2726
آیا مسافرت در دوران بارداری مجاز است ؟..................

خانم های باردار آیا مجاز هستند به مسافرت بروند یا نه ؟ آیا سفر برای آنها و جنین داخل شکمشان مشکلی به وجود نمی آورد ؟ اگر یک خانم باردار مجاز است به مسافرت برود ، چه کارهایی باید انجام دهد تا سفر بی خطری داشته باشد ؟

برای پاسخ به این سئوالات و رفع ابهام ، سعی کرده ایم با ارائه مطلب زیر راهکارهای حفظ سلامت مادر و جنین را در طی مسافرت برای شما بیان کنیم.

مطالعات نشان می دهد، در صورتی که حاملگی بدون عارضه باشد، سفر کردن اثر مضری بر روی آن ندارد

سفر با هواپیما خطر خاصی ایجاد نمی کند به شرط این که فشار هوا در داخل هواپیما کاملاً تنظیم شده باشد.

مسافرت هوایی باید پس از ماه هشتم بارداری باید با اجازه پزشک متخصص باشد و خانم باردار باید حداقل هر دو ساعت یک بار قدم بزند. هرگز در هفته های آخر بارداری ( از هفته 35 به بعد ) با هواپیما مسافرت نکنید. شاید بیشترین خطر سفر به خصوص در مسافرت های بین المللی، بروز مشکل در محلی است که امکانات کافی برای درمان وجود ندارد.


برنامه مسافرتی خود را در سه ماهه ی دوم بارداری قرار دهید (هفته 28-14 بارداری ) ، زیرا در سه ماهه اول بارداری ، خطر سقط جنین وجود دارد. همچنین در سه ماهه سوم ( از 28 هفتگی به بعد )، احتمال زایمان زودرس می رود.


در طی مسافرت با اتومبیل ، از کمربند ایمنی آن استفاده کنید. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این کمربندها احتمال صدمه به جنین را افزایش می دهند. در واقع عمده ترین علت مرگ جنین در تصادفات ، مرگ مادر است. کمربند باید در زیر شکم و روی قسمت فوقانی ران ها قرار گیرد و تا آن جایی که ممکن است باید چگونگی قرارگیری کمربند راحت باشد، کمربند شانه نیز باید در میان دو سینه قرار گیرد.

اما شرایط خاصی که باید برای مسافرت مورد توجه قرار گیرند عبارتند از :

فشار خون بالا ، سابقه ی سقط جنین ، خونریزی و دیابت .


مادر گرامی ، مسافرت در طول بارداری می تواند آرامش بخش و مفرح باشد، به شرطی که چند نکته را مورد توجه قرار دهید :


1- برنامه مسافرتی خود را در سه ماهه ی دوم بارداری قرار دهید (هفته 28-14 بارداری ) ، زیرا در سه ماهه اول بارداری ، خطر سقط جنین وجود دارد. همچنین در سه ماهه سوم ( از 28 هفتگی به بعد )، احتمال زایمان زودرس می رود.

2- از نشستن به مدت طولانی خودداری کنید و حداقل هر 2-1 ساعت یک بار قدم بزنید و بدن خود را بکشید. در هواپیما یا قطار هر چند کوتاه هم که شده است قدم بزنید؛ زیرا حتی قدم زدن کوتاه مدت باعث بهبود جریان خون شده و از ورم پاها جلوگیری می کند.

3- هر 4-3 ساعت، حداقل یک لیتر آب برای جلوگیری از هدر رفتن آب بدن بنوشید و برای جلوگیری از عفونت های ادراری از وسایل بهداشتی استفاده کنید.

4- غیر از وعده های اصلی غذا ، میان وعده هم مصرف کنید.

5- کیفی شامل ساندویچ های کوچک ، کشمش ،

نان های سبوس دار و میوه و سبزی هایی مثل سیب و هویج همراه خود داشته باشید.
6- لباس گشاد و راحتی بپوشید. همچنین کفش راحتی به پا کنید.

7- همراه خود بالش کوچکی برای جلوگیری از کمردرد داشته باشید.

8- حتماً یک کپی از گزارش های بارداری خود ( که از پزشک یا مامای خود دریافت کرده اید ) با خود داشته باشید. اگر به نقاط دوری مسافرت می کنید، بیمارستان هایی را که به مقصد مورد نظر شما نزدیک تر هستند، شناسایی کنید تا در صورت لزوم به آنها مراجعه کنید.

9- قبل از مصرف هرگونه دارو یا آمپولی با پزشک خود مشورت کنید.

در پایان می توان گفت که شما با پیش بینی های مناسب و اجازه ی پزشک خود، می توانید با خیال راحت برای تعطیلات به مسافرت بروید و سفری شاد و راحت داشته باشید......
روش مصرف قرص ضد بارداری ..................................

نحوه ی مصرف قرص های ضد حاملگی به طریق زیر است:

* شروع قاعدگی را روز اول خونریزی در نظر بگیرید.

* قرص های LD و HD را از روز پنجم قاعدگی شروع کنید. سعی کنید هر شب و در ساعت معینی مصرف کنید تا زمانی که 21 عدد قرص موجود در بسته تمام شود.

* در هر نوع پس از اتمام 21 قرص هر بسته، یک هفته استراحت کرده و قرصی مصرف نکنید. سپس از روز 8، مصرف بسته ی بعدی را آغاز کنید.

* بهتر است قرص ها پس از شام و قبل از خواب خورده شوند تا عوارض گوارشی ایجاد نکنند.

* اگر پس از اتمام اولین بسته ی قرص در طی 7 روز استراحت، قاعدگی ایجاد نشود، به شرط آن که همه ی قرص ها را مرتب مصرف کرده باشید و اسهال و استفراغ شدید نداشته باشید و از داروی دیگری هم به طور هم زمان استفاده نکرده باشید، مشکلی وجود ندارد و از روز 8 بسته ی دیگر را مصرف کنید. در غیر این صورت با پزشک یا ماما مشورت کنید.

در صورتی که مصرف قرصی را فراموش کردیم چه باید کرد؟

قرص های LD و HD:

- اگر مصرف قرص را در روز مقرر فراموش کردید، تا نوبت بعد هر موقع که یادتان آمد، قرص را بخورید و در غیر این صورت، روز بعد باید دو قرص را با هم میل کنید و از روزهای بعد طبق دستور قبلی، روزی یک عدد قرص مصرف شود.

- چنانچه مصرف قرص برای دو روز متوالی فراموش شود، روزی دو قرص برای مدت دو روز مصرف کنید (در مجموع 4 عدد) و از روز سوم طبق دستور قبلی یعنی روزی یک قرص مصرف شود.

- چنانچه مصرف قرص برای سه روز متوالی فراموش شود، توصیه می شود که قرص را قطع کرده و در آن دوره تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید و بعد از شروع قاعدگی طبق دستور قبلی از روز پنجم، بسته ی جدید را مصرف کنید.

قرص های تری فازیک:

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص، اگر در مدتی کمتر از 12 ساعت از زمان همیشگی به خاطر آوردید، بلافاصله مصرف کنید (گذشت زمان کمتر از 12 ساعت از زمان معمول خوردن قرص، اثر پیشگیری از بارداری را کاهش نمی دهد).

اگر پس از 12 ساعت به خاطر آوردید، باید به محض به یاد آوردن، مصرف بقیه ی قرص ها را ادامه دهید و قرص های فراموش شده را مصرف نکنید. در این گونه موارد حتماً باید از یک روش دیگر مانند کاندوم، تا شروع بسته ی بعدی استفاده شود.

زمان مصرف قرص ها بعد از سقط جنین و زایمان چگونه است؟

1- به دنبال سقط های کمتر از 12 هفته، بلافاصله قرص را مصرف کنید.

2- به دنبال سقط های 12 تا 20 هفته، 10-7 روز بعد از سقط مصرف کنید.

3- به دنبال زایمان، 3 هفته پس از زایمان مصرف کنید.

قرص چگونه عمل می کند؟
مصرف قرص با سه روش زیر از بارداری پیشگیری می کند:

1- مهار تخمک گذاری

2- جلوگیری از نفوذ اسپرم، با ایجاد موکوس غلیظ سرویکس

3- ایجاد محیط نامناسب برای لانه گزینی

نکاتی که در هنگام استفاده از این قرص ها باید رعایت شود:

1- سه ماه پس از شروع مصرف قرص، بهتر است برای کنترل وزن، فشار خون، قند، تری گلیسیرید خون و آزمایش ادرار به پزشک مراجعه کنید و در صورت سالم بودن، سالیانه کنترل شوید. در کنترل دوره ای بهتر است، معاینه پستان و لگن نیز انجام شود.

2- اگر به دلایلی مجبور به مصرف هم زمان آنتی بیوتیک هایی نظیر آمپی سیلین و تتراسایکلین هستید، بهتر است از یک روش کمکی ضد بارداری نیز استفاده کنید.

3- در اولین دوره ی مصرف قرص، در ماه اول و ترجیحاً 2 هفته اول، از یک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید.

