2703
2553
عنوان

مطالب به درد بخور و تجربیات شما از " بارداری ، زایمان و بعد از زایمان "

| مشاهده متن کامل بحث + 272917 بازدید | 562 پست

آخرین روزهای بارداری
بارداری
روزهای آخر بارداری، روزهای حساسی است و هرگونه سهل‌ انگاری می ‌تواند جان کودک و مادر را به خطر بیندازد. البته راهکارهایی هم وجود دارد که خانم‌ های باردار به کمک آن ها می ‌توانند از بروز مشکلات دوران بارداری پیشگیری کنند و زایمان راحتی داشته باشند.
دراین ‌باره با دکتر آزیتا صفارزاده، جراح و متخصص بیماری ‌های زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت‌ وگویی کرده ‌ایم تا با این اقدامات بیشتر آشنا شویم. خواندن این مطلب را به همه خانم‌های باردار توصیه می ‌کنم.
خانم دکتر! آیا این درست است که بگوییم روزهای آخر بارداری، دوران مهمی برای کودک و مادر محسوب می ‌شود؟
بله؛ دقیقا همین ‌طور است. ماه آخر، به ویژه هفته پایانی دوران بارداری، زمان بسیار مهمی است و بسته به این که قرار است زایمان طبیعی یا سزارین انجام شود، شرایط تا حدی تفاوت خواهد داشت.
چه تفاوت ‌هایی؟
خانم ‌هایی که قرار است زایمان طبیعی داشته باشند، در طول دوران بارداری باید فعالیت ‌های جسمی و پیاده‌ روی‌ های منظمی داشته باشند و در روزهای پایانی، این پیاده ‌روی ‌ها را حتی به 3 تا 4 ساعت در روز برسانند؛ چرا که انجام فعالیت‌ های جسمی باعث نرم شدن و حتی باز شدن دهانه رحم می ‌شود و تسریع در امر زایمان را به دنبال خواهد داشت.
اما خانم‌ هایی که برای زایمان سزارین آماده می‌ شوند، باید بیشتر استراحت کنند تا در روز موعد که معمولا 38 هفته و 6 روز است، زایمان راحت و بی ‌دردسری داشته باشند و مجبور نباشند به صورت اورژانسی به بیمارستان مراجعه کنند و سزارین شوند زیرا سزارین ‌های از پیش ‌تعیین ‌نشده و اورژانسی، قطعا خطرناک‌ تر از سزارین ‌هایی است که با تعیین وقت و برنامه ‌ریزی ‌های از پیش تعیین‌ شده انجام می‌ شود.
بسیاری از خانم‌ ها در روزهای آخر بارداری مشتاق‌ اند اتاق کودک شان را بچینند و بالای نردبان و صندلی بروند اما باید گفت این کارها علاوه بر آن که موجب تشدید کمردرد دوران بارداری می‌ شود، بسیار هم خطرناک است و سلامت جنین و مادر را به مخاطره می ‌اندازد.
درباره تغذیه روزهای پایانی چه طور؟ رژیم غذایی خانم‌ های باردار باید تغییر ‌کند؟
از آن جایی که در روزهای آخر بارداری، حجم رحم و اندازه جنین به حداکثر میزان خود می‌ رسد، فشار موضعی روی روده‌ ها نیز افزایش می‌ یابد و یبوست یکی از عمده ‌ترین مشکلاتی است که خانم ‌های باردار در ماه آخر، به ویژه در روزهای پایانی بارداری، با آن مواجه می ‌شوند؛ به همین دلیل توصیه می‌ شود که خانم‌ های باردار در وعده ‌های مختلف از سبزی ‌ها و میوه‌ های تازه و متنوع به میزان زیاد مصرف کنند و روزانه بیشتر از 8 لیوان آب بنوشند تا هم کمتر دچار یبوست شوند و هم فشار به کف لگن به حداقل برسد.
آیا خانم ‌های باردار در روزهای پایانی بارداری ملزم به انجام آزمایش ‌های خاصی هم هستند؟
بله؛ برای اطمینان از وضعیت سلامت خانم باردار در هفته پایانی بارداری، آزمایش ‌هایی شامل آزمایش ‌های انعقادی، کم‌ خونی، عفونت کلیه و عفونت ادراری برای وی تجویز می‌ شود تا پزشک از وجود نداشتن هرگونه مشکلی در این زمینه‌ ها مطمئن شود و اگر هم مشکلی وجود دارد، هر چه سریع ‌تر رفع شود تا در روند زایمان خللی وارد نشود.
کمردرد یکی از عمده ‌ترین مشکلات خانم‌ های باردار است که در روزهای آخر تشدید می ‌شود. چه توصیه‌ ای برای کاهش این مشکل دارید؟
