2733
2734
عنوان

مامانایی که بچه هاتون به پروتئین گاوی حساسیت داشتن بیایید تو

| مشاهده متن کامل بحث + 2017530 بازدید | 32928 پست
والله میناز جون من دخترم هفته دیگه 9 ماهش میشه ولی هنوز نتونستم براش یه دکتری پیدا کنم که هم تشخیصش خوب باشه و هم اخلاقش. دکتر فوق تخصص گوارش هم یک بار پیش دکتر ایمانزاده بردمش که میگن کارش خیلی خوبه ولی از زندگی پشیمون شدم 3 ساعت با وقت قبلی نشستیم تو نوبت ولی شاید دو دقیقه هم تو نبودیم اصلاً نذاشت من سؤالاتم رو بپرسم گفت دو هفته دیگه بچه رو بیار ببینم ولی من دیگه نرفتم پیشش. تو این مدت هم هر موقع آزمایش خواستم ازش بگیرم خودم رفتم آزمایشگاه و آزاد براش انجام دادم الان 2 ماهه که اصلاً دکتر نبردمش.تو هم اگه دکتر خوب سراغ داشتی به ما هم خبر بده


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

دکتر علی اکبر سیاری- فوق تخصص گوارش و تغذیه کودکان – دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تشخیص و درمان حساسیت غذایی حساسیت غذایی عبارتست از واکنش ایمنی بدن به پروتئین های مواد غذایی که وارد بدن می شود تشخیص حساسیت غذائی مشکل است چون با تستهای تشخیصی نمی توان به تشخیص قطعی رسید مگر با challenge test که آنهم محدودیت های خودش را دارد در کودکان چون اولین ماده غذایی که مورد مصرف قرار می گیرد شیر است بهمین خاطر شایعترین و زودرسترین پروتئنی که ایجاد حساسیت غذایی می کند پروتئین شیر گاو است. در کشورهای در حال توسعه سه درصد کودکان زیر یکسال به این پروتیئن حساسیت دارند. بیشتر موارد حساسیت غذایی در کودکان در سال اول زندگی اتفاق می افتد. تظاهرات آن ممکن است زودرس بلافاصله در مدت چنددقیقه تا 2-1 ساعت از مصرف ماده آلرژی زا بصورت خارش دهان، دل درد،استفراغ- اسهال یا بعد از 2-1 روز بصورت دل درد، استفراغ و اسهال خونی یا بعد از مدت طولانی بصورت اسهال و استفراغ مزمن طول کشیده، FTT, GE reflux ، کولیک شیرخواری و یبوست مزمن که به درمان طبی جواب ندهد و سندورم سوء جذب تظاهر نماید. تظاهرات گوارشی ممکن است به تنهایی یا با تظاهرات تنفسی و پوست همراه باشد . 0.3 تا 5/7 % شیرخواران از هر جهت سالم حساسیت غذایی دارند. در بعضی از مقالات حساسیت به پروتیئن شیر گاو در 3% شیرخواران زیر یکسال در کشورهای در حال توسعه گزارش شده است. تمام مواد غذایی بالقوه می توانند عامل آلرژن باشند ولی تعداد مواد شناخته شده محدود بوده است بطوریکه در کودکان در 90% موارد این مواد عبارتند از : شیر، تخم مرغ،, بادام زمینی و مغزها بطور کلی و ماهی . شایعترین تظاهرات بالینی در حساسیت غذایی در شیرخواران تظاهرات گوارشی است. (در 80-58% موارد) تظاهرات گوارشی در مری بصورت ریفلاکس (بازگشت محتویات معده به مری) بصورت استفراغ، رگورژیتاسیون، دیسفاژی، درد اپیگاستر. علائم همراه در 50% موارد بصورت برونکواسپاسم، اگزما و آتوپی است. این کودکان در 45-35 % موارد سابقه فامیلی مثبت آسم یا حساسیت غذایی دارند. در معده و روده منجر به گاستروانتریت شده که با تهوع، استفراغ،برگشت غذا ، دل درد شدید، اسهال ، خونریزی گوارشی ، انسداد روده ممکن است تظاهر نمایدو در 95 % موارد قسمت آنتر معده گرفتار بوده و در بیشتر از 50% موارد ائوزینوفیلی