2737
2734
طرز برخورد با کبودی دور چشم ..............


--------------------------------------------------------------------------------

پوست پلک‌های ما خیلی نازک است و به دلیل عروق وریدی زیادی که دارد به دنبال هر ضربه‌ای که به آن وارد شود، عروق وریدی زیر پلک پاره شده و خون به بافت اطراف می‌رود و موجب کبودی اطراف چشم می‌شود...


وقتی تورم و کبودی اتفاق افتد کاری نمی‌شود کرد مگر اینکه صبر کنیم تا این خون جذب شود و البته دو‌سه هفته طول می‌کشد تا کبودی از بین برود.





کمک‌هایی که می‌توانید بلافاصله پس از ضربه انجام دهید:


1) روی منطقه ضرب‌دیده را با گذاشتن کمپرس سرد (قطعات یخ یا حوله‌ای که در آب یخ فرو می‌برید و غیره)، سرد کنید تا عروق منطقه تنگ شوند و از سرایت خون‌ریزی به بافت‌های اطراف چشم جلوگیری شود. با این کار وسعت کبودی و تورم کاهش می‌یابد.


2) حتما بینایی چشم را بررسی کنید. اگر به نظر مختل شده است و در مقایسه با چشم سالم مشکل دارد، به پزشک مراجعه کنید.


3) اگر علاوه بر ضربه به چشم، جسمی وارد چشم یا پشت پلک شده است همان‌طور که قبلا گفته‌ایم با باز و بسته کردن پلک در آب سعی کنید آن را درآورید و هرگز با سوزن یا وسیله دیگر سعی نکنید جسم خارجی را درآورید. این کار فقط در تخصص چشم‌پزشک است..........................
پیتزا را با آب پرتقال بخورید ............


--------------------------------------------------------------------------------

پیتزای سبزیجات به دلیل وجود سبزیجات متنوع یک غذای سالم محسوب می‌شود و می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای فست فودها به شمار رود...





اما در مورد روغن کنجد به کار رفته در این غذا باید یادآور شد که روغن کنجد نسبت به روغن‌های دیگر (همچون روغن ذرت و آفتابگردان) نه تنها مزیتی نداشته بلکه قیمت آن نیز بالاتر است لذا جهت سالم‌تر کردن این غذا بهتر است از روغن کانولا استفاده شود که اگرچه قیمت آن نسبت به روغن‌های دیگر اندکی بالاست اما به لحاظ اینکه حاوی اسید چرب امگا-3 است، مصرف آن در رژیم غذایی می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. به علاوه، پنیر به کار رفته در این غذا از آن جهت که حاوی کلسیم است می‌تواند تا حدی تامین‌کننده کلسیم مورد نیاز روزانه باشد به ویژه در نوجوانان و افرادی که روزانه مقدار کمی لبنیات مصرف می‌کنند. در مورد مصرف خامه نیز باید گفت به‌طور کلی مصرف خامه چندان تایید شده نیست و با توجه به اینکه پنیر پیتزا به اندازه کافی سرشار از چربی است لذا خامه بهتر است در صورت اضافه وزن از این غذا حذف شود.


در ضمن با توجه به اینکه در میان مردم این اعتقاد وجود دارد که هویج پخته برای بیماران دیابتی مشکل زاست، باید گفت هویج برای بیماران دیابتی هیچ‌گونه مشکلی ندارد چرا که تنها 7 درصد هویج قند بوده و بیشتر حجم آن از فیبر تشکیل شده است و تنها مصرف آب هویج است که برای بیماران دیابتی مورد تایید نیست. در آخر نیز به شما بهترین گزینه‌ها را به‌عنوان یک همراه غذا پیشنهاد می‌کنیم به این ترتیب که بهتر است به جای هر نوع نوشابه‌ای از ماءالشعیر استفاده کنید. حتی به منظور افزایش جذب سایر مواد مغذی بهتر است با پیتزا آب‌پرتقال تازه میل کنید زیرا آب پرتقال ویتامین C بالایی دارد. به علاوه خوردن سالادسبزیجات از آنجا که تازه (کاهو، کلم، گوجه‌فرنگی، فلفل‌دلمه‌ای و...) به همراه کمی آب‌لیموی تازه و زیتون به شما توصیه می‌شود البته می‌توانید به جای چاشنی‌های یاد شده از کمی سس خانگی استفاده کنید.....................

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی ..........................


--------------------------------------------------------------------------------

رابطه شناخته‌شده‌ای بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. نوع تغذیه ما می‌تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند...



معمولا کلیه اقداماتی که غذاها و تغذیه ما را از شکل طبیعی خارج می‌کند می‌تواند مشکلاتی را برای بدنمان به همراه آورد.مثلا سرخ کردن غذا اگر چه در طعم‌دهی بعضی غذاها موثر است ولی اغلب آنها را حاوی موادی می‌کند که به نحوی برای سلامت مضرند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. غذاهای به شدت سرخ‌شده و برشته شده، غذاهای مانده و یا چند بار گرم شده موادی دارند که سیستم بدن برای دفع و رفع ضرر ناشی از آنها باید بسیار فعال عمل کند. این فعالیت‌های اضافی خود موجب فرسودگی سلولی می‌شود. پیری سلولی و کاهش ایمنی سلولی معمولا به دلیل مصرف بیش از حد موادی که تعادل بدن را مختل می‌کنند، رخ می‌دهد. مصرف الکل، غذاهای چرب و سرخ شده، سیگار و دخانیات، استرس و هوای آلوده همگی در این اختلال نقش دارند.


انواع سبزی‌های تازه به دلیل داشتن ویتامین‌ها و املاح مختلف به هماهنگی سلولی کمک می‌کنند. ویتامینc خصوصا به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان خوب و مناسب می‌تواند اثر قابل توجهی بر سلامت و افزایش ایمنی سلولی داشته باشد.


واژه آنتی‌اکسیدان در دهه‌های اخیر بیشتر کاربرد پزشکی پیدا کرده است و به موادی اطلاق می‌شود که می‌توانند جلوی اکسیداسیون سلولی را بگیرند و از پیری سلولی جلوگیری کنند. شناخته‌شده‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E، A و C هستند بنابراین وقتی ما سبزیجات سبز و نارنجی می‌خوریم بخش عمده از این ویتامین‌ها را دریافت می‌کنیم. سلنیوم و منیزیم نیز از مواد شیمیایی هستند که در غذاها یافت ‌شده و غلات، حبوبات و مغزهای گیاهی منابع خوب آنها هستند.


کمبود بعضی از ریزمغذی‌ها مانند آهن و روی می‌تواند با اختلال در هماهنگی‌های سلولی موجب افزایش ابتلا به بیماری خصوصا در کودکان شود. ابتلای مکرر به بیماری خود نقش فزاینده‌ای در کاهش ایمنی بدن دارد بنابراین رعایت بهداشت فردی، استفاده از آب سالم، ضدعفونی کردن سبزی‌ها و میوه‌ها و رعایت منطقی تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی، رعایت میزان مصرف و تناسب وزن، دوری از دخانیات و هوای آلوده، شناخت گروه‌های غذایی و مصرف متعادل همه موادغذایی در گروه‌های 6 گانه و نهایتا مصرف پنج تا هفت بار میوه و سبزی در روز می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی شما را در بستر مطلوبی از سلامتی قرار دهد و با افزایش مقاومت بدن، شما را در مقابل ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند........................

make gif
Make gif



بالاخره ماهی‌ بخوریم یا نخوریم؟..........


