2737
2734
عنوان

نی نی های اردیبهشت 92 .... عکس و خاطره تولد

| مشاهده متن کامل بحث + 260200 بازدید | 6456 پست
***ورزش های پس از زایمان***
__________________________

ورزش:برای برگشت سریعتر ماهیچه های شکم و سایر قسمتها به حالت اولیه ،انجام حرکات زیر نظر پزشک درزنانی که زایمان طبیعی کرده اند ،توصیه می شود. روی زمین صاف به پشت بخوابید.زانوهای خودراخم کرده ویک نفس عمیق کشیده ودر همان حال سعی کنید قفسه سینه خودرا ثابت نگه دارید طوری که شکم شما بالا برود(تنفس شکمی) حال به آرامی با تو کشیدن شکم هوا را خارج کنید .3 تا 5 ثانیه در این وضع مانده وبه حالت اول برگردید. -در حالیکه به پشت دراز کشیده اید،زلنوها را خم کنید و کف پاهاوشانه ها رابه زمین تکیه دهید. دست ها را دردوطرف بدن قرار دهید .سپس هر دو زانو را به طرف راست وبعد به طرف چپ بچرخانید طوری که کم کم روی زمین قرار گیرد. - حرکت قبل را این بار درحالی که یکیاززانوها خم شده مطابق شکل زیر انجام دهید .بدین ترتیب که ابتدا زانوی راست را خم کرده و آن رابه طرف چپ بچرخانید، سپس زانوی چپ را خم کرده وبه طرف راست خود بچرخانید. به پشت خوابیده وزانوی خودرا خم کنید .درحالی که پشت خودرا به زمین چسبانیده اید،نفس عمیق بکشید(تنفس شکمی)ولگن خودرا به سمت عقب حرکت دهید.سپس به آرامی ولی با توکشیدن عضلات شکمی وسفت کردن عضلات باسن هواراخارج کنید.دراین حالت 3تا 5 ثانیه باقی مانده وبعد خودراشل کرده واستراحت کنید. -به پشت بخوابید ،سر،شانه ها،بازوها وکف پاهاراروی زمین تکیه دهید.حال سعی کنید باسن خودرا تاحد ممکن بالا ببرید،طوری که بازوها در سطح زمین تکان نخورد.سپس آهسته به وضع اول برگردید. -به پشت بخوابید.بازوهای خودرا بازاویه 90 درجه دردوطرف بدن قراردهید.بعددستهارا بدون خم کردن آرنج از طرفین به بالای سرخود بیاورید تابه هم برسند.سپس به آهستگی آنها را به حالت اول برگردانید. -به پشت خوابیده وزانوها راخم کنید .نفس عمیق کشیده به آهستگی درحالت بازدم ودر حالی که عضلات شکم را سفت می کنید ،سروشانه ها رااززمین بلندکرده ،دستهای خود رابه طرف زانوها ببرید.پاهای شما بایدثابت وبی حرکت باشد .سپس به آرامی به وضعیت اول برگردید .این حرکت را چندبار تکرار نمائید.
***دفع مدفوع در نوزاد و روش تمیز کردن آن***
_____________________________________

دفع مدفوع : مدفوع نوزاد در8 تا 24 ساعت اول تولد به صورت ماده سیاه رنگ وچسبنده ای است که دربرخی نوزادان ممکن است تا 5 روز بعد از تولدنیز ادامه یابد.این ماده را باید با پنبه خیس شده باآب گرم از مقعد واطراف آن پاک کرد.
دفع مدفوع نوزاددر طی روز های اول نظم خاصی ندارد وتا حدود زیادی بستگی به نحوه تغذیه نوزاددارد.در تغذیه نوزاد با شیر مادر ،مدفوع نوزاد شل و به رنگ سبز قهوه ای شده وگاهی دارای لخته های سفید شیر است.دفعات دفع مدفوع بستگی دارد به مقدار ودفعات شیری که نوزاد می خورد.در هفته های بعد ممکن است دفعات دفع مدفوع بیشتر شود .بطوری که نوزاد بعد از هر نوبت شیر خوردن ،مدفوع دفع کند .مدفوع نوزاددر حالت عادی شل،زرد یا سبز و بدون بو است.

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

***درمان زردی یا یرقان در طب سنتی***
________________________________



جالب اینجاست که بر اساس این منطق، به راحتی قادر خواهید بود که مشاهدات علمی در مورد این بیماری را نیز توضیح دهید. مثلاً می دانیم که آتش، همیشه تمایل به صعود و بالاتر رفتن دارد. به همین دلیل هم می بینیم که زردی، ابتدا در قسمت های بالای بدن دیده می شود و تا هنگامی که مجبور نشود(بر اثر غلظت زیاد)، به قسمت های پایین تر سرایت نمی کند.

نکته جالب دیگر این است که زردی معمولاً در پسرها شیوع بیشتری دارد. این نکته هم قابل توجیه است؛ چرا که پسرها به نسبت دخترها مزاج گرم تر و خشک تری دارند و بنابراین بیماری های ناشی از گرمی و خشکی یعنی بیماری های صفراوی(مثل همین زردی) در آنها بیشتر دیده می شود.
درمان زردی

چنانکه تأکید کردیم در اکثر موارد زردی یک وضعیت زودگذر است که معمولا بدون هرگونه مداخله درمانی بهبود می یابد و جز در موارد شدید، هیچ گونه عارضه دراز مدتی ندارد. البته برای اطمینان خاطر بستگان نوزاد و برای داشتن یک ارزیابی صحیح نسبت به شدّت بیماری، توصیه اکید می کنیم که به پزشک مراجعه کنید و اقدامات تشخیصی لازم(تأکید می کنیم اقدامات تشخیصی) را انجام دهید؛ امّا برای درمان، هرگز نگران نباشید و با انجام درمان های ذیل، شاهد بهبودی نوزاد دلبندتان باشید.
منطق درمانی زردی در طبّ سنّتی

گفتیم که بر اساس منطق طبّ سنّتی، زردی، یک بیماری صفراوی(آتشی) است؛ به زبان ساده تر، کودک شما کمی آتش گرفته است! البته نگران نباشید، زردی، درد یا سوزش ندارد و تشبیه فوق در جهت فهم بهتر منطق درمان است. بر این اساس هر کاری که می تواند یک آتش را خاموش کند؛ زردی نوزاد را نیز بهبود می بخشد! بنابراین:
۱- مادر؛ ماشین آتش نشانی نوزاد!

مادر نوزادی که زردی دارد، باید از مصرف غذاهای گرمی پرهیز کند و سهم غذاهای خنکی را افزایش دهد تا طبع شیر او خنک تر شود. البته در این مورد، توجّه به مزاج مادر و ظرفیت تحمّل کبد او بسیار مهم است و نباید در این کار افراط کرد؛ به نحوی که مادر دچار علایم غلبه سردی در بدنش شود(خواب آلودگی، احساس کسالت و کوفتگی، افسردگی، احساس سرما در بدن، رنگ پریدگی، نفخ معده، زیاد و کم رنگ شدن ادرار و …). در این رابطه می توان از خوراکی های مختلفی استفاده کرد؛ از جمله: آش یا سوپ جو؛ خیار؛ هندوانه؛ آب زرشک طبیعی؛ آب انار ملس طبیعی؛ مرکّبات؛ خرفه یا گشنیز و ….

در بین داروها هم بهترین و راحت ترین راه آن است که مادر، عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت مساوی مخلوط کرده؛ روزی ۳ استکان مصرف کند. این ترکیب، در عین حال که صفرا شکن قدرتمندی است؛ طبعی ملایم و معتدل دارد و تقریباً به همه می سازد.

در مادرانی که طبع گرم تر یا تحمّل بیشتری دارند می توان عرقیات خنک دیگر(مثل عرق گشنیز، بید، خارشتر و همیشه بهار) یا جوشانده گیاهانی مثل عنّاب، سپستان، بنفشه، همیشه بهار، خطمی، پنیرک، تخم گشنیز، تخم کاسنی، تخم کاهو، تخم خرفه، پوست بید و مانند آنها را هم به برنامه درمانی اضافه کرد.

نکته: به تجربه ثابت شده است که مصرف سیراب-شیردان از سوی مادر هم به کم شدن زردی نوزاد کمک می کند.
۲- شیرخشت و ترنجبین

شاید معروف ترین داروهای ضدّ زردی نوزاد در کشور ما، این دو دارو باشند؛ به نحوی که از قدیم معمولا این دو دارو جزئی از سیسمونی نوزاد به حساب می آمده اند. متأسّفانه و در حالی که تا سالیانی پیش، خانواده ها با همین گونه درمان ها به راحتی زردی نوزاد را کنترل می کردند؛ امروزه، همکاران پزشک ما بدون وجود توجیهی قابل قبول، نه تنها از این درمان های کم عارضه و ارزان، کناره گرفته اند؛ بلکه حتّی به شدّت هم از آن نهی می کنند؛ به نحوی که گاهی برای راضی کردن خانواده نوزاد به انجام این اقدامات، باید تلاش بسیاری کرد. همه این ها در حالی است که:

اوّلاً: در تحقیقات انجام شده در همین ایران خودمان، اثربخشی عصاره شیرخشت در درمان زردی نوزادان ثابت شده است(از جمله تحقیق انجام شده توسّط دکتر محمّد آزادبخت، عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران).

در ثانی در برخی کشورهای غربی که طبّ جدید ما داعیه دار پیروی از آنهاست؛ روند استفاده از این داروها در مراکز درمانی رسمی رو به گسترش است.

بنابراین و با قاطعیت و بر اساس تجربیات مکرّر خود که تقریباً همیشه حاصل آن، درمان مناسب نوزادان بوده است به شما اطمینان خاطر می دهم که با انجام این اقدامات ساده و موثّر می توانید خاطره شیرین روزهای اوّل تولّد نوزاد خود را جایگزین خاطره تلخ سرگردانی در بیمارستان و جدایی از فرزند دلبند خود و نگاه کردن به او بر روی تخت فوتوتراپی(نوردرمانی) کنید.
نحوه مصرف

حدود یک نخود شیرخشت و نصف قاشق چایخوری ترنجبین را در نصف استکان آب جوش حل کرده با پارچه نخی صاف کنید و به تدریج به نوزاد بخورانید. در صورت ضرورت می توانید این دارو را تا روزی ۳-۲ بار آماده و مصرف کنید.

چند نکته:

۱- ترنجبین کاملاً شیرین است و لذا این دارو نیاز به شیرین کردن ندارد.

۲- مصرف شیرخشت به تنهایی هم توصیه شده است؛ امّا مصرف این دو دارو با هم اثربخشی بیشتری دارد.

۳- با توجّه به این که این روزها قیمت شیرخشت بسیار بسیار بالا رفته است، می توان از بیدخشت به جای آن استفاده کرد.

۴- علاوه بر نوزاد، مادر او نیز می تواند این دارو را مصرف کند.

۵- علاوه بر داروی فوق می توان روزانه چند قاشق چایخوری مخلوط عرق کاسنی و شاهتره را نیز به نوزاد خوراند.
۳- سایر راهکارها

- شستشوی نوزاد با عرق های خنک به ویژه عرق کاسنی یا بید اثری قابل قبول در کاهش زردی دارد. البته دقّت کنید که این عرق ها را کمی حرارت دهید تا حالت ولرم پیدا کنند؛ در غیر این صورت ممکن است این کار باعث افت حرارت بدن نوزاد شود.

- مقداری ترنجبین را در آب حل کرده با یک پارچه، آن را به پیشانی و پشت گوش نوزاد بمالید.

- آرد جوی نرم و الک شده را روی بدن نوزاد(به جز صورت و ناف او) بپاشید.


۴- حجامت، درمانی قاطع و موثّر

حجامت نوزاد از بهترین، سریع ترین و موثّرترین روش های درمانی زردی است که به طور معمول، هیچ گونه عارضه ای در پی ندارد. حجامت نوزاد به این صورت انجام می شود که بر روی لبه بیرونی لاله گوش و نیز پوست پشت گوش نوزاد، خراشهای ظریفی وارد می شود. ایجاد یکی دو خراش ظریف در منطقه حجامت عام(بین دو کتف) نوزاد می تواند این حجامت را قوی تر کند.