خون محیطی افزایش یافته است. تظاهرات همراه از قبیل اگزما، آسم، رینیت و آتوپی می باشد. در روده بزرگ پروکتوکولیت بصورت دفع رگه های خون، اسهال، دل درد ، قرمزی و التهاب اطراف مقعدتظاهر می کند. تظاهرات دیگر آنتروپاتی عبارت است از اسهال مزمن، تأخیر در رشد کودک ، یبوست مزمن، اتساع شکم، قرمزی و التهاب اطراف مقعد ، علائم سوء جذب ، قرمزی و التهاب ناف و اطراف ناف ، کولیک ، 40% شیرخوران در ماه های اول تولد از کولیک رنج می برند که در اکثر موارد تا 4-3 ماهگی بهبود می یابند . در تعدادی از مطالعات مصرف شیرهای هیپوالرژیک در کاهش کولیک موثر بوده است. تظاهرات پوستی در 50 تا 60 درصد موارد اتفاق می افند و بصورت اگزما، اگزمای قبل از 4 ماهگی همراه با حساسیت به چندین ماده غذایی گزارش شده است، تظاهرات پوستی دیگر بصورت درماتیت آتوپیک، کهیرو آنژیوادما می باشد. تظاهرات تنفسی عبارتند از: آبریزش بینی آلرژیک، آسم بصورت سرفه و یا خس خس سینه در 30-20 % موارد حساسیت غذایی دیده می شود. شرح حال، معاینه فیزیکی و سابقه فامیلی در تشخیص بیماری مهم و اساسی است. نوع تظاهرات کلینیکی، زمان بروز و مدت و نحوه پیشرفت علائم بعد از خوردن مواد غذایی که باعث حساسیت می شوند و بررسی سابقه فامیلی از نظر حساسیت مهم است. حدس حساسیت غذایی بر مبنای علائم بالینی است ولی تشخیص قطعی با حذف آن ماده و بهبود علائم و دادن مجدد آن ماده غذایی وظاهر شدن علائم است. ماده غذایی که ایجاد حساسیت کرده است باید از رژیم غذایی کودک حذف شود ولی خوشبختانه بعد از 3-2 سالگی کودکان اکثراً این مواد غذایی را تحمل خواهند کرد. شیرخوارانی که اختصاصاً شیر مادر می خورند ولی تظاهرات آلرژی و حساسیت گوارشی دارند محصولات لبنی را از رژیم غذایی مادر تا موقعی که کودک از شیرمادر تغذیه می شود حذف می کنیم. همچنین توصیه می شود مادر از مصرف تخم مرغ،بادام زمینی و آجیل و غذای دریایی تا موقعی که به شیر خوار شیر می دهد پرهیز کند و شیرخوار تا شش ماه تمام منحصراً از شیر مادر تغذیه شده و بعد از آن از غذای هیپو آلرژن مثل فرنی با برنج و شیرمادر ، سیب زمینی، کدو تنبل، سیب و گلابی بعنوان غذای تکمیلی شروع شود. و ار مصرف شیر و محصولات لبنی، تخم مرغ، بادام زمینی و آجیل و ماهی تا سه سالگی پرهیز شود. در بچه های در معرض خطر که اگزما، آسم یا سابقه فامیلی مثبت دارند توصیه میشود مادر در دوره شیر دهی از خوردن بادام زمینی و آجیل پرهیز کند و تا سه سالگی این کودکان از مصرف مواد آلرژی زای اصلی شامل غذاهای دریایی، تخم مرغ و بادام زمینی و آجیل پرهیز کنند. ولی تا کنون شواهدی مبنی بر موثر بودن این پرهیزها گزارش نشده است. مادری که محصولات لبنی را در دوره شیر دهی نمی خورد باید کلسیم تکمیلی دریافت دارد. شیرخوار تحت رژیم را باید ازنظر رشد، تغذیه، علائم کلینیکی و رعایت رژیم توسط مادر و شیر خوار تحت مراقبت باشد. اگر با رعایت رژیم های غذایی داده شده علائم از بین نرفت یا بچه دچار تاخیر در رشد شد باید تشخیص مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و در صورت تائید تشخیص و رعایت کامل مادر از شیرخشک مخصوص به شرح زیر و قطع موقت شیر مادر بمدت 2 هفته استفاده شود.
2731
بهار جان ممنون از اطلاعات خوبت