--------------------------------------------------------------------------------


واقعا آب‌های شمال و جنوب کشورمان آلوده شده؟ واقعا باید در مصرف ماهی احتیاط کنیم؟

ببینید؛‌ در سال‌های اخیر، جانوران آبزی ساکن دریاچه مازندران و آب‌های جنوبی کشورمان به دلایل مختلفی تحت‌تاثیر آلودگی‌های زیست‌محیطی قرار گرفته‌اند. به هرحال این آلودگی‌ها ممکن است وارد زنجیره غذایی جانوران ساکن این آب‌ها شده و در گوشت و ترکیبات حیاتی بدنشان قرار بگیرند و در صورت تغذیه ما از این گوشت‌ها، ممکن است وارد بدنمان شده و در قسمت‌هایی تجمع ‌کنند و آسیب برسانند. آلودگی آب‌های شمال در اثر فاضلاب کارخانجات صنعتی، زباله‌ها و عدم رعایت مسایل بهداشت عمومی است اما در آب‌های جنوبی کشورمان علاوه برآلودگی‌های زیست محیطی، قسمت عمده آلودگی‌ به فرآورده‌های نفتی بازمی‌گردد.

یعنی این آلودگی‌ها باعث می‌شود گوشت فرآورده‌های دریایی، مشکل‌دار شود؟

به هر حال در همه جای دنیا استانداردهایی برای میزان آلودگی فرآورده‌های دریایی وجود دارد و اگر مقدار آلودگی‌ بیش از حد استاندارد شود، مواد غذایی غیرقابل مصرف می‌شوند و توصیه می‌شود افراد از آنها استفاده نکنند. البته زدن چنین برچسبی به فرآورده‌های دریایی مستلزم اندازه‌گیری دقیق میزان آلودگی در گوشت جانوران آبزی است و تا آنجا که من می‌دانم، تا به حال هیچ نهاد و ارگانی رسما این اندازه‌گیری‌ها را به دقتی که باید انجام شود، انجام نداده و برعهده نگرفته است. بنابراین اطلاعات دقیقی در زمینه میزان آلودگی ماهی‌های موجود در بازار وجود ندارد.

در صورت مصرف ماهی آلوده چه کسانی بیشتر در خطرند؟

مسلما گروه‌های آسیب‌‌پذیر جامعه مثل کودکان، نوجوانان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و بیماران بیشتر در معرض خطر هستند. کودکی که در حال رشد است نیازش به مواد مغذی بیشتر است و اگر غذایش آلوده به مواد شیمیایی و عناصر سنگین فلزی باشد تمام پتانسیل‌های رشدش تحت تاثیر قرار می‌گیرند و ممکن است برخی از آنها را به صورت همیشگی از دست بدهد. در ضمن، به دلیل حالت تجمعی فلزات سنگین در بدن انسان، کسانی که‌ این فرآورده غذایی آلوده به‌ فلزات سنگین را بیشتر مصرف ‌کنند، تجمع این عناصر سنگین فلزی در بدنشان بیشتر خواهد شد و آسیب‌‌پذیری ناشی از این تجمع هم در آنها با شدت بیشتری دیده می‌شود.

مسمومیت با این ترکیبات را چقدر باید جدی گرفت؟

خوب مسمومیت همیشه، مساله‌ای جدی است. بعضی از آلودگی‌های شیمیایی و آلودگی فلزات سنگین عامل بیماری حاد نیستند ولی بیماری‌های مزمن ایجاد می‌کنند، در درازمدت سلامت فرد را به خطر می‌اندازند؛ یعنی معمولا این جور نیست که فرد یک وعده ماهی آلوده با سرب یا جیوه را مصرف کند و فردایش دچار بیماری حاد شود اما با گذشت زمان و مصرف بیش از حد این آلودگی‌ها این عامل به علاوه عوامل دیگر می‌تواند باعث شود که فرد دچار سرطان‌های گوارشی، سرطان کبد و مشکلات دیگر شود.

پخت‌وپز هم نمی‌تواند این آلودگی‌ها را بی‌اثر‌کند؟

آلودگی‌های فلزی با روش‌های پخت‌وپز به هیچ عنوان از بین نمی‌روند و هیچ روش پختی وجود ندارد که اثر قابل‌توجهی بر این آلودگی‌ها داشته باشد و ما در هر صورت، اگر چنین غذاهای آلوده‌ای را مصرف کنیم، آسیب‌ خواهیم دید. ولی دوباره تاکید می‌کنم که ما هنوز از کمیت آلودگی‌های شیمیایی، میکروبی و فلزی ماهی‌های کشورمان اطلاعات دقیقی نداریم. فقط می‌دانیم که این آلودگی‌ها ممکن است وجود داشته‌باشند و این عوارض هم محتمل هستند.

با این اوصاف، هنوز هم توصیه می‌کنید غذاهای دریایی بخوریم؟

حتما، به‌طور کلی، خوردن فرآورده‌های دریایی همچنان توصیه می‌شود اما اگر کسانی هستند که نگرانی دارند یا علاقه زیادی به مصرف ماهی دارند، خوردن ماهی‌های پرورشی مثل ماهی قزل‌آلای پرورشی را با اطمینان کامل به همه پیشنهاد می‌کنم اما باز هم می‌گویم که در مورد ماهی‌های جنوب، اطلاعاتی در مورد آلوده بودن در دسترس نیست.

حالا این ماهی‌های پرورشی، خواص لازم را دارند؟

البته ماهی‌‌های آب‌ شور و آب‌هایی که به آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها راه دارند ارزش غذایی‌شان بسیار بیشتر از ماهی‌ها و حیواناتی است که در فضای بسته‌ای مثل دریای مازندران و دریاچه‌ها پرورش پیدا می‌کنند. اسید‌ چرب امگا3 که‌ این همه راجع به مزایا و خواصش صحبت می‌شود و ید فراوان غذاهای دریایی به ساکنین آب‌های آزاد بازمی‌گردد. فراموش نکنید که هرچه محیط پرورش ماهی‌ها کوچک‌تر باشد، ارزش غذایی‌شان کمتر می‌شود. بررسی‌ها نشان داده‌اند مقدار اسید‌های چرب امگا3 که در ماهی‌های دریای جنوب وجود دارد اصلا قابل مقایسه با ماهی‌های پرورشی نیست؛ یعنی این مقدار در ماهی‌های پرورشی خیلی کمتر است.


3 نکته درباره نگهداری ماهی در خانه


1 ماهی‌ها و غذاهای دریایی را به‌اندازه مصرف روزانه خریداری کنید.


2 حداکثر تا 6 ماه آنها را منجمد کنید.


3 اگر یک‌بار از حالت انجماد خارج شدند، دوباره فریزشان نکنید.................
2728
عفونت ادراری منجر به نارسایی کلیه می شود


نارسایی کلیه در کودکان



آپلود سنتر عکس وب سایت فیروز


بیماری ‌های کلیوی بی ‌سر و صدا می ‌آیند و تا مراحل پیشرفته خاموش بوده و علامت خاصی ندارند.

به گفته متخصصان 50 درصد بیماران مبتلا به نارسایی ‌های کلیوی، زمانی به پزشک مراجعه می ‌کنند که دیگر وقت دیالیز آن ها است؛ یعنی زمانی که دیگر هیچ راهی برای درمان قطعی وجود ندارد.

علت اصلی ابتلا به نارسایی‌ های کلیوی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

در کودکان علت اصلی ابتلا به نارسایی کلیه، اشکالات مادرزادی در سیستم ادراری آن هاست؛ مثلاً کودکی که با یک مثانه معیوب به دنیا می ‌آید، یا دچار برگشت ادرار از مثانه به کلیه می ‌شود و یا این که سیستم مثانه او دچار تنگی شده است. تمامی این عوامل بر کلیه فشار می ‌‌آورند و کلیه را دچار نارسایی می‌ کنند. برای همین والدین باید به علائم ادراری کودک توجه کافی داشته باشند. علامت دیگری که بعد از تولد در کودکان بیشتر دیده می‌ شود، عفونت ادراری است.

دکتر محمد حسین طباطبایی، نفرولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص نارسایی‌های کلیوی و نقش آن ها در بروز سایر بیماری ‌ها در گفتگو با همشهری مطالب زیر را توضیح می ‌دهند.