تذکّر: در این حجامت نباید اقدام به بادکش گذاری و ساکشن کرد.

متأسّفانه بسیاری از خانواده ها با شنیدن کلمه حجامت دچار نگرانی می شوند تا جایی که اغلب مجبور می شویم به جای این کلمه از عبارت�خراش دادن و یا چند قطره خون گرفتن� استفاده کنیم؛ امّا مطمئن باشید که حجامت نوزاد کاری است بسیار ساده؛ حتّی بسیار ساده تر از یک بار خونگیری از نوزاد برای اقدامات تشخیصی و درمانی. برای اطمینان بیشتر به این نکات توجّه کنید:

۱- مجموع خون خارج شده از بدن نوزاد در این روش بیش از چند قطره نیست – یعنی بسیار کمتر از یک بار خونگیری برای اقدامات تشخیصی و یا درمانی در طبّ کلاسیک – و لذا از این بابت مشکلی به وجود نمی آید.

۲- درد حجامت، فوق العاده کم است؛ به نحوی که نوزاد پس از چند ثانیه آرام می گیرد. نوزادان خوش خواب، گاهی به هنگام انجام حجامت حتّی از خواب هم بیدار نمی شوند.

۳- اگر پزشک مجرّب، فرزند شما را حجامت کند تقریباً محال است که جای خراش ها روی پوست زیبا و ظریف او باقی بماند.

کاهش زردی نوزاد، معمولاً بلافاصله پس از حجامت شروع می شود و اغلب پس از یک ساعت، نتیجه آن در آزمایش قابل مشاهده است. بسیار کم پیش می آید که پس از انجام حجامت باز هم زردی نوزاد کم نشود؛ امّا به هر حال ما، اقدامات درمانی غیر از حجامت را نیز – که شرح آن گذشت – به همه توصیه می کنیم.
زردی ناشی از شیر مادر

زردی در برخی نوزادان ممکن است بر اثر استفاده از شیر مادر باشد. ۲ گروه از نوزادان هستند که با خوردن شیر مادر به زردی مبتلا می شوند:

۱- گروه اول، بیشتر نوزادان مادرانی هستند که به طریق سزارین وضع حمل کرده اند و زردی به دلیل کم بودن شیر مادر و در روزهای اول تولد ایجاد می شود. در این حالت چنانچه تغذیه با شیر مادر استمرار داشته باشد، رفته رفته شیر مادر بیشتر و کمبود کالری نوزاد جبران می شود و همچنین حرکات روده او بهتر شده و زردی از بین می رود. در این نوزادان، مصرف شیرخشت و ترنجبین و به ویژه ترنجبین بسیار مطلوب است؛ چرا که ترنجبین ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و می تواند به طور موقّت کمبود شیر را برای نوزاد جبران کند، از سوی دیگر خاصیت ملیّنی ترنجبین، باعث کارکرد بهتر روده ها و دفع بیشتر صفرا می شود.

۲- نوع دوم زردی ناشی از شیر مادر، معمولا از هفته دوم تولد آغاز می شود. این زردی ممکن است ناشی از موادی باشد که در شیر وجود داشته؛ باعث غیرفعال کردن آنزیم های کبدی و روده ای نوزاد می شوند که این موضوع باز جذب مواد صفراوی به داخل بدن را در پی دارد. در واقع این مشکل به خاطر رشد ناکافی روده و کبد نوزاد رخ می دهد. در این مورد هم پزشکان توصیه می کنند که تغذیه نوزاد با شیر مادر را ادامه دهید و چنانچه زردی شدید شد، حداکثر ۴۸ ساعت شیر مادر را قطع کرده از شیر خشک یا شیر دوشیده شده برای تغذیه کودک استفاده شود. البته پس از رفع زردی، مجددا باید تغذیه با شیر مادر را از سر گرفت.
زردی های غیر طبیعی

بعضی موارد زردی هستند که می توانند غیر طبیعی باشند و لذا نیاز به پیگیری دارند؛ از جمله این موارد که برای خانواده ها قابل تشخیص هستند عبارتند از:

- زردی که همان روز اوّل تولّد ظاهر شود.

- زردی که پس از هفته دوّم تولّد شروع شود.

- زردی که پس از دو هفته ادامه داشته باشد.(البته به جز نوزادان نارس که ممکن است به طور طبیعی تا دو ماه زردی خفیفی داشته باشند.)

- هر گونه نشانه ای دالّ بر بیماری و ضعف نوزاد، کاهش قدرت گرفتن پستان مادر، کم شدن اشتهای او و مواردی از این دست.
لامپ مهتابی و زردی

از سال ها پیش شنیده ایم که اگر کودکی دچار زردی شد، با قرار دادن او زیر نور لامپ های فلورسنت(مهتابی) می توان او را درمان کرد. درست است که نور درمانی یکی از راه های درمانی زردی در نوزادان محسوب می شود، ولی استفاده از نور مهتابی اساس علمی نداشته و تأثیر چندانی در درمان زردی ندارد بلکه نور فلورسنتی که به عنوان درمان این بیماری استفاده می شود، طول موج های خاصی دارد که لامپ های مهتابی این طول موج و قدرت درمانی را ندارند. البته به هر حال، نوردمانی که در مراکز درمانی نیز انجام می شود؛ به هیچ وجه مورد توصیه ما نیست.
زردی و نور آفتاب

اگر سطح بیلی روبین کودک پایین باشد، می توانید با قرار دادن وی در معرض نور آفتاب(البته در سایه و نه در زیر نور مستقیم) در اوائل روز یا اواخر عصر به درمان او کمک کنید که البته با توجّه به اثربخشی درمانهای ذکر شده عملا نیازی به این کار نیست.
تعویض خون

موارد خطرناک و شدید زردی که ممکن است با خطر رسوب بیلی روبین در مغز همراه باشد را با تعویض خون نوزاد درمان می کنند. توصیه اکید می کنیم که با به کار بستن دستورات طبّ سنّتی، هرگز نگذارید تا کار به انجام این اقدام پرعارضه برسد؛ اگر چه اعتقاد شخص من این است که حتّی این نوزادان نیز اگر در چند روز متوالی، دو و یا حدّاکثر سه نوبت حجامت شوند و اقدامات دارویی را نیز به طور کامل دریافت کنند نیازی به تعویض خون نخواهند داشت.
زردی یا یرقان؟!

زردی همان یرقان است؛ امّا از آنجا که واژه یرقان برای اکثر مردم ما تداعی گر یک بیماری خطرناک و کشنده است از به کار بردن آن در این مقاله خودداری کردیم.

تذکّر آخر: باز هم تأکید می کنیم که از زردی نترسید؛ امّا این تذکّر به آن معنا نیست که به پزشک مراجعه نکنید. اگر نوزاد دلبندتان زردی دارد یا حتّی احتمال می دهید که زردی دارد حتماً به پزشک مراجعه کنید و اقدامات تشخیصی لازم را انجام دهید؛ امّا برای درمان بدون نگرانی به روش های فوق عمل کنید.
چند نکته درباره پیشگیری از زردی در بارداری

۱- نگرانی از زردی نوزاد در آینده نباید مادر باردار را مجبور کند که تغذیه مطلوب خود را کنار بگذارد. مصرف زیاد خنکی ها در بارداری می تواند برای مادر – و حتّی جنین – مشکلاتی به وجود بیاورد.

۲- انجام اقدامات پیشگیرانه در بارداری تنها محدود به یکی دو ماه آخر می شود به این ترتیب که در یکی دو ماه آخر بارداری، مادر، هفته ای یک بار، زبان خود را در آینه کنترل کند؛ اگر زبان زردرنگ بود می تواند نشان دهنده افزایش صفرا و احتمال ایجاد زردی در نوزاد باشد. در این حال مادر باردار بهتر است یک خنکی ملایم مثل عرق کاسنی را چند روز مصرف کند تا مشکل حل شود. توصیه عمومی تر برای رفع نگرانی همه مادران این است که از یک هفته به زایمان هر روز یکی دو استکان عرق کاسنی مصرف کنند.

۳- توجّه داشته باشید که نه انجام اقدام فوق می تواند زردی نگرفتن نوزاد را تضمین کند و نه عدم انجام آن یا مصرف غذاهای گرمی، ضرورتاً باعث زردی نوزاد خواهد شد.
***صاف کردن شکم پس از زایمان***
________________________

تمرینات زیر ماهیچه های شکمی، اصلی بدن و ستون فقرات را تقویت کرده و باعث می شود تا شکم صاف و تختی داشته باشید. با درگیر شدن ماهیچه های شکمی و اصلی بدن، وضعیت ایستادن شما بهبود یافته و بسیاری از دردهای شما کاهش می یابد. با یک حرکت شروع کنید و به تدریج حرکات بعدی را به برنامه خود اضافه کنید تا بتوانید تمرینات را بطور کامل انجام دهید. در پایان و هنگامی که تسلط کافی برای انجام این حرکات را بدست آورید هر حرکت را 15 مرتبه تکرار کنید.

حلقه وارونه

به پشت دراز کشیده، پاها را صاف و برای راحتی بیشتر کمی زانوها را خم کنید و شانه را فشرده نمایید. دست ها را در دو طرف بدن قرار داده (کف دست ها روی زمین قرار گیرد)، به آرامی پاهای خود را به سمت بالا برده بطوریکه باسن و ران با زانو زاویه 90 درجه تشکیل دهد، به آرامی دستها را به زمین فشار داده، عمل دم را انجام داده، سپس بازدم (بطور عمیق) بطوریکه با کمک ماهیچه های شکمی زانوها به سینه نزدیک شوند. یک لحظه در این حالت باقی مانده و بازدم را کامل نمایید، عمل دم را انجام داده و به آرامی به وضعیت اولیه برگشته، بطوریکه زانو و باسن در زاویه 90 درجه قرار گیرند.

حرکات نشسته با نوار پارچه ای

نوار پارچه ای مناسب حرکات ورزشی را از درازا روی صندلی قرار داده و روی صندلی بنشینید بطوریکه یک سر نوار پارچه ای زیر باسن شما و یک سر دیگر آن روی پشتی صندلی باشد، سپس با دست سر آزاد نوار پارچه ای را بگیرید (از پشت) بطوریکه نوار به موازات ستون فقرات قرار گیرد، کف پاهای خود را بر روی زمین قرار دهید، آرنج ها را به سمت بالا برده بطوریکه نوار پارچه ای کشیده شود و مقاومت احساس کنید و عمل دم را انجام دهید. سپس ستون فقرات را کمی خم نموده و ماهیچه های شکم را منقبض و به سمت داخل جمع کنید، همزمان عمل بازدم را انجام دهید.، به آرامی به وضعیت اولیه باز گردید.