مادرا معمولا بعد فهمیدن حساسیت بچه ها شون همش شک دارن نکنه دکتر اشتباه کرده یا نکنه من این رژیمو الکی دارم میگیرم و یه چند روزی ناپرهیزی داشتم اینطوری شده و مدام کلی سوال تو ذهنشونه و دنبال جواب دکترهای فوق تخصص کودکان هم که بی حوصله و دائم در حال گریز از جواب دادن سوالها لیست سوالها رو دست مادرا می بینن میخوان بپیچونن در صورتی که اگه یکم حوصله به خرج بدن مادراها رو درست توجیه کنن هم دلائل حساست بچه زود معلوم میشه هم مادرا ریسک نمیکنن سر خود رژیمو بشکنن ببینن چی میشه من که اگه اینترنت نبود سر به بیابون گزاشت بودم تا حالا.پس دوستان بیاین همه اطلاعاتمون رو در اختیارهم بزاریم .ضمنا من بچه امو پیش الهام طلاچیان می برم فوق گوارش اطفاله بدیش اینه که بد وقت میده فقط 1 شنبه و 3 شنبه عصر مطبه و منشیش پاچه میگیره کل ویزیت 17 تومنی نوبت بعد رو پیش میگیره که کلی ادمو عصبی میکنه اینکار و تلفن نمیده برای موارد اورژانس و بهش دسترسی نیست یعنی مهمتین فاکتور موثر تو پزشکای اطفال ولی با سواده وتشخیصش خوبه .ضمنا برای پرسیدن سوال باید کلی پررو باشیم بتونیم همشو بپرسیم والا با یه خنده مصنوعی و قربون صدقه المی رقتن برای بچه می بینی اومدی بیرون با صد تا سوال .البته من این روزا شیرزنی شدم و کلی پررو جدا در مورد بچه نمیشه کوتاه اومد قربون قدرت خدا برم به امید بهبود ی کامل همه بچه ها
فروش اجناس آلمان پوشاک چهارفصل زنانه مردانه و بچگانه آدرس تاپیک http://ninisite.com/discussion/thread.asp?threadid=1100683&postID=43084887
منبع کتاب انجمن شیر مادر که دکتر پسرم هم همینو توصیه کرده ومن طبق این پیش میرم لینک کتابش اینجا هست میتونین کامل بخونین جدول تغذیه برای بچه های دچار حساسیت غذایی داره http://www.professorsoltanzadeh.com/new/food/maintxt.htm#aa

شروع غذای کمکی در کودکانی که دچار حساسیت غذایی هستند


تظاهرات ناخواسته به علت مصرف مواد غذایی ممکن است به صورت عدم تحمل غذا نظیر (کمبود لاکتاز) و یا به صورت حساسیت به غذا باشد. تقریباً 4 تا 6 درصد کودکان (یک نفر از هر 20 تا 25 کودک) دچار حساسیت غذایی هستند که حدود 90% این حساسیت‌ها مربوط به مصرف 6 ماده غذایی شامل شیر گاو، تخم‌مرغ، بادام زمینی، مغزها (مانند گردو، فندق)، سویا و گندم است. سایر مواد غذایی آلرژی زا عبارتند از گوشت خوک، ماهی، صدف، میگو، مرکبات، گوجه‌فرنگی، ذرت، شکلات و افزودنی‌‌های مواد غذایی.

پختن غذا معمولاً نمی‌‌تواند از واکنش‌‌های حساسیتی پیشگیری کند ولی ممکن است شدت حساسیت زایی آن را کاهش دهد.

در شیرخواران واکنش‌‌های موقتی و غیرآلرژی به بعضی از مواد غذایی خصوصاً میوه‌ها شایع است که می‌تواند به صورت بثورات و خشکی اطراف دهان (به علت آنزیم‌ها و اسیدهای طبیعی موجود در گوجه‌فرنگی، پرتقال و کیوی) یا اسهال (به دلیل قند زیاد در آب میوه و دیگر نوشیدنی‌ها) یا قرمزی اطراف دهان و یا بروز کهیر در سطح بدن، تظاهر نماید.