4- در صورت بروز عوارض جدی مانند: تاری دید ، تنگی نفس ، درد ناگهانی سینه که با دَم شدیدتر می شود، تورم و درد ساق پا و... سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

5- در صورت ابتلا به اسهال و استفراغ حتما جهت انتخاب روش مناسب دیگر همراه با آن، با پزشک خود مشورت کنید..........

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥

 من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود. بیا اینم لینکش ایشالا که مشکلت حل میشه 💕🌷

انتظارات جنین از مادر باردار .........................................................

آمادگی برای بچه دار شدن چیست و برای اینکه بچه ی خوب و سالمی داشته باشیم، چه باید کرد؟


خوب است بدانیم که بچه دار شدن تنها باردار شدن و به دنیا آوردن بچه نیست. کودکی که پا به این دنیا می گذارد، حقوقی دارد که باید رعایت شود. وظیفه ی پدر و مادر است که محیطی سرشار از مهر و محبت برایش فراهم کنند، از نظر اقتصادی در سطحی باشند تا امکانات اولیه را تهیه کنند و از همه مهم تر، خودشان از سلامت کافی برخوردار باشند، تا بتوانند یک کودک را در کمال آرامش و سلامت پرورش بدهند. در این مقاله می خواهیم شما را با رژیم غذایی سالمی که تاثیر به سزایی روی سلامت جنین دارد، آشنا کنیم.

یک مادر برای اینکه فرزندی سالم به دنیا آورد، در درجه ی اول خودش باید در شرایط روحی و جسمی مناسبی باشد. تعدیل وزن، کاهش استرس، تنظیم رژیم غذایی متعادل و مناسب و ورزش، از مهم ترین نکاتی است که یک خانم قبل از بارداری باید رعایت کند. داشتن پدر و مادری سالم، یکی از بزرگ ترین حقوق کودک است و پدر و مادر باید قبل از تصمیم گیری برای بچه دار شدن، به این فکر باشند.

چند نکته ی غذایی برای داشتن یک بارداری سالم

رژیم غذایی را به وضع بهتری تغییر دهید:

اگر عادت به خوردن غذاهای ناسالم دارید، هر چه زودتر این عادات را ترک کنید. ممکن است خیلی از غذاهای چرب و چاق کننده و ناسالم را دوست داشته باشید، اما این خودخواهی است. اگر بعد از باردار شدن نیز به همان شیوه ی نادرست غذا بخورید، مطمئنا روی سلامتی کودکتان تاثیر بدی خواهد گذاشت.

باید بدانید هر چیزی که می خورید، روی رشد و سلامت جنین تان هم اثر می گذارد و ممکن است، برایش ضرر داشته باشد. همچنان که ساختار بدن جنین در حال شکل گیری است، سلول های مغزی او نیز در حال رشد و تکثیر هستند و استخوان های بدن او نیز در حال ترکیب بندی است. نیاز مادر هم به مواد مغذی، در این شرایط چند برابر می شود. بنابراین قبل از اقدام به باردار شدن، حتما روی رژیم غذایی تان دقت داشته باشید.

مادر باردار باید از مصرف گوشت و ماهی فرآیند شده، دودی و نمک سود شده در تمام دوران بارداری و سه ماه قبل از آن خودداری کند.

چه برای مرد و چه برای زن، غذا و بارداری اهمیت زیادی دارد. برای اینکه شانس باروری افزایش پیدا کند و برای داشتن یک نوزاد سالم، رژیم غذایی نقش بسیار مهمی دارد.

از این رو محققان توصیه می کنند که روزانه چند وعده میوه، سبزی و حبوبات بخورید. غذاهای سرشار از کلسیم مثل ماست و دوغ و پنیر و مخصوصا شیر ضروری است.

ویتامین C ، اسید فولیک، ویتامین E و روی برای شکل گیری اسپرم های سالم بسیار مهم است. دریافت نکردن مواد غذایی کافی می تواند روی زمان قاعدگی شما تاثیر بگذارد. اگر وزنتان زیاد است یا چاق هستید، قبل از تصمیم گیری برای بچه دار شدن، وزنتان را به حد ایده آل برسانید.

از این چند مورد اجتناب کنید:

- اگر عادت به خوردن چیپس، پفک، غذاهای آماده و گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، سس و غذاهای چرب و شور دارید، این عادات را کنار بگذارید.

- به هیچ عنوان الکل مصرف نکنید.

- سر خود دارو نخورید و اگر سیگار می کشید، سیگارتان را ترک کنید.

- زیاد قهوه ننوشید. در صورتی که به چای علاقه دارید، سعی کنید چای کم رنگ مصرف کنید. مقدار کم قهوه ممکن است ضرری نداشته باشد، اما مصرف بیش از دو فنجان آن در روز، روی قدرت باروری تاثیر می گذارد.

- اگر چه ماهی همیشه به مادران باردار و زنانی که در دوران باروری هستند توصیه شده است، اما در نظر داشته باشید که نوع خوب و مرغوب آن را انتخاب کنید، چون بعضی از انواع ماهی ها حاوی جیوه ی زیادی است و این می تواند برای جنین خطرناک باشد. جیوه می تواند در بدن تجمع پیدا کند و حتی تا یک سال در بدن بماند. بهتر است، هفته ای دو بار ماهی، آن هم از نوع بی ضرر مثل سالمون و قزل آلا استفاده کنید.........

- باید از مصرف گوشت و ماهی فرآیند شده، دودی و نمک سود شده در تمام دوران بارداری و سه ماه قبل از آن خودداری کنید...........................................
خطر کم ‌آبی ناشی از ویار حاملگی‌ را جدی بگیرید .....................................


پدیده بارداری برای بسیاری از مادران یادآور لحظات سخت و طاقت‌فرسایی به نام ویار یا بیماری صبحگاهی است. تقریبا سه‌چهارم زنان حامله در 3 ماهه اول حاملگی خود از تهوع رنج می‌برند. این وضعیت که بیماری صبحگاهی یا ویار خوانده می‌شود در بعضی از زنان صبح‌ها شدید بوده و با گذشت روز بهتر می‌شود ولی این بیماری در هر زمانی از روز می‌تواند بروز کند.


عده‌ای که اکثریت زنان حامله را تشکیل می‌دهند از مختصری تهوع شکایت دارند (تهوع صبحگاهی)‌، تعداد کمی از استفراغ شدید حاملگی و عده‌ای از ویار شکایت می‌کنند....

گرچه تهوع یا بیماری صبحگاهی ممکن است باعث آزار زنان باردار شود، ولی به ندرت به مشکلاتی از قبیل کم شدن آب بدن منجر می‌شود. در شرایط معمولی اثری روی جنین ندارد و دال بر بیماری جنین نیست، بلکه تهوع نشانگر آن است که روند حاملگی خوب پیش می‌رود.


? مراقبت‌های تغذیه‌ای‌
برای جلوگیری از تهوع یا بیماری صبحگاهی چه باید کرد؟! طبق بررسی‌های انجام شده، اگر کمی غذا در معده مادران باردار باشد، بهتر از معده خالی یا معده پر است.

مادرانی که از بیماری ویار رنج می‌برند باید مقادیر کمی غذا به دفعات متعدد در طول روز میل کنند و صبح‌ها قبل از این که از تختخواب بیرون بیایند، چند قطعه بیسکویت خشک یا نان تست شده مصرف کنند.
همچنین مادران باید از بوها یا غذاهایی که باعث بدتر شدن این حالت می‌شود پرهیز کنند و همراه با غذا مایعات کمتری میل کنند.
استفاده از کربوهیدرات‌ها مثل (برنج، نان تست یا سیب‌زمینی تنوری)‌ و نیز غذاهای کم‌چرب و پر پروتئین مثل شیر، ماست، بیسکویت خشک با پنیر، چهارمغز و مقادیری کره بادام زمینی روی برش‌های سیب به کاهش ویار حاملگی کمک می‌کند.


? روش‌هایی برای بهبود تهوع‌ ......


- تهویه اتاق به خوبی انجام شود، بوی سیگار یا پخت و پز این حالت را تشدید خواهد کرد. از هوای تازه و آزاد بیشتر استفاده شود. (قبل از خواب کمی راه بروید و در هنگام خواب پنجره را باز بگذارید.)
- خستگی که در اوایل حاملگی شایع است منجر به بدتر شدن تهوع می‌شود پس استراحت می‌‌تواند مفید باشد.
- فرآورده‌های ویتامینی حاوی آهن در ایجاد تهوع صبحگاهی موثر است،‌ با نظر پزشک خودتان از انواع جویدنی موجود در بازار استفاده کنید.
- فرآورده‌‌های ویتامین ب 6 در کاهش تهوع و استفراغ موثرند.......


? تهوع شدید حاملگی‌.........


گاهی حالت تهوع در حاملگی به حدی شدید است که زنان باردار قادر به استفاده کافی از غذاها نیستند و تهوع شدید و شدیدتر رخ می‌دهد و به دنبال آن احساس منگی،‌ گیجی و حتی گاهی زمین خوردن اتفاق می‌افتد و زن باردار آب زیادی از بدنش دفع می‌شود که عوارض وخیمی را به همراه خواهد داشت که در این حین جان جنین نیز در معرض خطر می‌افتد و این که علت اصلی این نوع تهوع و استفراغ چیست، هنوز مشخص نشده است،‌ بالا بودن هورمون جفت انسانی یکی از علل اصلی در این زمینه است این تهوع بیشتر در حاملگی‌های مول (انگورک یا بچه‌خوره)‌، حاملگی چند قلو، حاملگی شکم اول و حاملگی زنان جوان محسوس است.


