2726
عنوان

پرورش کودک دوزبانه

10774 بازدید | 37 پست
کودکان از بدو تولد تا سن 3 سالگی توانایی مغزی بسیار بالایی در یادگیری همه مقوله ها و مسائل پیرامونشان دارند که زبان یکی از مهم ترین و حساس ترینِ آن هاست. کودکان در حین بازی می آموزند و هر آن چه که در بازی و شادی آن ها در کنارشان باشند را به راحتی فرا می گیرند.
بازی بچه ها با توجه به روش ها و متدهای علمی، در محیطی دوزبانه، شاید ساده ترین و بهترین هدیه ای است که می توانیم به فرزندانمان دهیم و آینده آن ها را از همین امروز هموار سازیم.
www.BCLC.ir


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

یادگزفتن زبانهای دیگر مخصوصا زبان انگلیسی، همیشه از دغدغه های اصلی زندگی ما بوده و هست. با مطالعات علمی سال های اخیر، ثابت شده است که کودکان از بدو تولد تا سن نهایت 6 یا 7 سالگی توانایی مغزی فوق العاده ای برای یادگیری زبانهای دیگری غیر از زبان مادریشان دارند.
اما مهم دانستنن راه ها و روش های علمی و نکته های مهم در این خصوص است.
ما در این راه همیشه همراهتان هستیم.
http://www.BCLC.ir
http://www.facebook.com/RaisingBilingualChild
مونا منتها
- کارشناس ارشد زبانشناسی
- کارشناس زبان انگلیسی
- کارشناس مترجمی زبان انگلیسی
- دارنده مدرک مربی گری کودک
- برگزار کننده کارگاه های مادر و کودک دوزبانه
- برگزارکننده کارگاه های والدین در خصوص پرورش کودک دوزبانه
- مولف کتاب پرورش کودک دوزبانه
- مولف مقالان رسمی در خصوص پرورش کودک دوزبانه
- مدرس زبان انگلیسی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان
2728
بهترین زمان آغاز آموزش زبان دوم به کودک همزمان با زبان مادری یا زبان اولش می باشد.
اما اگر کودکتان این مرحله را پشت سر گذاشته، باید صبر کنید تا تکلم به زبان مادریش کامل شود. معمولا آموزش مستقیم از سن 3 سالگی به بعد باید انجام شود، در هر زمینه ای مانند موسیقی یا زبان یا هر زمینه دیگری. اما قبل زا آن می توانید کودکتان را در معرض زبان دوم قرار دهید. یعنی زیر 3 سال بهترین زمان در معرض قرار دادن کودک در ارتباط با زبان دیگری است. به او آموزش مستقیم ندهید اما به صورت غیر مستقیم با زبان دومش آشنایش کنید. شعرهایی زیبا به زبان دوم برایش بخوانید و به جاهایی بریدش که به آن زبان صحبت می شود تا آواهای زبانی از ذهنش حذف نشوند.
مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
مونا جون دختر من در مهد نیکو سه شنبه ها شاگرد شماست. ولی منزلمون آریا شهر هست. شما طرف غرب کلاسی ندارین؟ شاید دیگه نتونم بیارمش اونجا ولی خودش کلاس شما رو خیلی دوست داره
دخترم بهترین اتفاق زندگی من
سلام گل یخ عزیزم
نه متاسفانه فعلا فقط همینجا هستیم. خیلی ها ازمون خواستن طرف غرب هم شعبه بزنیم که یکم زمان خواهد برد.
امیدوارم اونطرفها هم یه کلاس پیدا کنین که حیفه اگه کلاس دیگه نبرینش.
اگه دوست داشتین تو خبرنامه سایتمون عضو بشین. اونجا یکشنبه ها و سه شنبه ها یک سری مطالب زبانشناسی و روانشناسی و سرگرمی و بازی براتون فرستاده میشه و با هم در تماس میمونیم.
http://bclc.ir/content.aspx?id=56&lang=fa
امیدوارم هرجا که هستین سلامت و شاد باشید
آیا می دانید که چه مسائلی در زمینه پرورش کودک دوزبانه مهم هستند؟
مهمترین مسئله در این زمینه دانستن بایدها و نبایدهاست. متاسفانه خیلی از کسانی که به زبان انگلیسی مسلط هستند، فکر می کنند که پرورش کودک دوزبانه بسیار ساده است.
بله این کار بسیار سختی نیست اما اگر از لحاظ علمی در این زمینه اطلاعات کافی نداشته باشیم، میتوانیم خسارت های حتی جبران ناپذیری به کودکمان بزنیم. دانستن راه های علمی و چگونگی پیش رفتن در این مسیر تنها راه حل ممکن برای کمک هر چه بیشتر به کودکمان است.
مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
برای پرورش کودک به صورت دوزبانه، روش های مختلفی وجود دارد، یکی از بهترین و ساده ترین روش ها این است که هر دو والدین از یک زبان مجزا در ارتباط با کودکشان استفاده کننید. این مسئله به کودک کمک می کند تا تمایز بین زبان ها را راحت تر درک کند و در ذهنش طبقه بندی زبانی سریع تر صورت گیرد.
مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
یافته های علمی ثابت کرده اند که کودکان توانایی فوق العاده ای برای فراگیری و یاد گیری زبان های مختلف دارند. زمانی که کودک به دنیا می آید، تمام آواهای زبانی را در ذهنش دارد. به مرور زمان که در محیط زبانی قرار می گیرد، آن دسته از آواهایی را که می شنود در ذهنش حفظ می کند و مابقی آنها از ذهنش پاک می شود. به همین دلیل است که در بزرگسالی یادگیری زبان دیگری سخت می شود؛ چرا که بایستی این آواهای زبانی مربوط به زبان دیگر غیر از زبان مادری را از اول در ذهن بسازیم. بنابراین کودکی بهترین زمان برای فراگیری و یادگیری زبان است.
مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
سوال مادری در سایت www.BCLC.ir
با سلام وخسته نباشید
دخترم از چند ماهگی میتونه تو این کلاسها شرکت کنه؟
الان چند تا کودک دو زبانه تو موسسه دارید؟
من زبان انگلیسیم خیلی قوی نیست،میتونم به دخترم کمک کنم؟
واقعا دخترم بعد از شرکت در این کلاسها خواهد توانست انگلیسی هم به خوبی فارسی صحبت کند؟
خواهش میکنم رو راست جوابم رو بدید.ممنونتونم
زهرا - ک