علائمی که می‌ توانند به والدین هشدار دهند که کودک در معرض نارسایی کلیه است، چطور خودشان را نشان می‌ دهند؟


یکی از علائمی که والدین باید به آن توجه کافی داشته باشند، چگونگی ادرار کردن کودک شان است. احتمال بروز مشکل در سیستم ادراری ‌پسرها بیشتر از دخترها است؛ مثلا گاهی به‌ دنبال یک ختنه ی ساده، ممکن است مجرای ادرار تنگ شود. این تنگی مجرا باعث می‌ شود که ادرار کودک باریک باشد، یا این که برای ادرار کردن به ‌خودش فشار بیاورد.
بنا‌بر‌این توجه والدین به توصیه‌ های پزشک بعد از ختنه‌ کردن کودک، برای جلوگیری از تنگی مجرای ادرار بسیار مهم است، چون در غیر این صورت خطر برگشت ادرار از مثانه به کلیه نیز وجود دارد.

همچنین در کودکانی که ادرارشان به‌ صورت قطره‌ قطره می ‌آید، به‌ طوری که با دست باید روی مثانه فشار آورند تا ادرارشان خارج شود، نشان می‌ دهد که مثانه انقباض ندارد.

عفونت ادراری و وجود یبوست نیز اغلب از سوی والدین نادیده گرفته می‌ شود، در حالی‌ که مکانیسم‌ های کنترل‌ کننده ادرار و مدفوع تقریباً منشا مشترکی دارند.

در کشور ما نارسایی کلیه بیشتر در اثر چه عواملی شایع می‌ شود؟


بیماری‌ های ارثی در کشور ما بیشترین نقش را در ایجاد این نارسایی‌ ها دارند، مثلاً بیماری آلپورت یک بیماری ارثی است که به طرق مختلف منتقل می‌ شود، ولی رایج ‌ترین ‌نوع آن انتقال از طریق کروموزوم X از مادر به پسر است.
این بیماری در استان ‌هایی که ازدواج فامیلی بیشتر است، شیوع بیشتری دارد و در کشور ما سومین علت ابتلای کودکان به نارسایی کلیوی همین بیماری است. در ادرار این کودکان خون وجود دارد و به‌ طور مداوم، پروتئین از ادرار دفع می‌ شود و معمولاً در دهه دوم و سوم زندگی این کودکان، علائم نارسایی کلیه هم ظاهر می ‌شوند.

این نارسایی ‌ها تا چه حد، قابل درمان یا پیشگیری هستند؟


متأسفانه از این نارسایی ‌ها نمی ‌توان پیشگیری کرد و هیچ دارویی نیز برای درمان آن مؤثر نیست. فقط می ‌توان بیماری را کنترل کرد که کودک دیرتر به مرحله نارسایی کلیه برسد.
به ‌نظر می‌ رسد در فرهنگ عام ما کنترل ادرار در بچه‌ ها یک امر پسندیده است. این اتفاق تا چه حد می ‌تواند برای کلیه ها خطرناک باشد؟
این اتفاق مخصوصاً در مورد دختران بسیار خطرناک است. بسیار دیده شده که دختران به ‌خصوص در مدرسه و اماکن عمومی، ادرار خود را کنترل می ‌کنند. پُر شدن مثانه باعث می ‌شود به‌ تدریج رفلکس‌ های مثانه در این افراد مهار شود و فرد دیگر احساس ادرار را نداشته باشد. همین امر باعث ایجاد یبوست در کودک و برگشت ادرار از مثانه به حالب‌ ها می ‌شود و اگر این مشکل ادامه پیدا کند، آثار زخم روی کلیه و عفونت‌ های مکرر کلیه پدیدار می ‌گردند.

بیماران بیشتر با کدام یک از علائم نارسایی کلیه مراجعه می ‌کنند؟

بیشترین افرادی که به ما مراجعه می ‌کنند، کسانی هستند که مبتلا به عفونت‌ های ادراری هستند. این اختلال در واقع هشداری از وجود مشکل در کلیه ‌هاست، ولی اغلب خانواده‌ ها بعد از این که عفونت ادراری درمان شد، دیگر این هشدار را جدی نمی‌ گیرند.

یکی از بررسی ‌هایی که در این هنگام باید انجام گیرد، گذاشتن سوند ادراری در مثانه و تزریق داروی رنگی به داخل مثانه است.وقتی مثانه پُر شد، سوند را بیرون می ‌کشند تا فرد ادرار کند. در این هنگام در عکسبرداری مشخص می ‌شود که برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ ها وجود دارد یا نه.

متأسفانه اکثر خانواده‌ها از گذاشتن سوند مخصوصا برای دختران طفره می ‌روند. ما موارد بسیاری را داشتیم که خانواده‌ها شدیدا با انجام این کار مخالفت می کردند و بعد از مدتی بیمار را مجدداً با نارسایی‌ های شدید کلیوی، به بیمارستان ارجاع می دادند، در حالی که اگر با نخستین عفونت ادراری از مثانه ی بیمار عکس گرفته می‌ شد، با دارو یا یک جراحی ساده، به راحتی قابل درمان بود.

عوارض یبوست چیست؟


مصرف برخی داروهای خاص شامل داروهای مُسکن، آرام بخش ها یا برخی داروها که باعث کاهش فشارخون می شود.

* شیمی درمانی

* زنان بیشتر از مردان و کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار یبوست می شوند.

* اگر باردار هستید ممکن است به خاطر تغییرات هورمونی دوران بارداری، احتمال ابتلا به یبوست در شما بیشتر گردد. علاوه بر این در بارداری، فشار روده ای از ناحیه ی رحم ممکن است منجر به یبوست شود.

عوارض:

اگر چه یبوست می تواند به شدت آزار دهنده باشد، اما معمولا مساله ی زیاد جدی ای نیست.
اگر یبوست مداوم باشد و مخصوصا اگر موجب وارد شدن فشار زیادی بر بدن گردد ممکن است بعضی عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

* هموروئید یا ایجاد شکاف در مقعد. این هنگامی رخ می دهد که مدفوع سخت موجب انبساط اسفنکتر تحتانی گردد.

* به هم فشردگی مدفوعی. وقتی که توده ای از مدفوع سخت که به وسیله حرکات روده ای معمولی دفع نمی شود، ممکن است نیاز داشته باشید که مدفوع به هم چسبیده را به صورت دستی حذف کنید.

* افتادگی روده. هنگامی اتفاق می افتد که مقدار کوچکی از بافت روده در بین ناحیه مقعد قرار گیرد. این شرایط منجر به ترشح موکوس از مقعد می شود.

* اگر دائما از ملین ها استفاده کنید، این موضوع باعث می شود که معده و دستگاه گوارش شما برای درست کار کردن به این ملین ها وابسته بشود. ملین هایی که استفاده می شوند ممکن است منجر به مشکلات دیگری نیز بشوند که شامل جذب ناکافی ویتامین ها و دیگر مواد مغذی است و باعث آسیب رساندن به دستگاه گوارشی شما می شود.

تأثیر نماز بر سلامت کلیه ها


آپلود سنتر عکس وب سایت فیروز


سلامت دستگاه ادراری انسان، به خصوص کلیه ها، تأثیر بی نهایت مهمی در ادامه حیات انسان دارند و بیماری کلیوی از دردناک ترین و پر مخاطره ترین، گرفتاری های جسمی است.

در این میان عفونت دستگاه ادراری که یکی از شایع ترین علل مراجعه بیماران به مطب پزشکان می باشد، علاوه بر آن که خود بخود و به تنهایی بیماری آزار دهنده ای است، گاهی سبب بروز بیماری های دیگر نیز در بدن انسان می شود.

به عنوان مثال برخی عفونت های دستگاه ادراری می توانند، گاهی باعث نارسا شدن و از کارافتادگی کلیه شوند یا عفونت کلیوی در خون و در نتیجه در تمام بدن پخش شود یا برخی عفونت ها ممکن است به ایجاد سنگ کلیه در بیماران منتهی شوند، که همه اینها نشانه اهمیت موضوع است.

ادرار پس از آنکه توسط دو کلیه انسان تولید شد، توسط دو لوله موسوم به " حالب" که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند، به مثانه تخلیه می شود تا بدان وسیله از بدن دفع گردد.

