاخوری - کرفس خردشده 1 قاشق مرباخوری -
آلو خورشتی 3 عدد - بادم پوست کنده رنده شده 1-2 عدد - جعفری و گشنیز کمی
همه ی مواد رو با 1 لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با هروسیله ای که دارین لهش کنین و با کمی آبلیموی تازه بدین نی نی


سوپ تقویت شده ی نی نی: (8ماهگی)
ماهیچه 1 عدد - پیاز کوچک 1 عدد - شلغم متوسط 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری - بادوم خردشده 1قاشق
هویج متوسط 1 عدد - گندم پرک 1قاشق غذاخوری - آب 2 لیوان
همه ی مواد بالا رو بریزین توی ظرف و برای مدت 2ساعت بزارین کاملا بپزه و بعدش با هروسیله ای داشتین لهش کنین . موقع سرو هم کمی کره گیاهی یا روغن زیتون بدون بو و کمی هم آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و به نی نی خوشگلتون بدین. ایشالا بخوره و قوی بشه


سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری - زرده تخم مرغ 1 - شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری - پیاز کوچک 1 -گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1 -کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.


سوپ گوجه فرنگی 1: (9ماهگی)
ماهیچه گوسفندی 1 عدد - تره فرنگی خردشده 1قاشق غذاخوری - شوید خردشده 1 قاشق چایخوری - جو پرک 1 اقشق مرباخوری
گوجه فرنگی متوسط فیله شده 1 عدد - کدوحلوایی 1 تکه کوچک - آلو 1 عدد
همه ی مواد رو بجز شوید و گوجه فرنگی بریزین با 1 لیوان آب بپزه. در اواخر پخت گوجه فرنگی و شوید تازه ی خردشده رو اضافه کنین و بزارین چند تا جوش دیگه هم بزنه. بعد از پخت با آبلیموی تازه یا ماست کم چرب بدین نی نی گلتون .
نکته: آلو و کدوحلوایی باعث جلوگیری از سفت شدن شکم نی نی گلتون میشه



سوپ گوجه فرنگی 2 :( 9 ماهگی)
1عددگوجه فرنگی - 1عددسیب زمینی - 2 شاخه ریحان - 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت - یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید نوش جان .
سوپ کدو حلوایی (4ماهگی)
100گرم کدو حلوایی - 1 عدد سیب زمینی - 20سانتی لیتر شیر - 5 گرم کره - 2شاخه جعفری -
پوست سخت الیاف و دانه های کدو را جدا کنید .سیب زمینی را پوست کنده وبشویید. سبزی ها را ریز کرده و30دقیقه بابخار بپزید. سبزی های پخته شده را توسط مخلوط کن به صورت پوره در بیاورید .پوره را داخل قابلمه بریزید وشیر به ان اضافه کرده وبه مدت 2تا3دقیقه حرارت بدهید تا جوش اید.سپس ظرف رااز روی اجاق برداشته وکره را به ان اضافه کنید.سوپ را پس از مناسب شدن دمای ان در شیشه شیر ریخته و به نی نی هاتون بدین. نووش جونشون.


سوپ ساده نی نی : (6ماهگی)
برنج 1 قاشق چایخوری - هویج 1 عدد کوچک - عدس 1 قاشق چایخوری - مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم. در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود. در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.


سوپ خونساز (9 ماهگی)
گوشت ماهیچه - آب قلم - آرد عدس (جوانه عدس رو خشک میکنیم و اسیاب) – گوجه - جعفری - آب لیمو -
چند تیکه گوشت تیکه یا ماهیچه رو بگذارید آب پز بشه وقتی خوب پختن یه مقداری از آب قلم های یخ زدم بهش اضافه کنید بعد از آرد عدس 3 پیمانه بریزید توش و بعد 2 تا گوجه رنده اضافه کنید داخلش و کمی جعفری خشک شده و یه مقداری هم آب لیمو در آخر،بعد هم زیرش رو کم کردم و سرش رو بگذارید تا خوب آرد عدس جا بیفته در نهایت هم برای اینکه نی نی گوشتهاش رو هم بخوره یه بار با گوشکوب برقی خوب لهش کنید غلظتش به خودتون بستگی داره و می تونین با کم و زیاد کردن آرد عدس اونو تعیین کنید
2720
آشـــها

آش دندونی نی نی
گندم پوست کنده 1 لیوان - نخود 1 لیوان - لوبیا سفید 1 لیوان - عدس 1 لیوان - ماش 1 لیوان -پیاز داغ 2 قاشق - آب گوشت به
مقدار لازم - نمک به مقدار لازم
تمام حبوبات را شب قبل خیس می کنیم تا کمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد.
پس از اینکه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه کرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد.
باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم کاملا نرم شود و لعاب بیاندازد.
وقتی آش خوب لعاب دار شد، یک قاشق پیاز داغ و نمک را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد.
در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین کرده و سرو می کنیم.


آش ماش کودک(8 ماهگی)
ماش 2 قاشق - برنج2 قاشق غذاخوری - شلغم یک عدد کوچک - یک پیاز کوچک - یک تکه ماهیچه یا قلم -جعفری خرد شده نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند. بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم. نکته :با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.


آش حبوبات (9 ماهگی)
عدس و لوبیا 1 قاشق غذا خوری - گوشت چرخ کرده گوسفند 1 قاشق غذاخوری - پیاز یک چهارم یک پیاز -برنج 1 قاشق غذاخوری
سبزی(جعفری، شوید، گشنیز ریز شده) 1 قاشق غذاخوری - کره نصف قاشق غذا خوری
عدس و لوبیا را که قبلاً خیس گذاشته اید و چند بار آب آن را عوض کرده اید با گوشت و پیاز کاملاً بپزید. بعد برنج و سبزی را اضافه کنید تا
برنج لعاب بیندازد. در انتها کره را هم اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه
دسر ها

ماست میوه ای: (6ماهگی)
ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری - میوه پوست کنده (سیب یا شلیل یا گلابی) 6 - 7 قطعه
مواد بالا رو بریزین توی یه کاسه و با گوشت کوب برقی لهش کنین.
نکته 1: ماست کم چرب به دلیل جذب کلسیم بالا در بدن برای همه ی سنین مناسب تر از ماست های پرچرب و خامه ای است.
نکته2: میوه هایی مثل گلابی یا سیب هم زود هضم هستند و هم برای سیستم گوارش نینی خوشگلا بسیار مفید است.
نکته3: ماست فرآورده ی لبنی ایه که همه جورش برای بچه ها مفیده. همراه با غذا، جداگانه بصورت میان وعده، بصورت دسر و ... پس عادت به خوردن آنرا از همین سنین در بچه ها به عادت تبدیل کنیم.
سرلاک خونگی: (7ماهگی)
بیسکوییت مادر یا ساقه طلایی 1 عدد - آب جوشیده سرد چند قاشق مرباخوری - شیرخشک (درصورت تمایل) نصف پیمانه - کره مواد بالا رو بریزین توی یه پیاله و با پشت قاشق لهش کنین. میتونین شیرخشک هم اضافه نکنین.
نکته1: کره به افزایش وزن نی نی ها کمک میکنه. پس برای بچه هایی که خوب وزن نمیگیرن خیلی مفیده.
نکته2: میشه بجای کره در این میان وعده و کلاً در غذاهای نی نی از روغن زیتون تصفیه شده ی بدون بو استفاده کرد.
نکته3: مقدار کره یا روغن زیتون بایستی بسیار کم بوده تا موجب بهم ریختن وضع مزاجی نی نی نشه
1یا 2 عدد بیسکوییت مادر رو با یه کم آبجوش مخلوط میکنم. اگه ساقه طلایی هم باشه که 1 دونه رو با آبجوش مخلوط میکنم