پاسخ:
کلاس های ما از 12 ماهگی تا 36 ماهگی است. فرمودید که آرنیکا جان 7 ماهشون هست. ایشون میتونن از دوره آذر ماه در کارگاهها شرکت کنند.

موسسه ما به صورت رسمی دو سال هست که فعالیتش رو آغاز کرده اما به صورت غیر رسمی نزدیک به 5 سال هست که در این زمینه فعالیت میکنیم. هدف ما از برگزاری کارگاه های مادر و کودک به صورت دوزبانه بر پایه متد علمی هست که ثابت کرده کودکان زمانی که به دنیا می آیند تمام آواهای زبانهای مختلف رو در مغزشون دارند. به مرور زمان که در محیط قرار میگیرند اون دسته از صداها و آواهایی که میشنوند رو نگه می دارند و بقیه رو از ذهنشون پاک میکنند. به همین دلیل بعدها برای یادگیری زبان دیگری دچار مشکل میشن یا براشون سخت خواهد بود و یا اینکه نمیتونند به لهجه خوبی برسند.

ما در این کلاس ها هدفمون اینه که کودک رو در معرض زبان انگلیسی به صورت علمی و صحیح قرار بدیم تا این آواها از ذهنش پاک نشه. اما این به این معنی نیست که کودک در پایان ترم ششم در کارگاه های ما کاملا دوزبانه بشه و انگلیسی هم مثل فارسی به راحتی حرف بزنه. این فقط زمانی مقدور میشه که هر روز چندین ساعت زبان انگلیسی رو بشنوه و کسی مستقیما باهاش صحبت کنه. هدف ما فقط هموار کردن راه یادگیری این زبان در سال های آینده برای کودک است.
اما خوب همه این ها به توانایی های ذاتی هر کودک بستگی داره و کودک با کودک متفاوته. با بچه هایی رو داشتیم که بعد از دو ترم با ما بودن رنگها و اعضای بدن و شعرهامون رو کاملا به زبان انگلیسی یاد گرفتند و بیان می کردند. اما بچه هایی هم بودن که حتی بعد از 5 ترم با ما بودن فقط در حد همون سلام و خدانگهدار و چند کلمه ساده دیگه به زبان انگلیسی حرف زدند. اینها بستگی به علاقه و توانایی های هر کودک داره. اما چیزی که صد در صد برای همشون میتونیم بگیم اینه که همشون در سالهای آینده خیلی خیلی بیشتر از کودکانی که در زمان کودکی در چنین کلاسهایی شرکت نکردند، در یادگیری زبان انگلیسی موفق خواهند بود.

اگر شما زبانتون خیلی قوی نیست باید سعی کنید بیشتر از سی دی های آموزشی و کارتونی استفاده کنید. شعر و آهنگهای انگلیسی براش بزارید و باهاشون بخونید و تمرین کنید تلفظ و لهجه خودتون رو تقویت کنید. مهم نیست چندتا لغت بلدید بیشتر مهمه که اون لغتها رو چقدر درست به کار میبرید.
در این زمینه میتونم کتاب پرورش کودک دوزبانه مون رو بهتون معرفی کنم که یکی از چندین مورد بیان شده در اون، بایدها و نبایدها در این راهه و اینکه چه نگرانیهایی وجود داره و برای رفع اون نگرانیها باید چه کار کرد و همچنین چگونه میشه به کودک در این راه بیشتر کمک کرد.

مونا منتها - کارشناس ارشد زبانشناسی
سوال یک مادر در سایت www.bclc.ir: بهترین زمان آغاز یادگیری زبان دوم چه زمانی است؟ و چگونه؟
پاسخ:
در مورد سوالتون بایستی خدمتتون بگم که همونطور که می دونید کودک تا سن 6 یا 7 سالگی بهترین دوران فراگیری و یادگیری زبان رو سپری می کنه. میشه گفت دوران طلایی زندگی کودک همین دوران هست که نه فقط در مورد زبان بلکه در همه چیزها اگه بتونید شرایط خوبی براش فراهم کنید بزرگترین هدیه رو بهش دادین.
اما در مورد زبان انگلیسی چون زبان دوم برای ما محسوب میشه یکم حساس میشه برای اینکه بایستی اگه می خواهیم با کودکمان، خودمان صحبت کنیم، باید تلفظ صحیح و لهجه خوبی داشته باشیم. داشتن دایره لغات خیلی زیاد شاید اونقدر مهم نباشه که تلفظ صحیح همون یه کلمه ساده مثل Hello خیلی مهم تره. برای این کار به شما توصیه میکنم بیشتر سریال های خارجی ببینید. چون مخاطب سریال ها خود انگلیسی زبانها هستند و هم لهجه کاملا روزمره است و هم لغات کاربردی روزانه زیاد استفاده میشه فیلم ها هم مفیدند اما فیلم ها مخاطب جهانی دارند و شاید خیلی لغات روزمره نداشته باشند
برای کودکتان از سی دی های مناسب با سنش بهره بگیرید و اگه می خواهید خودتون هم باهاش انگلیسی صحبت کنید، چون دائما نمیتونید باهاش فقط انگلیسی صحبت کنید، برای اینکه کودک راحت تر متوجه تمایز دو زبان بشه، حتما فقط در ساعت هایی خاصی در روز این کار رو انجام بدید
مثلا هر روز صبح بعد از بیدار شدنش به مدت یک ساعت فقط باهاش انگلیسی صحبت کنید و سی دی های انگلیسی بزارید و همونها رو براش تکرار کنید. اینطوری در همین زمان یاد میگیره که هر روز منتظر زبان انگلیسی باشه

سوال مادری در سایت www.bclc.ir
خیلی خوشحالم که با سایتتون آشنا شدم
اطلاعات بسیار مفیدی رو تونستم از سایت کسب کنم

حقیقتش من هنوز نی نی ندارم
ولی همیشه تو ذهنم بود که انشالله هروقت نی نی دار شدم تو خونه باهاش انگلیسی صحبت کنم که زبانش قوی بشه
البته یه خورده تردید داشتم که اصلا موفق میشم یا نه چون متاسفانه تو جامعه ی ما همه به فارسی حرف میزنن
و نمیدونم صحبت کردن من تنها به زبان انگلیسی میتونه بهش کمک کنه یا نه
اتفاقی با سایت شما آشنا شدم و دیدم چقدر خوب میتونم از راهنمایی های شما استفاده کنم

متاسفانه من ساکن تهران نیستم و نمی تونم از کلاسهای حضوریتون استفاده کنم
ولی از آموزشهای سایت و پیامکها بهره می برم

سوالی که داشتم اینه
همسرم زبانش قوی نیست و مکالمات ما به زبان فارسی هستش
این روی آموزش کودک میتونه تاثیر بذاره؟
و اینکه تنها من با کودک انگلیسی حرف بزنم و حالا بعدا تو آموزشگاههای زبان، انگلیسی باهاش کار بشه
بازدهی در پرورش کودک دوزبانه خواهد داشت یا خیر؟

میدونم خیلی سخته و باید خیلی مطالعه هم داشته باشم
ولی اگر بدونم زحماتم نتیجه میده از هیچ کوششی دریغ نمی کنم

ببخشید که پرحرفی کردم
بازم ازتون تشکر میکنم واسه حرکت زیبایی که انجام دادید


پاسخ:
در خصوص تصمیمی که گرفتید کاملا مصمم باشید
پرورش کودک دوزبانه از بدو تولد بزرگترین و بهترین کاریه که می تونید برای کودکتان بکنید
کتابی که در این زمینه تالیف کردم در دست چاپ است و هر وقت به چاپ رسید حتما به اطلاعتون می رسونم چون موارد خیلی مفیدی در این کتاب ذکر شده است

در خصوص صحبت با کودک به زبان انگلیسی باید گفت کار بسیار سختی است مخصوصا اینکه ممکنه بازخوردهای منفی زیادی از اطرافیانتون بگیرید
اما قبل از اینکه هر چیزی بگم این نمته رو در ذهنتون به خاطر بسپارید که اگه این کار رو شروع کردید باید و باید تا انتها پیش برید و اگه وسط راه پشیمون بشید و یهو بخواهید انگلیسی صحبت کردن با کودکتون رو قطع کنید لطمه خیلی بزرگی بهش می زنید که ممکنه حتی بعضی اوقات جبران ناپذیر باشه و موجب آسیب به کودکتان بشه

شما با کودکتان انگلیسی صحبت کنید اما این به تنهایی کافی نیست. باید به جاهایی هم ببرید که علاوه بر خانه در بیرون از خانه هم از کسان دیگری انگلیسی را بشنود. شما هم باید بیرون از خانه با او انگلیسی صحبت کنید و سعی کنید با دیگران هم انگلیسی صحبت کنید. حتی با پدرش. مهم نیست جوابی که می گیرید به انگلیسی باشه یا نه. مهم اینه که کودک ببینه که از این زبان می تونه در ارتباط با دیگران استفاده کنه. در غیر اینصورت نمیتونه به زبان انگلیسی اعتماد پیدا کنه. چون میبینه که کسی غیر از شما با این زبان باهاش حرف نمیزنه و یا شما فقط در ارتباط با او انگلیسی حرف میزنید و فکر میکنه که نمیتونه این زبان را به طور عموم به کار ببره

در ابتدا کار سختیه اما همراه با بزرگ شدن کودکتان همه این را می پذیرند و وقتی اولین کلماتی که می گه رو مشنوید که هم فارسی است هم انگلیسی اونوقت مصمم تر خواهید شد و حتی دیگران هم تشویقتان می کنند.
در کتابم همه نکته های مهم توضیح داده شده.
به پدرش هم بگید که این کار حتی باعث تقویت زبان انگلیسی او هم خواهد شد.

من دختر خودم را هم دوزبانه پرورش داده ام و الان که نزدیک دوسالش شده کاملا انگلیسی را می فهمه و خیلی از کلماتی که میگه انگلیسی است.

lمونا منتها - کارشناس ارشد زبانشناسی
با کودکتان تا می توانید بازی کنید. زمان بازی بهترین زمان برای صحبت با کودک است و اگر می خواهید او را در معرض زبان انگلیسی قرار دهید، این زمان ایده آل ترین زمان است.
کودک در حین بازی در حال یادگیری است. او با عشق تمام به کاری که انجام می دهد توجه می کند. بگذارید خودش بازی اش را پیش ببرد و شما تنها همراهش باشید.
با او حرف بزنید و تا می توانید او را درگیر سازید.
come here my beautiful baby بیا اینجا کوچولوی خوشگلم
through the ball for mommy توپ رو بنداز واسه مامان
catch the ball توپ رو بگیر
give me the red doll عروسک قرمزه رو بده به من
jump with mommy با مامان بپر
...
مطلب بیشتر
http://bclc.ir/content.aspx?id=73&lang=fa#a6

مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
مقدار زمانی که کودک را درزبان انگلیسی در ارتباط با مخاطب قرار می دهید، بیشترین میزان کمک به فراگیری زبان او خواهید کرد. هیچ کمکی به او نخواهید کرد اگر تمام روز را با تلفن صحبت کنید و کودک را تنها به تماشای تلویزیون بگذارید.
تنها زمانی کلمات برای کودک معنا پیدا می کنند که بتواند آن چه را که می شنود به صورت فیزیکی به آن چه که می بیند ارتباط دهد. به خصوص در مورد نوزادان، ارتباط چشمی مهمترین فاکتور خواهد بود...
ادامه مطلب:
http://bclc.ir/content.aspx?id=37&lang=fa#a11

مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
www.facebook.com/RaisingBilingualChild
2706
ارسال نظر شما
2687