حال چنانچه مثانه به موقع از ادرار خالی نشود، ادرار از مثانه به حالب ها و حتی کلیه باز می گردد و همین "برگشت ادرار از مثانه به حالب ها، سبب ایجاد استعداد در فرد برای ابتلا به عفونت کلیه می شود" و به این ترتیب کسانی که در شبانه روز، بنا به هر علتی به ندرت ادرار می کنند به طور جدی در معرض خطر هستند.

اما در رسایل فقهی توضیح المسائل، یکی از مبطلات وضو و نماز، خروج بول و غائط و نفخ کلیه (گاهی کلیه ها را دردی می گیرد شبیه به درد کلیه اما شن یا سنگی در کلیه ها یا مجاری ادراری وجود ندارد. اطباء سنتی معتقدند گاهی مقداری از گازها و حباب های هوای داخل خون از راه مویرگ ها به کلیه منتقل شده و تجمع تعدادی از آنها در کلیه ها حالتی را به نام نفخ کلیه به وجود می آورد)، از بدن انسان درج شده است و این موضوع سبب می شود که شخص نمازگزار و احیاناً "دائم الوضو"، برای پرهیز از ابطال عبادتش به طور معمول و بر حسب عادت ، قبل از وضو ، به تخلیه ادرار بپردازد.(تعبیه توالت در مجاورت وضو خانه مساجد در واقع به منظور پاسخ به این عادت پسندیده و سلامتی بخش صورت می گیرد).

به این ترتیب حداقل سه بار، دفع ادرار از بدن، در زمان هایی به فواصل مناسب نسبت به یکدیگر و در حدی که برای یک انسان طبیعی لازم است، فرد را در مقابل ابتلا به عفونت های کلیه و دستگاه ادراری مصون می سازد و می تواند به عنوان نکته ای مهم پیرامون نماز مورد توجه قرار گیرد.


نویسنده : دکتر مجید ملک محمدی
تأثیر بیماری‌های کلیوی بر دهان و دندان



اختلالات و نارسایی‌هایی کلیوی، یکی از بیماری‌هایی است که افراد نسبتاً زیادی را درگیر می ‌کند. در چنین افرادی کلیه نمی ‌تواند عملکرد خود (تصفیه خون) را به خوبی انجام دهد. همین امر موجب می ‌شود مشکلاتی برای آنها پیش بیاید.

در افراد با نارسایی کلیه، از آنجایی که این عضو نمی‌ تواند خود، به خوبی عمل کند، اوره از خون برداشته نمی‌ شود و بر اثر شکسته‌ شدن این ماده، آمونیاک به وجود می ‌آ ید که ماده‌ای بدبو است. به همین علت اغلب این افراد در دهان‌شان مزه بدی را حس می ‌کنند و به بوی بد دهان دچار می ‌شوند.

همین افزایش اوره در خون (اورمیا) با اثر روی سیستم عصبی مرکزی، مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می‌ کند. به طور مثال، کم ‌شدن حافظه ، خستگی یا افسردگی. همچنین با اثر روی سیستم گوارش ، سبب تهوع، استفراغ و احساس مزه فلزی در دهان می‌ شود.

تغییرات استخوانی نیز گاهی پیش می ‌آید، از جمله اینکه تراکم استخوان در فک بیمار کاهش یافته و دندان‌های آنها در بعضی موارد لق و یا دردناک می ‌شود. با توجه به مشکلات ذکر شده، بسیاری از افرادی که دچار نارسایی کلیه می‌ شوند، ناچار به انجام دیالیز خواهند شد. براساس تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده که سالیانه 10 تا 15 درصد به تعداد افرادی که دیالیز می‌ شوند، افزوده می ‌شود. پس بهتر است درباره وضعیت سلامت دهان این افراد نیز اطلاعاتی داشته باشیم. برای انجام عمل دیالیز، از دستگاهی برای تمیزکردن خون استفاده می ‌شود و همان کاری را که کلیه قادر به انجام آن نیست، به وسیله این دستگاه انجام می ‌گیرد.

در دندان‌ پزشکی


اگر کسی که دیالیز می ‌شود نیاز به درمان دندان ‌پزشکی داشته باشد، بهتر است طوری برنامه ‌ریزی کند که درمان خود را در روز پس از دیالیز انجام دهد. خطر ایجاد عفونت‌های دهان و دندان در چنین افرادی بالاتر است.
به همین دلیل باید پیش از درمان دندان ‌پزشکی، با توصیه دندان ‌پزشک خود آنتی ‌بیوتیک مصرف کنند تا از بروز احتمالی این عفونت‌ها جلوگیری شود. همچنین از آنجایی که این افراد ناچار به مصرف بعضی داروهای ضد انعقاد هستند، احتمال خون‌ریزی‌های پیش‌بینی نشده در آنها زیاد است. به همین دلیل بهتر است پیش از درمان، درباره داروهای مصرفی خود به دندانپزشک اطلاع دهند تا پیش‌بینی‌های لازم پیش از انجام درمان صورت گیرد.

پیوند کلیه
بعضی از بیماران کلیوی، در نهایت نیاز به پیوند کلیه پیدا می‌ کنند. در این بیماران، برای جلوگیری از رد پیوند، از داروهای سرکوب‌گر سیستم ایمنی مانند کورتن‌ها استفاده می ‌شود. این داروها سبب بروز مشکلاتی در ناحیه دهان و دندان‌ها می‌ شوند. به همین علت لازم است که پیش از انجام پیوند، بیمار به دندانپزشک مراجعه کند تا بعضی درمان‌ها و توصیه‌های لازم به بیمار داده شود. برای مثال، لازم است دندان‌هایی که قابل ترمیم نیستند، کشیده شوند، بیماری‌های احتمالی موجود در دهان درمان شوند، منابع احتمالی ایجاد عفونت در دهان شناسایی و رفع شوند و همچنین بهداشت دهان به وضعیت مطلوبی برسد.

برای این کار توصیه‌هایی به بیمار می ‌شود. به‌ طور مثال، استفاده از دهان‌شویه‌های ضد میکروبی به طور روزانه مفید خواهد بود. در مجموع افرادی که چنین بیماری‌هایی دارند، لازم است رسیدگی بیشتر و بهتری به وضعیت سلامت دهان و دندان‌های خود داشته باشند تا احتمال بروز عفونت در آنها تا حد امکان کاهش یابد.

2738
چای را بدون قند و شکر بنوشید ...........................


--------------------------------------------------------------------------------

سم‌ سفید همان قندان بلور پر از قندی است که برای همه وسوسه‌انگیز است، چه کودک 7 ساله باشید، چه پیرمرد 70 ساله. اما اگر بدانید که پزشکان می‌گویند این قندهای سفید، روزگار سلامت را سیاه می‌کند، آن‌وقت حتما در خوردن قند و شکر که به آنها سم‌های سفید هم می‌گویند احتیاط به خرج می‌دهید و با شیرینی آن کام زندگی خود را تلخ نمی‌کنید. شاید به همین دلیل باشد که هیات دولت تصویب کرده است که هنگام صرف چای به جای قند در ادارات دولتی از خرما و کشمش استفاده شود ولی این مصوبه در برخی موارد نادیده گرفته شد. هرچند کارشناسان اعتقاد دارند دولت باید نسبت به حذف بودجه خرید قند و شکر در ادارات دولتی کلا اقدام کند اما اگر شما به سلامتی خود اهمیت می‌دهید، بهتر است این مصوبه را در خانه خود عملی کنید تا آن‌گونه که پزشکان می‌گویند از شر این ماده خوش‌خوراک اما مضر در امان باشید. اگر این نوشته را بخوانید، آنگاه متوجه خواهید شد که چرا همه پزشکان علیه قند و شکر اجماع کرده‌اند و یک بسیج ملی ضدقند به راه انداخته‌اند...


دکتر استقامتی:


سال‌هاست نوشابه و قند را تحریم کرده‌ام!