? نشانه‌‌های کم‌آبی بدن‌ ............


برافروختگی چهره، تشنگی خیلی زیاد، ادرار کم و غلیظ (به رنگ چای)‌، سرگیجه بخصوص در هنگام ایستادن،‌ گرفتگی عضلات بازو و ساق پا، سردرد و خشکی دهان و غلیظ شدن آب دهان را از نشانه‌های کم‌آبی بدن است .... و قبل از هرگونه درمان خودسرانه‌ای باید موضوع را با پزشک متخصص در میان گذاشت.........


? چه زمانی با پزشک مشورت کنیم؟

هرگاه تهوع و استفراغ به حدی شدید بود که هیچ غذا یا مایعی در معده نمانده یا تعداد دفعات استفراغ به 2 یا3 بار در روز رسید و این روند تا 3 ماهه دوم حاملگی ادامه پیدا کرد و نشانه‌های کم‌آبی بدن نیز از سویی دیگر عارض شد، عاقلانه‌ترین کاری که باید انجام داد مراجعه به پزشک متخصص است تا با انجام دستورات پزشکی شاهد به دنیا آمدن نوزادی سالم باشیم........
2728
نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری .......................

بسیاری از ناراحتی ها و عوارض دوران بارداری به این مسئله برمی گردد که شما چه چیزی می خورید و از حالت تهوع تا عوارض جدی نظیر افزایش فشارخون را در برمی گیرد.

حالت تهوع...

بعضی از افراد تهوع خفیفی در دوران بارداری دارند و برخی دیگر دچار استفراغ مداوم می شوند. علت آن احتمالاً ناشی از تغییرات عدیده ای است که در بدن فرد رخ می دهد، مانند افزایش میزان برخی هورمون ها.
در صورت بروز این مشکل مادر باید صبور باشد و بداند که این دوران زودگذر است.


چه باید کرد :
- در برنامه غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و کم آب مانند پنیر، نان برشته ، مربا ، تخم مرغ پخته شده و سیب زمینی استفاده کنید.........

- از خوردن غذاهای سرخ کرده بپرهیزید.

- قبل از بلندشدن از رختخواب مقداری نان خشک یا بیسکوییت مصرف کنید.

- از بوهای مشمئز کننده و نامطبوع دوری نمایید.

- غذاها و نوشیدنی های کاهش دهنده تهوع را بیابید و آنها را مصرف نمایید. حتی اگر این مواد غذایی ، نوشابه های گازدار و چیپس هم باشد ، خوردن آن بهتر از هیچ نخوردن است.

- تهوع و استفراغ موجب کاهش حجم مایعات بدن می گردد. برای جبران آن، به اندازه کافی مایعات بنوشید.
- بیش از حد گرسنه نمانید. بسیاری از خانم ها اگر معده خود را با خوراکی های سبک پُُُُُُُُُر نگه دارند تا حدودی از حالت تهوع جلوگیری می کنند............



سوزش سردل .....

این عارضه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارد ، بلکه مربوط به مری و معده است. این حالت ناخوشایند و ترش کردن ناشی از افزایش اسید معده و برگشت آن به مری است.همچنان که حاملگی پیش می رود، اندازه بچه و حجم رحم افزایش پیدا می کند . با افزایش حجم رحم به معده مادر فشار وارد می شود و باعث رانده شدن اسید معده به مری می گردد.........


چه باید کرد :

- بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید؛ چرا که این کار می تواند ترش کردگی یا سوزش سردل را بدتر کند.

- طوری بخوابید که سر شما بالاتر از تنه قرار گیرد تا برگشت اسید معده کاهش یابد.

- سعی کنید مکرراً غذا ، آن هم غذاهای سبک میل نمایید ، مخصوصاً در سه ماهه دوم بارداری .

- از مصرف تحریک کننده هایی مانند قهوه ( کافئین )، شکلات و غذاهای پرادویه و هر غذای دیگری که شما را اذیت می کند، بپرهیزید.

- نظر پزشک خود را در خصوص مصرف داروهای آنتی اسید معده جویا شوید.

- غذا را به آرامی و در محیط آرام ( 6 بار در روز ) مصرف کنید.

- از خوردن غذاهای نفخ آور خودداری کنید.

- از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب خودداری نمایید.

- از خوردن خوابیدن به پشت خودداری کنید.


یبوست .........


از دیگر عارضه های دوران بارداری ، یبوست است . حاملگی ، حرکت موادغذایی را در طول دستگاه گوارش شما آهسته می سازد .........

علاوه بر این ، یبوست یکی از عوارض جانبی مصرف مکمل های آهن می باشد. مصرف ناکافی فیبر و مایعات و انجام ناکافی تمرینات بدنی نیز می تواند از علل دیگر یبوست باشد.


چه باید کرد:

- به مصرف مکمل های تجویز شده ادامه دهید.

- غذاهایی که فیبر زیادی دارند را مصرف کنید.

- روزانه حداقل 8 لیوان مایعات فاقد کافئین بنوشید تا اثرات ملین فیبر را افزایش دهد.

- انجام فعالیت منظم ورزشی باعث تحریک دستگاه گوارش می شود و حرکات منظم روده را افزایش می دهد.

- از گلابی ، آلو ، انجیر ، انگور ، زردآلو و ... استفاده نمایید.

نان سبوس دار ( مثل نان سنگک ) مصرف کنید.

- از روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.

- استراحت و خواب کافی داشته باشید.

- میوه ها مخصوصاً میوه های خشک مانند انجیر خشک ، قیسی ، آلوی خیسانده و ... و سبزیجاتی مانند کاهو،

خیار و نخود سبز پخته را بیشتر مصرف نمایید.


بواسیر .........

بواسیر به گشاد شدن و تورم سیاهرگ های اطراف راست روده اطلاق می گردد که موجب خارش و گاهی درد شدید می شود..........

هنگامی که یبوست دارید و برای اجابت مزاج به خود فشار می آورید و یا موقع زایمان، متحمل فشار می شوید بواسیر ایجاد می شود.


چه باید کرد :

- موارد مربوط به یبوست را رعایت نمایید.

- مقدار زیادی فیبر و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مدفوع نرم بماند.

- در صورتی که دچار مشکل شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند....

ورم کردن ........

آب اضافه ای است که در داخل و اطراف سلول های بدن نگه داشته شده است. در دوران بارداری حجم خون شما زیاد می شود و آب سلول ها نیز افزایش می یابد. البته برخی از ورم ها طبیعی هستند و برخی نیستند.


چه باید کرد :

- از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید و گاهی پاهای خود را بالا نگه دارید.

- مصرف سدیم ( نمک ) را محدود کنید.

تنفر از غذا..........

به طور کاملاً ناگهانی، مزه و بوی غذاهای خاصی را نمی توانید تحمل کنید. حتی ممکن است غذایی باشد که قبلاً آن را دوست داشتید و دائماً مصرف می کردید. علت این امر هنوز مشخص نشده و ممکن است به همان سرعتی که ایجاد شده از بین برود.


چه باید کرد :

- نگران نباشید. شما می توانید در یک گروه از مواد غذایی مثل لبنیات، بعضی را به جای بعضی دیگر مصرف کنید. مگر این که نتوانید کل یک گروه مواد غذایی را تحمل کنید.

- در صورت امکان به جاهایی که غذا را طبخ می کنند نزدیک نشوید.

- سعی کنید غذاهایی را که می خورید سرد و یا در حد درجه حرارت اتاق باشد؛ چرا که در این حالت بوی آن ها به حداقل می رسد.

- اگر پی بردید که نمی توانید انواع غذاها را مصرف نمایید با یک متخصص رژیم درمانی مشورت نمایید تا برای شما برنامه غذایی مناسب تنظیم کند.

فشار خون.........

از اختلالات شایع دوران بارداری است که پیشرفت آن منجر به علائم مسمومیت حاملگی و مسمومیت های شدید حاملگی می شود. مسمومیت حاملگی پس از هفته بیستم بارداری بروز می کند و علامت آن افزایش فشار خون همراه با دفع پروتئین از ادرار ( به میزان 300 میلی گرم یا بیشتر در 24 ساعت ) و ورم دست و صورت است.

در مسمومیت شدید حاملگی ، فشار خون به 16 روی 10 یا بالاتر می رسد و میزان دفع پروتئین از ادرار در 24 ساعت به 5 گرم یا بیشتر می رسد. در این حالت زن باردار دچار تاری دید، سردرد و در حالت شدیدتر حملات غش در نزدیک زایمان می شود.


چه باید کرد :

- معمولاً استراحت مطلق در وضعیت خوابیده به پشت توصیه می شود.