حرکت پلانک

زانوها و ساعد دو دست را روی زمین قرار دهید، ماهیچه های شکم را منقبض کرده و استخوان انتهای ستون فقرات را جمع کنید بطوریکه در امتداد شانه قرار گیرد. به آرامی زانوها را از زمین بلند کرده (می توانید ابتدا یکی از زانوها را از زمین بلند کنید) بطوریکه بدن شما از سر تا باسن صاف و در یک راستا قرار گیرند. اجازه ندهید تا شکم شما به سمت پایین متمایل شود. باسن خود را منقبض نگهدارید و بطور طبیعی نفس بکشید، به اندازه 2 نفس در این حالت باقی بمانید، سپس زانوها را به سمت پایین نزدیک کرده و به وضعیت اولیه باز گردید.
2728
***فواید شیر مادر برای نوزاد و مادر***
_________________________

1. تقویت رابطه عاطفی مادر و کودک
2. برآوردن نیاز های احساسی کودک
3. تغذیه کامل و غنی برای کودک بدون نیاز به افزودنی
4. کاهش سرطان پستان در مادر
5. کاهش سرطان پستان در نوزادان دختر در آینده
6. ارتباط شیر مادر و افزایش هوش
7. بچه های تغذیه شونده با شیر مادر تکامل حرکتی بهتری دارند
8.همیشه در دسترس می باشد
9. رایگان !!!!
10. شیر مادر باعث تکامل سیستم ایمنی کودک شده و همچنین حاوی آنتی بادی می باشد
11. شیر مادر نسبت به بقیه شیرها قابل هضم تر است
12. مکیدن باعث می شود رحم مادر زودتر به شکل و اندازه اول برگردد
13. مکیدن زود هنگام کودک از خونریزی بعد از زایمان جلوگیری می کند
14. شیر دهی باعث کاهش وزن مادر بعد از زایمان می شود
15.شیر مادر ریسک دیابت در کودک را کاهش می دهد
16.شیر دهی نیاز به انسولین در مادران دیابتی را کاهش می دهد
17.شیر دهی ریسک کانسر تخمدان در مادر را کاهش می دهد
18..شیر دهی ریسک کانسرآندومتر در مادر را کاهش می دهد
19.شیر مادر ریسک آلرژی را در کودک کاهش می دهد
20. شیر مادر ریسک آسم را در کودک کاهش می دهد
21. شیر مادر ریسک عفونت گوش را در کودک کاهش می دهد
22.شیر مادر ریسک مرگ ناگهانی را در کودک کاهش می دهد
23.شیر مادر کودک را در مقابل اسهال حفظ می کند
24. شیر مادر کودک را در مقابل مننژیت باکتریال حفظ می کند
25.شیر مادر کودک را در مقابل عفونت تنفسی حفظ می کند
26. شیر مادر ریسک کانسر در دوران کودکی را کاهش می دهد
27. شیر مادر ریسک آرتریت روماتویید را در کودک کاهش می دهد
28. شیر مادر شانس ابتلا به هوچکین( یک نوع بیماری بدخیم غدد لنفاوی) را کاهش می دهد
29. شیر مادر کودک را در مقابل ضایعات و نقص بینایی حفظ می کند
30. شیر مادر شانس پوکی استخوان را کاهش می دهد
31. شیر مادر به تکامل سیستم گوارشی کمک می کند
32. شیر مادر شانس چاقی در آینده را کاهش می دهد
33. مشکلات قلبی عروقی در زمان تغذیه با شیر مادر کمتر است
34. شیر مادر شانس ابتلا به کولیت زخم شونده روده را کاهش می دهد
35.شیر مادر کودک را در مقابل عفونت همو فیلوس حفظ می کند
36. زمان ناشتایی قبل و بعد از عمل در کودکان تغذیه شونده با شیر مادر کاهش می یابد

37. کودکان تغذیه شونده با شیر مادر کمتر مریض می شوند (قابل توجه مادران کارمند!!)
38. شیر مادر اثر واکسن را افزایش می دهد
39. شیر مادر شانس گرفتن بیماری آنتروکولیت نکروزان (یک بیماری روده ای) را کاهش می دهد
40. شیر دهی شانس حاملگی ناخواسته را در مادر کاهش می دهد
41. شیر خشک و فرمولا بسیار گران است
42. استفاده و مصرف شیر مادر راحتر از شیر خشک است
43. درجه حرارت شیر مادر همیشه به اندازه است
44. درصد چربی کربو هیدرات و پروتیین شیر مادر به اندازه است
45.مزه شیر مادر بهتر از فرمولا است
46. بچه های شیر مادر سالمترند
47.شیر مادر مرگ قبل از 3 سالگی را کاهش می دهد
48. شیر مادر یک ضد درد طبیعی برای نوزاد است
49. شیر مادر باعث خواب بیشتری در کودک می شود
50. شیر مادر باعث خواب بیشتر و بهتری در مادر و پدر می شود
51. بچه های تغذیه کننده باشیر مادر خوش بو هستند
52.شیر مادر این معنی را می دهد که نگران آخرین ترکیبات اضافه شده به شیر خشک یا فرمولا نباشید
53. شیر مادر می تواند یک آنتی بیوتیک موثر برای زخم باشد
54. شیر مادر می تواند با عفونت چشم مبارزه کند
55. شیر مادر باعث بالا رفتن اعتماد به نفس مادر می شود
56. شیر مادر کودک را از کاهش آهن حفظ می کند
57. مکیدن باعث بهبود هماهنگی حرکات چشم و دست می شود
58. شیر مادر ریسک عفونت ادراری را کاهش می دهد
59 شیر مادر باعث رشد شناختی بهتری در کودک می شود
60 شیر مادر باعث رشد اجتماعی بهتری در کودک می شود
61.شیر مادر ریسک فتق کشاله ران را کاهش می دهد
62.عدم تغذیه با شیر مادر ریسک ام اس در آینده را افزایش می دهد
63. شیر مادر حاوی هورمونهای رشد ساختگی نیست
64. تمیز کردن دفعیات کودک تغذیه کننده با شیر مادر راحتر است
65. بچه های تغذیه کننده باشیر مادر پوست بسیار خوبی دارند
66. بچه های تغذیه کننده باشیر مادر دچار اگزمای کمتری می شوند
67. شیر مادر باعث رشد گفتاری بهتری در کودک می شود
68. بچه های تغذیه کننده باشیر مادر دچار خرابی کمتر دندانها می شوند
69. شیر مادر باعث رشدبهتری در دندانها و فک کودک می شود
70. شیر مادر باعث می شود فرد در آینده آزار کمتری به حیوانات اهلی برساند
72. شیر مادر نگرانی شما را در مورد اضافه کردن آب احتمالا آلوده به شیر حذف می کند
73. شیر مادر نیاز به وسایل متعدد و متفاوت ندارد
74.شیر مادر بهترین غذا برای کودک مریض است
75. شیر مادر هیچ وقت نیاز به یاد آوری و بردن آن به مهمانی ندارد
76. شیر گاو برای بچه گاو تهیه شده است
77. شیر انسان برای فرزند انسان تهیه شده است
78.شیر مادر باعث پر شدن مرتب سطل زباله بدنبال قوطی شیر نمی شود
79. مادران شیر ده پریود های کمتری خواهند داشت
80.هزینه کمتری برای خرید پد پریود صرف می شود
***جلوگیری از بارداری***
__________________________

روش اضطراری پیشگیری از بارداری چیست؟
روش جلوگیری از بارداری بصورت اضطراری به مجموعه ای از روشها و تکنیکهایی اطلاق می شود که در صورتی که نزدیکی بدون استفاده از یکی از راههای مطمئن پیشگیری از بارداری انجام شود و یا علیرغم استفاده از یک روش مشخص، اتفاقی مانند پاره شدن کاندوم و یا نظیر آن رخ دهد، می توان از آن استفاده کرد. البته باید در نظر داشت که این روش به هیچ وجه از انتقال بیماریهای مقاربتی جلوگیری نمی کند.

رایجترین روش پیشگیری بصورت اضطراری، مصرف قرصهای معمولی خوراکی ضد بارداری HD است که به نام "قرص صبح روز بعد" مشهور شده اند. البته این نام مناسبی نیست چون نیازی به صبر کردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیکی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.

در چه مواقعی می توان یا باید از این روش استفاده کرد؟
موارد استفاده از این روش زمانی است که نزدیکی از طریق واژن صورت گیرد در حالیکه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر کارآمد استفاده شده باشد. این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

زمانی که علیرغم استفاده از کاندوم مردانه، در زمان نامناسبی خارج شود یا پاره شود.
زمانی که علیرغم استفاده از دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم، بطور زودهنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیکی بلافاصله خارج شود.
مقاربت بعد از فراموش کردن اتفاقی یک قرص از دوره قرصهای جلوگیری از بارداری انجام شود.
در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمک گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیکی کامل در زمان باروری زن انجام شده باشد.
برنامه استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیکی با شکست مواجه شود.
نزدیکی بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری در حالیکه تصمیم برای بارداری وجود ندارد.
در موارد تجاوزی که به هر شکل احتمال بارداری وجود خواهد داشت.
روش اضطراری پیشگیری از بارداری چقدر موثر است؟
اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در 98% موارد از حاملگی پیشگیری می کند. یعنی از هر 100 خانمی که از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند حدود 2 نفر در طول یکسال حامله می شوند. اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود. بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بکار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی انتخاب کند.

زمان و نحوه مصرف آن چگونه است؟
باید در دو نوبت با فاصله 12 ساعت هر بار 2 قرص HD خورده شود.

در واقع بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد در اولین فرصت 2 قرص خوراکی HD همراه با شیر یآب زیاد مصرف می شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول در زمانی خورده شود که نوبت دوم را بتوان 12 ساعت پس از آن مصرف کرد. مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.

اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت 4 قرص مصرف کرد.

نکته مهم: اگر بیش از 72 ساعت (3 روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشک مشورت کرد.

عملکرد آن بر بدن به منظور پیشگیری از بارداری چیست؟
مصرف این قرصهای هورمونی با متوقف کردن تخمک گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمک لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا که تخمک لقاح یافته ظرف مدت کودتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.

عوارض جانبی آن چه خواهد بود؟
قرصهای خوراکی اگر به روش اضطراری ذکر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبی خطرناکی ندارند. با این حال ممکن است باعث عوارض جانبی موقتی شوند که رایج ترین آنها تهوع است و می توان برای پیشگیری یا برطرف کردن آن از یک داروی ضد تهوع نیز استفاده کرد. تقریبا در نیمی از مصرف کنندگان از این روش تهوع دیده می شود و ممکن است در تعدای از مصرف کنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهی ممکن است سردرد، سرگیجه، گرفتگی شکم و یا احساس پری و درد در سینه ها نیز رخ دهد که البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولا‌ پس از یک تا دو روز رفع می شوند. بعلاوه استفاده از این روش تاثیر در میزان باروری فرد در آینده نخواهد داشت.

اگر بلافاصله بعد از خوردن قرصها، استفراغ کردم چه باید بکنم؟
اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید 2 قرص دیگر HDمصرف کند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم کماکان باید 12 ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یک آمپول ب 6 بصورت عضلانی میتواند در کاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.

آیا مصرف بعضی از داروها ممکن است کارآیی این روش را کاهش دهد؟
بعضی از داروهایی که بطور کلی اثربخشی قرصهای ضدبارداری را کاهش می دهند ممکن است در کارآیی این روش نیز اختلال ایجاد کنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیک)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراکی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.

چه مدت بعد از این روش باید پریود شوم؟
پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. نکته مهم این است که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی کنند.

آیا استفاده از این روش در دوران شیردهی بی خطر است؟
مقدار استروژن موجود در قرصهای ترکیبی ضد بارداری می تواند در مقدار و کیفیت شیر مادر تاثیر منفی داشته باشد. اما بنظر نمی رسد که استفاده کوتاه مدت آن این تاثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار نامطلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.

در صورت استفاده از این روش چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک خواهم داشت؟
تاخیر در قاعدگی بیش از یک هفته.
ادامه خونریزی نامنظم یا وجود دردهای کرامپی شکم بطور مداوم.
درد شدید در ناحیه شکم یا لگن.
احتمال بارداری.
احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی.
***اپیزیوتومی چیست و چرا انجام می شود ؟***
______________________________
آیا من قادر به انتخاب روش هستم؟

اگر شما فکر می کنید که روش اپیزیوتومی را نمی پسندید، باید موضوع را با ماما یا پزشک خود در یکی از ویزیت های پیش از زایمان در میان بگذارید. در کلاسهای مخصوصی که پیش از زایمان در آن شرکت می کنید و برای دوران بارداری و زایمان آما می شوید، حفظ آرامش و استفاده از وضعیت های مختلف برای اجتناب از اپیزیوتومی آموزش داده می شوند.
آیا برش اپیزیوتومی دردناک است ؟

اکثر زنان اظهار می کنند که برش اپیزیوتومی را هنگام زایمان احساس نکرده اند. چون بافتهای اطراف واژن در هنگام زایمان به شدت کشیده شده و برش به سادگی انجام می شود، اما ممکن است روند بهبود آن دردناک باشد.