دکتر استقامتی، فوق‌تخصص غدد و متابولیسم می‌گوید: اینکه فردی قند زیاد بخورد، دیابت می‌گیرد تصور درستی نیست اما اگر در روز 5 لیوان چای و با هر لیوان دو یا سه قند بخوریم، انرژی اضافه‌ای وارد بدن می‌شود که این انرژی اضافه می‌تواند موجب چاقی شود. چاقی نیز فرد را به انسولین مقاوم می‌کند و می‌تواند موجب دیابت شود. من تلاش می‌کنم که چای را بدون قند بخورم و مواظب غذا خوردنم هستم. الان سال‌ها است که نوشابه و قند را تحریم کرده‌ام. وی یک پیشنهاد هم برای کسانی که قند دوست دارند و چای شیرین را می‌پسندد دارد: این افراد می‌توانند از شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند قرص‌های آسپارتام استفاده کنند که عوارض کمتری دارند.





دکتر اسحاق حسینی:


قند موجب ریفلاکس می‌شود


دکتر اسحاق حسینی، فوق‌تخصص گوارش می‌گوید: نزدیک به 7 درصد جامعه هر روز و 14 درصد به طور هفتگی، 28 درصد هر دو هفته یک بار و 90 درصد اجتماع یک بار ریفلاکس را تجربه کرده‌اند که دلیل اصلی آن استفاده از مواد قندی است. شاید بد نباشد که این نکته را هم بدانید که ریفلاکس اگر درمان نشود در درازمدت ممکن است هفت در هزار موجب سرطان مری ‌شود اما میوه‌های شیرین مانند توت و خرما موجب ریفلاکس نمی‌شوند. از سوی دیگر مصرف قند در افرادی که زمینه دارند نیز می‌تواند موجب کبد چرب شود و پالایشگاه بدن را با خطر مواجه کند.





دکتر کیمیاگر: چگونه مصرف قند را کاهش دهیم


دکتر کیمیاگر هم متخصص تغذیه است و هم ادیب. شاید به همین دلیل است که گفته‌هایش به دلیل تسلط خوبش بر زبان بر دل می‌نشیند. دکتر کیمیاگر می‌گوید: الان قند برای بعضی‌ها جزو لازم تغذیه است اما می‌توان به جای آن از جایگزین‌هایی مثل توت و خرما استفاده کرد. در این میان یک نکته مهم است و آن اینکه یک خرما دارای 20 کالری و دو حبه قند نیز دارای 20کالری است بنابراین نباید فکرکنیم که خرما یا کشمش و توت قند کمتری دارند. اما مزیت میوه‌های شیرین این است که قندشان طبیعی است و به‌تدریج جذب بدن می‌شوند و ضرر کمتری دارند. از سوی دیگر، میوه‌ها دارای فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند که در پیشگیری از سرطان‌ها نیز موثرند. دکتر کیمیاگر با تاکید بر اینکه قند کالری زیادی دارد و می‌تواند موجب چاقی و دیابت شود، می‌گوید: بهترین روش این است که چای خود را تلخ بخوریم و اگر نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم، حداکثر 20 گرم در روز از قند و شکر استفاده کنیم. دکتر کیمیاگر می‌گوید: من معتقدم اگر همه غذاها به درستی و اعتدال مصرف شوند، هیچ خوراکی‌ای کارکرد سمی ندارد. اما چگونه مصرف قند را کاهش دهیم؟ پاسخ دکتر کیمیاگر به این سوال راهگشا است. قندها را ریز کنید و اجازه بدهید چای سرد شود و بعد مصرف کنید. آبدارچی محل کارم، یک حبه قند را چهار قسمت تقسیم می‌کند. اگر چه او این کار را برای صرفه‌جویی انجام می‌دهد اما اقدامش موجب سلامتی ما می‌شود. ذایقه خود را نیز عادت دهید که چای کم‌شیرینی استفاده کنید. ذایقه تغییرپذیر است.





دکتر قارونی: قند چربی خون را افزایش می‌دهد


وقتی از دکتر قارونی، متخصص قلب و عروق در مورد مضرات استفاده از قند می‌پرسم در پاسخ دست به یک آشنایی‌زدایی می‌زند و می‌گوید: همه ما با مضرات استفاده از قند به‌عنوان یک ماده پرکالری تا حدودی آشنا هستیم اما ضرر اصلی قند به دلیل وجود تری‌گلیسیرید آن است که موجب تنگ شدن عروق کرونر می‌شود و اثر آن در زنان بیشتر از مردان است. اگر با هر وعده چای دو یا سه قند بخوریم به میزان قابل ملاحظه‌ای تری‌گلیسیرید خون افزایش می‌یابد. از سوی دیگر، قند اثر آرام‌بخش کافئین موجود در چای را خنثی می‌کند. دکتر قارونی خودش از آن دسته افرادی است که چای را تلخ و بدون قند می‌خورد و در این‌باره می‌گوید: اگر افراد برای مدتی چای را بدون قند بخورند آنگاه متوجه می‌شوند که اثر آرام‌بخش چای بیشتر شده است. ممکن است در ابتدا ترک قند کار سختی باشد اما به مرور تبدیل به عادت می‌شود. دکتر قارونی در ادامه صحبت‌های خود از قند اتهام‌زدایی می‌کند و می‌گوید: مصرف قند اگر چه چاقی را به همراه دارد اما به طور مستقیم باعث دیابت نمی‌شود، ولی موجب ظاهر شدن دیابت در میان افرادی که استعداد دارند، می‌شود. ضایعات عروقی و انفاکتوس از دیگر مضرات استفاده از قند است. وی در ادامه می‌گوید: ما به افراد توصیه می‌کنیم که به جای قند و شکر از توت، کشمش یا خرما استفاده کنند اما در مصرف این خوراکی‌ها نیز باید اعتدال داشت و از مصرف بی‌رویه آنها نیز پرهیز کرد و نباید به جای یک توت، یک مشت توت خورد.





دکتر شیرین معماران: قند، آفت دندان است


در یک زمستان سرد که با خستگی از سرکار به خانه برگشته‌اید و روی مبل لم داده‌اید، هیچ چیز دلنشین‌تر از یک لیوان چای داغ نیست اما متخصصان دهان و دندان می‌گویند خوردن قند همراه با چای باعث از بین رفتن دندان‌ها می‌شود و شما باید دردسر بی‌دندان را به جان بخرید. دکتر شیرین معماران، متخصص پروتزهای دندانی و ایمپلنت درباره مضرات استفاده از قند می‌گوید: قند و شکر ارتباط واضحی با سلامت دهان و دندان دارند. قند می‌تواند انرژی لازم برای تجمع مجموع میکروب‌ها را روی سطوح دندانی تامین کند ضمن اینکه ماده مغذی مورد استفاده برای این میکروب‌ها را نیز تامین می‌کند که در نهایت باعث تولید مواد اسیدی می‌شود و همین اسیدها هستند که موجب بروز خطرات پوسیدگی در دندان‌ها می‌شود. در ضمن قند به سلامت لثه‌ها نیز لطمه وارد می‌کند. دکتر معماران در ادامه به نکته جالبی اشاره می‌کند: اگر هم می‌خواهید چای را با قند بخورید قند را در چای حل کنید و این عادت ما ایرانی‌ها که اول قند را در دهان می‌گذاریم و بعد چای را می‌خوریم یک عادت غلط است و پوسیدگی دندان‌ها را بیشتر می‌کند. جالب‌تر از این نکته هم آنکه تحقیقات انجام گرفته روی چای سیاه نشان می‌دهد ترکیبات موجود در چای سیاه رشد باکتری‌های مضر دندان را که سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان شده و دندان را از بین می‌برد، متوقف می‌کند. وی می‌گوید: همچنین چای سبز با از بین بردن باکتری‌ها به عملکرد خمیر دندان و دهان‌شویه‌ها کمک می‌کند. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که شستشوی دهان با چای سیاه مانع تشکیلات پلاک می‌شود و بوی بد دهان را از بین می‌برد................................
مشکل یک سوم مردان ...................


--------------------------------------------------------------------------------


پژوهشگرانى که روى این بیمارى کار میکنند، اعلام کردند که میتوانند این اختلال را تعریف کنند. به گفته آنها انزال در این بیماران در کمتر از 118 ثانیه از شروع مقاربت صورت مى گیرد...........


از طرفی زود انزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته می‌شود که فرد زودتر از زمانی که می خواهد به انزال برسد و یا اینکه به حدی زود به انزال برسد که همسرش از ارتباط زناشویی لذت کافی نبرد البته باید انتظارات، واقعگرایانه باشند. این تعریفی است که مورد تایید اکثر متخصصان مسایل جنسی یا سکسولوژی است.





زمان استاندارد انزال


زمان استانداردی برای رسیدن به انزال در نظر گرفته نشده است. با وجود اینکه طبق نظر اکثریت افرادی که در مطالعات شرکت داشته‌اند یک سری زمان‌هایی پیشنهاد شده اما هیچ کدام قطعی نیستند چون این زمان بسته به نظر و رضایت افراد از رابطه زناشویی‌شان از هر زوج تا زوج دیگر متفاوت است اما پیشنهاد شده که اگر در 50 درصد یا بیشتر موارد ارتباط زناشویی انزال زمانی اتفاق افتاد که فرد و یا همسرش راضی نبودند یعنی فرد مشکوک به این اختلال هست و می‌توان وی را مورد تشخیص و درمان قرار داد. در ضمن این مهم است که اول ببینید چه زمانی متوجه شدید که این اختلال را دارید و از کجا متوجه شدید. آیا خودتان ناراحتید؟ همسرتان از روش رابطه راضی نیست و یا از جایی یا کسی شنیدید که مثلا اگر رابطه زناشویی زیر 10 دقیقه باشد، مشکل دارید؟ معمولا گرفتن شرح حال دقیق از زوجین جزو سنجش‌های اولی‌‌ است که برای تشخیص و درمان این اختلال انجام می‌شود، چون رابطه زوج‌ها در ایجاد و یا دامن زدن به این مشکل نقش به سزایی دارد.





دلایل و عواقب


نشانه اصلی انزال زودرس، انزالی غیر قابل کنترل است که قبل از انجام گرفتن رابطه زناشویی و یا مدت زمان بسیار کمی پس از آن با میزان تحریک کم و خلاف میل فرد اتفاق بیفتد. این مساله می‌تواند باعث نارضایتی جنسی در هر دو طرف شده و اضطراب ناشی از این مشکل را بیشتر کند. انزال زودرس یکی از متداولترین اختلال فعالیت زناشویی در مردان است و ممکن است برای هر مردی در بعضی از مراحل زندگی رخ دهد. زود انزالی یا انزال سریع یکی از مشکلات شایع در مردان است. تقریبا یک سوم از مردان دچار انزال زودرس هستند. در این مقاله هرجا صحبت از ارگاسم می‌شود، منظور اوج فعالیت در یک رابطه زناشویی و خاتمه آن است. اکثر موارد انزال زودرس فاقد عامل یا دلیل خاص است. عوامل روانی مثل اضطراب، احساس گناه یا افسردگی نیز ممکن است به انزال زودرس منجر شوند. در برخی موارد، انزال زودرس ممکن است به خاطر عوامل پزشکی مثل مشکلات هورمونی، آسیب‌های جسمی و یا عوارض جانبی بعضی داروها باشد. ابتلا به این عارضه منجر به بروز اختلالات روان مانند اضطراب، افسردگی و سردی روابط زوجین می‌شود و بر روان آنان تاثیر می‌گذارد و به همین علت، بسیار مهم است که درباره این عارضه بیشتر بدانیم و به موقع به مشاور مراجعه کنیم.


متخصص و پزشک مربوطه سابقه فعالیت زناشویی و پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و آزمایش کلی را انجام خواهد داد. ممکن است پزشک بخواهد با همسر شما نیز صحبت کند چون انزال زودرس ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد. پزشک، آزمایش لازم را انجام می‌دهد تا مشکلات پزشکی فرد را بررسی کند.





روش درمان


در بسیاری از موارد، انزال زودرس خود به خود درمان می شود. انجام تمرینات ریلکسیشن و آرام سازی و استفاده از متدهای منحرف کردن حواس می‌تواند در به تاخیر انداختن انزال کمک کند. در بعضی مردها ترک مصرف دخانیات و مواد مخدر بسیار کمک کننده خواهد بود. متخصص از شما و همسرتان می‌خواهد که روی متدهایی برای به تاخیر انداختن انزال کار کنید. این تکنیک‌ها تشخیص و کنترل احساساتی است که باعث انزال زود رس می‌شود. در سایر موارد برای کاهش حساسیت در آلت تناسلی، استفاده از کاندوم توصیه می‌شود. مشاوره‌ها و رفتار درمانی خط اول درمان این عارضه به شمار می‌رود و می‌تواند اضطراب ناشی از این مساله را کاهش دهد. مرحله بعدی، استفاده از کاندوم است.کاندوم سبب کاهش تحریک پذیری می‌شود. در صورتی که یک کاندوم قادر به این کار نباشد از دو کاندوم می‌توان استفاده کرد ضمن اینکه کاندوم سبب جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی و بارداری هم می‌شود. استفاده از دارو، گام سوم در درمان انزال زودرس است. این داروها به این دلیل استفاده می‌شوند که یکی از عوارض جانبی این گونه داروها، جلوگیری از ارگاسم است که باعث به تاخیر انداختن انزال می‌شود.





استفاده از شیوه ماستر و جانسون


این شیوه، در چهارمین مرحله از درمان افراد مبتلا به انزال زودرس انجام می‌گیرد که به همکاری خود فرد و همسرش نیاز مبرم دارد. این روش شامل یادگیری تشخیص و کنترل احساسی است که به ارگاسم منجر می‌شود. این روش نیاز به اراده و تمرین دارد ولی بسیار موثر است. برای آموزش و تمرین این روش باید به مشاوران و متخصصان سلامت جنسی در کلنیک‌های سلامت خانواده مراجعه شود تا با آموزش خصوصی در این باره، کار به نحو موثر صورت گیرد.





درمان‌های موضعی


استفاده از کرم‌ها و اسپری‌های کاهش‌دهنده حس سطحی دستگاه تناسلی نیز سبب کاهش احتمال زود انزالی می‌شود. به یاد داشته باشید که قبل از آغاز فعالیت زناشویی، موضع را با صابون شستشو دهید تا از بیحسی بیشتر آلت جلوگیری شود. متاسفانه از این روش به صورت خودسرانه و بسیار معمول استفاده شده که عوارض زیادی را در پی دارد. استفاده از بی‌حس‌کننده‌های موضعی، در آخرین مرحله از درمان افراد مبتلا به انزال زودرس قرار دارد و به هیچ‌وجه نباید در ابتدای کار از آن استفاده کرد. استفاده از روش‌های موضعی باید با تشخیص و صلاحدید پزشک و براساس سیر درمان و بهبودی باشد.......................
چگونه بفهمیم کم خونی داریم؟

آپلود سنتر عکس وب سایت فیروز

کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‏های قرمز خون و علل متفاوتی دارد، ولی مهم‏ترین آنها کمبود آهن در بدن است.

اگر کم‏خونی خفیفی داشته باشید، ممکن است علامتی دیده نشود و حتی اگر دیده شود، ممکن است متوجه کم‏خونی خود نشوید، یا آن را با بیماری دیگری اشتباه بگیرید.

حال ما به شما می گوییم که علائم شایع کم خونی چیست تا با مشاهده ی آنها به پزشک مراجعه کنید:

1- به پوست خود دقت کنید. آیا پوستتان رنگ پریده است؟

در حالت کم‏خونی، حتی اگر رنگ پوستتان معمولی باشد، ولی لب‏های شما، کمرنگ‏تر از حد طبیعی است و پوست شما بی‏حال و خسته (شل) می باشد.

2- آیا همیشه احساس خستگی و بی‏حالی می کنید؟ این ها از علائم شایع کم‏خونی است.

3- آیا سردردهای پی در پی دارید؟ و یا اشتهایی برای غذا خوردن ندارید؟ این ها از علائم اولیه کم‏خونی هستند.