پوشیدن لباس‌ های راحت و سبک و همچنین استفاده از کفش‌ هایی با پاشنه 3 سانتی ‌متر (نه کمتر و نه بیشتر) در کاهش و حتی رفع کمردردهای دوران بارداری به‌ ویژه در روزهای آخر موثر است. از طرفی، توصیه ما به همه خانم‌ های باردار این است که از انجام کارهای سنگین پرهیز کنند. بسیاری از خانم‌ ها در روزهای آخر بارداری مشتاق‌ اند اتاق کودک شان را بچینند و بالای نردبان و صندلی بروند اما باید گفت این کارها علاوه بر آن که موجب تشدید کمردرد دوران بارداری می‌ شود، بسیار هم خطرناک است و سلامت جنین و مادر را به مخاطره می ‌اندازد.
متاسفانه بسیاری از خانم ‌ها به دلیل همین سهل‌ انگاری‌ ها در روزهای پایانی بارداری دچار سقط جنین شده‌ اند در صورتی که با رعایت نکات گفته شده، هیچ مشکلی پیش نمی ‌آمد و زایمان سر موعد مقرر انجام می‌ شد.
بارداری
خانم‌ های باردار روز آخر بارداری باید چه اقداماتی انجام دهند؟
روز آخر برای خانم‌ هایی که قرار است زایمان سزارین داشته باشند، اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا آن ها روز زایمان خود را می ‌دانند و مانند زایمان طبیعی همه چیز غیرمنتظره و از پیش تعیین ‌نشده نیست. بنابراین به خانم‌ های باردار توصیه می‌ شود که روز قبل از زایمان از یک غذای سبک مانند سوپ یا آش رقیق استفاده کنند و بعد از ساعت 8 شب به هیچ ‌وجه غذا نخورند اما تا 12 شب می ‌توانند آب و مایعات بخورند.
در عین حال، استراحت روز قبل از زایمان نباید فراموش شود و خانم‌ های باردار باید از انجام فعالیت‌ های جسمی قبل از انجام سزارین پرهیز کنند تا زایمان راحت ‌تری داشته باشند اما همان‌ طور که گفتم، خانم‌ هایی که قرار است زایمان طبیعی داشته باشند، باید در روزهای پایانی، پیاده ‌روی خود را به حداکثر برسانند. در عین حال، هر 2 گروه باید دردهای روزهای پایانی بارداری را جدی بگیرند.
آیا مرزی بین دردهای طبیعی و غیرطبیعی دوران بارداری وجود دارد؟
بله؛ دردهای کاذب دردهایی هستند که تداوم ریتمیک و منظمی ندارند و با استراحت کردن از بین می‌ روند اما دردهای واقعی معمولا هر 10 دقیقه یک بار تکرار می ‌شوند، ریتم منظمی دارند و با استراحت از بین نمی ‌روند. از طرفی دردهای واقعی اغلب در ناحیه بالای شکم، نواحی معده و رحم، زیر شکم و حتی کمر حس می ‌شوند و ممکن است با تهوع و استفراغ همراه باشند.
این دردهای واقعی را نباید نادیده گرفت و اگر خانم بارداری با چنین دردهایی مواجه شد و فاصله دردها هم به مرور زمان کمتر شد باید بدون اتلاف‌ وقت به بیمارستان مراجعه کند تا مورد آزمایش قرار بگیرد و وضعیت سلامت مادر و جنین بررسی شود. موارد اورژانسی دیگری هم وجود دارد که خانم باردار با مشاهده آن ها باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه کند.
چه مواردی؟
خون‌ ریزی، کاهش حرکات جنین (کمتر از 9 بار در روز)، ترشحات شفاف و گرم که لباس زیر خانم باردار را خیس می ‌کند و... از جمله این موارد هستند.
و سوال آخر این که، خانم‌ های باردار چگونه استرس شب قبل از زایمان را به حداقل برسانند؟
این نکته را نباید فراموش کرد که زایمان و در آغوش گرفتن فرزند برای اولین بار، لذتی غیرقابل توصیف است و زایمان‌ های راحت امروزی، مدیون پیشرفت ‌های پزشکی است. خانمی که شب قبل از زایمان استرس دارد، بد نیست به یاد مادربزرگ‌ هایی بیفتد که 10 تا بچه را در خانه به دنیا آورده اند، نه در بیمارستان ‌های مجهز!
بخش تغذیه و سلامت تبیان
خدای خوبم ازت ممنونم بخاطر همسر مهربون و زحمتکشم و علیرضای خوشکل و ماه مامان

چگونه مادر پس از سزارین به نوزادش شیر دهد؟
اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر تا پایان دو سالگی، بر هیچ کس پوشیده نیست و تحقیقات مختلف ثابت کرده کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، از سلامت جسمی و روحی بالاتری برخوردارند؛ برای مثال دستگاه ایمنی قوی تری داشته و یا از هوش بیشتری بهره مند هستند.
شیردهی مادر
شیر دادن به نوزاد تازه متولد شده توسط مادرانی که با سزارین نوزاد خود را به دنیا آورده اند، بسیار دردناک و یا گاهی غیرقابل تحمل می باشد، زیرا در این گروه از مادران برش جراحی در ناحیه شکم وجود دارد که دردناک است و حداقل تا زمانی که بخیه های جراحی جوش نخورده اند، این درد همراه مادر خواهد بود.

این گروه از مادران نمی توانند به راحتی نوزاد تازه متولد شده را در آغوش بگیرند. همچنین این مادران با تجویز پزشک خود از داروهای مسکن برای غلبه بر درد ناحیه شکم استفاده می کنند و در نتیجه خواب آلود هستند.

10 نکته برای شیردهی
به مادرانی که می خواهند تحت زایمان سزارین قرار بگیرند، توصیه می شود که نکات زیر را در نظر بگیرند تا علاوه بر غلبه بر مشکلات و دردهای ناشی از سزارین، بتوانند به نوزاد خود شیر بدهند و از لحظات شیرین با نوزاد خود بودن لذت کافی را ببرند :

1- سعی کنید بلافاصله پس از عمل سزارین با یک مشاور شیردهی که در بیمارستان حضور دارد و مادران را راهنمایی می کند، صحبت کنید و از او کمک بخواهید تا روشی به شما معرفی کند که بدون قرار دادن نوزاد بر روی ناحیه شکم خود بتوانید به او شیر دهید. مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند در ناحیه شکم خود مشکل خاصی ندارند و به راحتی پس از زایمان می توانند نوزاد خود را در آغوش بگیرند و او را بالا و پایین کنند. شاید این نکته از کوچک ترین و اما در عین حال زیباترین مزیت های زایمان طبیعی بر زایمان سزارین باشد.
اگر پس از ترخیص از بیمارستان باز هم احساس درد شدید در ناحیه شکم خود داشتید و این درد مانع از شیر دادن شما به نوزادتان می شد، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرید
2- خوشبختانه روش زایمان (طبیعی یا سزارین) تاثیر چندانی بر سرعت و کیفیت شیردهی ندارد. نکته مهم این است که اولین ساعات و روزهای شیردهی برای نوزاد مهم است و اگر مادری که سزارین کرده است در اثر بیهوشی و یا خواب آلودگی ناشی از داروهای مسکن، این فرصت را در اختیار نوزادش قرار ندهد به نوزاد آسیب زیادی می رسد.