- رژیم بدون نمک یا حداقل 4 تا 5 گرم سدیم در روز می تواند مفید باشد.

- کنترل دقیق فشار خون در طی بارداری و مراجعه منظم به پزشک لازم است.

توصیه های کلی :

- به محض این که از حاملگی خود مطلع شدید به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی یا پزشک مراجعه نمایید.

- افزایش وزن در دوران بارداری باید کم کم صورت گیرد ، چون افزایش ناگهانی وزن خطرناک است..................

- در صورتی که در دوران بارداری به خصوص سه ماه آخر به اندازه کافی وزن اضافه نکردید، می توانید از نان ، برنج ، ماکارونی ، سیب زمینی و چربی ها استفاده نمایید.

- همه زنان باردار با هر شرایطی اعم از لاغری و چاقی ، در دوران بارداری باید افزایش وزن داشته باشند، ولی میزان افزایش وزن آنان باید زیرنظر ماما یا پزشک باشد.

- خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.
سلام خدمت سروناز خانم عزیز ..... ممنون از محبتتون ......امیدوارم که دوستان فقط به خواندن بسنده نکرده و با پستهای خودشون موجب پربارتر شدن اینجا بشن .......اگر هر روز دوستان فقط یک پست اینجا قرار بدن در پایان هفته کلی مطلب خواندنی و مفید داریم .....

تقلب در بازار محصولات جنسی!!!

گسترش مطالعات و تحقیقات درباره عملکرد جنسی انسان و افزایش دانش بشری درباره انواع اختلا‌ل‌های جنسی و متعاقب آن، دستیابی به روش‌های تشخیص و درمان این‌گونه اختلا‌ل‌ها طی سالیان اخیر باعث شده است افراد، بیش از گذشته، برای دریافت مشاوره‌های جنسی و بهبود روابط زناشویی خود به کلینیک‌های تخصصی اختلا‌ل‌های جنسی مراجعه کنند...


در همین حال، تقاضای روزافزون در حوزه مسایل جنسی و زناشویی، گروه‌های سودجو و غیرعلمی را نیز به این حوزه وارد کرده تا برای رسیدن به سود سرشار با انواع و اقسام تبلیغ‌های کاذب و فریبنده به جذب مشتری بپردازند؛ مشتریانی که در صورت عدم رضایت از خدمات ارایه‌شده به علت نوع خاص مشکل‌شان قادر به شکایت هم نخواهند بود، چرا که از برملا شدن خصوصی‌ترین مسایل زندگی خود بیمناک‌اند و به علت همین نگرانی معمولا از این سودجویان شکایت نمی‌کنند.


امروزه انواع و اقسام محصولات جنسی در بسته‌ها و اشکال مختلف به بازار آمده که هرچند درباره تمامی آنها نمی‌توان یکسان قضاوت و آنها را به کلی رد یا تایید کرد اما می‌توان نکاتی را بر شمرد که تکلیف خوانندگان این نوشته را هنگام مواجهه با محصولات جنسی و تبلیغ‌های آن روشن می‌کند.





1.روابط زناشویی یک اتفاق یا یک برنامه نیست؛ بلکه یک فرآیند است که درک متقابل زوجین، بیشترین نقش را در رضایت جنسی دارد. به عبارت دیگر، نمی‌توان روابط زناشویی را صرفا به یک عمل فیزیکی محدود به بستر خواب خلاصه کرد؛ بلکه بسیاری از حوادث و اتفاقات زندگی مشترک و نوع ارتباطات و مراودات زن و شوهر در خارج از بستر خواب روی عملکرد جنسی آنها نیز تاثیر می‌گذارد. بنابراین صرف استفاده از انواع محصولات جنسی بدون شناسایی و حل مسایل و مشکلات احتمالی موجود میان زن و شوهر کمکی به بهبود روابط جنسی زوجین نخواهد کرد. ضمن اینکه گاهی هم همین تبلیغ‌ها مشکل‌آفرین هستند.


2.بسیاری از مکمل‌ها و ‌ترکیب‌های دارویی و گیاهی که در داروخانه‌ها و عطاری‌ها به فروش می‌رسند هنوز به تایید مراکز معتبر علمی نرسیده‌اند و فواید و عوارض آنها کاملا شناخته شده نیست و طرح هر فایده و اثری از آنها صرفا جنبه تبلیغاتی دارد. این‌گونه‌ترکیب‌ها اگر با عبارات معجزه‌آسا، تضمینی و نظایر اینها تبلیغ شوند قطعا کذب و نادرست است. ضمن اینکه بین مجوز واردات و فروش مکمل‌ها که مطلقا جنبه درمانی و دارویی ندارد و متن تبلیغاتی آنها مبنی بر درمان مناسب و بی‌خطر برای اختلا‌ل‌های رایج جنسی تناقض بسیاری وجود دارد. در کشورهای دیگر روی این‌گونه بسته‌ها عبارت این بسته برای تشخیص و یا درمان هیچ بیماری تجویز نمی‌شود به صورت انگلیسی درج شده و در کشورما نیز باید همین عبارت به فارسی چاپ شود و مسوولان امر نیز شرکت‌های دارویی را به درج این عبارت ملزم کرده و با موارد تخلف برخورد کنند.


3.در حال حاضر و در مقایسه با گذشته روش‌های درمان اختلا‌ل‌های جنسی، بیشتر و متنوع‌تر شده است. به عنوان نمونه، برای ناتوانی جنسی در مردان، داروهای خوراکی، دستگاه‌های کمکی، فرآورده‌های تزریقی و پروتزی وجود دارد که به کمک آنها می‌توان توانایی مرد را برای رابطه زناشویی با همسر احیا کرد اما اینکه بیمار به ناتوانی جنسی مبتلاست یا نه و اینکه کدام درمان برای وی سودمند است، نیازمند بررسی و تشخیص پزشک است. از این‌رو افراد باید مانند سایر بیماری‌ها در صورت مواجهه با اختلا‌ل‌های جنسی برای تشخیص و درمان آن به مشاوران و پزشکان مراجعه کنند.


4.برخی محصولات جنسی بر پایه دامن زدن به یک تصور نادرست و ایجاد یک نیاز کاذب تبلیغ می‌شوند. برای نمونه، اندازه اندام تناسلی نزدیک به صددرصد مردانی که با شکایت کوچکی این عضو به کلینیک درمان اختلا‌ل‌های جنسی مراجعه می‌کنند، طبیعی است اما به علل مختلفی که از طرح آن صرف‌نظر می‌کنم، آنها اصرار می‌کنند که از دستگاه‌های بزرگ‌کننده اندام تناسلی استفاده کنند و درباره کارایی آن سوال می‌کنند؛ در حالی که چون شکایت یا هدف افرادی که تمایل به استفاده از این دستگاه دارند، با واقعیت منطبق نیست؛ هیچ سودی از خرید و استفاده این‌گونه دستگاه‌ها به دست نمی‌آورند زیرا بهبود روابط زناشویی به اندازه اندام تناسلی ارتباطی ندارد و چنین تبلیغ‌هایی فقط به ایجاد و گسترش یک فرهنگ غلط در خانواده‌ها منجر می‌شود و معیارها و سلایق فردی به عنوان یک معیار مطلوب به زوجین به طور ناخودآگاه و از طریق همین تبلیغات جنسی تحمیل می‌شود؛ باور نادرستی که ممکن است تا سال‌ها از ذهن زوجین خارج نشود. البته مسوولیت و وظیفه دستگاه‌های نظارتی و متولیان امر نیز در این مورد بسیار خطیر است؛ زیرا تبلیغات کاذب و فراگیر سودجویان که باپشتوانه منابع مالی حاصل از فروش محصولات‌شان همراه است باعث کمرنگ یا بی‌تاثیر شدن مقالات علمی و دیدگاه‌های صاحب‌نظرانی می‌شود که دایره مخاطبان‌شان محدودتر از تبلیغ‌های پرهیاهوی سودجویان است. بنابراین دستگاه‌های نظارتی باید برای جلوگیری از‌ ترویج فرهنگ غلط ناشی از تبلیغات کاذب جنسی اقدام لازم را به عمل آورند. به هرحال، اختلا‌ل‌های جنسی و پیامد‌های زناشویی ناشی از آن، مسایل ساده‌ای نیستند که بتوان آنها را با ارسال پستی (سودجویان محصولات جنسی را بدون ذکر هرگونه نشانی از خود به آدرس مشتری ارسال می‌کنند) یا خرید محصولات جنسی برطرف کرد بلکه افراد باید با افزایش آگاهی و اطلاعات خود در این حوزه و در صورت نیاز با مراجعه به مشاوران و پزشکان متخصص حوزه مسایل جنسی از درمان‌های لازم بهرمند شوند.




بهترین فاصله بین دو بارداری..................................

کی بچه‌دار شویم و کی نشویم؟


خیلی اوقات مادرانی را می ‌بینیم، در حالی که هنوز آثار خستگی جسمی و روحی ناشی از زایمان و مراقبت از فرزند اول در چهره‌شان نمایان است، فرزند دوم را باردار می ‌شوند. وقتی فاصله سنی بچه‌ها از یکدیگر کم می شود، والدین توان لازم را برای پرورش کودکان نخواهند داشت. در واقع روش‌های پیشرفته ی تنظیم خانواده این اجازه را به پدر و مادر می‌ دهد که زمان تولد فرزند دوم را به خوبی برنامه‌ریزی کنند...........

با تولد فرزند اول، همه از شنیدن این خبر خوشحال و شاد می‌ شوند. این کودک تا ماه‌ها، والدین را سرگرم می‌ کند، طوری که همه شرایط خانه و خانواده با نیازهای کودک تنظیم می‌ شود، اما پس از مدتی مادر و پدر باید تصمیم بگیرند که چه موقع فرزند دوم را به دنیا بیاورند و چه زمانی بهترین وقت برای بارداری دوم است، طوری که هم والدین شرایط مناسب را داشته باشند و هم آرامش کودک اول حفظ شود و نیازهای او اعم از عاطفی و جسمانی به خوبی برآورده شود.....

در واقع باید دید که چه زمانی والدین، به خصوص مادر از همه نظر آماده پذیرایی از یک نوزاد دیگر با همان نیازهای کودک اول است؟

خیلی اوقات فاصله زیاد میان فرزندان هم، مشکل‌ساز است. تحقیقات نشان می ‌دهد که فاصله زیاد یا کم میان زایمان‌ها، موجب بروز خطراتی هم برای مادر و هم برای فرزندان می ‌شود.



فاصله نه کم، نه زیاد
جدیدترین مطالعات نشان داده‌اند که فاصله خیلی کم و یا خیلی زیاد میان بچه‌ها موجب بروز مشکلاتی در دومین کودک می‌ شود.

محققان دانشگاه کلمبیا معتقدند که اگر فاصله میان بچه‌ها کمتر از 18 ماه و یا بیشتر از 59 ماه باشد، امکان بروز مشکلات متعدد برای فرزند دوم افزایش می یابد.



اگر فاصله دو بارداری، کمتر از 18 ماه باشد
محققان بر این باورند که اگر فاصله بین بارداری‌ها کمتر از 18 ماه باشد، 40 درصد خطر تولد نوزاد نارس و 61 درصد خطر نوزاد با وزن کم، افزایش پیدا کرده و سن تولد نوزاد هم در 26 درصد موارد کمتر از یک نوزاد طبیعی می‌شود.

اگر فاصله میان بارداری‌ها کمتر از 18 ماه باشد، به ازای هر یک ماهی که این فاصله کوتاه‌تر می ‌شود، خطر تولد نوزاد نارس تا دو درصد و خطر تولد نوزاد با وزن کم تا 3/3 درصد افزایش می یابد.



اگر فاصله بین دو بارداری بیش از 5 سال باشد
از طرف دیگر، اگر فاصله بارداری‌ها بیش از 59 ماه(یا5سال) باشد، خطر تولد نوزاد نارس تا 6/0 درصد و نوزاد با وزن کم تا 9/0 درصد بیشتر می ‌شود. شاید به همین دلایل است که متخصصان زنان و زایمان معتقدند برای فاصله‌گذاری میان بچه‌ها باید عاقلانه تصمیم گرفت. از طرفی اعضای خانواده باید از نظر جسمی، روحی و مالی به وضعیت مناسب‌تری برسند و وقت کافی برای هر بچه بگذارند. اگر این فاصله بسیار زیاد باشد، علاوه بر بروز خطرات جسمی، مادر دچار سالخوردگی و بی‌حوصلگی شده و امکان رشد و پرورش مناسب فرزند جدید را ندارد. ضمن اینکه امکان بروز خطرات ژنتیکی هم در کودک دوم مطرح است.



با تدبیر عمل کنید
تحقیقات و بررسی‌های متعدد فواید فاصله‌گذاری مناسب میان بچه‌ها را کاملا روشن کرده است، چون در این میان نه تنها سلامت جسمی و ذهنی کودک وضع بهتری می یابد، بلکه والدین هم فرصت رسیدگی به بچه‌ها را پیدا کرده و کیفیت زندگی و تکامل کودکان بسیار بهتر و بیشتر می ‌شود.

در بیشتر بررسی‌ها مشخص شده است که وقتی فاصله میان کودکان کمتر از دو سال باشد، احتمال کاهش بهره‌ هوشی در کودک دوم بیشتر از خانواده‌هایی است که فاصله میان بچه‌هایشان بیشتر از دو سال است.

در ضمن وقتی فاصله سنی بچه‌ها از هم بسیار زیاد باشد، امکان برقراری ارتباط و بازی با هم در آنها کم می ‌شود.

البته در بعضی موارد این فاصله‌گذاری‌ها به دلیل بی‌دقتی نیست، بلکه گاهی بارداری ناخواسته اتفاق می‌ افتد و گاهی نیز مادر با روش‌های گوناگونی، نازایی خود را درمان کرده است و می ‌ترسد که با افزایش سن امکان بارداری دوباره در او بسیار کمتر شود، در نتیجه با فاصله کمی بچه دوم را به دنیا می ‌آورد.



سه سوال قبل از اقدام برای بارداری مجدد


1- برای فرزند دوم آمادگی دارید؟

بهتر است 18 تا 23 ماه پس از زایمان اول صبر کنید. فاصله کمتر از 17 ماه خطر تولد فرزند با وزن کم را افزایش می‌ دهد که شاید یکی از دلایل آن، ضعف بدنی مادر و خستگی جسمانی ناشی از زایمان اول باشد. مادر برای رهایی از استرس زایمان اول نیاز به زمان دارد تا دوباره آمادگی و توان خود را به دست آورد. باید مواد غذایی به مقدار کافی به بدن مادر برسد و آنچه از دست داده جبران شود، چرا که در زایمان و بارداری اول، ویتامین‌ها و املاح مهمی مانند آهن و کلسیم برای پرورش کودک از بدن مادر کم شده است.

همچنین زمانی که اولین فرزند شما زیر یک سال یا بالای چهار سال است، زمان مناسبی است که رابطه کودکان با پدر و مادر و اعتماد به نفس در آنها شکل بگیرد.

2- آیا زندگی‌تان به خوبی پیش می ‌رود؟

به این فکر کنید که آیا با وجود فرزند خیلی کوچک قادر خواهید بود با بارداری دوباره کارهای روزمره‌تان را به خوبی انجام دهید؟ آیا می‌ توانید به خوبی از فرزند اول مراقبت کنید و نیازهای جسمی و روحی او را برطرف کنید؟ حوصله بازی‌کردن با او را دارید؟ با وجود این فرزند، شب‌ها خواب راحتی دارید؟ با همسر خود چگونه رابطه‌ای دارید؟ آیا همانند گذشته با هم صحبت می‌ کنید؟ تفریح می‌ کنید یا وقت ندارید از یکدیگر احوال‌پرسی کنید؟ اگر قصد دارید دوباره بچه‌دار شوید، توجه داشته باشید که یک نوزاد همه زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌ دهد و برای رفع نیازهای دو فرزند که فاصله سنی مناسبی ندارند، باید زمان و انرژی زیادی صرف کنید.

این نکته را فراموش نکنید که فرزند اول هم باید به سنی رسیده باشد که بتواند حضور یک تازه وارد را به جمع خانواده بپذیرد.

3- حال جیبتان خوب است؟

همه می‌ دانیم که پول، همه چیز نیست، اما برای رفع نیازهایمان به پول احتیاج داریم. وقتی که کودکی به دنیا می ‌آید، هزینه دیگری به هزینه‌های خانواده اضافه می‌ شود و والدین مجبورند برای رفع نیازهای کودک از قبیل خرید وسایل ضروری، اسباب‌بازی، تغذیه و وسایل بهداشتی هزینه کنند.

بنابراین اگر ناخواسته یا خواسته پیش از پایان دو سالگی کودک اول، نوزاد تازه‌ای متولد شود، فکر کنید که آیا کودک به آنچه برای رشد و تکامل و پرورش خلاقیت لازم دارد خواهد رسید؟ مادر امکانات کافی برای آموزش و خرید لوازم ضروری آموزشی خواهد داشت؟ توجه کنید که با ورود یک نوزاد، والدین مجبورند ساعات بیشتری کار کنند، یا بیشتر پس‌انداز کنند.

توجه کنید که یک نوزاد در امر تربیت و مراقبت، به هزینه نیاز دارد و در صورتی که فرزند دیگری پیش از اتمام دو سالگی فرزند قبلی به دنیا بیاید، والدین مجبورند که ساعات بیشتری کار کنند و این به خستگی آنها می ‌افزاید...................
آشنایی با شایع ترین تغییرات پوست در دوران بارداری ......................................


تغییرات پوست در دوران بارداری :

بارداری دوره ای از تغییرات هورمونی و متابولیکی وسیع و شدید است که چون موقتی است- بدن قادر به تحمل آن می باشد. در طی این دوره تغییرات متعددی در پوست - ناخن و موها بروز می کند. ضایعات و تغییرات پوستی در طول بارداری فوق العاده شایع هستند. به علت شرایط خاص روحی و روانی زنان باردار- این تغییرات می توانند سبب بروز نگرانی هایی شوند که مربوط به زیبایی ظاهری- امکان عود در بارداری های بعدی- اثرات این تغییرات روی جنین و یا مجموعه ای از آنها باشد.

تمام تغییرات پوستی در دوران بارداری از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند. برخی از ضایعات شایع می باشند و تقریباْ در تمام زنان باردار مشاهده میشود و یا برخی ضایعات که اختصاص به دوران بارداری دارد و بعد از زایمان از بین میروند. حاملگی می تواند بعضی بیماریهای پوستی که فرد قبلاْ به آن مبتلا بوده را تشدید یا تخفیف دهد. حال به تک تک این تغییرات اشاره ای می کنیم.



تیره شدن پوست (هیپرپیگمانتاسیون)

بدلیل تغییرات هورمونی و افزایش تولید ملانین از سلول های ملانین ساز درجات مختلفی از تیره شدن منتشر پوست در اکثر زنان باردار در فاصله هفته های اول تا نیمه بارداری مشاهده می شود. این تغییرات در زنان با پوست تیره تر مشهود تر است. مناطقی از بدن که بطور طبیعی تیره تر هستند بیشتر دچار این فرآیند میشوند و تیرگی در این نواحی بیشتر دیده میشود بخصوص نوک سینه ها و هاله حاشیه آن- نواحی تناسلی و خط میانی دیواره شکم که به آن خط سیاه گفته می شود.

همچنین گاهی این تغییرات در زیر بغل و کشاله ران ها نیز دیده میشود. این تغییرات بعد از دوران بارداری از بین می روند ولی ممکن است درجاتی از آن باقی بماند. همچنین خالهای تیره ممکن است کمی بزرگتر و تیره تر شوند و خالهایی که قبلاْ مورد توجه نبودند مشخص گردند. باید توجه داشت که این تغییرات در خالها بطور یکسان است و اگر تغییر خاصی در یک خال بوجود آید مثل بزرگ شدن - تیرگی شدید- و یا وجود علائمی مثل خارش - سوزش و یا خونریزی باید توسط یک متخصص پوست بررسی گردد.



ماسک حاملگی یا ملاسما در بیشتر از هفتاد درصد زنان باردار بخصوص در سبزه رنگ ها در نیمه دوم زمان حاملگی بوجود می آید.این ماسک یا تیرگی در نواحی مختلف صورت ظاهر میشود و بیشتر در لب بالا- گونه ها- چانه - پیشانی و روی بینی دیده میشود که بدنبال تماس با آفتاب شدت می یابد.

تیرگی معمولاْ به رنگ قهوه ای و بصورت قرینه می باشد. این تغییرات در زنان غیر باردار بدنبال استفاده از داروهای جلوگیری از حاملگی و یا گاهی بدون مصرف این داروها و حتی در مردان نیز ممکن است دیده شود. ماسک حاملگی بعد از زایمان از بین می رود و یا ممکن است با درجاتی از تیرگی باقی بماند.



مو
بیشتر زنان در زمان بارداری به درجاتی از پر موئی دچار میشوند که در صورت واضح تر از نواحی دیگر است. این پرموئی در نتیجه اثرات هورمونی دوران بارداری است و در فواصلی بعد از زایمان از بین میروند. در سر هم موها پر پشت تر میشوند و ریزش طبیعی مو هم کم میشود.

بعد از زایمان بدلیل برگشت وضعیت هورمونی به قبل از بارداری ؛ نسبت موهای در حال رشد نیز به حالت طبیعی بر میگردد و سه تا پنج ماه بعد از زایمان یک ریزش نسبتاْ زیاد مو را خواهیم داشت که علاوه بر اثرات افت هورمونهای دوران بارداری؛ اثرات تغذیه ای و کاهش املاح خونی بخصوص آهن و همچنین مسائل روحی و روانی بعد از زایمان نیز در این ریزش سهیم هستند.

شیر دادن جدا از مسائل تغذیه ای هیچ نقشی در ریزش مو ندارد و اگر مادری بطور صحیح تغذیه شود و کالری و ویتامین و آهن کافی به بدنش برسد با شیر دادن هیچ نوع اثری در بدن وی بوجود نمی آید. این ریزش بعد از زایمان با برگرداندن کمبود مواد خونی و تغذیه کافی معمولاْ بعد از چندین ماه بر طرف گردیده و تراکم موها به حد قبل از بارداری میرسد. در موارد نادری کمبود موهای ریزش کرده به حد قبل از بارداری نمی رسد که نیاز به بررسی بیشتر دارد. در صورتی که تا یک سال بعد از زایمان کمبود مو در سر و یا وجود موهای ضخیم در صورت و نواحی دیگر بدن که در دوره بارداری بوجود آمده از بین نرود باید بیمار از نظر هورمون آندروژن و وجود کیست و علل دیگر بررسی گردد.



ناخن ها
خانم های باردار معمولاْ از شکنندگی ناخن و ایجاد شیارهای عرضی در ناخن شکایت می کنند. و در مواردی ممکن است ناخن از بستر جدا شود. این تغییرات ناخن نیز به تغییرات هورمونی نسبت داده میشود. ولی باید علل دیگر این تغییرات در ناخن بررسی گردد. وجود خطوط تیره رنگ طولی در ناخن گرچه در دوران حاملگی ممکن است بوجود آید ولی رد کردن دیگر علل این خطوط تیره باید انجام گیرد.



غدد عرق
ترشحات غدد عرق در دوران بارداری در تمام سطح پوست بجز کف دست و پا افزایش دارد و بدلیل تغییرات هورمونی این دوره می باشد و به این دلیل زنان باردار بیشتر دچار عرق سوز میشوند.



غدد آپوکرین
این غدد بیشتر در نواحی زیر بغل و ناحیه تناسلی وجود دارند و مسئول بو بدن می باشند. در دوران بارداری ترشح این غدد کم میشود.



غدد چربی
در دوران حاملگی ترشح غدد چربی افزایش می یابد و بعد از زایمان به حد قبل از بارداری میرسد. اگر در این زمان این چربی های اضافی از سطح پوست شسته نشوند می تواند باعث بوجود آمدن جوش صورت گردند.



عروق پوست
تغییرات متعددی در ساختمان و عملکرد عروق پوست در طی بارداری ممکن است رخ دهد. از آنجا که این تغییرات منحصر به این دوره نیستند؛ در صورت بروز این تغییرات باید با یک متخصص پوست مشاوره گردد. این تغییرات شامل:

آنژیوم عنکبوتی: به شکل یک برجستگی یا هم سطحی قرمز رنگ به اندازه سر سنجاق که دارای یک قسمت مرکزی و در اطراف آن یکسری عروق قرمز ریز بطور شعاعی دیده میشود. بیشتر این ضایعات در نیمه فوقانی بدن دیده میشود و معمولاْ در ماه های دوم تا پنجم بروز می کند و بعد از زایمان نیز از بین میروند. این ضایعه عروقی در افراد دیگر نیز می تواند دیده شود ولی در دوران بارداری شیوع آن نسبتاْ زیاد است.



قرمزی کف دست: در زنان با پوست روشن بیشتر دیده میشود که بعلت تغییرات هورمونی و افزایش خونرسانی به سطح پوست می باشد ولی در بیماریهای دیگر نیز این پدیده بوجود می آید. زنان باردار با قرمزی کف دست اگر دارای علائم دیگر نیز باشند باید برای رد علل دیگر مورد بررسی قرار گیرند.



واریس :

وریدهای متسع (واریس) در پاها و هموروئید (بواسیر) از عوارض شایع حاملگی است و بعلت فشار جنین روی وریدهای بزرگ داخل شکمی و همچنین اثرات هورمونی زمان بارداری است. در صورتی که تورم و اتساع وریدی مشهود باشد با پزشک خود مشورت نمائید چون می تواند نتیجه مسمومیت حاملگی یا دیگر علل آن مثل ناراحتی قلبی باشد.



لثه ها
اکثر زنان باردار دچار قرمزی و تورم لثه ها میشوند بخصوص اگر بهداشت دهان و دندان بخوبی انجام نگیرد باعث دردناک شدن و زخمی شدن گردد. این تغییرات بعد از زایمان از بین می رود.



خطوط کشش یا استریا
پیدایش این خطوط در دوره بارداری یک یافته شایع می باشد. این خطوط در اکثر زنان باردار در ماه های ششم و هفتم حاملگی ابتدا در دیواره شکم ظاهر شده و بعداْ به میزان کمتری بر روی سینه ها نیز نمایان میشود.