4- آیا مبتلا به یبوست شده‏اید؟ این هم یکی از علائم اولیه کم خونی است و بدون هیچ‏ تغییری در عادات غذایی به وجود می‏آید (یعنی مثلا بدون کاهش مصرف میوه و سبزی، دچار یبوست می شوید).

5- آیا تمرکز فکری برای شما سخت شده است؟ این مسئله روی کار شما یا انجام تکالیف درسی شما تاثیرگذار است.

6- آیا دوست دارید مواد عجیب و غریب را که خوراکی نیستند، بخورید، مثل خاک یا کاغذ. چنین حالتی، پیکا نام دارد.

7- به حالات روحی و روانی خود دقت کنید. کم‏خونی می‏تواند باعث احساس افسردگی شود.

8- آیا احساس تنگی نفس دارید؟ گلبول‏های قرمز خون، بخش حیاتی فرآیند تنفس را تشکیل می دهند و این علامت در کم‏خونی متوسط تا شدید بروز می‏کند.

9- آیا احساس می‏کنید انگشتان دست و پای شما همیشه سرد هستند؟ این حالت به دلیل کاهش جریان خون در انگشتان دست و پا، در اثر کم‏خونی اتفاق می‏افتد.

10- آیا احساس ضعف یا سرگیجه دارید؟ در کم‏خونی شدید، هنگام برخاستن از رختخواب احساس ضعف زیادی دارید و یا هنگام بلند شدن از جایتان، احساس سرگیجه می‏کنید.

هشدارها:
* اگر به طور ناگهانی، زخم‏هایی روی زبان یا دهانتان پیدا شد، یا اگر خانم هستید و یک مرتبه دچار قطع قاعدگی شدید، نشان می‏دهد دچار کم‏خونی هستید.

* اگر بیشتر اوقات غذاهای فرآیند شده و آماده بخورید، یا بعضی وعده‏های غذایی (مثل صبحانه) را از برنامه غذایی تان حذف کنید، یا ریزه خواری داشته باشید، یا از همه گروه های غذایی استفاده نکنید، ممکن است آهن و سایر مواد مغذی را به مقدار کافی دریافت نکنید. در این صورت، اگر علائم ذکر شده در بالا را داشتید، احتمالا دچار کم‏خونی هستید.

* کم‏خونی می‏تواند در اثر مشکلات پزشکی اصولی و دریافت یا جذب ناکافی آهن در بدن به وجود آید. تنها راه تشخیص کم‏خونی، دادن آزمایش خون است. اگر فکر می‏کنید دچار کم‏خونی هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

* اگر نسبت به کم‏خونی خود شک دارید، هرگز مقادیر بالای مکمل‏های آهن را مصرف نکنید، زیرا دریافت مقادیر زیاد آهن، مسمومیت زاست و عوارض بدی دارد.

برای تشخیص قطعی کم‏خونی باید به پزشک مراجعه کنید و خودتان بر اساس علائم بالا نمی‏توانید بگویید حتما دچار کم‏خونی هستید، زیرا علائم کم‏خونی می‏تواند مشابه علائم سایر بیماری‏ها باشد و کمبود آهن به تنهایی، علت بروز کم‏خونی نیست.

* اگر علائم بالا در شما ادامه داشت، یا دچار یک مشکل خاص پزشکی هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اطلاعاتی که در این مقاله برای شما ارائه شده، نمی‏تواند جایگزین توصیه‏ها یا درمان تخصصی پزشکی شود.
make gif
Make gif



فلفل دلمه‌ای، خلاصه خوبی‌ها .........................................


--------------------------------------------------------------------------------

تاریخ مصرف فلفل به 7 هزار سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد که سرخ‌پوستان آمریکایی ساکن پرو و مکزیک از آن به عنوان ادویه‌ای خوش‌طعم استفاده می‌کردند؛ تا اینکه طی قرون 15 و 16 میلادی، کاشفان آمریکا این سبزی خوش نقش و نگار را به اروپا و از آنجا به آسیا و آفریقا آوردند و این‌گونه شد که فلفل دلمه‌ای وارد برنامه غذایی ما شد. امروزه بسیاری از خانواده‌های ایرانی تنها از این سبزی در تهیه پیتزا و مایه ماکارونی استفاده می‌کنند اما با یک دید خوش‌بینانه‌تر می‌توان گفت که از آن در تهیه سالاد سبزیجات نیز استفاده می‌شود...


وقتی تصمیم به کاهش وزن می‌گیریم، معمولا سبزی‌ها اولین گزینه‌ای هستند که سراغشان می‌رویم. فلفل دلمه‌ای یکی از کم کالری‌ترین سبزی‌ها و یکی از بهترین گزینه‌هاست که در هر 100 گرم از آن تنها 15 کالری انرژی وجود دارد و در میان انواع فلفل‌ها این مقدار، کمترین است. این سبزی در میان انواعش بیشترین مقدار فیبر را نیز دارد و در هر 100 گرم از آن 2 گرم فیبر یافت می‌شود. بنابراین در کنار سایر سبزی‌ها می‌توان فلفل دلمه‌ای را نیز در رژیم‌های لاغری مصرف کرد.





فلفل علیه سرطان


شاید باورتان نشود اگر بگوییم از این سبزی می‌توان در پیشگیری از بروز انواع سرطان استفاده کرد. تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاکاروتن فراوان این سبزی(البته اگر تازه میل شود) می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌ها جلوگیری کند؛ زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اکسیدان‌های قوی هستند و جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی‌تر باشند بتاکارتن بیشتری دارند. اما خواص فلفل به‌اینجا ختم نمی‌شود چراکه فلفل را با داشتن مقایر زیادی ویتامین C باید یکی از داروهای خوب سرماخوردگی دانست به گونه‌ای که مصرف منظم آن در برنامه غذایی هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می‌دهد؛ به طوری که خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای (معادل یک‌سوم از یک فلفل متوسط) می‌تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به‌ این ماده مغذی را برطرف کند. البته باید بگوییم که این ویتامین نسبت به حرارت بسیار حساس است و بنابراین بهتر است فلفل‌تان را به صورت خام میل کنید.





فلفل، رفیق چشم است


چشم‌ها بیش از سایر بافت‌های بدن از فلفل دلمه‌ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می‌برند. علت این موضوع را می‌دانید؟ شاید باور نکنید اما همان ماده‌ای که در هویج به تقویت چشم‌ها منجر می‌شود به مقادیر قابل توجهی در فلفل دلمه‌ای قرمز وجود دارد. با این تفاوت که بسیاری از کودکان ما با شنیدن نام هویج اخم می‌کنند اما فلفل دلمه‌ای قرمز را به خاطر رنگ زیبایش راحت می‌خورند. یادتان باشد که فلفل دلمه‌ای وقتی کاملاً می‌رسد به رنگ قرمز و زرد در می‌آید و اغلب فلفل‌هایی که به دست من و شما می‌رسد هنوز سبزند. مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می‌کند. به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقادیر زیادی در فلفل دلمه‌ای یافت می‌شوند. این دو ماده عبارت‌اند از: لوتیین و گزانتین.





فلفل بخور، سکته نکن!


سیگاری‌ها را هم نباید از خوردن این فلفل بی‌نصیب گذاشت. این جمله حاصل تحقیقات متخصصان ریه است. آنها در طی سال‌ها تحقیق متوجه شدند که سیگاری‌ها بیشتر احتمال دارد که به سرطان ریه مبتلا شوند و مصرف منظم ویتامین A می‌تواند سهم زیادی در پیشگیری از این سرطان کشنده و دردناک داشته باشد. پس اگر موفق به ترک سیگار نشده‌اید فلفل را از یاد نبرید. فلفل دلمه‌ای حاوی اسید فولیک نیز هست. این ویتامین در پیشگیری از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری قلبی به‌خصوص در افراد دیابتی تاثیر‌گذار است. این عضو کوچک از خانواده ویتامین‌های گروه B ، باعث کاهش هموسیستیین خون می‌شود. این ماده در صورت افزایش بیش از حد می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی شده و از این طریق به افزایش احتمال سکته قلبی منجر ‌شود. فیبر موجود در این سبزی می‌تواند کلسترول را که عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سکته است، کاهش دهد.