میان وعده مقوی (پایان 8 ماهگی)
بسکوییت مادر 3 عدد یا ساقه طلایی 2 عدد،سیب 2 برش کوچک، موز 2 برش کوچک ، خامه 1 ق مربا خوری،پودر مغز بادام 1 ق چایخوری
بسکوییت ها را خورد کرده،سیب را رنده کرده وموز را له کنید حال همه مواد را با هم مخلوط کنید وخامه وسپس پودر مغز بادام را اضافه ومخلوط کنید. نوش جان نی نی ها



موزلی برای نینی های زیر یکسال:(از 7 ماهگی)
سیب پوست کنده 4 قطعه - گلابی پوست کنده 4 قطعه - پودر بادوم 1 قاشق مرباخوری - ماست 2قاشق غذاخوری یا شیرخشک 1 پیمانه
همه مواد رو باهم مخلوط میکنین و با گوشت کوب برقی یا هروسیله ی دیگه ای له میکنین .
نکته1: کشمش و گردو و تخم کتان و تخم آفتابگردون هم توی موزلی اصلی استفاده میشه که برای جوجوهای زیر 1سال مضر هست.
نکته2: اگه از شیرخشک استفاده کردین یک دوقاشق مرباخوری آب جوشیده هم اضافه کنین تا مواد بهخورد هم بره.


حلوای نی نی : (8 ماهگی)
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری - خرما 1 عدد - آب 1 فنجون - پودر بادوم 1 قاشق چایخوری - کره 1 قاشق چایخوری
آرد را میزاریم روی حرارت تا آروم آروم تفت داده بشه و بوی خامی اش گرفته بشه . بعد کره رو اضافه می کنیم و آروم هم میزنیم. یه کم که سرخ شد خرما رو پوست می کنیم و له می کنیمش و میریزیم توش. بعدشم پودر بادوم رو اضافه می کنیم و هم میزنیم. آخرسر هم آب رو کم کم اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط بشه و مثل حلوا دربیاد. البته یه کم شل تر از حلوا باشه بهتره که نی نی خوشگلامون راحت بتونن بخورنش نکته 1: بهتره از آرد سنگگ که از نانوایی تهیه شده استفاده کنین که سبوس هم داشته باشه
نکته2: موقع ریختن آب مراقب بخار آبی که از ظرف بلند میشه باشین
نکته3:آرد را به میزانی تفت بدین که رنگش تغییر کنه و عطر خامیش گرفته بشه ولی نسوزه
نکته4: بعلت خوردن ماست و غذاهای دیگه ممکنه نی نی خوشگلا سردیشون کنه که این حلوا میتونه به رفع اون کمک کنه



معجون سرلاکی: (8ماهگی)
آرد برنج 1قاشق غذاخوری - شیرخشک 1 پیمانه - آب 1 فنجون - بیسکوییت مادر 2-3 عدد - زرده تخم مرغ 1عدد
آرد و شیرخشک و زرده تخم مرغ رو میریزیم توی ظرف و هم میزنیم تا مخلوط بشه. بعدش بیسکوییت مادر ها رو خرد می کنیم و میریزیم توش و میزاریم یه کم بمونه و خیس بخوره . بعد با پشت قاشق لهش میکنیم و با مواد دیگه حسابی مخلوطش میکنیم. بعدش هم آب رو اضافه میکنیم و میزاریم روی حرارت و مرتب هم میزنیم تا تخم مرغ و آرد کاملا بپزه. حدود 10-15 دقیقه طول میکشه تا مواد پخته بشه. بخاطر بیسکوییت ها این معجون عطر خیلی خوبی میگیره

حریره ی خرما :
یک عدد خرمای پوست کنده - دوقاشق مربا خوری آرد برنج - نصف قاشق مرباخوری شکر - یک لیوان آب
شصت میل شیر خشک آماده (یا به همان میزان شیر مادر یا شیر پاستوریزه ی جوشیده) ، آرد برنج و با آب مخلوط میکنیم و خرما رو توش له میکنیم میزاریم روی شعله ی کم یه کم که سفت شد شیر و شکر رو اضافه میکنیم و میزاریم قوام بیاد
تخم مرغ و املت


املت نی نی : (8ماهگی)
زرده تخم مرغ 1 عدد - کره نصف قاشق مرباخوری - گوجه فرنگی متوسط 1عدد
کره رو میریزن تا گرم بشه و بعدش زرده تخم مرغ رو میریزن و هم میریزن و هم میزنین تا یه کم سفت بشه و خودشو بگیره. بعدش گوجه فرنگی رو پوست کنده و رنده میکنین یا خورد میکنین و توش میریزین وهم میزنین تا کاملا بپزن. بعدش میدین نی نی خوشگلتون بخوره
نکته1: تخم مرغ باید کاملا پخته بشه و حالت عسلی نداشته باشه.
نکته2: نیازی به اضافه کردن نمک نیست و میتونین یه کم آبلیموی تازه بعداز پختن روش بریزین.



املت سبزیجات: (8ماهگی)
زرده تخم مرغ 1 عدد - کره یا روغن زیتون - کدو سبز کوچک 1 عدد - نخودفرنگی پخته 4-5 عدد - گوجه فرنگی 1 عدد
کرده یا روغن زیتون رو میریزیم توی ظرف و میزلریم یه کم گرم بشه. بعدش زرده تخم مرغ رو میریزیم وهم میزنیم تا یه کم سفت بشه. بعدش سبزیجات رو میریزیم و هم میزنیم تا کاملا پخته بشه و تخم مرغ هم سفت بشه. بعد از پختن با هرچی داشتین لهش کنین و با ماست یا آبلیموی تازه بدین به نی نی خوشگلا که نوش جون کنن