برای التیام درد این نکات مفید است :

کیسه یخ و یا کیسه های ژله ای سرد می تواند محل بخیه را بی حس کرده و تورم را کمتر کند. این روش از قدیم برای التیام درد استفاده می شده است .
دوش آب گرم بسیار مفید است. با این حال تحقیقات نشان می دهد که افزودن نمک به آب وان حمام هیچ تاثیری در بهبود ترمیم ندارد. بخیه ها را بعد از حمام با حوله نرم و تمیز به آرامی خشک کنید.
محل بخیه ها را در معرض هوا قرار دهید. حداقل روزی 10 دقیقه لباسهای زیر را در آورده و روی حوله تمیز استراحت کنید.
به میزان لازم پیاده روی کنید. ورزشهای مخصوص عضلات کف لگن را انجام دهید تا گردش خون تحریک شده و ترمیم زخم تسریع شود.

چه زمانی می توانم آمیزش جنسی داشته باشم؟

بهبود بخیه ها نباید بیش از 1 ماه طول بکشد و بسیاری از پزشکان تا هفته ششم بعد از زایمان برای شما ممنوعیت در نظر می گیرند. معمولا بعد از این زمان و در صورت تمایل، ایراد ندارد. اگر شک دارید که بخیه های شما به خوبی بهبود یافته یا خیر، به پزشک خود مراجعه کنید و یا تا موعد ویزیت هفته ششم بعد از زایمان صبر کنید.

وقتی برای اولین بار بعد از زایمان رابطه جنسی دارید امکان دارد در ابتدا تنگی واژن و درد را احساس کنید. در اینصورت حفظ آرامش و استفاده از ژل لوبریکانت را توصیه می کنیم. سعی کنید قبل از رفتن به بستر دوش آب گرم بگیرید و زمان زیادی را به ابراز احساسات اختصاص دهید. در موقع انجام عمل جنسی، وضعیت راحتی را برای خود انتخاب کنید.

***الگوهای تنفس برای زایمان***
_________________________

اکنون چشمان خود را برای یک لحظه بسته و بر تنفس خود تمرکز کنید.

دقت کنید که تنفس‌تان چقدر منظم است. هوا را به درون ریه‌های خود می‌کشید، سپس یک توقف کوتاه دارید تا اینکه نهایتاً بازدم را بیرون بدهید. طول مدت و عمق دم‌های شما با بازدم‌هایتان یکسان است. پس از هر بازدم یک توقف کوتاه دیگر دارید تا اینکه ریه‌های شما دَم بعدی را به درون خود بکشند.

در زایمان می‌خواهید و باید تنفس خود را منظم نگه دارید. اجازه ندهید "دَم" از "بازدم" طولانی‌تر شود. اگر هم مدت زمان دم و بازدم متفاوت باشند، بازدم باید طولانی‌تر از دَم باشد. هنگامی که انقباض‌های بسیار شدید دارید تنفس شما ناچار سطحی‌تر می‌شود. این مسئله تا زمانی که تنفس شما آنقدر سریع نشود که به شکل نفس‌نفس زدن مضطربانه درآید ایرادی ندارد.
تکنیک‌های ساده تنفس

به واژه "Relax" به معنای آرامش دقت کنید. این واژه دو بخش دارد: "Re" و "Lax". اکنون این تمرین را امتحان کنید: هنگام دَم بخش "Re" را در ذهن خود مرور کنید؛ و هنگام بازدم بخش "Lax" را به ذهن بیاورید. اجازه ندهید ذهن شما تکرار واژه "ریلکس" را بطور منظم با دم و بازدم فراموش کند. هنگام بازدم سعی کنید همه تنش‌های بدنتان را خارج کنید. بر عضله‌هایی تمرکز کنید که می‌دانید همواره در زمانی که دچار استرس می‌شوید محکم و سفت می‌شوند. به خاطر داشته باشید: در هر بازدم واژه "lax" را در ذهن خود تکرار کنید. شما باید مراقب بازدم‌های خود باشید؛ "دَم" خودبخود تنظیم می‌شود!
یا می‌توانید نفس کشیدن شمرده را امتحان کنید. هنگامی که دَم را به درون ریه‌های خود فرو می‌برید آرام تا سه یا چهار (یا هر عددی که به نظرتان می‌رسد برای شما مناسب است) بشمارید؛ و هنگامی که بازدم را بیرون می‌دهید باز هم تا سه یا چهار بشمارید. البته ممکن است به این نتیجه برسید که بهتر است در زمان "دَم" تا سه و در زمان "بازدم" تا چهار بشمارید.
سعی کنید "دَم" را از بینی فرو دهید و "بازدم" را از دهان بیرون کنید. هنگامی که بازدم را بیرون می‌دهید دهان خود را بسیار نرم بگیرید. به خاطر داشته باشید: "دم" از طریق بینی و "بازدم" از طریق دهان. همچنین بسیاری از خانم‌ها احساس می‌کنند که بهتر است بازدم را صدادار بیرون بدهند: با "اوه‌ه‌ه‌ه" یا "آه‌ه‌ه‌ه". ما بین انقباض‌ها کمی آب مزمزه کنید تا دهان شما را مرطوب نگه دارد.

پشتیبانی و کمک به تنفس

هنگامی که انقباض‌های دردناک دارید خسته شده‌اید و احساس می‌کنید که زایمان پایان ندارد منظم نگه داشتن تنقس‌تان و حفظ آرامش در هر بار بازدم بسیار دشوار خواهد بود. در اینجاست که کمک و پشتیبانی "همراه شما" برای تنفس‌تان ضروری است. او می‌تواند همراه شما نفس بکشد تا تنفس شما را به صورت ثابت و یکنواخت نگه دارد. شما باید تماس چشمی با یکدیگر داشته باشید و در چشمان هم نگاه کنید؛ و او باید دستان شما را بگیرد یا دستانش را روی شانه‌های شما قرار داده و به آرامی به طرف شانه‌های شما خم شود. آنگاه هنگامی که او هوا را از بینی خود به ریه‌هایش وارد می‌کند و سپس بازدم را به آرامی بر صورت شما می‌دمد، شما نیز می‌توانید از الگوی تنفس او پیروی کنید. این کار را در دوران بارداری با یکدیگر تمرین کنید. این کار در آغاز کمی عجیب خواهد بود و ممکن است هر دوی شما احساس خجالت داشته باشید، به خنده بیافتید یا با هم هماهنگ نشوید. با این حال هنگامی که در حال زایمان قرار گرفته‌اید و گمان می‌کنید دیگر نمی‌توانید ادامه دهید نفس کشیدن مشترک با همسرتان می‌تواند یک گزین? عالی باشد.
نفس کشیدن و فشار دادن و بیرون راندن کودک

در مرحله دوم زایمان در حال فشار دادن به کودک هستید تا او را به دنیا پرتاب کنید! بسیاری از خانم‌ها می‌خواهند که در زمان فشار دادن کودک نفس خود را حبس کنند. این کار ایرادی ندارد البته فقط تا زمانی که به سمت وسط دو پای خود فشار بدهید نه اینکه نفس خود را حبس کرده و به سمت ته حلق خود فشار بیاورید!

شاید بهتر باشد هنگامی که احساس می‌کنید انقباض بعدی در حال آغاز است یک نفس عمیق بکشید و سپس در حالی که کودک را فشار می‌دهید نفس خود را به آرامی بیرون بدهید یا بدمید. این کار از آسیب رسیدن به حلق شما جلوگیری می‌کند، تضمین می‌کند که نفس کشیدن شما به درستی و سلامت انجام می‌شود و منجر به فشاری موثر و مفید به کودک خواهد شد. اگر از اپیدورال استفاده کرده‌اید و متوجه نمی‌شوید که چه زمانی باید کودک را فشار بدهید هنگامی که ماما به شما می‌گوید یک انقباض در حال شروع شدن است یک نفس عمیق بکشید و سپس در حالی که نفس خود را بیرون می‌دهید ذهن خود را روی کودک متمرکز کرده و فشار بدهید.

گاهی اوقات به خانم‌ها گفته می‌شود که نفس خود را حبس کرده و تا حداکثر زمانی که ممکن است فشار بدهند. این ایده خوبی نیست. با این کار خود و کودکتان را از اکسیژن محروم می‌کنید و انرژی‌تان را هم به سرعت از دست می‌دهید. در هر انقباض هر چند بار که احساس می‌کنید مناسب است کودک خود را فشار دهید. معمولا چهار یا پنج بار فشار دادن در هر انقباض مناسب است.
نفس کشیدن و فشار ندادن

گاهی اوقات خانم‌ها پیش از آنکه گردن رحم کاملاً متسع شده باشد، احساس می‌کنند باید بر کودک فشار وارد کنند. در این حالت ماما از شما خواهد خواست که کودک را فشار ندهید تا گردن رحم زمان کافی برای متسع شدن به دست بیاورد. این کار فوق‌العاده دشوار خواهد بود! می‌توانید روی چهار دست و پا زانو بزنید کفل و واژن خود را در هوا بگیرید و صورت خود را روی زمین بگذارید؛ در این صورت راحت‌تر می‌توانید از فشار وارد آوردن به کودک خودداری کنید. هنگامی که یک انقباض آغاز می‌شود چهار نفس کوتاه بکشید، یک دم سریع را به سینه فرو ببرید، چهار نفس کوتاه دیگر بکشید و همین‌طور ادامه دهید. همچنین می‌توانید در حالی که نفس‌های کوتاه را فرو برده و بیرون می‌آورید جمله "من نباید فشار بدهم" را در ذهن خود تکرار نمایید. مابین انقباض‌ها به طور طبیعی نفس بکشید.
2738
***چگونه می‌توانم بفهمم که زمان زایمان فرا رسیده است؟***
___________________________________
چه زمانی باید با دکتر یا مامای خود تماس بگیرم؟

اگر کیسه آب شما پاره شد یا اگر شک دارید که مایع آمنیوتیک از شما خارج می‌شود با پزشک یا مامای خود صحبت کنید. او همچنین از شما خواهد پرسید که این اتفاق چه زمانی افتاده است و مایع یا ترشحاتی که دیده‌اید چه رنگی بوده است. همچنین اگر یکی از موارد زیر اتفاق افتاده است حتما به او بگویید:

اگر تحرک کودک کمتر شده است؛

اگر خونریزی واژن دارید (مگر اینکه صرفاً کمی مخاط خونی دیده باشید)؛

و اگر تب، سردردهای شدید، تغییر بینایی یا درد شکمی دارید.

اگر مورد دیگری هم هست که شما را نگران می‌کند می توانید با ماما یا پزشک خود در میان بگذارید.
در ابتدای شروع درد زایمان چه کار باید بکنم؟

در این زمان نوشیدن مقادیر زیادی از مایعات حائز اهمیت است. به صورت متناوب بنشینید و راه بروید یا یک دوش گرم بگیرید تا دردهای شما را آرام کند و اگر می‌توانید کمی استراحت کنید تا برای زایمان آماده شوید.
آیا ممکن است انقباضاتی رُخ بدهند اما در واقع هنوز زمان زایمان فرا نرسیده باشد؟

بله. در مواردی ممکن است درد زایمان به صورت کاذب رُخ دهد. در این مواقع دهانه رحم شما بزرگ و متسع نمی شود (پزشک یا ماما می‌تواند با معاینه این مطلب را تشخیص دهد)، انقباضها نامنظم بوده و شدت آنها زیاد نمی شود و دردهایی که در شکم یا پشت خود احساس می‌کنید با یک دوش گرم یا ماساژ به سادگی برطرف شوند.
آیا می‌توانم تشخیص دهم که زایمان به زودی رُخ خواهد داد؟

ممکن است. هرچند شاید شما از جمله زنان خوشبختی باشید که هیچ کدام از اتفاقات مهمی را که در درون بدنتان رُخ می‌دهد متوجه نشوید اما بدن شما از یک ماه پیش از زایمان برای این فرآیند آماده می‌شود. در برخی از خانمها هنگامی که زمان زایمان واقعی فرا می‌رسد دهانه رحم از قبل متسع و نازک شده است.