در خانه و آشپزخانه


از من می‌شنوید، همین امروز خودتان را به اولین میوه فروشی برسانید و فلفل دلمه‌ای بخرید. اما این را بدانید که فلفل مرغوب باید سفت، آبدار و کاملاً ترد باشد. به علاوه، رنگ براق و شفاف آن را هم از یاد نبرید. بهتر است به برداشتن چند تا فلفل بسنده کنید؛ چون درست نیست فلفل را بیش از 12 روز در یخچال نگه دارید. برای طبخ این سبزی نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم تخم‌های فلفل را دور بریزید. این سبزی را می‌توانید به صورت خام در سالادتان خرد کرده و میل کنید. بعضی‌ها همراه غذایشان از برش‌های این سبزی میل می‌کنند. همچنین می‌توانید در کنار سایر سبزی‌ها آن را بخارپز یا حتی کباب کنید. به‌علاوه، فقط قبل از خوردن، فلفل‌هایتان را خرد کنید و از گذاشتن آنها در معرض هوا بپرهیزید که موجب کاهش ویتامین C این سبزی خواهد شد.


هشدار فلفلی


از اثرات آلرژن فلفل روی پوست غافل نشوید؛ حتی در مورد فلفل دلمه‌ای. افرادی که پوستی حساس و تحریک ‌پذیر دارند یا مرتب دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی می‌شوند، بهتر است خواص خوب فلفل را برای دیگران بگذارند و فلفل را از برنامه غذایی خود حذف کنند......................
خارش، هزار و یک علت دارد ............................


--------------------------------------------------------------------------------




اصلا چرا پوست آدم می‌خارد؟

دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارد که برخی از آنها مربوط به بیماری‌های پوستی است و برخی مربوط به بیمار‌ی‌های عمومی؛ مثل هپاتیت C، بیماری‌های انسدادی کبد، نارسایی کلیه، کم‌کاری یا پرکاری تیرویید، کم‌خونی فقرآهن، پرخونی، برخی سرطان‌های خونی مثل لوسمی و لنفوم (به خصوص لنفوم هوچکین)، میلوما، سرطان‌های داخلی، انگل‌های روده‌ای، ام‌اس، ایدز و برخی بیماری‌های اعصاب و روان. دیابت نیز به کرات جزو علل داخلی خارش مطرح می‌شود اما اغلب افراد مبتلا به دیابت خارش ندارند. بنابراین اگر فردی با خارش عمومی مزمن مراجعه کرد، اول باید یک معاینه و آزمایش کامل برای بررسی بدخیمی‌های داخلی و بررسی عملکرد تیرویید، کبد، کلیه و حتی ایدز و هپاتیت، البته بر اساس صلاحدید پزشک، مدنظر باشد.

بعضی‌ها بلافاصله پس از حمام دچار خارش می‌شوند؛ آیا ممکن است این هم ریشه در بیماری خاصی داشته باشد؟

از بیماری‌های داخلی که باعث خارش می‌شوند، نوعی پرخونی به نام پلی‌سیتمی ورا وجود دارد که در آن، بیش از یک‌سوم افراد از خارش رنج می‌برند. خارش این افراد بیشتر با تغییر حرارت و به خصوص دقایقی بعد از استحمام است. علتش هم مشخص نیست و کمی آسپیرین موجب تخفیف فوری خارش در‌ آنها می‌شود. اما از بحث بیماری‌های داخلی که بگذریم، بیماری‌های پوستی متعددی وجود دارند که خارش جزو شکایات اصلی مبتلایانش است؛ مثلا اگزمای سرشتی، گال و درماتیت هرپسی‌فرم.

چه چیزهایی خارش را بدتر می‌کند؟

بیشتر خارش‌ها با گرما تشدید می‌شوند. همچنین استرس، اضطراب و ترس نیز می‌توانند خارش را تشدید نمایند. اکثر خارش‌ها، شب‌هنگام زمانی که فرد از کار و فعالیت روزانه فارغ می‌شود، تشدید می‌شوند. کانال گوش خارجی، سوراخ بینی و ناحیه اطراف مقعد و ناحیه تناسلی، نواحی مستعد خارش محسوب می‌شوند.

خارش هم می‌تواند ریشه عصبی داشته باشد؟

بله، برخی خارش‌ها در حیطه بیماری‌های پوست و مو بسیار مرتبط با مسایل روحی و روانی هستند و به همین علت به آنها درماتیت‌های عصبی (نورودرماتیت) می‌گویند. در این بیماری‌ها فرد تمایل شدیدی به خاراندن برخی نواحی در دسترس پوست دارد و از خاراندن این نواحی احساس لذت می‌کند و یک سیکل معیوب از خارش و خاراندن درست می‌شود و پوست شبیه پسوریازیس می‌شود. در درمان این افراد باید حتما به مسایل روحی توجه شود و درمان موضعی صرف جواب نمی‌دهد. در برخی موارد مثل کهیر، علت اصلی خارش ماده هیستامین است. کهیر می‌تواند به دلیل مصرف یک دارو یا غذای خاص یا به دلیل برخی عفونت‌ها باشد و البته علل متعدد دیگری هم برای کهیر وجود دارند؛ مثلا ممکن است نور آفتاب یا تماس با آب یا تماس با سرما یا ارتعاش موجب کهیر شود. گاهی حساسیت‌های پوستی به برخی مواد موجب خارش‌های شدید می‌شود، مثل کسی که با اسپری ضدعرق و خوش‌بوکننده زیر بغل دچار حساسیت می‌شود.

آیا این خارش‌‌ها درمان دارند؟

بله، البته! قدم اول درمان، تشخیص علت خارش است و بدون این مهم، فایق آمدن بر خارش بسیار مشکل است اما برخی اقدامات وجود دارد که می‌تواند به تخفیف خارش کمک کند؛ مثلا خنک نگاه داشتن محیط و پرهیز از حمام‌های داغ و لباس‌های پشمی. خشکی پوست هم یکی از علل مهم خارش است و لذا در بیمارانی که از خشکی پوست رنج می‌برند چرب و مرطوب نگاه داشتن پوست برای تخفیف خارش اهمیت بسیاری دارد. در افراد مسن، خشکی یک علت مهم و شایع است که باید مراقب استفاده از شوینده‌های نامناسب پوست و استحمام‌های مکرر که باعث خشکی پوست می‌شوند، بوده و مرتب از مرطوب‌کننده استفاده نمایند. برخی داروهای موضعی نیز می‌توانند موجب کاهش‌ خارش‌های موضعی شوند؛ مانند بی‌حس‌کننده‌های موضعی (مثل کرم لیدوکائین، ژل نیزوکائین) و برخی آنتی‌هیستامین‌های موضعی (مثل کرم داکسپین) و محلول‌های موضعی حاوی کامفور یا مفتول. کورتون موضعی هم در برخی موارد که علت خارش، التهاب است (مثل اگزماها)می‌تواند مفید باشد. کرم یا لوسیون کالامین نیز می‌تواند مفید باشد. باید توجه داشت که تمام داروهای موضعی گاهی می‌توانند خود موجب ایجاد آلرژی و حساسیت شده و موجب تشدید خارش شوند؛ بنابراین مصرف این داروها باید زیرنظر پزشک و ترجیحا به تجویز متخصص پوست باشد تا بتواند اتفاقات احتمالی را مدیریت نماید. از نظر داروهای خوراکی هم آنتی‌هیستامین‌ها از شایع‌ترین داروهای تخفیف خارش‌اند. اما بسیاری از این داروها خواب‌آور بوده و به خصوص در افرادی که رانندگی می‌کنند یا در افراد مسن باید بسیار مراقب بود. داروهای آنتی‌هیستامین غیرخواب‌آور روی خارش اثر ندارند، مگر در مورد کهیر. از برخی داروهای ضدمخدر نیز اثرات ضدخارش دیده شده و در نهایت از نور درمانی نیز می‌توان در برخی خارش‌ها استفاده کرد.........................
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

دلم گرفته

نازجولیم | 19 ثانیه پیش
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز