کریم چیز فلن
فلَن Flan یه نوع کاسترد هستش که شباهت زیادی به کرم کارامل داره. فلن هم تنوع بسیار زیادی داره (یادتونه گفتم پاناکتا تنوع بسیار زیادی داره؟ اینم تو همون مایه ها تنوع داره. یعنی زیاد) من اصلا یه کتاب دارم فقط در مورد فلنه.
پنیر خامه ای 120 گرم
تخم مرغ 2 عدد
شیر عسلی 200 گرم
خامه90 گرم
وانیل 1 ق چ
شکر 2/1 لیوان
فر رو روی درجه 180 سانتیگراد قرار میدیم.
شکر رو که توی ظرف ریختیم... بهش دست نمیزنیم. اجازه میدیم که حاشیه هاش ذوب شه
هم نمیزنیم. فقط ظرف رو دورانی میچرخونیم تا شکر مذاب حاشیه ظرف جمع نشه و نسوزه. پس فقط ظرف رو میچرخونیمش
همینطور به چرخوندنش ادامه میدیم تا به این شکل برسه. یعنی دیگه فقط مرکز ظرفه که دونه های شکر توش دیده میشه. به چرخوندن ظرف ادامه میدیم که یه وقت حاشیه اش نسوزه
و دیگه الان همه شکرها ذوب شدن. کاملا مذابه. رنگش طلاییه. تیره نشده و مزه اش هم تلخ نشده. ولی خیلی تمرین میخواد. و اینکه اگه احساس میکنید داره وسط کار کاراملتون تیره میشه باید ظرف رو بلند کنید و از حرارت فاصله بگیرید و به چرخوندن ظرف ادامه بدید و بعد مجددا روی حرارت بذاریدش. اینطوری کاراملتون عالی میشه و توی کیکها هم میتونید از همین استفاده کنید.
سریع کارامل رو به قالب منتقل میکنیم. خیلی سریع چون زودی میبنده
و قالب رو میچرخونیم تا کارامل کل سطحش رو بپوشونه. همه اینا رو با حداکثر سرعت انجام میدیم.
همه مواد رو جلو رومون میچینیم. (اگه با شوری پنیر خامه ای مشکل دارید بهتره از قبل شیرینش کنید)
پنیر و تخم مرغ و وانیل رو هم میزنیم.
نصف قوطی شیرعسل رو توی مخلوط میریزیم و سعی میکنیم از هیجان غش نکنیم.بعد خامه رو اضافه می کنید.
نکته اش اینجاست که نباید توی هم زدن زیاده روی کنید. همین که مخلوط شن بسه.
مخلوط رو توی قالب میریزیم. هرچی قالبتون کوچیکتر باشه ارتفاع فلنتون بیشتر میشه. اگه قالبتون از 13 سانت بزرگتره بهتره مواد رو دو برابر کنید. حتی میتونید توی دو تا رمکین بریزیدش. یا یه قالب سوفله. زیاد مهم نیست که ارتفاع فلنتون زیاد باشه یا کم. روی طعمش تاثیری نمیذاره.
قالب رو توی یه ظرف بزرگتر میذاریم.
و تا نصف قالب رو پر از آب جوش میکنیم. و میذاریمش توی فر به مدت 50 دقیقه
وقتی فلن رو از فر بیرون میاریم وسطش هنوز مثل ژله تکون تکون میخوره. میذاریم یک ساعت توی دمای اتاق بمونه تا سرد شه. بعد میذاریمش توی یخچال تا یک شب بمونه. یا ده ساعت.
حالا فرداشه.... دور تا دورش رو با چاقو میبریم که مطمئن باشیم نچسبیده.
ظرف سرو رو میذاریم روش و برش میگردونیم.
روش سشوار میگیریم تا از قالب جدا شه و بیافته توی بشقاب
نکته اش اینه که سس کاراملیش هم دورش بریزه. اصلا همه کیفش به همینه!
بدنه اش هم خیلی خوشگل میشه و رنگ طلایی کارامل با رنگ شیری کاسترد یه ترکیب رنگ نازی بوجود میاره که میخوای با سر بری توش (و میری!)
برشش که میزنی کاراملش توی بشقاب پخش میشه و بهتره جلو مهمونا سروش کنید که این صحنه خوشگل رو هم ببینن