در نواحی دیگر از جمله ران ها و بازوها با در صد کمتری این خطوط دیده می شود. علت بوجود آمدن این خطوط پوستی را به تغییرات زمان بارداری و افزایش جثه جنین و فشار آن روی پوست و کش آمدن پوست و در نتیجه پاره شدن بافت الاستین که مسئول کشش و نگهدارنده پوست است، نسبت می دهند. رنگ این خطوط در ابتدا قرمز تا صورتی و یا ارغوانی است و گاهی همراه با خارش می باشد. بعد از زایمان این خطوط تا حدی جمع میشوند ولی بطور کامل از بین نمی روند و معمولاْ به رنگ پوست در می آیند و کمی فرو رفته و چروکیده دیده میشوند. استریا معمولاْ یک مشکل ظاهری است.
ولی در مواردی که این خطوط وسیع باشند امکان زخمی شدن و عفونی شدن وجود دارد که باید مراقبت های خاصی انجام گیرد. استریا در موارد غیر بارداری نیز دیده میشود از جمله در پسر ها و دختران در سنین بلوغ که در ارتباط با افزایش سریعتر حجم بدن نسبت به رشد سطحی پوست است و در نواحی باسن، ران ها، کمر و سینه بوجود می آید.



آویزه های پوستی (تگ پوستی)
در اواخر حاملگی بصورت گوشت آویزان در نواحی گردن، صورت، سینه و زیر پستان برنگ صورتی یا هم رنگ پوست پدیدار می شود و شبیه زگیل می باشد. اندازه آنها می تواند کوچک به قطر سر سوزن تا اندازه یک نخود باشد و معمولاْ بعد از زایمان از بین می روند. باید آنها را از زگیل تشخیص داد چون اگر زگیل باشد باید بیشتر مورد توجه و درمان قرار گیرد.



بیماریهای شایع خاص دوران بارداری

یک خانم حامله علاوه بر بیماریهایی که یک فرد غیر حامله می گیرد به برخی بیماریهای خاص دوران بارداری نیز مبتلا می گردد.



خارش حاملگی:

حدود یک پنجم زنان باردار به درجاتی از خارش مبتلا میگردند. در اکثر موارد این خارش در زمینه یک بیماری پوستی شایع مثل کهیر، اکزما، حساسیت داروئی و یا ابتلا به بیماریهای قارچی یا انگلی مثل گال بوجود می آید ولی در اندکی از این خانمها خارش شدیدی وجود دارد که با هیچ ضایعه پوستی مشخصی همراه نیست که به آن خارش حاملگی می گویند.

در این حالت خارش در سه ماهه سوم حاملگی بوجود می آید و اغلب محدود به شکم است ولی گاهی منتشر میگردد و به دست و پا هم میرسد. علت خارش حاملگی اختلال در ترشح صفرا از کبد می باشد. این خارش بعد از زایمان از بین میرود ولی در حاملگی های بعدی و یا با مصرف قرص ضد بارداری عود می کند. خارش حاملگی تاثیری بر روی سلامت مادر (بجز خارش) و جنین ندارد.



بثورات کهیری حاملگی:

در اندکی از زنان باردار بروز می کند و بصورت ضایعات کهیری است. معمولاْ این حالت در ماه آخر حاملگی دیده میشود ولی میتواند زودتر نیز ظاهر شود. این بیماری در حاملگی های اول دیده میشود و بندرت در حاملگی های بعدی با شدت کمتری عود دارد.

علت آن دقیقاْ مشخص نشده ولی افزایش سن مادر و جنین را به آن نسبت میدهند. این بیماری بصورت ایجاد ضایعات کهیری شدیداْ خارش دار بیشتر در روی شکم نواحی خطوط پوستی (استریا) و در موارد نادری روی سینه، بازوها و ران ها ظاهر میشود. این ضایعات بعد از زایمان از بین میروند ولی بلافاصله بعد از زایمان ممکن است شدت آن افزایش یابد.

این بیماری تاثیری بر روند حاملگی و سلامت جنین ندارد و معمولاْ نوزادان متولد شده بزرگتر از حالت طبیعی هستند. این بیماری درمان و مراقبت خاصی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد..............
آمنیوسنتز ...............


آمنیوسنتز عبارتند از خارج کردن مقداری از مایع آمنیوتیک که جنین را احاطه کرده است . پزشک توسط سوزنی از راه شکم به رحم دسترسی پیدا می کند. برای درست عمل کردن و صدمه ندیدن جنین همیشه همراه با این کار سونوگرافی همزمان انجام میگردد.در سونوگرافی مسیر حرکت سوزن دیده میشود و جنین صدمه نمی بیند.

نمونه بدست آمده از مایع آمنیوتیک که 30 میلی لیتر است به آزمایشگاه ژنتیک جهت بررسی ارسال میگردد.این آزمایش در حوالی هفته های 16 الی 18 حاملگی انجام میگردد . در این زمان رحم و جنین بزرگ شده و به اندازه کافی مایع آمنیوتیک وجود دارد . که بتوان این حجم مایع را از آن گرفت و مشکلی هم برای جنین پیش نیاید.

در آمنیوسنتز ابتدا محل قرار گرفتن جفت و جنین به کمک سونوگرافی تعیین می گردد و بعد سطح شکم د ر ناحیه روی رحم ضد عفونی و بی حس میشود . سپس سوزن از روی دیواره شکم وارد رحم میشود و همزمان مسیر سوزن به وسیله سونوگرافی کنترل می گردد. با وجود تمام احتیاطات ، انجام آمنیوسنتز با خطراتی همراه است از جمله صدمه دیدن جفت و جنین و عفونت که از عوارض جانبی آمنیوسنتز می باشد.

در خانم هایی که (گروه خون منفی ) دارند بعد از آمنیوسنتز رگام تزریق می شود.

با تجزیه مایع آمنیوتیک بدست آمده می توان بیماریهای کروموزومی –از جمله سندرم داون –بیماریهای اسکلتی-عفونت ها –بیماریهای دستگاه عصبی-جنسیت و . . . . را بررسی نمود..........
جا داره از آرزو خانم واقعاً تشکر کنم که تنها کسی بودند که امروز لطف کردند و در برابر 20 پستی که من گذاشتم حداقل یه پست هم ایشون گذاشتند ......

البته خانم سروناز هم لطف کردند و تشکر کردند .....
هشت روش طلائی درمان دردهای پیش از قاعدگی ..............

دردهای پیش از پریود(قاعدگی) یکی از شایعترین شکایات خانمها درطول این دوره می باشد ، همچنین تغییرات خلق و یا احساس فقدان انرژی گاهی به حدی است که فرد را از انجام زندگی روزمره عاجز مینماید. البته از جمله راههای درمانی توصیه شده توسط پزشکان مصرف قرصهای ضدبارداری و ضدافسردگی است که شاید خیلی از شما مصرف کرده باشید اما در این مقاله ما به چند توصیه غیر دارویی که توسط دکتر مائو پزشک مشهور طب چین نوشته شده است جلب می نماییم.

?- اسیدهای چرب اساسی بیشتری مصرف نمایید :
مطالعات زیادی نشان داده، که مصرف این اسید های چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی های آبهای سرد مثل سالمون و همچنین آجیل ها مثل گردو ، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد و قلوس وجود دارد،سبب کاهش علائم دیسمنوره (علائم قبل از قاعدگی)می گردد.

?-غذاهایی که باید یک هفته قبل از شروع قاعدگی مصرف نمایید:
یک هفته قبل از شروع پریود بهتر است ازاسفناج(می توانید آنرا بخارپز کرده وبا ماست میل نمایید که بسیار هم خوشمزه است)
،تمشک وگردواستفاده کنیدوهمچنین از زعفران ،رازیانه ، ترخون ،تره فرنگی، موسیر،فلفل سیاه ،دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده نمایید.

?-از چای های زیر استفاده نمایید :
چایی بابونه ، سنبل الطیب و گل گاوزبان، تمشک وسرخ ولیک در کاهش درد وایجاد آرامش در شما بسیار موثرند.هریک از این دم کرده ها را می توانید بطور مجزا تهیه وبه دلخواه خود مصرف نمایید. لازم به ذکر است که این چای های گیاهی در واقع گنجینه های علم پزشکی شرق است که به ما به ارث رسیده وبا مصرف بجا می توانید از آنها بسیار بهره ببرید.

?- مکملهای منیزیوم مصرف نمایید :
در بعضی از خانمها به دلیل کاهش سطح منیزیوم خون ، دچار دردهای پیش ازقاعدگی می گردند ، لذا توصیه می گردد، یک هفته قبل از پریود، شروع به مصرف روزانه 500 میلی گرم به علاوه 50میلی گرم ویتامین B6 نمایید که بسیار در کاهش دردو گرفتگی های زیر شکم بسیار مفید است.

?- یک لیست تهیه کنید:
حتما تا حالا متوجه شدید که یک هفته قبل از پریود به بعضی غذاها حساسیت و واکنش نشان می دهید و گاهی سبب تشدید ناراحتی
شما در طول دوره قاعدگی می گردد، لذا به شما توصیه می کنیم تا لیستی از این غذاها تهیه نموده ودر دوره های بعد از مصرف آنها خودداری نمایید

?-تمرینات ورزشی وفکری انجام دهید:
برخلاف گذشته که توصیه به استراحت می شد اما در طب چینی توصیه به انجام ورزشهای فیزیکی و فکری آرام و در حد متوسط می گردد(مانند ورزشهای تایی چی ، یوگا ). این سبب می گردد تا شمادر آرامش و تعادل بیشتری به سر ببرید.

?-از خوردن نمک، الکل، کافئین، و……..خودداری نمایید :
ممکن است شما نسبت به خوردن این مواد اشتیاق زیادی داشته باشد اما باید بدانید که بسیار در تشدید مشکلات شما موثرند واگر واقعا نمی توانید در برابر آنها مقاومت کنید، حداقل مصرف متوسط و کمی از آنها داشته باشیدویاشکلات بخورید!

?- نفس عمیق :
در مواقعی که بسیار کلافه و مضطربید، پنج باراز راه بینی نفس عمیق بکشید و بیرون دهید ، خواهید دید که در تخفیف درد وعلائم شما بسیار موثراست..........
بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری ..............................

مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری و شیردهی بر خلاف تصور بسیاری از خانم‌ها، انجام درمان‌های دندانپزشکی در طول دوران بارداری و شیردهی برای کودک آنها هیچ خطری ندارد، اگرچه در مورد نوع درمان و زمان انجام آنها، اولویت‌ها و الزاماتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

اگر دوره 9 ماهه بارداری را به3 قسمت تقسیم کنیم، بهترین زمان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی 3 ماهه دوم حاملگی است.

درمان‌های دندانپزشکی در طول مدت بارداری شامل درمان‌های ساده و پیشگیرانه، مانند جرم‌گیری و ترمیم پوسیدگی‌هاست. انجام درمان‌های پیچیده‌تر معمولا به بعد از این دوران موکول می‌شود، مگر آنکه به دلیل ابتلای مادر به درد دندان، گریزی از آنها نباشد. در 3 ماهه اول بارداری جنین در رحم مادر، در حال شکل‌گیری است و از آنجا که مصرف برخی داروها (از جمله داروهای مسکن) و احتمال بروز عفونت‌های دندانی می‌تواند روی روند رشد و تکامل جنین اثر بگذارد، ترجیح بر آن است که مادران درمان‌های دندانپزشکی را به 3 ماهه دوم موکول کنند. در این دوران خانم‌ها باید احتمال حاملگی خود را با دندانپزشک در میان بگذارند چراکه طرح درمان انتخابی و نوع داروهای تجویزی توسط دندانپزشک ممکن است روی سلامت جنین اثر مستقیم یا غیرمستقیم داشته باشد.........


در 3 ماهه سوم بارداری، تحمل مادر برای نشستن روی یونیت (صندلی) دندانپزشکی کاهش می‌یابد؛ چراکه بزرگ شدن جنین، روی مثانه مادر و ورید اجوف تحتانی او فشار وارد می‌کند. در این حالت ممکن است نیاز باشد مادر هر از گاهی از حالت خوابیده به حالت نشسته به پهلو، در آید و یا با فواصل زمانی کوتاه به دستشویی برود.


? نکات مورد توجه هنگام مراجعه به دندانپزشک؟

از شایع‌ترین داروهایی که در دوران بارداری یا شیردهی منع مصرف دارند می‌توان به مسکن‌ها (بروفن و استامینوفن کدئین) اشاره کرد که بسیاری از خانم‌ها به مصرف روزانه آنها اعتیاد پیدا کرده‌اند!حتی پنی‌سیلین نیز برای مادران شیرده منع مصرف دارد. سفالکسین، جایگزینی است که معمولا پزشکان و دندانپزشکان در صورت نیاز به آنتی بیوتیک آن را تجویز می‌کنند.

دغدغه خاطر دیگر مادران در این موارد، اثر تابش اشعه ایکس حین تهیه کلیشه رادیوگرافی است که ممکن است برای جنین خطرناک باشد اما تحقیقات نشان می‌دهند که در صورت استفاده مادر از روپوش سربی که حین انجام رادیوگرافی از آن استفاده می‌شود، هیچ خطری متوجه جنینی که در شکم دارد نیست؛ مخصوصا اگر مادر در سه ماهه میانی بارداری باشد. با این وجود اغلب دندانپزشکان، تا حد امکان، از انجام رادیوگرافی برای مادران حامله اجتناب می‌کنند.


? بهداشت دهان برای مادران
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی بدن مادر، او را مستعد ابتلا به بیماری و التهاب لثه می‌کند. روی همین اصل دندانپزشکان به زنان حامله توصیه می‌کنند بیش از سایر دوران زندگی به رعایت بهداشت دهان و دندان خود بپردازند..........

این توصیه زمانی جدی‌تر می‌شود که مادران جوان به دلیل دغدغه‌های تازه‌ای که در جریان زندگی مشمول آن شده اند، از انجام بسیاری از وظایف روزانه خود، نظیر مسواک زدن و شست‌وشوی دهان، غفلت می‌ورزند. مراجعه دوره‌ای به دندانپزشک برای بررسی وضعیت سلامت دندان‌ها توصیه دیگر دندانپزشکان به زنان حامله و شیرده است، تا پوسیدگی و بیماری‌های احتمالی دهان و دندان ایشان در همان مراحل ابتدایی متوقف یا درمان شوند و نیاز به درمان‌های پیچیده و پر هزینه در این دوران مرتفع گردد.........
تغذیه اصولی، ورزش و نور آفتاب در پیشگیری از پوکی استخوان در یائسگی موثر است ................

محققان معتقدند عوامل محیطی مانند تغذیه مناسب، ورزش کردن و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب از پوکی استخوان در زنان یائسه شهرنشین پیشگیری می کند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا علوم پزشکی تهران، این تحقیق با هدف بررسی عوامل خطر پوکی استخوان در زنان یائسه شهر تهران توسط گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.

امروزه پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن یک مشکل بزرگ بهداشتی در سنین کهن سالی می باشد. این عارضه در خانم ها و در سنین پس از یائسگی بسیار شایع است.

این تحقیق بر روی 272 زن یائسه در مرکز سنجش تراکم استخوان بیمارستان شریعتی به صورت مورد و شاهد با تشخیص پوکی استخوان و عوامل موثر در بروز و پیشگیری از آن انجام شد.


یافته های این مطالعه نشان می دهد گذشت بیش از پنج سال از دوره یائسگی، نمایه توده بدنی کمتر از 25، استفاده از استروییدها، اختلالات مفصلی و استخوانی، مشکلات دندان ها، تعداد زایمان بیش از سه مرتبه، شیردهی بیش از دو سال، میزان تحصیلات کمتر از دیپلم و مصرف گوشت قرمز بیش از چهار وعده در هفته از عوامل خطر تشدید و بروز پوکی استخوان در زنان یائسه مطرح است.

یافته های مطالعه حاکی است در کنار این عوامل خطر مصرف منظم روزانه 30 گرم یا بیش تر پنیر، مصرف منظم سه وعده یا بیش تر در هفته شیر، مرغ، ماهی، عسل در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان موثر هستند.

همچنین مصرف منظم قرص های مکمل کلسیم، پیاده روی و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب به عنوان عوامل پیش گیری کننده از پوکی استخوان به شمار می روند.

بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر، پوکی استخوان با عوامل متعدد و شناخته شده خطرساز همراه بود.

با توجه به تأثیر عوامل محیطی مثل تغذیه، ورزش و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بر پوکی استخوان، انجام تحقیقات تکمیلی در این خصوص و اجرای برنامه های آموزشی در زمینه تغذیه صحیح، ورزش و تغییر سبک زندگی به منظور پیش گیری از این عارضه ضروری به نظر می رسد.............
10 نکته مهم که زنان در مورد سرطان سینه نادیده می‌گیرند .............


سیگار کشیدن، ‌قرار گرفتن در معرض تشعشعات، مصرف الکل و ابتلا به عفونتهای مزمن از فاکتورهای مهم و شناخته شده‌ای هستند که خطر بروز این سرطان را افزایش می‌دهند. البته فاکتورهای دیگر هم مانند رژیم غذایی و چاقی وجود دارند که ممکن است در بروز این سرطان موثر باشند..............



محققان می‌گویند: 10 نکته مهم درباره احتمال ابتلا به سرطان سینه وجود دارد که اغلب زنان از آنها غفلت می‌کنند.

این نکات در واقع برخی از علائم سرطان هستند که فهرست آن در زیر ارائه شده و محققان توصیه می‌کنند در صورت

مشاهده مکرر این علائم هشدار دهنده فرد باید حتما با پزشک متخصص در این باره مشورت کند.



این علائم عبارتند از کاهش وزن بدون دلیل، کاهش اشتها یا ضعف و خستگی، وجود هر نوع زخم دهانی که بهبود پیدا

نکند، دشواری در بلعیدن، تورم غدد گردن یا غدد زیر بغل یا هر نوع تورم غیرطبیعی در ناحیه شکم، هر نوع ترشح

غیرطبیعی از سینه‌ها، سرفه مداوم همراه با خونریزی، ورم و خونریزی در ناحیه مقعد خونریزی‌های شدید و

غیرمعمول در دوره قاعدگی یا خونریزی‌های بین هر عادت ماهانه، هر نوع ترشح غیرطبیعی از مهبل یا خونریزی اندام

تناسلی و هر نوع خونریزی در ادرار یا مدفوع...................

در صورت مشاهده هر یک از این علائم بویژه در صورت تکرار آنها فرد باید حتما به پزشک مراجعه کند............
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730