اکثر مادران با نشانه‌‌های آلرژی در کودکان خود آشنا هستند. علائم شایع حساسیت شامل تظاهرات تنفسی، گواشی یا پوستی است. بنابراین سرفه‌‌های خشک و پشت سرهم، گرفتگی بینی، عطسه‌‌های مکرر، آبریزش بینی، سرفه‌‌های مقاوم، خس خس سینه، وجود خون در مدفوع، اگزما و کهیر همچنین گریه و جمع کردن پاها به روی شکم، نفخ شکم، استفراغ و اسهال می‌توانند نشانه‌هایی از تظاهرات آلرژی به غ ذا باشد.

گاهی ممکن است علائم خطرناکی از قبیل تورم شدید صورت، حلق، گلو و یا انقباض شدید ناحیه حنجره، خس خس سینه و تنگی نفس شدید، کاهش فشارخون یا افت سطح هوشیاری در کودک بروز نماید (آنافیلاکسی) که یک حالت خطرناک و اورژانس بوده و باید سریعاً به بخش اورژانس مراجعه شود.

نحوه شروع غذای کمکی

در این شیرخواران در ابتدا باید از غذاهایی استفاده کرد که امکان حساسیت زایی کمتری دارند و هر غذا نیز به صورت تک تک با فواصل یک هفته داده شود. در صورتی که علائم حساسیت در کودک بروز نکند و غذا را تحمل نماید به تدریج بر مقدار آن اضافه می‌شود. در کودکی که حساسیت واضحی به غذا از خود نشان می‌دهد ممکن است گاهی لازم باشد فاصله شروع ماده غذایی جدید به دو هفته و یا بیشتر هم برسد.

غذاهای مصرفی این کودکان باید در ابتدا از مواد خالص تهیه شده و ضمن پختن با آب تنها، با هیچ نوع ماده دیگری (به جز شیر مادر) مخلوط نشود مثلاً می‌توان در ابتدا از هویج، لوبیا سبز، کدو مسمی، سبی زیمین، سیب درختی زرد، گلابی و از گروه گوشت‌ها از بوقلمون و بره و از گروه غلات از برنج استفاده نمود. در مورد حبوبات و غلات نیز باید تک تک آن‌ها را مورد آزمایش قرار داد و اگر کودک حساسیت نشان نداد از مصرف مخلوط آن‌ها استفاده نمود.

از تجویز مواد غذایی که خاصیت حساسیت زایی زیادتری دارندباید حداقل تا 12 ماهگی خودداری نمود. مثلاً مصرف بادام زمینی، شکلات و کنجد تا دو سالگی ممنوع است و حتی بادام زمینی را بعد از سه سالگی توصیه می‌کنند.

توجه: با شروع غذاهای جدید برای حفاظت بیشتر کودک حتماً باید تغذیه با شیر مادر ادامه داشته باشد.

روش ارائه غذای کمکی:

در ابتدا مقدار کمی از ماده غذایی جدید روی‌‌گونه کودک مالیده و محل آن پس از 20 دقیقه مشاهده می‌شود، اگر محل، قرمز شود نشانه حساسیت جدّی به آن ماده غذایی است و نباید آن را به کودک داد. بریا تجویز مجدد، باید دو ماه دیگر صبر نمود.
در صورتی که محل تماس غذا با‌‌گونه قرمز نشده باشد مقدار کمی از آن را روی کنار خارجی لب پائینی کودک گذاشته و باید 20 دقیقه صبر کرد اگر بعد از این مدت علائم آلرژی ظاهر نشد احتمال آلرژی به این ماده غذایی کم است و می‌توان آن را به طریق زیر به کودک داد:

روز اول:

صبح به عنوان صبحانه، نصف قاشق مرباخوری از غذای موردنظر به کودک ارائه می‌شود. اگر پس از 4 ساعت علائم حساسیت مشاهده نشد ظهر به عنوان ناهار، می‌توان یک قاشق مرباخوری از همان غذا را به کودک داد. پس از 4 ساعت اگر علائم حساسیت مشاهده نشد در نوبت بعدی غروب به عنوان شام، دو قاشق مرباخوری از همان غذا به کودک داده می‌شود ولی باز هم باید او را از نظر بروز واکنش‌‌های حساسیتی کنترل نمود. فراموش نشود که اگر در تغییری در الگوی خواب کودک از قبیل بی قراری، گریه و بی خوابی او پیش بیاید ممکن است به دلیل حساسیت به غذای فوق باشد.