3- اگر می خواهید در حالی که بر روی تخت دراز کشیده اید، به نوزاد خود شیر دهید، مطمئن شوید که به مقدار کافی بالش در اختیار دارید، طوری که سنگینی وزن نوزاد شما بر روی بالش ها قرار بگیرد و به ناحیه شکم شما فشار وارد نکند (فاصله نوزاد با شکم شما را بالش های زیادی پر کند).

4- سعی کنید راحت ترین حال ممکن را برای شیر دادن به نوزاد خود انتخاب کنید و از اطرافیان خود خجالت نکشید، زیرا آنچه مهم است سلامت مادر و نوزادش می باشد.

5- از همسر خود بخواهید تا از فردی که در بیمارستان مسئول راهنمایی مادران در امر شیر دادن است، کمک بخواهد، زیرا ممکن است شما روحیه مناسبی برای آموختن مطلب تازه و جدیدی نداشته باشید. همسرتان می تواند به راحتی نکات لازم را از او آموزش بگیرد و با حوصله بیشتری به شما تعلیم دهد.

6- سعی کنید قبل از زایمان طوری برنامه ریزی کنید تا حداقل یک تا دو هفته پس از زایمان، کسی برای کمک به شما به منزلتان بیاید. فردی دلسوز مثل مادر، خواهر و یا پرستار که به شما در انجام کارهایتان کمک کند؛ مثلا نوزاد را از شما بگیرد و نگذارد فشار زیادی به ناحیه شکم و بخیه هایتان بیاید. پوشک نوزاد را به طرز صحیحی تعویض کند و شما تنها با رعایت دستوراتی که پزشک متخصص به شما داده است، به نوزاد شیر بدهید.

7- اگر پس از ترخیص از بیمارستان باز هم احساس درد شدید در ناحیه شکم خود داشتید و این درد مانع از شیر دادن شما به نوزادتان می شد، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان خود تماس بگیرید و شرح حال خود را برای او بازگو کنید تا در صورت صلاحدید او، داروهای مسکن قوی تری برایتان تجویز کند.
خانم های باردار، باید تنها در صورت صلاحدید پزشک و یا به وجود آمدن مشکل پزشکی، اقدام به زایمان سزارین کنند
8- اگر دردتان به حدی زیاد است که تنها چند وعده محدود می توانید به نوزادتان شیر دهید، از این کار دریغ نکنید و همان وعده های محدود را هم بدهید، زیرا در صورتی که برای مدتی به نوزاد شیر ندهید شیرتان خشک می شود و نوزادتان از منبع غذایی سرشار از مواد مغذی برای همیشه محروم می شود.

9- اگرچه ممکن است تغذیه با شیر مادر پس از سزارین بسیار دردناک باشد، اما دریغ کردن شیر مادر از نوزاد تازه متولد آمده، عواقب جبران ناپذیری را به نوزاد تحمیل خواهد کرد و مطمئنا اگر مادران عزیز با این عواقب خطرناک بیشتر آشنا باشند، هرگز سعی نمی کنند که سلامتی نوزاد خود را به خطر بیندازند و این درد را با تدبیرهای لازم (مانند مصرف داروهای آرام بخش با تجویز پزشک متخصص و رعایت نکاتی که در این مطلب گفته شد) و صبوری تحمل می کنند.

10- در آخر باید این نکته را یادآور شد که خانم های باردار، باید تنها در صورت صلاحدید پزشک و یا به وجود آمدن مشکل پزشکی، اقدام به زایمان سزارین کنند و با دریافت اطلاعات مفید، زایمان طبیعی را انتخاب کنند.
زهره لطیفی
بخش سلامت تبیان
خدای خوبم ازت ممنونم بخاطر همسر مهربون و زحمتکشم و علیرضای خوشکل و ماه مامان

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥 

من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود و حتی توی تعطیلی های عید هم هستن. 

بیا اینم لینکش ایشالا مشکلت حل میشه 💕🌷

سلام دوستای گلم

ببخشید چند وقتی نبودم و شاید چند روزی هم نتونم بیام

از 1 شهریور تا 4 شهریور بیمارستان بستری بودم ...

انقباض و دردهای کم و بیش داشتم ... که چون تو هفته 35 بودم بخاطر نی نیم جلوی زایمانم رو گرفتن که یه وقت خدای نکرده مشکلی برای بچه ام به وجود نیاد

حالا هم تو استراحتم ... که برسم به هفته های 37 یا 38 ....

خیلی به دعاهاتون نیاز دارم دوستان

تو رو خدا فراموشم نکنین...

دعا کنین زایمان راحتی داشته باشم ...

اگه یکم از مطالب اینجا راضی بودید برای من به درگاه خدا دعا کنید ... ایشالا با دعای شما زایمانم راحت باشه




حتی یه صلوات و یا سوره قدر شما میتونه کلی بهم کمک کنه ...


ایشالا شما هم هرچی از خدا میخواید بهتون بده .... سعی میکنم موقع دردا یادتون کنم ...

دعا کنید تا منم به زودی با خبر خوش بیام بگم زایمان طبیعی راحتی داشتم


اللهم صل علی محمد وال محمد و عجل فرجهم
خدای خوبم ازت ممنونم بخاطر همسر مهربون و زحمتکشم و علیرضای خوشکل و ماه مامان
2720
با اجازه.
قبول سفارش بافتهای زیبا برای کوچولوهای نازنازی
http://www.ninisite.com/clubs/chat.asp?clubID=23038&ChatDate=29-5-1392

http://upload.tehran98.com/upme/uploads/2a2f088c283c41021.jpg

http://upload.tehran98.com/upme/uploads/900c81bc274c1fa71.jpg
http://old.ninisite.com/clubs/detail.asp?clubID=28633&login_time=5/27/2014%202:44:18%20AM قبول بافت انواع لباس و سیسمونی دستبافت برای سفارش به شماره 09357062510 اس بزنید.
اسما جون منم دعا میکنم زایمان راحتی داشته باشی و نی نیت سالم و سلامت به دنیا بیاد
دوست جونا میتونید منو توی لاین و تلگرام ادد کنید و توی گروهم عضو بشید. 09369725262 از فروشگاه پارسه هم دیدن کنید http://parsehshop.ebaba.ir/
اسما جان تاپیک شما یکی از بهترین تاپیک های نی نی سایته ازت ممنونم. و بسیار بسیار برات دعا میکنم. انشاا... که زایمان راحتی داشته باشی و خودت و نینی سالم و سلامت باشید.
... زن که باشی باید صبور باشی, مدارا کنی و با همه بغضت لبخند بزنی... ظرافت و لطافت به چه کار می آید؟؟؟ کوه باید باشی... سفارش انواع لباس های بچه گانه بافتنی و قلاب بافی دستباف در http://www.doonedoone.com
2714
حراج کارهای تابستانه
حراج بادی های کارترز آستین کوتاه فقط و فقط 9000 تومان آدرس وبلاگ http://mini-shop.blogfa.com/آدرس کلوپ جهت توضیحات بیشتر http://www.ninisite.com/clubs/detail.asp?clubID=23034
***فروشگاه لباس کودک آرنا*** www.mini-shop.blogfa.com ***09367724550 ***
سلام اسما جان، واقعا دستت درد نکنه خیلی تایپیک خوبی را انداختی، انشالله منم میام سر فرصت تجربه هامو میگم ! من زایمان طبیعی با القای درد قرار بود داشته باشم که ختم به سزارین شد !
من محو خدایم و خدا آن منست ...هر سوش مجوئید که در جان منست
سلطان منم و غلط نمایم بشما...گویم که کسی هست که سلطان منست ( مولوی)


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
بچه ها کسی از اسما خبر داره؟؟؟
به سلامتی زایمان کرد؟؟ نی نیش به دنیا اومد؟؟؟؟
دوست جونا میتونید منو توی لاین و تلگرام ادد کنید و توی گروهم عضو بشید. 09369725262 از فروشگاه پارسه هم دیدن کنید http://parsehshop.ebaba.ir/
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2712
2687