دانستنی های تخـم مـرغ
خوردن تخم مرغ برای بچه ها از ضروریاته. البته باید کامل پخته به و حالت شل و عسلی نباشه. از سن 7ماهگی در هفته باید 3تا زرده تخم مرغ بخورن. حالا میشه روزی یه نصف زرده تخم مرغ بخورن یا یه روز درمیون یه زرده کامل بخورن. اگرم همین جوری نمی خوردن میتونین این کارا رو بکنین : - تخم مرغ رو بعد از پختن رنده کنین یا له کنین و موقع خوردن سوپشون باهاش مخلوط کنین - تخم مرغ رو بعد از پختن با 1 یا 2 قاشق ماست شیرین کم چرب مخلوط کنین - تخم مرغ پخته رو با یه کمی آب جوشیده و یه خرمای پوست گرفته و له شده مخلوط کنین -تخم مرغ پخته رو با پوره کدو حلوایی مخلوط کنین برای تنوع در مزه تخم مرغ رو با کره حالت نیمرو میکنم اما توش پودر پسته و گردو هم میریزیم و همش میزنیم که ته دیگ نشه . بعضی وقت ها هم به جای نمک تو نیمروش پنیر رو تیکه تیکه میکنم میریزم

طرز تهیه آرد برنج خانگی
برنج رو به اندازه ای که نیاز دارین آرد بشه با آب خالی بذارین کاملا خیس بخوره. اگه یه شبانه روز خیس بخوره خیلی بهتره. بعد آبشو بگیرین و روی یه پارچه خیلی تمیز و توی یه جای گرم کاملا پهنش کنین تا حسابی خشک خشک بشه معمولا دو سه روزی طول می کشه تا کاملا خشک بشه. بعد به راحتی توی مولینکس (منظورم یک دو سه هستش) و یا هر میکسر دیگه ای که دارین پودر می شه. یعد اونو توی ظرف کاملا تمیز دربسته و توی یخچال نگهداری کنین که فاسد نشه.
نکته: برنج خام و خیس نخورده خیلی به سختی آرد می شه و لعاب خوبی هم نمی ده.



طرز تهیه جوانه غلات: (8ماهگی)
برای درست کردن جوانه ی غلات ؛ همون طور که برای عید سبزه سبز میکنیم یه مقدار از غلات (گندم؛ ماش؛ شبدر...) رو پاک میکنیم. بعدش حسابی میشوریم و خیسش میکنیم. یکی دو روز میزاریم خیس بخوره و تی این مدت چندین بار آبش رو عوش میکنیم تا بو نگیره. بعدش که یه کوچولو نوک غلات زد بیرون از آب درش میاریم و میریزیم توی یه ظرف و یه پارچه ی تمیز نمدار روی میزاریم روش و مرتب هم اون ارچه رو نمدار میکنیم تا غلاتمون که زیر پارچه هستن خشک نشن. بستگی به دمای اتاقی که توش گذاشتین داره که یه روز یا بیشتر و کمتر طول بکشه تا غلاتمون جوانه بزنن. اصطلاحا میگن نقره بزنن همین که جوونه ی کوچولو زد بیرون موقع استفاده کردنشه. بعد از این میتونین توی یخچال نگهش دارین و توی روزای اول برای غذاهای نی نی استفاده کنین. البته معمولا تا 1 هفته هم میشه نگهش داشت ولی بهتره تازه تازه برای نی نی خوشگلا استفاده بشه و باقیمانده اش رو برای خودمون استفاده کنیم. حالا میتونین این جوانه رو بزارین یه کم خشک بشه و آردش کنین و بصورت پودر توی غذاهای نی نی بریزین
پلــــو ها

کته با ماهیچه(از ابتدای 9 ماهگی):
ماهیچه گوسفندی یک تکه - پیاز متوسط 1عدد - برنج3قاشق غذاخوری - کره1 قاشق مرباخوری - آب
ابتدا ماهیچه را با آب وپیاز رنده شده کاملاً میپزیم طوری که بعد از پختن ماهیچه مقدار کافی آّب برای اینکه برنج کاملآ نرم پخته شه باقی بمونه.برنج وکره را در آب ماهیچه میریزیم،پخته که شد آن را دم میکنیم.موقع دادن غذا با پشت قاشق پلو وماهیچه را کاملاً نرم ومخلوط کرده با کمی ماست به نینی مدیم.


کته شوید با مرغ (از ابتدای 9ماهگی):
مرغ یک تکه - پیاز متوسط 1عدد - برنج3قاشق غذاخوری - کره1 قاشق مرباخوری - آب - شوید
ابتدا مرغ را با آب وپیاز کاملاً میپزیم طوری که بعد از پختن مرغ مقدار کافی آّب برای اینکه برنج کاملآ نرم پخته شه باقی بمونه.برنج وکره و شوید را در آب مرغ میریزیم،پخته که شد آن را دم میکنیم.موقع دادن غذا با پشت قاشق پلو ومرغ را کاملاً نرم ومخلوط کرده با کمی ماست به نینی مدیم.


کته گوشت ولوبیا سبز(لوبیا پلو):
گوشت گوسفندی چند تکه - پیاز 1 عدد - لوبیا سبز 1قاشق - گوجه فرنگی 1عدد - برنج 3 قاشق - کره 1قاشق - آب
گوشت را به قطعات ریز خرد میکنیم و باپیاز تفت میدیم ومی گذاریم با مقدار کافی آب خوب بپزد،بعد لوبیا سبز را که جداگانه پخته ایم همراه با برنج وگوجه فرنگی پوست گرفته ورنده شده با نصف قاشق مرباخوری کره به آب گوشت اضافه میکنیم،بعد ازاینکه آب آن تمام شد با اضافه کردن نصف قاشق مربا خوری کره کته را دم میکنیم.



کته ماست کم چرب نی نی‌
فیله مرغ - برنج - پیاز کوچک - یک عدد گوجه فرنگی رنده شده - کره یه کوچولو
اول فیله مرغ رو بگذارید با یک عدد پیاز خوب بپزه .. بعدش آب مرغ رو صاف کنید و از همون برای آب برنج استفاده کنید .. برنج و کره و گوجه فرنگی رو بهش اضافه کنید .. این کته بخاطر درست شدنش با آب مرغ مزه خوبی بهش میده که پرهام خیلی خوشش اومد ... من این کته رو با ماست کم چرب به پرهام دادم .. شما هم امتحان کنید.

عدس پلو با آب ماهیچه
پیاز ریز خرد شده 2قاشق- گوشت ماهیچه به اندازه یک گردو - برنج 2قاشق - عدس یک قاشق کوچک - آب
عدس رو در یک قابلمه جداگانه با آب کمی پختم و قبل از له شدنش از روی شعله برداشتم. وقتی سرد شد با یک دست تمیز و حوصله زیاد! سعی کردم که پوست عدس رو جدا کنم. جداکردنش با دست کار سختی بود و محتویات قابلمه رو توی توری قوری ریختم و با پشت قاشق فشار دادم تا مغز عدس ها و آبش در بیاد. بعد گوشت ماهیچه رو به همراه پیاز خرد شده و برنج روی شعله کم قرار دادم. از اونجایی که اینجا برای بچه ها به جای آرد برنج از خود برنج استفاده میشه مدت زمان زیادی برای پختش و له شدنش لازمه. اواسط کار عدس از توری گذشته رو به مخلوط اضافه کردم و تا وقتی که برنج ها شبیه برنج شله زرد بشن و گوشت بپزه و آبش تقریبا تموم بشه ،صبر کردم. اینطوری پیازها هم کاملا له شدند.میشه به این غذا کره هم اضافه کرد.


سبزی پلو ماهی با سالاد شیرازی: (9ماهگی)
سبزی پلو 3 قاشق غذاخوری - ماهی آب پز شده 1 تکه - گوجه فرنگی فیله شده 1 عدد - خیار پوست کنده 1 عدد -پیاز 1 عدد کوچک
سبزی پلوی آماده رو که بهتره کم نمک یا بدون نمک باشه رو با یه ذره آب مخلوط کرده و با پشت قاشق له می کنیم. بعدش چند تیکه از گوشت ماهی آبپز شده رو میریزیم توش و اون رو هم باهاش له میکنیم. بعدش توی یه ظرف دیگه پوست گوجه فرنگی رو میگیریم و خردش میکنیم و خیار رو هم پوست میکنیم و پیاز کوچولو رو هم میریزیم. بعدش با گوشت کوب برقی چندبار میزنیم تا خرد بشه ولی کاملا له نشه. چند قطره هم آب لیموی ترش تازه رو میریزم و میدیم نی نی خوشگلمون بخوره و حالشو بره. البته مراقب تیغ های ماهی باشین :)


لوبیاپلوی نی نی: (8ماهگی)
لوبیاسبز خردشده 1قاشق غذاخوری - برنج 1-2 قاشق غذاخوری - گوشت چرخکرده 1 قاشق غذاخوری -گوجه فرنگی متوسط 1 عدد
همه ی مواد بالا رو با یک لیوان آب بریزین توی ظرف و بزارین با حرارت ملایم آروم آروم بپزه و حسابی له بشه. بعد با گوشت کوب یا هر وسیله ی دیگه ای که دارین یه کم لهش کنین و چند قطره آبلیموی تازه بریزین توش و بدین نی نی خوشگلتون بخوره
نکته1:گوجه فرنگی رو پوست بکنین و خرد کنین و بریزین توی غذا که راحت تر پخته بشه
نکته2: میتونین این غذار و با ماست کم چرب به نی نی خوشگلتون بدین که دیگه کامل کامل بشه
شویدپلو برای کوچولوها(8ماهگی)
برنج حدود30گرم - شویدخشک یا تازه - سیب زمینی یک عدد
برنج راهمراه مقداری آب (اگر آب گوشت یا مرغ باشدبهتراست ) وکره روی اجاق قرارمیدهیم سیب زمینی خردشده وشویدرابه ان اضافه میکنیم باید آب به قدری باشد که برنج نرم شود (.به صورت کته میگذاریم ) وقتی کاملا پخت به کته مقداری ماست زده وبه نی نی میدیم

کدو پلو (8ماهگی)
کدو حلوایی - پیاز - شکر – برنج – کره – آب مرغ یا گوشت
کدو حلوایی یا همون کدو تنبل معروف رو پوستش رو جدا میکنیم بعد ریز ریز میکنیم با پیاز میگذاریم سرخ شه کمی بعد توش کمی شکر میریزیم و میگذاریم خوب نرم شه بعد پلو رو به صورت کته میپزیم و لاش کدو ها رو میریزیم و در آخر کمی کره هم روپلو میندازیم
اگر آب مرغ یل گوشت همداشتین که چه بهتر پلو رو تو آب گوشتو مرغ کته کنین.


ته چین مرغ : (8 ماهگی)
برنچ 4 قاشق غذاخوری - گوشت مرغ بدون استخوان به اندازه یک تخم مرغ - زرده تخم مرغ یک عدد - کره یا روغن یک قاشق غذا خوری - ماست دو قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ را بزنید و همراه با کمی زعفران حل شده در آب در ماست بریزید و مخلوط کنید در یک قابلمه برنج را با آب و قسمتی از کره به صورت کته در آورید ولی نگذارید که همه آب آن تمام شود تقریبا دو سوم این کته را با ماست و زعفران و تخم مرغ مخلوط کنید
در قابلمه دیگری بقیه کره یا روغن را ریخته داغ که شد این مخلوط را در آن بریزید و تکه های پخته شده گوشت مرغ را نیز روی آن بچینید بقیه برنج را روی مخلوط تهیه شده بریزید و بگذارید دم بکشد


کلم پلو (8 ماهگی ):
گوشت چرخ کرده یک قاشق غذا خوری پر - پیاز یک عدد متوسط - گوجه فرنگی 2 عدد متوسط - برنج 4 قاشق غذاخوری
کلم برگ خرد شده و سرخ شده 2 قاشق غذاخوری - ریحان و ترخون خرد شده 1 قاشق مرباخوری - کره 1 قاشق غذاخوری
کلم برگ را خرد کرده در کمی کره تفت بدهید و چند قطره آب لیمو یا سرکه به آن اضافه نموده بگذارید با حرارت ملایم بپزد گوشت چرخ کرده را با پیاز خرد شده و کمی کره تفت دهید یک استکان آب گوجه فرنگی اضافه کنید و بگذارید آرام آرام بپزد برنج را بصورت کته بپزد موقع دم کردن گوشت چرخ کرده ریحان و ترخون خرد شده کلم و بقیه کره را به آن اضافه کنید


لوبیا چشم بلبلی پلو (8ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - شوید یک قاشق غذا خوری - لوبیا چشم بلبلی یک قاشق غذاخوری -کره یک قاشق غذا خوری
لوبیا را جداگانه بپزید و موقع دم کردن برنج لوبیا و شوید و کره را به آن اضافه میکنیم برای دم کردن از اب مرغ یا گوشت استفاده شود


عدس پلو با خرما (8 ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - عدس یک قاشق غذاخوری - کره یک قاشق غذاخوری - خرما دو تا سه عدد یا کشمش پلویی یک قاشق عدس را جداگانه بپزید و موقع دم کردن برنج عدس و کره را به آن اضافه نمائید پوست و هسته خرما را جدا کرده در کمی کره یا روغن تفت دهید (‌یا کشمش را کمی تفت دهید )‌و روی برنج که در حال دم کشیدن است قرار دهید و هنگام دادن غذا آن ها را باعدس پلو مخلوط نمائید

هویج پلو (8 ماهگی)
برنج چهار قاشق غذاخوری - هویج دو عدد متوسط - کره یک قاشق غذاخوری - گوشت چرخ کرده‌ یک قاشق پر-شکر یک قاشق مرباخوری
هویج را که رنده کرده و یا به قطعات بسیار کوچک ریز نموده اید با کمی کره تفت بدهید برنج را که دم می کنید هویج و بقیه کره را به آن اضافه نمائید موقع غذا دادن به کودک می توانید یک زرده تخم مرغ سفت شده هم روی غذا رنده کنید


ماکارونی برای نی نی (1سالگی)
ماکارونی یا ورمیشل 100 گرم - گوشت چرخ کرده 50 گرم – پیاز 1 عدد – هویج 1 عدد – گوجه 2 عدد – کره مقداری –نمک کمی
ماکارونی یا ورمیشل را میجوشونیم تا نرم شه سپس پیاز رنده شده را در کره تفت میدیم و گوشت چرخ کرده رو به اون اضافه میکنیم تفت میدهیم تا گوشت سرخ شه سپس گوجه رنده شده رو اضا فه کرده و مقدار کمی نمک میزنیم سپس این سس را به ماکارانی آبکش شده اضافه میکنیم و 10 دقیقه میزاریم دم بکشه و بعد چند قطره اب لیمو بهش اضافه میکنیم تا خوش طعم شه و میدیم به جوجو هامون تا توپلی بشن نکته 1 : نی نی های زیر یکسالم میتونن اینو مصرف کنن در صورتی که از ورمیشل استفاده بشه بجای ماکارونی
نکته 2: ماکارونی چون شکم رو سفت میکنه با ماست به نی نی ها ندین بلکه با کمی روغن زیتون عالیه
2714
حلــیم و عدسی ها



حلیم برای نی نی :
گوشت 200 گرم - برنج دو قاشق غذا خوری - گندم پرک شده یک لیوان - شکر کمی – دارچین کمی
اول گوشت ( بوقلمون - گوسفندی - مرغ ) را بپزیدوقتی نیم پز شد برنج بریزید توش تا با گوشتت بپزه سپس گوشت که کاملا پخت و برنج
له شد گندم پرک شده رو بهش اضافه کنید. وقتی گندم رو اضافه کردید باید مرتب هم بزنید که ته نگیرد اونقدر هم می زنید گه گندم هم له شود کمی هم روغن مایع یا کره می تونید توش بریزید که خوشمزه تر هم بشود در آخر تمام مواد که پخت می زارید سرد می شه و می ریزید تو میکسر یا مخلوط کن تا مواد کاملا له بشه می تونید آخر سر توش دارچین هم بریزید این حلیم کمتر از یکساعت آماده می شه می تونید با کمی شکر به نی نی ها بدید.



حلیم گندم :
گندم نیمکوب دو قاشق - گوشت 50گرم - سیب زمینی یک عدد کوچک - پیاز نصف یک عدد کوچک - شکر یک قاشق - کره یک قاشق
ابتدا گندم و گوشت و پیاز را با مقداری آب بگذارید تا کاملا بپزد بعد سیب زمینی خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید چند جوش دیگر بزند تا همه محتویات حلیم کاملا پخته و نرم شوند سپس با پشت قاشق با گوشت کوب آن را نرم و یکنواخت کنید کره را آب کرده و همراه شکر به حلیم اضافه نمائید.



حلیم گوشت و ذرت :
گوشت به اندازه یک تخم مرغ - پیاز نصف یک عدد کوچک - لوبیا سفید یا ماش یا ذرت یک قاشق غذاخوری - کره یک قاشق مرباخوری
ابتدا لوبیا و گوشت و پیاز را با مقداری آب بگذارید تا کاملا بپزد تا همه محتویات حلیم کاملا پخته و نرم شوند سپس با پشت قاشق با گوشت کوب آن را نرم و یکنواخت کنید کره را آب کرده و اضافه میکنیم این حلیم نیاز به شکر ندارند لوبیا را بهتر است از شب قبل خیس کنید ماش نیاز به خیساندن از شب قبل ندارد ولی ذرت اگر قبل از پختن یکی دو ساعت خیس بخورد کافی است .


عدسی برای نی نی
عدس یک لیوان(خیس خورده) - سیب‌زمینی متوسط یک عدد - پیاز رنده شده و تفت داده شده سه قاشق غذاخوری - آرد یک قاشق غذاخوری آویشن و نعناع خشک یک قاشق غذاخوری - روغن مایع دوقاشق غذاخوری - نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
عدس را می‌پزیم و بعد از پختن، آب آن‌را کنار گذاشته میکس می کنیم تا کاملا له شود. در ظرفی روغن ریخته و پیاز رنده شده را همراه با آرد کمی تف می‌دهیم و سپس آویشن و نمک و زردچوبه و فلفل و نعناع به آن می‌زنیم و عدس کوبیده شده را به‌همراه آب‌عدس داخل آن می‌ریزیم. اگر آب‌عدس کم بود یک لیوان آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. سیبب‌زمینی راپخته ،میکس کرده و داخل عدس می‌ریزم و می‌گذاریم عدسی جا بی‌افتد و غلیظ شود عدسی آماده است.


نوع دیگر عدسی با شیر و کره (1سالگی)
عدس یک لیوان (خیس شده) - شیر یا خامه 2 لیوان – کره مقداری
پس از پخت کامل عدس ها و میکس کردن آنها داخل آن 2 لیوان شیر یا کمی خامه بریزید و کمی بجوشانید تا خیلی شل نباشد و جا بیافتد و در انتها کمی کره به آن اضافه کنید . این نوع عدسی سفید برای صبحانه نی نی ها ایده آل است
خوراکها



خوراک مرغ (8 ماهگی)
کمی ران یا سینه مرغ(ران بهتر است چون مقدار آهن در گوشت ران بیشتره) - سیب زمینی - هویچ - لوبیا(لوبیا استانبولی) - پیاز
مرغ رو کف قابلمه میچینم تیکه هاش رو کوچیک میکنم تا خود نی نی با دست بر داره به عنوان یک لقمه بخوره روش پیاز رو ریز میکنم و نمک و کمی زرد چوبه هم میریزم بعد سیب زمینی رو روش میچینم بعد هویج و بعد لوبیا رو لوبیا رو ریز نکنین بچدارین دراز باشه تا واسه با دست برداشتنش بچه ها راحت باشن و بچه ها از تنوع رنگ و اندازش لذت ببرند کمی آب میریزم با حرارت کم میگذاریم بپزه و تو ظرف میچینیم و میدیم نی نی ها میل کنن بگذارین خودشون با دست بر دارن


خوراک گل کلم (8 ماهگی)
شاید خود ما هم از خوردن گل کلم لذتی نبریم اما این مدلیش رو مطمئنم دوست دارین .
کمی گل کلم رو بر دارین خوبه خوب بشورین بعد ریز ریزش کنین من رو تخته میگذارم با چاقو روش میزنم تا ریز ریز شه بعد تو ماهیتابه روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم توش میریزیم و گل کلم رو هم همزمان با پیاز داخلش میریزیم تا سرخ شه و بوش گرفته شه نمک و زرد چوبه و کمی ادویه هم رو کلک ها میریزیم 5 دقیقه ای که خوب سرخ شد کمی آب اضافه میکنیم در ماهیتابه رو میگداریم تا با حرارت کم بپزه فکر میکنم نهایتا 10 دقیقهای بپزه البته بستگی به اندازه کلم هاتون داره وفتی آبش کشیده شده و خوب پخت کمی رب یا بهتر واسه بچه ها گوجه فرنگی رنده شده است اضافه میکنیم و چند قطره آب لیمو اضافش میکنیم هم به این شکل میشه خورده شه هم بعد از این مرحله روش تخم مرغ بندازید و همش بزنید واسه تنوع برای بچه ها غدای خوبیه



خوراک لوبیا سبز(8ماهگی)
لوبیا سبز پخته یک قاشق غذاخوری - گوشت ماهیچه گوسفندی یک تکه - سیب زمینی پخته یک عددکوچک -هویج پخته یک عددمتوسط
پیازیک عددکوچک - گوجه پوست گرفته ورنده شده یک عدد - کره یاروغن زیتون 2قاشق مرباخوری
ابتداکره رادرظرفی اب کرده سپس پیازرااضافه میکنیم وان راتفت می دهیم سپس گوشت رااضافه کرده وتفت می دهیم کمی که پخته شدلوبیا رااضافه کرده وسپس گوجه فرنگی رااضافه می کنیم تفت می هی. سپس سیب مینی وهویج رااضافه کرده ودرظرف اب ریخته ومی ذاریم کاملا بپزد.بعدازپخت باکمی اب لیموی تازه به نی نی


خوراک ماهی(9 ماهگی)
ماهی 175 گرم- کره یک تکه کوچک- شیر 45 سی سی- آب 45 سی سی- چند برش هویج آبپز
کره را درون تابه به آرامی حرارت داده.ماهی را درون تابه قرار داده کمی تفت دهید و آب وشیر را اضافه کنید وبگذارید به مدت 10-5 دقیقه آرام بجوشد ، ماهی رااز تابه در آورده و پوست وتیغه را در آورده وآن را قطعه قطعه کرده و با برش های هویج پخته تزیین کنید.(تویه این غذا از شیر پاستوریزه استفاده شده اگه به نی نی هاتون شیر پاستوریزه نمیدین یا نسبت به شیر گاو حساسیت دارن میتونید شیر رو حذف کنید وبجاش آب را 2 برابر کنید ودر انتهایه پخت 1 قاشق شیر خشک اضافه کنید ومخلوط کنید ولی نگذارید بیشتر از 1 دقیقه بجوشد.)

پــــوره ها


پوره سیب زمینی (7ماگی)
سیب زمینی یک عددکوچک - شیرخشک یک پیمانه - کره یک قاشق مرباخوری
سیب زمینی راپوست گرفته ومیگذاریم اب پزشود.وقتی کاملا نرم شد همراه کره وکمی شیرخشک به اضافه اب جوش یاابی که درظرف سیب زمینی باقی مانده پوره می کنیم.


پوره ی هویج و سیب زمینی
هویج یک عدد - سیب زمینی یک عدد - آب مرغ نصف فنجان - کره یک قاشق مربا خوری - جعفری
هویج و سیب زمینی رو ریز میکنیم و میزاریم با آب مرغ بپزه در آخر بهش جعفری و کره و اضافه میکنیم یه مقدار که قوام اومد میکس میکنیم تقریبا باید حالت خمیری داشته باشه.
راستی جعفری رو همیشه آخرین لحظه اضافه کنید و در زمان پختش در ظرف و ببندین که ویتامینهاش از بین نره.

پوره کدو و سیب
کدوی زمستانی: دو تا سه قاچ متوسط - سیب: یک تا دو قاچ
قاچ های کدو را به دو صورت می توان پخت. در روش اول می توان آنها را با کمی آب بخار پز کرد. برخلاف ظاهر سختشان، کدوهای زمستانی خیلی سریع نرم میشوند و می پزند. در روش دوم می توان آنها را در ظرف مناسب (برای قرار دادن در مایکروفر) گذاشت و درب ظرف را سلفون کشید. گوشه سلفون را برای خروج بخار آب کمی باز گذاشته و آن را به مدت 5دقیق می پزیم (بسته به قدرت مایکروفر این زمان متفاوت است). مغز کدو را بعد از پخت از پوست جدا کرده و له می کنیم. قاچ سیب پوست کنده را هم با رنده ریز می کنیم و به کدو اضافه می کنیم و میدهیم دلبندمان نوش جان کند! البته میتونید کمی کره وشیر هم اضافه کنید.



پوره بـه:(6 ماهگی)
به پوست گرفته شده 4تکه کوچک - کره 1 ق چایخوری - شیر 10cc
ابتدا تکه های به را با مقداری آب به مدت 30 دقیقه کاملاً بپزید سپس مانند همهء پوره ها تکه های به را له کرده با شیر وکره مخلوط کرده و به نی نی میدهیم.
میتوان آبی را که در آن به را پخته ایم نگه داریم ودر غذاهای نی نیا بریزیم عطر خوبی به غذا میده.
نوع دیگر دسر ها و کرمها


کرم سیب: (6ماهگی)
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری - سیب ( به یا گلابی) متوسط 1 عدد - آب 1 فنجون
آرد برنج و آب را مخلوط کنین و بزارین روی حرارت و نصف یه سیب رو پوست بکنین و رنده کنین و بریزین توش و بزارین 1 ربع که کاملا بپزه و نرم بشه.
نکته1: گلابی حاوی ویتامین ای و ث و همچنین دارای کلسیم، آهن، منیزیم و روی است.یکی از خواص گلابی خاصیت ملین بودن آن است و دانه‌های ریزی که در موقع خوردن گلابی احساس می‌کنید، برای دفع مواد زائد مفید می‌باشند.
نکته2:به دارای ویتامین A و B بوده و دارای آهک و تانن است. همچنین ملین بسیار خوبی است.





کرم ذرت: (7ماهگی)
آرد برنج 1قاشق غذاخوری - ذرت پخته 1 قاشق غذاخوری - آب 1 فنجون
مواد بالا رو بریزین توی ظرف و بزارین روی حرارت و حدود 15 دقیقه بزارین و مرتب هم بزنین که خوب بپزه. بعد از پختن هم با هر وسیله ای داشتین لهش کنین و بدین به نی نی خوشگلتون نکته1: ذرت دارای مقدار بسیار خوبی از ویتامین A ؛ کلسیم و پتاسیم و فسفر میباشد



کِرِم خرما: (8ماهگی)
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری پر - خرمای پوست کنده 1 عدد - آب 1 فنجون
آرد و آب رو بریزین توی ظرف و بزارین حدود 10 دقیقه بجوشه. بعد خرمای پوست کنده رو بریزین توش و له کنین و 5-6 دقیقه ی دیگه هم بزارین بمونه تا کاملا بپزه و نرم بشه. بعدش بزارین یه کم خنک بشه


دسر مقوی و ساده 1 (14 ماهگی)
یک عدد موز رسیده - کمی ماست کودک - کمی پودر جوانه گندم
موز را به صورت تکه های بلند خرد میکنیم بعد توی ماست می غلتونیم یعنی با ماست سرتاسر موز رو میپوشونیم بعد با پودر جوانه گندم روشو میپوشونیم. تکه های موز رو میزاریم تو فریزر تا سفت بشه و بعد میدیم دست نی نی ها تا به عنوان بستنی بخورن
البته این واسه نینی های بزرگتره چون کوچولو موچولوها نمیتونن گاز بزنن



دسر مقوی و ساده 2
یک عدد سیب - یک عدد گلابی رسیده
سیب و گلابی را پوست میکنیم و به 4 قسمت تقسیم کرده و دانه هایش را درمی آوریم بعد می گزاریم با کمی آب داخل قابلمه با حرارت ملایم تا بپزد و نرم شود. اگه با بخار پز بپزیم بهتره چون ویتامین هاش از بین نمیره. بعد از پختن با مخلوط کن به شکل پوره در مآوریم، خیلی خوشمزه میشه. نوش جون نینی ها
میتونیم برای تنوع هر دفعه یکی از مواد زیر رو با هم بپزیم و پوره کنیم:( برای نینی های زیر 9 ماه بهتره میوه ها رو بپزیم)
برگه زردآلو + سیب ----- موز + اووکادو ------- هلو + زردآلو --------- سیب زمینی + هویج ----------- کلم + هویج



دسر خوشمزه (1 سالگی)
دنت (رانی) نوشیدنی 1 لیتر- موز 2 عدد - کمپوت هلو 1 بدون اب - ورق ژلاتین 5 تا - پودر ژله توت فرنگی 1 بسته - خامه
دنت رو میزارین گرم بشه به جوش که خواست برسه ژلاتین رو میندازین توش و میزارین با شعله ملایم تا ورقها ذوب بشن بعد میریزن تو ظرفی که میوه ها رو کف ظرف حلقه کردین و چیدید . ژله +1 استکان اب معمولی +خامه هم بزنین و مدل دار روی کرم بریزین 3 ساعت تو یخچال. نکته : ژلاتین از یک سال به بالا برای استخوانها عالیه



میان وعده ی مقوی زمستونی: (8ماهگی)
نون سنگک خردشده 2 قاشق غذاخوری - پودر بادوم 1 قاشق چایخوری - خرما 1 عدد - کره نصف قاشق چایخوری
همه ی مواد رو با مقداری آب بریزین توط ظرف و با قاشق مخلوطش کنین تا نون ها نرم بشه . بعدش بدین نی نی گلتون نوش جون کنه. واقعاً خوشمزه و مقویه



دسر نان تست تخم مرغی (9 ماهگی)
یک چهارم تخم مرغ (قبل از یکسال زرده) - یک قاشق بزرگ شیر - چند تکه نان تست - یک چهارم قاشق کره
ابتدا تخم مرغ و شیر را خوب مخلوط می کنیم. نان های تست را به تکه های کوچک و به اندازه دلخواه برش می دهیم و در مخلوط شیر و تخم مرغ می غلتانیم. کف یک ماهیتابه را با کره چرب می کنیم و تکه های نان تست را که آغشته به تخم مرغ و شیر هستند با حرارت خیلی ملایم کمی تفت می دهیم و پشت و رو می کنیم
چند تا غذای خوشمزه دیگه


گوشت قلقلی ( 11ماهگی)
گوشت چرخکرده - پیاز - تخم مرغ - نمک و زرد چوبه
گوشت و پیاز و نمک و زردچوبه رو با هم خوب ورز میدم بعد به شکل گرد و خیلی کوچولو در میارم تو ماهی تابه با روغن زیتون کمی سرخ میکنم بعد در ماهی تابه رو میگدارم با شعله کم خوب بپزه و از حالت برشته ای در بیاد تا خوردنش واسه بچه ها راحت باشه بعد تو یک بشقاب سفید گوشت ها رو با کمی ذرت شیرین و نخود فرنگی و سس گوجه تزیین میکنم چون رنگ و برنگه بچه ها خیلی دوست دارن از روی کنجکاوی هم که شده میخورن بعضی وقت ها هویچ رو عدسی ریز میکنم مثل نخود و ذرت گرد بشه اونم پخته میگذارم کنار بشقابش



بشقاب سبزیجات نی نی: (8ماهگی)
لوبیا سبز درسته 5 عدد - هویج 1 عدد - ساقه کرفس خرد نشده 1 تکه - ذرت پخته 1 قاشق -سیب زمینی پخته 1 عدد
نخود فرنگی پخته 1 قاشق - کره گیاهی 1 قاشق چایخوری
لوبیا سبز درسته رو بشورین و فقط سر و تهش رو بگیرین . هویج رو پوست بکنین و از طول به دو قسمت تقسیم کنین. ساقه کرفس رو با ندازه 10 سانت ببرین و این مواد رو بزارین با مقداری آب کاملاً بپزه.
ذرت و سیب زمینی و نخود فرنگی پخته رو با کره و یه کمی آب بصورت پوره دربیارین. حالا با استفاده از قیف این پوره رو به اشکال مختلف و دلخواه در بشقاب بریزین. بعد سبزیجات پخته رو هم به فرم های متنوع بزارین توی ظرف. مثلا میتونین به شکل یه صورت اونها رو تزئین کنین



طرزتهیه سبزیجات پخته:
براکلی و هویج و سیب زمینی پوست کنده رو با یه مقدار آب و مقدار خیییلی کم زردچوبه و نمک بزارین بپپه و در اواخر پخت مقداری آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و بعداز پخت روش رو کره بریزین و کنار مرغ انگشتی تون بزارین.
نکته2: برای شستن براکلی حتما اون رو دریه طرف که مخلوط آب و سرکه هست بزارین چنددقیقه بمونه تا حشرات ریز لابلای گلهای براکلی بیرون بیاد و بعدش اون رو خوب خوب شستشو بدین و بعد بپزینش.


طرزتهیه مرغ انگشتی سوخاری(1سالگی)
سینه مرغ - پیاز - آرد سخاری - تخم مرغ - کره - ماست کم چرب – آبلیمو – شوید – کمی نمک
مرغ رو بزارین با یه کم آب و یه دونه پیاز نیم پز بشه یا کاملا بپزه. بعد اون رو به تکه های کوچک تقریبا به اندازه ی یه انگشت یا یه کمی بزرگتر تکه تکه کنین. بعدش یه تخم مرغ رو بشکونین تو ظرف و هم بزنین تا مخلط بشه. توی یه ظرف دیگه هم آرد سوخاری خونگی رو بریزین. از این تکه های مرغ اول بزنین توی آرد سوخاری ؛ بعد توی تخم مرغ و دوباره توی آرد سوخاری. بعد اضافه هاش رو بتکونین و بندازینش توی روغنی که مخلوط با کره هستش تا سرخ بشه. چون مرغ ها پخته هستش فقط کافیه تخم مرغهای روی اونها سرخ بشه و زمان زیادی نمیگیره. بعدش که مرغ سوخاری های انگشتی تون آماده شد اونها رو بزنین توی سس به همراه سبزیجات پخته شده .

طرزتهیه سس مخصوص مرغ انگشتی :
ماست کم چرب رو بریزین توی یه ظرف و با یه کم آبلیموی تازه و شوید تازه خردشده مخلوط کنین. میتونین از گرد گل سرخ هم استفاده کنین که عطر خوبی به سستون بده. لازم به اضافه کردن نمک یا مایونز نیست ولی اگر خواستین مقدار خیییییلی کم میتونین اضافه کنین.
نکته1: میتونین بجای مرغ از ماهی هم استفاده کنین . ماهی سفید یا قزل آلا مناسب این غذاست.
نکته3: برای درست کردن آرد سوخاری خونگی ؛ خمیر نون باگت رو دربیارین و بزارین یه جای تمیز تا کاملا خشک بشه. بعد اون رو با آسیاب برقی پودرش کنین و بزاری خشک خشک بشه و توی ظرف دربسته بیرون یخچال نگهدارید
نکته4: اگر خواستین برای نی نی های زیریکسال از این غذا درست کنین فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنین.



کیک مرغ : (8 ماهگی به بالا)
فیله ران مرغ 1 تکه زرده- تخم مرغ 1 عدد - سیب زمین کوچک 1 عدد - کدو حلوایی (یا هویج) 1 تکه - آرد برنج خونگی 1 قاشق مربا خوری
ران مرغ و سیب زمینی و کدوحلوایی (یا هویج) رو با کمی آب بزارین بپزه و آبش تقریبا تموم بشه. بعدش این مواد رو له کنین و با زرده تخم مرغ و آرد برنج مخلوط کنین و بریزین توی قالب های مدل دار و بزارین توی فر (یا فر برقی یا ماکرو فر) تا کاملا بپزه. بسته به دمای فرتون حدودا 1 ربع تا 20 دقیقه طول میکشه تا آماده بشه. چون فقطباید آرد برنج و تخم مرغش بپزه زود آماده میشه.
نکته1: اگه از این غذا برای نی نی های بالای پ سال استفاده میکنین میشه از تخم مرغ کامل استفاده کنین. نکته2: میتونی بجای مرغ از گوشت چرخکرده استفاده کنین . نکته3: در ترکیبات این غذا میتونین چیزای دیگه مثل پیاز رنده شده یا کرفس پخته هم استفاده کنین. نکته4: میتونین قالب های کوچک مدل دار( پروانه؛ ستاره؛ قلب و ...) تهیه کنین و از اونها برای پخت غذاهای نی نی تون استفاده کنین. نکته5: داخل و دیواره های قالبتون رو با کمی روغن چرب کنین که راحت تر غذا از داخلش دربیاد. البته بزارین کاملا سرد بشه وگرنه به لبه های قالب می چسبه. نکته6: این غذا رو میتونین برای نی نی های بزگتر هم استفاده کنین



کتلت برنجی : (1 سال به بالا)
پلو مرغ یا هر پلوی دیگه که نی نی نخورده - تخم مرغ 1 یا 2 عدد - کره 1 قاشق - آرد گندم کمی -آرد سوخاری کمی
همه ی موادرو بریزین توی مخلوط کن یا با گوشت کوب برقی بزنین تا له بشه. بعد از این مایه با قاشق بردارین و توی روغن داغ بریزی و بزارین دوطرفش سرخ بشه. اگه یه کم مایه تون سفت تر باشه میتونین دوطرفش رو پودرسوخاری بزنین و بعد سرخش کنین .



یه خوراکی خوشمزه برای نی نی های بی اشتها: (1 سال و نیم به بالا)
فیله مرغ بدون استخوان 1 کف دست - سیب زمینی سرخ شده (یا چیپس خلالی) به مقدار لازم - ذرت پخته (یا کنسرو ذرت) 2-3 قاشق غذاخوری - پیاز کوچک 1 عدد - سس کچاپ و سس سالاد فرانسوی به مقدار کم
فیله مرغ رو با 1 عدد پیاز خردشده و مقداری خیلی کمی آب میزاریم بپزه. چون مقدار مرغ کم هست باید دقت کنیم که آب کمی بریزیم . به اندازه ای که در انتهای پخت ؛ به اندازه ی یکی دوقاشق آب درظرف بمونه. بعد سیب زمینی خلالی سرخ شده یا چیپس خلالی رو میریزم و بعدشم ذرت های پخته رو اضافه میکنیم. یه کم سس کچاپ و سس سالاد فرانسوی (یا مایونز) اضافه میکنیم و یکی دوتا هم میزنیم و سریع از روی حرارت برمیداریم. نوش جون نی نی های خوشگل
نکته1: بهتره بجای چیپس از سیب زمینی سرخ شده ی خونگی استفاده بشه.
نکته2: بعد از ریختن سس سالاد فرانسوی یا مایونز باید غذا رو سریع از روی حرارت برداشت.
نکته3: میتونین از پنیر فیلا فیلا یا پنیر پیتزا هم برای روی این غذا استفاده کرد و بعد از پخت روی غذا ریخت تا با گرمای غذا آب بشه.
چند تا چیز که خوردنشون تا 1 سالگی برای بچه ها خوب نیست
1- عسل 2 - اسفناج 3- مرکبات 4- سفیده تخم مرغ 5- مغز ها (بجز بادام) 6- بادمجان
کیوی، انواع توت، خربزه، آلبالو و گیلاس شکلات ،بادام زمینی، انواع توت ( توت فرنگی توت سفید شاه توت تمشک )‌ نوشابه های گازدار آب میوه های صنعتی چیپس پفک سوسیس و کالباس مصرف شیر گاو تا پایان 9 ماهگی استفاده از شیر پاستوریزه از پایان 9 ماهگی به بعد به علت ایجاد حساسیت در شیرخوار، توصیه نمیشود.
ضمناً بهتره تخم بلدرچین یا گوشت هایی مانند بوقلمون و شترمرغ هم تا 1سالگی به نی نی داده نشه که خدای نکرده باعث حساسیت بشه.
من چند بار با شیر خشک درست کردم اصلا نخورد و مزشو دوست نداشت. وقتی فرنی می پخت و توی بشقاب می ریختم شیر خشک بهش اضافه می کردم. همون پودرشو و بعد با قاشق به هم می زدم تا خوب حل بشه. ولی اصلا خوشمزه نمی شه.
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2712

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

لکه قهوه ای

oojanamobina | 13 ثانیه پیش
2687
داغ ترین های تاپیک های امروز