روز دوم:

روز دوم، غذای فوق به کودک داده نمی‌‌شود بلکه او فقط از شیر مادر استفاده می‌کند. در طی این روز علائم حساسیت تاخیری به غذای خورده شده روز قبل در کودک کنترل می‌شود. علائم حساسیت تاخیری معمولاً 6 تا 8 ساعت و یا بیشتر پس از خوردن غذا ظاهر می‌شود و اغلب شامل مشکلات تنفسی مانند گرفتگی بینی، عطسه مکرر، سرفه مقاوم و خس خس یا واکنش‌‌های پوستی از قبیل اگزما و کهیر است.

روز سوم:
اگر طی روز دوم علائم حساسیت در کودک ظاهر نشد همان غذا با مقادیر بیشتر به او داده می‌شود مثلا صبح به عنوان صبحانه، سه قاشق مرباخوری و اگر علائم حساسیت ظاهر نشد در نوبت بعدی به عنوان ناهار، شش قاشق مرباخوری و باز هم اگر علاتم حساسیت وجود نداشت در نوبت بعدی به عنوان شام، همان غذا برحسب تقاضا و اشتهای کودک و حدکثر تا هشت قاشق مرباخوری داده می‌شود و باز هم از نظر برزو واکنش‌‌های حساسیتی کنترل می‌گردد.

روز چهارم:

روز چهارم باز غذای موردنظر حذف و فقط کودک از شیر مادر استفاده می‌کند تا در طی روز، علائم حساسیت تاخیری به غذای خورده شده روز قبل کودک جستجو شود. اگر علائم حساسیت مشاهده نشد غذای داده شده برای کودک بی خطر است و می‌توان آن را در برنامه غذایی او قرار داد.

هر زمان که کودک علائم حساسیت را نشان بدهد باید فوراً دادن غذا را قطع نمود و اگر آنافیلاکسی (وجود یک علامت پوستی به اضافه یک علامت عمومی مانند تنگی نفس) بروز کرد برای شروع مجدد آن والدین کودک باید با پزشک مشورت کنند.

مواد غذایی ممنوع در این شیرخواران:

شیرخوارانی که به برخی از مواد غذایی حساسیت نشان می‌دهند و یا از خانواده‌هایی هستند که زمینه آلرژی دارند استفاده از مواد غذایی زیر برایشان ممنوع و یا شروع برخی از آن‌ها باید با تاخیر انجام شود مانند: ذرت، محصولات دریایی (ماهی، میگو)، کیوی، خربزه، ادویه، آجیل، شیرگاو و گندم.

در این کودکان خربزه. انبه، خرما، گیلاس، انواع توت‌ها، انواع مرکبات، انجیر، ذرت، گندم، ماست، پنیر سفید، پنیر خیکی (Cottage)، ماهی و تخم‌مرغ به بعد از یک سالگی و بادام زمینی، مغزها (آجیل‌ها)، شکلات، کنجد و انواع تخمه‌ها به بعد از دو سالگی موکول می‌گردد.

انجمن آسم و آلرژی آمریکا پیشنهاد می‌کند به کودکان در معرض خطر، ارائه فرآورده‌‌های شیر تا 12 ماهگی، تخم‌مرغ تا 24 ماهگی، بادام زمینی، ماهی و سایر محصولات دریایی باید تا 3 سالگی به تاخیر بیفتد.

به مادران شیرخوارانی که از شیر مادر محرومند و به شیر گاو هم حساسیت دارند توصیه می‌شود که در درجه اول سعی کنند از پستان خود شیردهی را از سر بگیرند در غیر این صورت از شیر سایر مادران و اگر این امر هم امکان نداشت از شیر گوسفند، بز یا شیر خشک تهیه شده از سویا (برخی شیرخواران که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر سویا و شیر گوسفند و بز هم حساسیت نشان می‌دهند) و یا شیر مصنوعی که کازئین آن هیدرولیز شده باشد استفاده نمایند بنابراین والدینی که به پزشک دسترسی دارند برای مشاوره و گرفتن دستورات لازم بهتر است با پزشک در تماس باشند.

توجه:

برای پیشگیری از بروز آلرژی در کودکانی که خود سابقه آلرژی دارند و یا زمینه حساسیت در خانواده وجود دارد توصیه می‌شود تغذیه انحصاری با شیر مادر، حداقل تا پایان شش ماهگی ادامه داشته باشد و غذای کمکی به هیچ وجه زودتر از پایان شش ماهگی شروع نشود.

فروش اجناس آلمان پوشاک چهارفصل زنانه مردانه و بچگانه آدرس تاپیک http://ninisite.com/discussion/thread.asp?threadid=1100683&postID=43084887
دستت درد نکنه نارسیس جان من هم این کتاب رو دارم و با استفاده از دستورات همین کتاب هر مادة غذایی جدیدی رو برای دخترم تست میکنم و بعد بهش میدم ولی نمیدونستم که فایلش هم هست دستت درد نکنه اینجوری خیلی از مادرها میتونن ازش استفاده کنن
2738
سلام بهار جون من دخترم یک ماه و نیمه که شکمش شل شده قبلا دو سه روزی یک بار کار میکرد ولی بعد از اینکه وارد 3 ماهگی شد هفته اول روزی سه بار بعد روزی شش تا هفت بار کار میکرد خوب من قبل از دو ماهگی لبنیات مصرف میکردم چیزی نبود بعد از اینکه شکمش شل شد قطعش کردم فایدهای نداشت ازمایشش عفونت نشون نداد سفکسیم جواب نداد رفتم یه دکتر دیگه گفت تو چه گناهی کردی لبنیات بخور البته من دخترم وزنش اضافه میشد یه روز هم دوغ خوردم هم ماست دخترم از فرداش شکمش روزی 15 بار هم کار میکرد بیشترش هم اب خالی بود حالا بهتر شده شده روزی همون شش بار ولی کمتر نمیشه دکتر براش زینک سولفات نوشته حالا به نظر شما دخترم به پروتئین گاو حساسیت داره روی گونش هم یه کوچولو خشکی زده .البته من تخم مرغ وخیلی چیزای دیگه هم نمی خورم ولی شکمش خوب نمیشه امروز باز میخوام ببرمش دکتر؟
والله نیلوفر جون من که دکتر نیستم ولی با توجه به اینکه میگی دوغ خوردی و دوباره اسهالش شروع شده بعید نیست اینطوری باشه. اگه تهران زندگی میکنی و سمت غرب هستی بیارش پیش دکتر برخوردار متخصص اطفاله. اخلاقش خیلی جالب نیست ولی تشخیصش خیلی خوبه البته خیلی الکی به بچه دارو میده اگر میتونی فقط برای تشخیص بیارش نه برای دارو دادن چون میگم خیلی الکی دارو میده. اگر خواستی بگو آدرسش رو برات بذارم. البته تلفنی به هیچ عنوان وقت نمیده
مامانایی که به دکتر بچه هاتون اعتماد ندارین حتما ببرین پیش یه دکتر دیگه اصلا شوخی بردار نیست ممکنه خدایی نکرده آلرزیشون سالها ادامه دار بشه و هم خودتون هم بچتون اذیت بشین.دکتر ها رو من با تخصصشون تومنطقه خودمون از کتاب اول پیدا میکنم خیلی خوبه البته اگه دنبال دکتر نزدیک باشم اما دکترهایی با تخصص و تجربه خاص رو از اینجا (منظورم سایته)پیدا میکنم برای مشکل بچه ها پیش فوق تخصص گوارش اطفال و یا آسم و آلرژی ببرین بهتره گاهب بعضی از متخصص های اطفال قدیمی کوچکترین اطلاعاتی از این آلرژیها ندارن و شیوه درمانشون جای تاسف داره
فروش اجناس آلمان پوشاک چهارفصل زنانه مردانه و بچگانه آدرس تاپیک http://ninisite.com/discussion/thread.asp?threadid=1100683&postID=43084887
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730