دیگر نشانه‌های زایمان شامل موارد زیر می‌شوند:

کاهش درد (هنگامی که سر کودک به طرف جایی در لگن که برای زایمان مناسب است حرکت می‌کند)
افزایش ترشحات واژن
بروز نمایش خونی(Bloody Show): ترشحات مایل به قهوه‌ای یا خونابه ای
انقباضهای برکستون هیکس( Braxton Hicks ):که با فاصله زمانی کمتر و با شدت بیشتر رُخ می دهند.
چگونه استرس دوران بارداری را کاهش دهیم :

بارداری به معنای آغاز یک مرحله جدید در زندگی یک زن است. در دوران بارداری داشتن هیجانات مختلف، شرایط را برای پذیرش نقش والد بودن فراهم می کند و این امر کاملا طبیعی است. هرچند که گاه این تغییرات می تواند به بروز ترس و استرس در مادر منجر شود.


علایم اضطراب در دوران بارداری شایع است و میزان بروز آن ها در ماه های آخر بارداری بیش از هر زمان دیگر است.


برخی از مادران برای کنارآمدن با استرس از راهکارهایی استفاده می کنند که ممکن است خوب ومفید نباشد.شما چگونه با استرس کنار می آیید؟ چه کارهایی انجام می دهید تا استرس تان کمتر شود؟


از چه کسی این روش ها را یاد گرفتید؟آیا این روش ها برای شما مفید است؟ آیا استرس شما را کاهش می دهد؟


اگر روش هایی که برای کاهش اضطراب، به کار می برید استرس شما را بیشتر می کند باید روش های دیگری را جایگزین کنید. عبادت ، ورزش، صحبت کردن با یک دوست، حمام کردن و... راهکارهای مفیدی است.اولین گام برای کنارآمدن با استرس های دوران بارداری مراقبت از خود است؛ مانند مراقبت های جسمانی و روانی.


تغذیه و سلامت جسمی
نتایج تحقیقات نشان داده است زنانی که در دوران بارداری مضطرب هستند تغذیه خوبی ندارند. تعداد اندکی از زنان ممکن است برای آرام شدن از الکل یا سیگار استفاده کنند. درحالی که این مواد برای سلامت مادر و کودک بسیار خطرناک است.


ورزش منظم
ورزش منظم برای درمان چاقی، استرس، بی خوابی و تنیدگی عضلانی مفید است. ورزش برای زنان باردار همچنین برای جلوگیری از افزایش فشار خون مفید است.پیاده روی، یوگا، شنا و ایروبیک از جمله ورزش هایی است که برای دوران بارداری مناسب است که با مشورت پزشک خود می توانید آنها را انجام دهید.


رشد خود
راه هایی برای رشد خود وجود دارد که بهتر است هر روز انجام شود. در ادامه مثال هایی بیان می شود که شما می توانید از آن ها استفاده کنید.


حمام کردن، خواندن کتاب، پیاده روی، استراحت و نشستن در معرض نور خورشید، شمع یا عود روشن کردن، تماس با یک دوست برای یک گفت وگوی لذت بخش، توجه به زیبایی ستارگان در شب، گوش دادن به یک موسیقی آرام و ... تا حد زیادی استرس شما را کاهش می دهد.


با این حال فراموش نکنید که دل ها آرام نمی گیرد جز با یاد خدا. یکی از بهترین و موثرترین روش ها در کاهش استرس به یاد خدا بودن، قرائت نماز، تلاوت قرآن و خواندن ادعیه است.


توقف فکر
به یاد داشته باشید که در ابتدا باید افکاری که باعث نگرانی تان می شود را شناسایی کنید. هر زمان که این افکار به سراغ تان آمد سعی کنید آن ها را متوقف کنید. مثلا با گفتن کلمه �توقف� به خود یا تجسم کردن یک علامت توقف به رنگ قرمز، اجازه ندهید افکار بد در ذهن شما نفوذ پیدا کنند. اگر نمی توانید این افکار را متوقف کنید حداقل حواس خود را از این افکار منحرف کنید ، به عنوان مثال با تلفن زدن به یک دوست می توانید حواس خود را مشغول کار دیگری کنید.


زمان نگرانی
البته می توانید زمانی را در روز به افکار نگران کننده اختصاص دهید. به این صورت که مثلا ۲۰دقیقه قبل از شام برای مدت مشخصی هرچقدر که می خواهید به نگرانی هایتان فکر کنید و هنگامی که زمان مشخص، تمام شد با روش توقف فکر از آن افکار خارج شوید. این کار باعث می شود که شما تمام روز را به مشکلاتتان فکر نکنید و مضطرب نشوید.


خودگویی
بعضی از حرف هایی که با خود تکرار می کنیم می تواند استرس زا باشد؛ برای مثال این جمله که �من همه کارها را اشتباه انجام می دهم� یک جمله استرس زاست سعی کنید بهترین دوست خود باشید و چیزهایی به خود بگویید که از شما حمایت کند. برای شروع فهرستی از راهکارهای مفیدی که استرس شما را کاهش می دهد تهیه کنید تا زمانی که دچار استرس شدید از عادت های قدیمی و نادرست خود برای کنارآمدن با اضطراب استفاده نکنید.
خدای خوبم این امتحانت خیلی سخته ، جون هر کی دوست داری بیخیال این یکی شو ...
بچم نه ...
التماس دعا
کیمیاگر متخصص تغذیه گفت: خوردن چای به شرط آنکه با مواد قندی و شیرینی جات مصرف نشود مشکلی ندارد همچنین خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چایی استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.



کیمیاگر تصریح کرد: نوشیدن مکرر چای در طول روز بیش از 6 لیوان باعث تغییر رنگ و زردی دندان ها می شود.



وی در خصوص مواد جایگزین چای اظهار داشت: تمام انواع سبزی ها، میوه ها می تواند جایگزین چای شود اما بسیاری از افراد بدلیل آرام بخش بودن چای آن را مصرف می کنند که این اثرآرامش بخش را میوه ها وسبزیجات ندارند.



وی در پایان افزود: خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چای استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.



مصرف کافئین را محدود نمایید و بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز مصرف ننمایید. محتوای کافئین در نوشیدنی های مختلف به نوع برگ ها(مثل برگ چای) و یا نوع دانه های مورد استفاده (مثلا نوع دانه های کاکائو، قهوه و ...) و نیز به نحوه ی آماده سازی نوشیدنی بستگی دارد.


یک فنجان قهوه(حدود 240 سی سی قهوه ) به طور میانگین حاوی 150 میلی گرم کافئین است در حالی که یک لیوان چای سیاه معمولا حاوی 80 میلی گرم کافئین می باشد. یک لیوان نوشابه حاوی نوشابه های کافئین دار به طور متوسط دارای 30 تا 60 میلی گرم کافئین می باشد.

خدای خوبم این امتحانت خیلی سخته ، جون هر کی دوست داری بیخیال این یکی شو ...
بچم نه ...
التماس دعا

پانزده نکته درباره کمردرد بارداری




به مادران باردار توصیه می شود برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار)، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.






به مادران باردار توصیه می شود برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار)، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.


دوران بارداری، دوران خاص و متفاوتی برای هر مادر می باشد که به علت تغییرات هورمونی و تغییرات ناگهانی در وزن ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.


یکی از مشکلاتی که مادران باردار، به خصوص در ماه های آخر که وزن جنین بیشتر می شود، با آن مواجه می شوند، کمردرد می باشد. با انجام یک سری کارها می توان این کمردرد را کاهش داد و دوران بارداری راحتی را تجربه کرد.


به مادران باردار توصیه می شود:

1- در تمام طول دوران بارداری خود از کفش های طبی و مناسب استفاده کنند. کفش هایی با پاشنه های کوتاه به همراه حفظ قوس داخل پا (کفی مناسب) انتخاب کنند تا فشار وارد شده بر پاها و ستون فقرات حین راه رفتن کم شود و مشکلات ناشی از اضافه وزن مادر، به ستون فقرات او آسیبی نزند.


مادران باردار هنگام خوابیدن بالشی را بین پاهای خود قرار دهند تا اگر احساس کمردرد می کنند، این درد در خواب از بین برود


2- برای مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار نگیرند تا خستگی بر آنها غلبه نکند؛ مثلا اگر برای مدت طولانی ایستاده اند، مکانی را پیدا کنند و بنشینند تا به کمردرد ناشی از ایستادن طولانی دچار نشوند و یا اگر برای مدت طولانی نشسته اند (مثلا پشت میز کار) و خسته شده اند، برای مدتی بایستند و یا تغییر وضعیت دهند.



3- به مادرانی که در سه ماهه اول بارداری قرار دارند توصیه می شود برای رهایی از کمردرد این تمرین ورزشی را انجام دهند:

به پشت روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را خم کرده و به پشت خود کمی فشار بیاورید. این حالت را برای مدت 2 ثانیه حفظ کرده و سپس برای چند ثانیه استراحت کنید. این حرکت را 10 بار پشت سر هم و حدود دو تا سه بار در روز انجام دهید.


4- هنگام خوابیدن بالشی را بین پاهای خود قرار دهند تا اگر احساس کمردرد می کنند، این درد در خواب از بین برود. در طول سه ماهه دوم و سوم نیز می توان با قرار دادن بالشی نازک در زیر شکم احساس راحتی و آرامش کرد.

البته بالش های مخصوص دوران بارداری نیز در مراکز فروش وسایل پزشکی وجود دارد (تصویر کناری).



5- روزانه 20 تا 30 دقیقه پیاده روی آرام را در محلی مناسب و به دور از آلودگی هوا انجام دهند. پیاده روی با کفش مناسب علاوه بر کاهش کمردرد بارداری، فرصتی را به مادر می دهد تا بتواند با نوزاد خود صحبت کند. اگر پیاده روی در پارک و در فضای سبز انجام گیرد، روحیه ای چند برابر به مادر می دهد و مادر می تواند زیبایی های بصری خود را به جنین نیز منتقل کند.



6- اگر در دوران بارداری به کمردرد مبتلا شدید، سعی کنید با استفاده از کمپرس سرد و گرم در قسمت کمر به طور متناوب، به مدت 10 تا 15 دقیقه، باعث کاهش فشار عضلانی و ورم شوید (در مورد استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کنید). شما می توانید ببینید که آیا حرارت سبب بهبود کمردرد شما می شود و یا بسته های یخ.


7- یکی از نکات مهمی که توصیه می شود، استفاده از کمربند یا شکم‌بند طبی در طی دوران بارداری می باشد. البته استفاده از این کمربند اگر تحت نظر پزشک باشد بهتر است. این کمربند طبی باعث می شود هنگام راه رفتن و یا ایستادن طولانی‌مدت، درد کمتری در کمر ایجاد شود.



8- استحمام با آب گرم پس از یک روز خسته کننده، برای بهبود کمردرد مناسب به نظر می رسد.



9- می توانید روش های ماساژ درمانی را برای تسکین کمردرد خود امتحان کنید.



10- اجسام سنگین را بلند نکنند؛ مثل یک کودک و یا کیف و وسایل سنگین. بلند کردن اجسام سنگین توسط خانم باردار، علاوه بر اینکه احتمال بروز کمردرد را در او بیشتر می کند، احتمال سقط ناگهانی جنین را هم افزایش می دهد.


11- به مادران باردار، مخصوصا از ماه سوم حاملگی به بعد توصیه می شود هرگز به پشت خود نخوابند. خوابیدن به پشت می تواند فشار زیادی را به کمر وارد کند. همچنین در سه ماهه آخر بارداری ممکن است در اثر این نوع خوابیدن، بند ناف به دور گردن جنین بپیچد و منجر به خفگی او شود. بنابراین به پشت خوابیدن مادر هم به ضرر جنین است وهم به ضرر مادر. به مادران باردار توصیه می شود به پهلوی چپ خود بخوابند.



12- اگر کمردرد مادر شدید بود و با استفاده از روش های بالا، درد آن تسکین پیدا نکرد، می تواند با مراجعه به یک فیزیوتراپیست ماهر و با تجربه، درد کمر را تسکین دهد.



13- برخی از پزشکان استفاده از طب سوزنی را برای کاهش درد کمر، در طی دوران بارداری مجاز می دانند. ولی توصیه می کنیم قبل از انجام طب سوزنی در دوران بارداری، حتما با پزشک خود (پزشک متخصص زنان که تحت نظر او هستید) مشورت کنید.

به مادران باردار، مخصوصا از ماه سوم حاملگی به بعد توصیه می شود هرگز به پشت خود نخوابند


14- مادران باردار نباید خیلی خود را خسته کنند و یا مدت زیادی بایستند. در دوران بارداری باید بیشتر استراحت کنند. طبق تحقیقات مشخص شده است زنان بارداری که شاغل هستند و باید مدت زمان زیادی را بایستند یا بنشینند، بیشتر از زنانی که در این دوران استراحت می کنند، به کمردرد مبتلا می شوند. بنابراین خواب و استراحت کافی برای مادران باردار توصیه می شود.



15- به مادران باردار توصیه می شود در صورت ابتلا به هر گونه درد مزمن و شدید در ناحیه کمر، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند. کمردرد شدید در این دوران ممکن است در اثر عفونت کلیه و یا بیماری دیگری باشد که در صورت عدم درمان، عواقب بدی را برای مادر و جنین به دنبال خواهد داشت.



البته باید گفت پزشک متخصص اجازه ندارد، برای بهبود کمردرد بارداری، دارو تجویز کند. اما اگر همه روش ها امتحان شد و پزشک نتیجه ای نگرفت، ممکن است بنا بر وضعیت سلامتی مادر و جنین، دارو نیز تجویز کند.

خدای خوبم این امتحانت خیلی سخته ، جون هر کی دوست داری بیخیال این یکی شو ...
بچم نه ...
التماس دعا
*** لالایی با محتوای مذهبی***

(لالایی عاشورایی)
لالایی ای گل زیبای مادر
لالایی ای همه دنیای مادر

لالاکن تا بگویم من برایت
حسین است سومین برج امامت

حسین دلبند زهرا و علی بود
پیمبر نام او را امر فرمود

حسن چون زین جهان دیده فروبست
حکومت حق محبوبش حسین است

حسین بر مسند حق تکه فرمود
مدینه جایگاه عدل او بود

پس از مرگ معاویه به جایش
یزید در شام می پوئید راهش

به شهر کوفه هم مردی جفاکار
ستم بنمود بر مردم چه بسیار

چو عرصه تنگ شد بر مردم انجا
فرستادند نامه سوی مولا

که اقا گر به شهر ما بیایی
تو را یاری کنیم ان سان که خواهی

لالا لالا لالا لالا لالا لالایی
نخواهم بعد تو من زندگانی

حسین اندم که فرمان سفر داد
به شهر کوفه مسلم را فرستاد

که تا مردم شوند زین نکته اگاه
به عزم کوفه اقا هست در راه

یزید از سوی کوفه شد خبردار
که با عزم حسین شد کار دشوار

نمودند بهر جنگ لشکر مهیا
ببستند در بیابان راه مولا

ز کوفه نامه امد متن ان این:
که مسلم کشته شد اندر ره دین

به دشت کربلا شد خیمه برپا
کمک از کوفیان می خواست مولا

ولی افسوس که ان قوم ستمکار
نمودند بی وفایی های بسیار

لالایی ای عزیز جان مادر
بخواب ارام در دامان مادر

لالاکن تا بگویم از جفاها
ببستند اب را بر روی مولا

زبان در کام طفلان خوشک گردید
چون عباس علمدار ان جفا دید

به کامش زندگی گردید چون زهر
پس ان دم شد روان او سوی ان نهر

ولی ان کوفیان دور از ایمان
ابوالفضل را نمودند تیر باران

لالا لالا لالا لالا لالایی
نترسیدند از خشم خدایی

دو دستش قطع شد ان یاور دین
شهیدش کرد قوم فتنه و کین

بشد چون ظهر عاشورا پدیدار
دگر بالا گرفت ان جنگ و پیکار

بدست کوفیان پست و ملعون
همه یاران حق خفتند در خون

پس از ان جمله فرزندان زهرا
روان گشتند سوی جنگ اعدا

علی اکبر و اصغر کجایند
کنون هر دو به نزدیک خدایند

حسین دید چون دیگر یاوری نیست
بفرمود انکه یاریم کند کیست

سوار ذوالجناحش شد به میدان
پر از خون بود هر جای بیابان

بدست شمر ذی الجوشن چنین شد
جدا سر از تن ان شاه دین شد

لالاکن وقت خوابیدن رسیده
تو باید خواب باشی تا سپیده
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

لالالالا گل لاله

ببین مامانی خوشحاله

میخونه سوره ی قرآن

میخونه هی دعا مامان

لالالالا گل پیچک

بخواب ای کودک کوچک

همه می گن میاد آقا

امام مهربون ما

لالالالا لالایی

میشه دنیای ما عالی

پر لبخند و خوشحالی

گل ریحون و نعنایی

لالالالا گل شبنم

به یاد مکه و زمزم

لالالالا گل آلو

به یاد ضامن آهو

همیشه باشی با وضو

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

بخواب ای نو گل پژمان و پرپر

بخواب ای غنچه افسرده اصغر


بخواب آسوده اندر دامن خاک

ندیده دامن پر مهر مادر


بخواب و خواب راحت کن شب و روز

که خاموش ایت صحرا بار دیگر


نمی آید صدای تیر و شمشیر

نه دیگر نعره الله اکبر


همه افتاده در خوابند خاموش

توئی صحرا و چندین نعش بی سر


نترس ای کودک ششماهه من

که اینجا خفته هم قاسم هم اکبر


مگر باز از عطش میسوزی ای گل؟

که از خون گلو لب میکنی تر


که با تیر سه شعبه کرده صیدت؟

بسوزد جان آن صیاد کافر


خدایا بشکند آن دست گلچین

که کرد این غنچه را نشکفته پرپر
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

مدینه بود و غوغا بود

اسیرِ دیوِ سرما بود
محمد سر زد از مکه

که او خورشیدِ دلها بود
لا لا خورشیدِ من لا لا

گلِ امیدِ من لا لا

خدیجه همسرِ او بود

زنی خندان و خوش خو بود
برای شادی و غم ها

خدیجه یارِ نیکو بود
لا لا لا شادیم لا لا

گل آزادیم لا لا

خدا یک دخترِ زیبا

به آنها داد لا لا لا
به اسمِ فاطمه زهرا

امیدِ مادر و بابا
لا لا لا کودکم لا لا

قشنگ و کوچکم لا لا

علی دامادِ پیغمبر

برای فاطمه همسر
برای دخترِ خورشید

علی از هر کسی بهتر
چراغِ خانه ام لا لا

گلِ گلدانِ من لا لا

علی شیرِ خدا لا لا

علی مشکل گشا لا لا
شبِ تاریک نان می برد

برای بچه ها لا لا
لا لا مشکل گشای من

گل باغِ خدای من

حسن فرزند آنها بود

حسن مانندِ بابا بود
شهیدِ زخم دشمن شد

حسن یک کوه تنها بود
لا لا کوه بلند من

تو شیرین تر ز قند من

علی فرزند دیگر داشت

جوانی کوه پیکر داشت
همیشه حضرت عباس

به لب نامِ برادر داشت
لا لا نازک بدن لا لا

عصای دستِ من لا لا

گلِ پرپر حسینم کو

گلِ سرخ و گل شب بو
کنار رود و لب تشنه

تمامِ غنچه های او
لا لا لا غنچه ام لا لا لا لا لا لا

گلِ تنها

حسین و اکبرم لا لا

علی اصغرم لا لا
کجایی عمه جان زینب

سکینه دخترم لا لا
لا لا لا لا گل لاله

نکن گریه نکن ناله

شبی سرد است و مهتابی

چرا گریان و بی تابی
برایت قصه هم گفتم

چرا امشب نمی خوابی
لا لا لا جان من لا لا

گل باران من لا لا
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

لالا لالا گل پونه
آقا خیلی مهربونه
اگه نیستش میون ما

زما غافل نمی مونه
لا لا لالا گل لاله
فقیر تو کوچه میناله

نزار و زار و بی حاله
اگه آقا بیاد دیگه

کسی این جور نمی مونه

لالا لالا گل ارزن
به هر کوی و به هر برزن
نمیمونه غم وحسرت

به هر قلبی زمرد و زن

لالا لالا گل آوشن
آقا میاد چشاتا روشن
لبا خندون زمین خرم ،

دلا شادون جهان گلشن
لالا لالا گل سمبل
برا آقا یه دسته گل
بچینم ببرم پیشش

الهی خار نره دستش

لا لا لالا گل اسپند

خدایا بر خودت سوگند

رسانی مهدی ما را

کنی ما را به دیدارش

بسی شادان، بسی خرسند

لا لا لالا گل سوسن

می سوزه قلب مرد و زن

الهی شام غیبت رو

تمومش کن، رسون آخر

فرج را رو به راهش کن

ظهورش را رقم برزن

لا لا لالا گل زیره

چرا خوابت نمی گیره

نمی خواهی مگر در خواب

ببینی روی ماهش رو

بپرسی حال و روزش رو

بگی یادش زقلب تو

نمی شه پاک، نمی میره

لا لا لالا گل میخک
ببین خوابیده گنجشگه
اونم مثل تو میدونه

میاد بهار به باغ بی شک

لا لا لالا گل پسته

نشو خسته، نشو خسته

آقا میاد و بابایت

برا یاریش کمر بسته

الهی قفل در واشه

یه باره آقا پیدا شه

بشه مهمون دل هامون

توآیینه چشمامون

گل زهرا شکوفا شه

گل زهرا شکوفا شه

لا لا لالا عزیز جان

مامان بشه ترا قربان

اگر بیداری یا در خواب

لالایی می رسد پایان

ولی قصه مشتاقی

همیشگی و بی پایان

همیشگی و بی پایان

لالالالالالالا
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

لالا، لا لا، لالا، لایی
گل ریحون و نعنایی
بخواب وقتی بشی بیدار
میاد پیش تو بابایی

بابا میگه برات قصه
از اون که دوره از ماها
بابات میگه یه روز غصه
تموم میشه میاد آقا

لالا،لا لا، گل لاله
ببین مامانی خوشحاله
میخونه آیه ی قرآن
گل نسرین و آلاله

می بینی کودک نازم
میخونه هی دعا مامان
تا زود زود بیاد آقا
بخونه آیه ی قرآن

لالا، لا لا گل پیچک
صدای ساز جیرجیرک
همه میگن میاد آقا
بخواب ای کودک کوچک

میاد روزی امام ما
میشه دنیای ما عالی
میشه دنیای ما اون روز
پر از لبخند و خوشحالی

لالا، لا لا گل انگور
بشه چشمای دشمن کور
امام مهربون ما
میاد از راه خیلی دور

تموم دشمنا اون وقت
میشن پیش امام کوچک
بدی میره از این دنیا
لالا، لا لا گل میخک

لالا، لا لا گل مینا
دعا کن زود بیاد آقا
بدیم ما نقل و شیرینی
که عید میشه همه دنیا

همه خوشحال و خندانن
به هم میگن مبارک باد
لالا، لا لا، گل نازم
تو باشی شاد شاد شاد
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

لالا، لا لا گل شالی
بکن مامانی خوشحالی
غدیر خم شده امروز
بزن ای کفترم بالی

همون روزی که شد مولا
امام اول مردم
علی بابای خوبی ها
لالا، لا لا گل گندم

لالا، لا لا گل ریحون
نشه چشمات گلم گریون
باشه دنیات همیشه شاد
لالا، لا لایی مادر جون

غدیر خم پر از شادی
غدیره روز خوشحالی
لالا، لا لا گل شادی
لالا، لا لا گل شالی
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


****بازی برای افزایش هوش و خلاقیت از تولد تا ۳ ماهگی****

بازی اول : ” کوچولوی نازم،خیلی دوست دارم! “

تحقیقات نشان می دهد :هرچه نوزاد را بیشتر در آغوش بگیریم،نوازش کنیم و محبت مان را به او ابراز کنیم،وقتی بزرگ می شود،بیشتر احساس امنیت و استقلال می کند و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند.

- این بازی پیوند میان شما و نوزادتان را محکم تر می کند.

نوع بازی :

* نوزادتان را آغوش بگیرید و او را با ملایمت به چپ و راست حرکت دهید.

* همین طور که دارید او را حرکت می دهید،با لحن ملایم و آهنگین به او بگویید” محکم میگیرمت توی بغلم و نازت می کنم.آخه خیلی دوستت دارم”.

* وقتی به کلمه “دوستت” رسیدید،جایی از بدنش را ببوسید.مثلا سر یا بینی یا انگشت پایش.

* وقتی فرزندتان بزرگتر شود، ممکن است دوست داشته باشد باز هم با همدیگر این بازی را بکنید.

بازی دوم : لحن کودکانه

تحقیقات نشان می دهد : نوزادان نسبت به حرفهای “کودکانه” والدینشان واکنش نشان می دهند، یعنی به همان صداهای بلند و بچه گانه ای که بزرگترها موقع حرف زدن با آنها از خودشان در می آورند.

- وقتی با نوزادتان با لحنه کودکانه حرف می زنید،در واقع با او ارتباط برقرار می کنید و او را تشویق می کنید صداهایی را در پاسخ به شما از خودش درآورد. این کار موجب تقویت مهارت های زبانی او می شود.

نوع بازی :

* حرف هایی از این قبیل به نوزادتان بگویید: “چه بچه نازی هستی!” یا ” انگشتاش رو نیگا کن.چقدر کوچولو و خوشگلن !”

* همین طور که داریید با لحن کودکانه با نوزادتان حرف می زنید، او را نزدیک صورت تان نگه دارید و مستقیم به چشم هایش نگاه کنید.

بازی سوم : موسیقی آرامش بخش

تحقیقات نشان می دهد: وقتی برای نوزادان موسیقی پخش می شود،به طور ناخودآگاه به آن واکنش نشان می دهند چون در رحم مادر با ریتم،صدا و حرکت آشنا شده اند.

- حتی نوزادان خیلی کوچک هم ممکن است با شنیدن موسیقی هایی که به گوش شان آشناست آرام شوند.

نوع بازی :

* ضبط صوت کوچکی را کنار نوزادتان بگذارید.

* یک موسیقی یا لالایی ملایم برایش پخش کنید.

* موسیقی هایی که ملودی تکراری دارند خیلی برای نوزاد آرامش بخشند چون این نوع موسیقی شبیه به صداهایی است که او در رحم مادر می شنیده است.

* ضمنا می توانید صدای ماشین ظرفشویی یا لباسشویی را ضبط کنید و برای او پخش کنید. این صداها نیز شبیه به صداهای رحم است که او در دوران جنینی آنها را می شنیده است.

بازی چهارم : در آغوش گرفتن و بوسیدن

تحقیقات نشان می دهد : توانایی کودک در کنترل احساسات و عواطفش بستگی به کیفیت تجربه ها و رابطه های عاطفی او در اوایل دوران زندگیش دارد.

- اینکه چطور نوزادمان را لمس می کنیم،چطور با او رفتار می کنیم و چطور به او غذا می دهیم تاثیر ماندگاری بر روی شخصیت آینده او دارد. با این بازی احساس آرامش و امنیت را در فرزندتان تثبیت می کنید.

نوع بازی :

* همین طور که نوزادتان را در آغوش گرفته اید و به آرامی به چپ و راست حرکت می دهید و می بوسید، این شعر را برایش بخوانید :

بوس و بغل دوست دارم.

کوچولوی من دوست دارم.

بوس و بغل دوست دارم.

کوچولوی من دوست دارم.

* وقتی دارید پوشک نوزادتان را عوض می کنید می توانید این شعر را برایش بخوانید و بینی، انگشت های دست و انگشت های پایش را ببوسید.

بازی پنجم : کنجکاوی نوزادتان را تحریک کنید

تحقیقات نشان می دهد :سلول های عصبی مربوط به بینایی در طول ماه های ابتدایی زندگی شکل می گیرند. به همین دلیل، انجام بازی هایی که بینایی نوزاد را تحریک می کنند و باعث می شوند او بیشتر از چشم هایش استفاده کند، تقویت قدرت بینایی او را تا سطح عالی تضمین می کنند.

- این بازی را مدام با نوزادتان انجام بدهید چون به رشد مغز او کمک می کند ( مثل تمام بازی ها حواس تان باشد ببینید نوزادتان چه وقت خسته می شود و می خواهد بخوابد یا بازی دیگری بکند).

نوع بازی :

* شی ای را که رنگ روشن دارد جلوی صورت او بگیرید.

* برای آنکه توجه او را به شی جلب کنید،آن را آهسته به اطراف و این طرف و آن طرف حرکت بدهید و با نوزادتان درباره رنگ آن حرف بزنید. مثلا بگویید : ” وای، نیگا کن! چه رنگ قشنگی داره! “.

* وقتی مطمین شدید توجه او جلب شده است و دارد به آن نگاه می کند،آهسته آن را به چپ یا راست حرکت بدهید. سپس شی را به آرامی به طرف جلوی صورت نوزاد برگردانید و بعد آن را به جهت مخالف حرکت بدهید.

* این بار حرکت جلو و عقب را تمرین کنید : شی را جلوی صورت نوزاد بگیرید و به آرامی آن را به عقب ببرید. سپس به جلو بیاورید. او را تشویق کنید با نگاهش آن را دنبال کند.

بازی ششم : جغجغه بازی

تحقیقات نشان می دهد : واکنش های ما نسبت به صداها و حرکت های نوزاد تاثیر بسزایی در رشد مغز او و تبدیل شدن این عضو مهم بدن به یک ارگان فکری و عاطفی دارد.

- ترکیب صدا و تصویر به نوزاد شما کمک می کند در ذهنش بین چیزی که می بیند و صدایی که می شنود ارتباط برقرار کند.این مسیله باعث رشد بیشتر مغز او می شود.

نوع بازی :

* جغجغه ای را جلوی صورت نوزادتان بگیرید و آ رام آن را به این طرف و آن طرف تکان دهید.

* همین طور که جغجغه را تکان می دهید. شعر ساده ای مثل شعر زیر را برایش بخوانید :

” جیرینگ جیرینگ

بالا،پایین.

جیرینگ،جیرینگ،

این ور ،اون ور.”

* آنقدر به این کار ادامه دهید تا توجه کودکتان به جغجغه جلب شود و به آن نگاه کند.

* حالا جغجغه را به آرامی به یک طرف حرکت بدهید و دوباره شعر را از اول برایش بخوانید.

* در قسمت های مختلف اتاق بایستید و جغجغه را تکان دهید.در حین انجام این کار ببینید آیا نوزاد سرش را به سمت جهتی که صدا می آید حرکت می دهد یا نه.

* اکنون پیش نوزادتان برگردید و جغجغه را توی دستش بگذارید و دوباره شعر را برایش بخوانید.

* نوزاد عاشق آواز است و بعدها که زبان باز می کند،سعی می کند صداهایی را که شنیده است تقلید کند.

بازی هفتم : چهره شاد،چهره غمگین

تحقیقات نشان می دهد : نوزادان در ۲ ماهگی می توانند حالت هایی را که درچهره اطرافیانشان است تشخیص بدهند،حالت هایی مثل خشم،شادی،اندوه و … .

نوع بازی :

* روبه روی نوزادتان بنشینید و کارهایی کنید تا توجه اش به شما جلب شود و به صورت شما نگاه کند.بعد سعی کنید حالتهای مختلفی به صورتتان بدهید و صداهای گوناگونی از خودتان در آورید. انجام این بازی باعث می شود کودک سعی کند از چشم ها و گوش هایش بیشتر استفاده کند و در نتیجه قدرت بینایی و شنوایی او تقویت می شود.

* می توانید این حرکت ها را انجام دهید:

آوازی برایش بخوانید.سعی کنید در حین گفتن کلمات در حرکات لب و دهانتان اغراق باشد،طوری که نوزاد به راحتی حرکت ها را از هم دیگر تشخیص دهد.
چشم هایتان را باز و بسته کنید.
زبانتان را بیرون بیاورید.
با دهان تان شکلک های مختلفی در آورید.
با لب هایتان صداهای مختلفی درآورید،مثل سوت،فوت،پوف.
سرفه کنید یا خمیازه بکشید.

بازی هشتم : عجب زوری داری!

تحقیقات نشان می دهد : حتی حرکت ساده ای مثل دراز کردن دست و گرفتن اشیا به مغز نوزاد کمک می کند تا بتواند هماهنگی بین دست و چشمش را تقویت کند.

- این بازی هم دست ها و انگشتهای نوزاد را قوی می کند و هم مهارت های او را در دنبال کردن اشیا افزایش می دهد.

نوع بازی :

* نوزادتان را در آغوش بگیرید یا به پشت بخوابانید.

* انگشت سبابه تان را در دستش بگذارید.

* طولی نمی کشد که کودکتان انگشت شما را می گیرد چون این یک واکنش طبیعی است.

* هر بار که نوزادتان انگشت تان را می گیرد، با گفتن جمله های مثبتی مثل این عبارت ها او را تشویق کنید:

” آفرین، قهرمان کوچولو!” یا ” وای، عجب پهلوانی!” یا ” ماشاالله،عجب زوری داری!”

بازی نهم : تجربه های حسی

تحقیقات نشان می دهد : “دیدن” یا “بو کردن” اشیا اتصالات بین سلول های مغزی نوزاد را افزایش می دهد البته باید توجه داشت که نوزاد باید در کمال آرامش این مسایل را تجربه کند. به همین دلیل،بزرگترها باید با حالتی بسیار محبت آمیز اشیا را در اختیار او قرار دهند و اجازه دهند که او سر فرصت آنها را لمس یا بو کند. هیچ عجله ای در کار نیست!

- سعی کنید نوزادتان با بوها و جنس های متفاوت و متعدد آشنا شود. این مسیله باعث می شود خودش و دنیای اطرافش را بشناسد.

نوع بازی :

* پارچه هایی از جنس های مختلف آماده کنید(پارچه های ساتن،پشمی و حوله ای برای شروع کار مناسب هستند).

* سپس دست نوزادتان را در دست بگیرید و انگشت هایش را روی پارچه ها بکشید.

* حالا نوبت ” بو کردن” اشیا است. برای این کار می توانید به همراه کودکتان بیرون بروید و شاخه گلی را با هم بو کنید یا پرتقالی را که به تازگی قاچ زده اید به بینی اش نزدیک کنید تا بو کند.

توجه : مواظب باشید او را خیلی خسته نکنید.گوش به زنگ باشید چه وقت از بازی خسته می شود و دیگر نمی خواهد ادامه دهد.

بازی دهم : پای کوچولوت را خم کن!

تحقیقات نشان می دهد : تقویت کردن عضلات ران نوزاد برای سینه خیز رفتن و راه رفتن او در آینده بسیار مهم است.

- تا وقتی که این بازی را با ملایمت انجام دهید،اصلا موجب ناراحتی نوزادتان نمی شوید و او از انجام این بازی لذت می برد.

نوع بازی :

* نوزادتان را به پشت روی تشک بخوابانید و مچ پاهایش را بگیرید و با احتیاط زانوهایش را صاف کنید.

* وقتی پاهایش صاف شد،با انگشت هایتان به آرامی به کف پاهایش ضربه بزنید.

* او به طور ناخودآگاه انگشت هایش را جمع می کند و زانوهایش را خم می کند.

* در حین انجام بازی ،شعر زیر را با لحن آهنگینی برایش بخوانید :

” خم،خم،خم میشه،

پای کوچولوش خم میشه،

خم ،خم،خم میشه،

هورا!هورا! هورا…”

* شعرتان را با “هورا” گفتن و دست زدن تمام کنید. بعد از چند بار تکرار بازی ،نوزادتان کم کم می فهمد چه زمانی قرار است شما هورا بکشید و او جلوتر از شما ابراز شادی می کند( مثلا می خندد و یا دست و پاهایش را شادمانه تکان می دهد). این مسیله بازی را مهیج تر می کند.

بازی یازدهم : سایه ها

تحقیقات نشان می دهد : نورون های بینایی از حدود دو ماهگی شروع به شکل گیری می کنند.تحریک دید نوزاد به ایجاد این اتصالات در مغز او کمک می کند.

- نوزادان چندین بار در طول شب از خواب بیدار می شوند. به همین دلیل خوب است اشیایی دور و برشان باشد که آنها را دوباره به آرامی بخواباند.

نوع بازی :

* تابیدن نور اتاق خواب روی اشیا باعث ایجاد سایه های متنوعی روی دیوار اتاق می شود. این سایه ها شکل های مختلفی دارند که برای کودک جذاب است و نگاه او را به خود جلب می کنند.

* عروسکی را از سقف آویزان کنید.سایه هایی که با تکان خوردن آن ایجاد می شود توجه نوزاد را به خود جلب می کند و رشد بینایی اش را افزایش می دهد.

* وقتی نوزادتان کمی بزرگتر شد ،با کمک دست هایتان سایه های مختلفی را ایجاد کنید تا به آنها نگاه کند.

بازی دوازدهم : سلام

تحقیقات نشان می دهد : نوزادان در بدو تولد می توانند افراد و اشیایی را که در فاصله بین بیست تا سی سانتیمتری چشم هایشان قرار دارند،خیلی خوب ببینند.

- وقتی نوزادتان صورت مهربان و لبخند گرم شما را می بیند،خوشحال می شود.

نوع بازی :

* صورت تان را به صورت نوزادتان نزدیک کنید و شعر زیر را برایش بخوانید:

” سلام ،سلام دوست دارم خیلی زیاد.

سلام ،سلام دستمو به دستت می زنم.

( به دست نوزاد دست بزنید)

سلام ،سلام دستمو به گوشت می زنم

(به گوش نوزاد ذست بزنید)

سلام، سلام من گوشتو بوس می کنم

(گوش نوزاد را ببوسید.)”

* این شعر را چند بار تکرار کنید و هر بار به جای کلمه “گوش”، یکی دیگر از اعضای صورتش را اسم ببرید،مثلا دماغ،چشم،گونه یا لب.

بازی سیزدهم : بازی های غیر کلامی

تحقیقات نشان می دهد : نوازش کردن،در آغوش گرفتن وابراز محبت کردن به نوزاد نه تنها به او آرامش می دهد بلکه به رشد مغزش هم کمک می کند.

- وقتی نوزادتان را در آغوش می گیرید و به او ابراز محبت می کنید،او احساس می کند که وجودش برایتان مهم است و شما به خوبی از او مواظبت می کنید. داشتن چنین احساس امنیت و آرامشی باعث رشد خوب و سالم نوزاد می شود.

نوع بازی :

* شما به روش های مختلف می توانید با کودکتان ارتباط برقرار کنید. مثلا می توانید مستقیم به چشم هایش نگاه کنید یا او را محکم در آغوش بفشارید یا به صداهایی که از خودش درمی آورد با مهربانی و لبخند پاسخ دهید. با این ابراز محبت ها به کودکتان نشان می دهید که چقدر او را دوست دارید.

* نوزادتان را محکم در آغوش بگیرید و به آرامی دور اتاق بگردید.

* بعد بایستید و برای چند لحظه مستقیم به چشم هایش نگاه کنید،به او لبخند بزنید و بینی تان را به بینی اش بمالید.

* دوباره شروع به راه رفتن کنید و بعد مجددا چند ثانیه بایستید.این بازی را چند بار تکرار کنید.

بازی چهاردهم : صدای زیر،صدای بم

تحقیقات نشان می دهد : وقتی نوزاد در رحم مادر است،می تواند صدای افراد مختلف را از هم تشخیص دهد.

_ طبق نظر متخصصان مغز،وقتی نوزاد صدای زیری را می شنود(مثل وقتی که بزرگترها با لحن شیرین به زبان کودکانه با او حرف می زنند) قلبش تندتر می زند. افزایش ضربان قلب نشان دهنده این است که نوزاد در وجودش احساس امنیت و شادی می کند.

وقتی با صدای آهسته با نوزادتان صحبت می کنید،کودک تان احساس آرامش و رضایت خاطر بیشتری می کند.

نوع بازی :

* شعر ساده ای را انتخاب کنید و آن را با لحن کودکانه و به صدای بلند برای نوزادتان بخوانید. بعد همان شعر را دوباره با صدای آهسته بخوانید. در حین شعر خواندن،به واکنش نوزادتان نسبت به این دو نوع صدای مختلف دقت کنید.

بازی پانزدهم : بازی در موقع تعویض پوشک

تحقیقات نشان می دهد : یکی از بهترین اوقات برای تقویت مهارت های حرکتی نوزاد زمان عوض کردن پوشک اوست.

نوع بازی :

* چرا وقتی دارید پوشک کودکتان را عوض می کنید،اشیا جالبی را در دسترسش نگذارید تا به آنها نگاه کند؟

* بادکنکی را از سقف آویزان کنید.دقت کنید ارتفاعش به اندازه ای باشد که شما بتوانید به آن دست بزنید ولی دست نوزادتان به آن نرسد.

* همین طور که دارید پوشک نوزاد را عوض می کنید،بادکنک را آهسته حرکت دهید.

* طولی نمی کشد که نوزادتان مجذوب بادکنک می شود و دستش را دراز می کند تا آن را بگیرد.

* وقتی پوشک را عوض کردید،نوزادتان را بلند کنید و بگذارید به بادکنک دست بزند.

* می توانید عکس های خانوادگی تان را هم بالای سر نوزادتان قرار دهید تا به آنها نگاه کند. برای این کار می توانید از عروسکی استفاده کنید و عکس ها را با کمک نخ به ان آویزان کنید.

****هوش کودک خود را بوسیله بازی تقویت کنید****
خیلی از افراد تصور می‌کنند که بازی کودکان صرفا راهی برای سرگرم کردن آنهاست، اما واقعیت آن است که بازی کودک نوعی ورزش و تمرین برای مغز او به شمار می‌رود. تحقیقات متعدد نشان داده که میان بازی کردن کودک و هوش او رابطه‌ای مستقیم وجود دارد و حتی محققان انگلیسی موفق شده‌اند در کودکان فقیری که دچار سوءتغذیه بوده‌اند با ایجاد امکان بازی و تحریکات مغزی ضریب هوشی آنها را بالاتر ببرند.

برخلاف تصور برخی، نوزادان کوچک هم از بازی لذت و هم بهره هوشی می‌برند. تجربه‌هایی که نوزاد از همان روزهای اول زندگی کسب می‌کند، سبب نحوه شکل‌گیری مدارهای عصبی وی می‌شود. شما می‌توانید با در آغوش گرفتن و نوازش، حرکت دادن و تحریک حواس پنجگانه او مانند حس شنوایی، بینایی، بویایی، چشایی، حرف زدن با نوزاد به تشکیل اتصال‌های جدید و مدارهای عصبی و در نتیجه رشد سلول‌های مغزی کمک کنید. تحقیقات نشان داده که در طول ماه‌های ابتدایی زندگی نوزاد، سلول‌های عصبی بینایی رشد می‌کنند. به همین دلیل شما با انجام بازی‌هایی که بینایی کودک را تحریک می‌کند، علاوه بر آن که رشد سلول‌های بینایی او را تقویت می‌کنید، حس کنجکاوی او را نیز برمی‌انگیزید. نوزاد از همان ابتدای زندگی با تجربه‌های حسی. محیط اطراف خود را می‌شناسد. مطالعات نشان داده که حتی تجربه بو کردن اشیا نیز می‌تواند اتصال سلول‌های مغزی نوزاد را افزایش دهد. اسباب‌بازی‌های موزیکال به رنگ‌های براق و شاد که در بالای تخت نوزاد آویزان شود، حس بینایی و شنوایی او را تحریک و تقویت و به رشد ذهنی نوزاد کمک می‌کند. بازی‌هایی مانند دالی بازی به کودک یاد می‌دهد چیزهایی که ناپدید می‌شوند، باز هم برمی‌گردند و این خود باعث می‌شود که حس اعتماد کودک به اطرافیان و والدین تقویت شود. بازی با جغجغه و حرکت آن به این طرف و آن طرف برای نوزادان تا 3 ماهگی بازی خوبی به شمار می‌آید، زیرا نوزاد می‌تواند بین آنچه که می‌بیند با آنچه که می‌شنود، ارتباط برقرار کند.

با‌وجود این که ژن‌ها نقش اصلی و تعیین‌کننده‌ای در هوش افراد دارند، اما دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که تحریکات مغزی در کودک حتی از همان روزهای نخست تولد نقش بسیار مهمی در تقویت هوش دارد

با بزرگ‌تر شدن کودک به تناسب سن او بازی‌ها تغییر می‌کنند در 3 تا 6 ماهگی سینه‌خیز رفتن و حرکت به سوی اشیا باعث افزایش اتصالات سلول‌های مغزی می‌شود و بنابراین تشویق کودک برای سینه‌خیز رفتن به سمت اسباب‌بازی، بازی مناسب این سن است. حرکت به سمت اسباب‌بازی و گرفتن آن باعث تقویت اعتماد به نفس کودک می‌شود. در این سن کودکان نسبت به دست‌های خود نیز شناخت پیدا می‌کنند و می‌توانند کم‌کم به سمت اشیا دست دراز کنند. محققان معتقدند از 6 ماهگی به بعد مغز کودک با تجربه دست زدن به اشیای مختلف و لمس آنها رشد می‌کند. بازی دست زدن به اعضای صورت با گفتن نام آنها، شعر و آواز خواندن برای او و حرکت دادن او همراه موسیقی در 6 تا 9 ماهگی بسیار مناسب است. حرف زدن با کودک با صدای آهنگین و کودکانه و درآوردن صداهای مختلف برای او مانند صدای زنبور و آژیر و... مهارت‌های شنیداری کودک را تقویت می‌کند و به حرف زدن او نیز کمک خواهد کرد. انجام بازی‌هایی که درک کودک را از مفهوم مکان مانند داخل و بیرون یا زیر و رو... بالا می‌برد از 9 تا12 ماهگی مناسب است. مانند گذاشتن یا برداشتن اسباب‌بازی از داخل یک کیسه یا گذاشتن عروسک در خانه‌اش. به این ترتیب بازی‌های مناسب سن هر کودک خود شناختی از خود و محیط پیرامون برایش ایجاد می‌کند و سیناپس‌های مغزی بیشتری در سیستم عصبی او تشکیل می‌دهد. بازی‌هایی مانند پازل، شطرنج و سایر بازی‌های فکری در کودکان بزرگ‌تر نقش مهمی برای رشد ذهنی و هوشی و پرورش فکر و خلاقیت ایفا می‌کنند. درگیر شدن ذهن کودکان با بازی‌های فکری مانند جدول حروف یا جدول اعداد (سودوکو) تفکر کودک را برای حل مشکلات و برخورد با مسائل پیچیده تقویت می‌کند. انجام فعالیت‌های ورزشی برای کودکان نیز سبب تقویت اعتماد به نفس و نیز تقویت توانایی مدیریت تیمی و رهبری گروهی برای او خواهد شد.

برخی بازی‌های کامپیوتری نیز جنبه آموزشی دارد و سبب تقویت حافظه و مهارت‌های فکری می‌شوند. بنابراین والدین با شناخت این نوع بازی‌ها می‌توانند آنها را در اختیار کودکان قرار دهند.

منبع: بلاگ اسکای
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز