2410
2553
سلام به مامانای همیشه همراه

بچه هایی که با تاپیک " تجربه دیروز تو.دغدغه امروز من" (شعبه اول)

http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=296917&PageNumber=1

همراه بودن از تجربه هاشون در زمینه از شیر گرفتن کوچولوهاشون گفتن و در این زمینه با هم همفکری و همراهی کردن

تا بقیه هم که میخوان اینکارو انجام بدن بودن دغدغه این روزهارو سپری کنن

با این امید که اون تاپیک کارایی داشته و هنوزم داره تصمیم گرفتم تاپیکی با همین اسم اما موضوع مهم "از پوشک گرفتن" کوچولوها رو تاسیس کنم

و مامانای گل باز همراهی کنن و از تجربه هاشون بگن و ایشالا همه با کمترین دغدغه این مساله رو هم پشت سر بذاریم

مامانایی که از شر پوشک کردن بچه هاتون راحت شدین بیایی از تجربتون بگین:

1.از چه سنی شروع کردین و چگونه؟
2.با کدوم روش؟
3.چه مدت زمانی لازمه واسه این پروسه؟
4.چه جوری به کوچولوتون آموزش دادین که بره دستشویی و خودش بگه؟
5.پوشک خونه رو کی ازش گرفتین؟
6.پوشک بیرون رو کی ازش گرفتین؟
7.نظافت خونه رو تو این مدت چیکار کردین؟
8.از وسایلی مث شورت اموزشی و... هم استفاده کردین؟
و....

مامانای گل لطفا اگه ممکنه به طور کامل توضیح بدین تا مامانای دیگه نیاز به کمک دارن بتونن با استفاده از این تاپیک

این کارو مثل یه مامان با تجربه انجام بدن

پیشاپیش از همکاری همتون ممنونم

مامانایی که در دست اقدام هستین و دارین این دغدغه رو سپری میکنین بیایین با هم باشیم

در صورت تمایل به علاقه مندیاتون اضافه کنین تا اینجا رو گم نکنین و با هم باشیم

من دخترمو تا 2.5 سالکی پوشک کردم تا خودش خسته شد! بازم پوشک میکردم ولی ازش میپرسیدم و میبردمش دستشویی تا وقتی کاملا مطمعن شدم پوشکش همیشه تمیزه! هیج نکران خونه هم نشدم!
خدایا تا پاکم نکردى خاکم نکن.....!

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥

من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود. بیا اینم لینکش

ایشالا مشکلت حل میشه 💕🌷

2456
مامی شادی جون خوش اومدی بیا اینجا از این دغدغه بگیم
مامان ستایش جون یعنی کوچولوت اصلا خونه رو کثیف نکرد؟ و...
میشه یکم بیشتر از این تجربت بگی؟
ممنون
شیوا جون ایول به شما.معلومه مامان نمونه ای میشی که از الان به فکر اون روز هستی
ایشالا نینیت صحیح و سالم بیاد تو بغلت
2714
چند نکته بسیار مهم :

هدف اینه که روش گرفتن از پوشک روشی علمی باشه و آرامش مادر و فرزند رو به هم نزنه ودر نتیجه پوشک گرفتن ، مادر آرامش پیدا می کنه و بچه استقلال ، و در نتیجه استقلال ، کودک اعتماد به نفس بالا پیدامی کنه . کودکان استقلال طلب زودتر علایم را نشان می دهند . سن معمولی سن دو سالگی است ولی کودکی که علایم آمادگی را دارد در هرسنی که حتی زیر دو سال هم باشد باید شروع شود

مهم ترین نکته اینه که آمادگی برای این کار از کودک شروع می شودنه دل خودمان . آمادگی هم جسمی باید باشد و هم روحی .

هیچ عجله ای نباید در این کار صورت گیرد وتشویق درامر آموزش بسیار کمک می کند ولی تشویق در این امر استثناً باید به صورت مادی باشد مثل بستنی ، لواشک وخوراکی های مورد علاقه فرزندتان که البته سالم و بهداشتی هم باشد .البته در امر تشویق خاموش سازی داریم یعنی اول با تشویق زیاد شروع می کنیم و یواش یواش آن تشویق مادی را کم و سپس حذف می کنیم تا کودک شرطی نشود و ضمنا به وظایفش آگاه شود ،.

عصبانیت و تنبیه کار را خیلی خیلی سخت می کند و آفت این قضیه عصبانی شدن و دادن زدن سر کودک و همچنین وسواس شدید است .

مادران حساس یا وسواس به تمیزی یامسایل شرعی باید کاملا خود را اماده این مساله کنند ، بهتر است برای مدتی فرشهایتان را لوله کنید و گوشه اتاق بگذارید ( برای آرامش خود و فرزندتان قید دکور خانه را برای مدتی بزنید ) و با خود بگویید مثلا بعدا ز دوماه که آموزش به پایان رسید ، من تمام خانه را تمیز می کنم .

ممکن است کودک دو سه روز یا شاید یه هفته اول را به خوبی همکاری کند ولی دوباره برگردد ، در چنین مواقعی بهتر اس به اوو فرصت بدهیم و دو هفته استراحت را در نظر بگیریم .

شرایط آمادگی :

شرایط جسمی :

کودک از 18 ماهگی ( تقریباً ) توانایی کنترل ادرار را پیدا می کند ( به دلیل ارادی شدن دریچه های مثانه و دو برابر شدن حجم مثانه ) . این سن تقریبی است ولی با دو سه ماه تفاوت در سایر بچه ها بروز می کند . ولی این توانایی کنترل ادرار نیاز به آموزش دار د . و همچنین نیاز به داشتن شرایط جسمی و روحی مناسب کودک .
بعضی از این علایم اگر در کودک شما بروز پیدا کرد نشان دهنده آمادگی اوست ( اما شرایط دیگری که گفته خواهد شد نیزباید کننار این علایم باشد تا شرایط مناسب جهت اموزش فراهم شود)
الف – کودک از پوشک کردن فرار می کند
ب _ هنگام پوشک کردن گریه و مقاومت می کند یا اینکه پوشک خودش را باز می کند
ج_ به دستشویی کردن والدین علاقه و توجه نشان می دهد
ه_ توانایی درک اینکه بتوانیم به او دو کار را بگوییم را داشته باشد
ق_ حداقل 5 دقیقه بنشیند
ث_ شلوارش را بتواند در بیاورد
خ_وقتی که کودک را سر پا می گیریم دستشویی می کند ( این یعنی اسفنگترهایش ارادی شده اند )


موارد زیر را باید بداینم :

کودک در هنگام شروع آموزش :
ییوست و اسهال نداشته باشد
پسرها دیرتر از دخترها آموزش می بینند
پوشک شب گاهی تا سه سال و نیم ادامه دارد
به هیچ عنوان نباید مایعات در هنگام آموزش کم شود با هدف ادرار کودک چون ایجاد یبوست می کند و یبوست به علت دردی که دارد کودک را از لگن بیزار می کند چون گمان می کند علت درد او نشستن بر سر لگن است . ضمن اینکه کمبود آب فرآیند آموزش رو کند می کند .
شرایط روحی :
آمادگی مادر :

برنامه ریزی کنیم که سفر یا مهمانی که قرار است چند روز بماند یا موارد خاص نداشته باشیم .
محیط خانه را آماده کنیم که اگر کودک کثبف کرد دعوایش نکنیم حتی در حد یک وای چون کودک به شد ت حساس سرخوردگی و گناه می کند و گمان می کند که دستشویی کردنش گناه و خطای بزرگی است که باید کنترلش کند .
دستشویی را تمیز و کاملا روشن کنیم و با چند عکس کودکانه شاد در محلی که قرار است لگن گذاشته شود تزیین کنیم و چند تا اسباب بازی بگذاریم که تا آخر اموزش انجا باشد .
چند تا لباس کهنه کودک را آماده کنبم که در صورت گثیف شدن مورد نداشته باشد .


نکته : بهترین فصل برای این آموزش فصل گرماست . ولی به یاد داشته باشید تحت هیچ شرایطی دو آموزش را با هم انجام ندهیم مثلا گرفتن شیر یا جدا کردن محل خواب با پوشک گرفتن .

مقدمات شروع آموزش :
باید اطلاعات نسبی ازبرنامه دستشویی رفتن بچه ها داشته باشیم . یک هفته قبل از اموزش باید به طور مرتب برنامه دستشویی کودک کنترل و یادداشت شود . حتما هفت روز را بنویسید چون میانگین بهتری را به دست می آورید . مثلا کودک بعد از صبحانه مدفوع می کند و بعد از دو ساعت ادرار می کند ...... مهم ساعت ها نیستند مهم فاصله زمانی آنهاست چون خواب کودک متغیر است .

لگن خوب بخریم . چند لگن خوب را انتخاب کنیم و به کودک اجازه انتخاب بین آن چند عدد را بدهیم اولین لگنی را که علاقه نشان داد و با آن بازی کرد را بخریم . چند روز لگن را در اتاق کودک یا در جلو تلویزیون بگداریم ( قبل از شروع استفاده )تا کودک به آن عادت کند و با آن بازی کند .سپس آن را به دستشویی بردهو در محل ثابتی قرار می دهیم و دیگر هرگزآن را خارج نمی کنیم . لگن حتما پشتی داشته باشد .
اگر کودک را به منزل مادرتان می برید یک عدد لگن را هم برای آنجا تهیه کنید درست هم شکل و هم رنگ لگن منزل خودتان .

در امر آموزش بسیار مهم است که کودک شما تحت آموزش یکسان قرار گیرد یعنی اگر که مادرتان هم از کودکتان مراقبت می کند او هم دقیقا همانند شما با کودک رفتار کند که کودک دچار دو گانگی نشود .

حتی اگر دست کودک به هیچ چیز آلودهای در دستشویی نخورد شما دستهایش رو بشویید زیرا این هم بخش مهمی از آموزش است وآلت کودکان را با دستمال توالت خشک کنید .


روش موثر این است که لگن و توالت را با هم آموزش دهید مثلا هم لگن هم توالت جالا چه فرنگی و چه ایرانی .

روش شروع :
وقتی کودک از خواب بیدار می شود بلافاصله اورار به سرلگن می نشانیم و می گوییم جیش کنو براش هم کتاب و اسباب بازی می بریم و چون مثانه اش پر است خود به خود تخلیه می شود . و بعد که جیش کرد اورا می بوسیم .و بیست دقیقه اورا باز می گذاریم . ودوباره پوشک می کنیم و دو ساعت بعد پوشک را باز می کنیم اگر خشک بود دوباره کودک را بر سر لگن می نشانیم و همان مراحل قبل ولی اگر خیس بود یعنی کودک زودتر از دو ساعت جیش می کند که با چند بار امتحان زمان آن دستمان می آید و همان زمان کودک را باز می کنیم و لگن می نشانیم ، برنامه یه هفته قبل از آموزش که ساعتها و وفواصل زمانی ادار و مدفوعهای کودک را یادداشت می کنید در هفته اول آموز ش بسیار برایتان کار آمد است .
و اگر جیش کرد در لگن دو باره بیست دقیقه باز و دوباره پوشک و همینطور تا آخر شب .ولی هنگام بیرون رفتن از منزل نیاز ی به ادامه برنامه نیست مگر اینکه در جای مناسبی جهت تخلیه کودک از ادرار باشید .
نکته مهم این بخش این است که کودک فواصل بین دو جیش را باید پوشک باشد . حتبی با علم به اینکه در این فاصله جیش نمی کند .زیرا باید نتیجه بگیریم که بعد از مدتی کودک در طول روز فقط وقتی که بازش می کنیم جیش می کند و پوشکش در طول روز خشک می ماند . و این زمان در بچه ها متفاوت است ممکن است یک هفته تا سه هفته طول بکشد ولی رسیدن به این مرحله بسیار مهم و ضروری است .

اگر از دست کودک در رفت ، قشقرق به راه نیاندازیم و از خود کودک برای تمیز کردن آن محل کمک بگیریم .
ما قرار است زمان دستشوییی کودک را کنترلکنیم نه خود کودک یا مثانه اش را . به همین دلیل باید انتظار از دست رفتن را داشته باشیم .
بعد از دو یا سه هفته که زمان را کاملا کنترل کردیم دیگر فواصل بین دستشویی ها کودک را پوشک نمی کنیم .



پوشک شب :

آموزش این مرحله طولانی میباشد ، یکی از مسائلی که کار را سخت می کند شیر شب است . دو نوع کودک در ادرار شب داریم: یکی کودکی که
علیرغم شیر شب ، تمام شب را خشک است ولی دم صبح ادرار میکند ( علامتش اینست که دم صبح به خودش می پیچه ) که در مورد این کودک باید زمان بذاریم و ساعت و بیدار شویم و سر لگن بشانیم که معمولا در مورد کودک زیر دو سال به علت اختلال در خواب و عدم همکاری توصیه نمی شود .
و نوع دیگر کودکی است که شب تا صبح پوشکش خیس است که این کودک به هیچ وجه آماده از پوشک گرفتن نیست و گاه تا سه سالگی هم طول می کشد که این به هیچ وجه اسمش شب ادراری نیست.

اگر کودک را از پوشک شب گرفتیم ولی بعد از مدتی یک یا دو شب دو باره ادرار می کند به احتمال خیلی قوی شرایط روحی کودک عوض شده مثلا مسافرت است یا از پدرش دور شده است و یا اینکه خیلی خسته است و یا اینکه مایعات زیادی راقبل از خواب مصرف کرده است .


آداب شستشو :
حتی اگر تا سن 4 یا 5 سالگی خودمان می خواهیم کودکمان را بشوییم ولی بهتر است از همان ابتدا ( در صورت تمایل کودک ) به او هم اجازه شستن خودش را بدهیم ولی با نظارت و همراه با توضیحات برای او . برای او چهار پایه ای مهیا کنید تا روی آن بایستد و با کمک شما دست هایش را بشوید و خشک کند . ضمنا خشک کردن کودک با دستمال توالت یکی از مهم ترین آموزشهایی است که مخصوصاً برای دختران توصیه می شود .


شب ادراری :
تا سن 4 سالگی چیزی به نام شب ادراری وجود ندارد

در پسرها شب ادراری از دختران شایع تر می باشد .
علت شب ادراری متفاوت است مثلا در پسران تغییرات هورمونی ، در دختران عفونت ادراری و مجموع مشکلات عاطفی در این امر موثر است .
در بعضی از پسرها شب ادراری تا سن 15 سالگی ادامه دارد که بعد از سن بلوغ به دلیل ثبات تغییرات هورمونی برطرف می شود .


چند نکته :
اگر کودک شما در مقابل لگن مقاومت کرد حتی اگر سایر علایم را هم داشته باشد نباید آموزش را شروع کنید یک وقفه سه هفته ای لازم می باشد .
ممکن است علت مقاومت کودک شما در مقابل لگن مناسب نبودن نور و محیط مناسب در مکان قرارگیری لگن باشد چون اغلب کودکان از مکان های کم نور وحشت دارند .
یبوست یکی از عوامل مقاومت در مقابل لگن است زیرا کودک شما نسب به آن شرطی شده و درد ناشی از یبوست را به نشستن روی لگن ربط می دهد .

علت هر چه باشد یک وقفه سه هفته ای کار شما را آسان تر می سازد .

چیزهایی که کار آموزش را سخت می کند :

نداشتن اطلاعات لازم و کافی

عدم آرامش مادر

سن کم کودک

تذکر به کودک : از قبیل : جیش داری ؟؟ جیش داری ؟ من می دونم جیش داری ؟ خوب اگه جیش داری چرا نمی گی جیش دارم ؟ بریم لگن ؟ بریم ؟ من که می دونم داری خودت رو نگه می داری ؟

در مورد فوق این وظیفه مادر است که با کنترل زمان و نه کودک ساعت ادرار را بفهمد و اورا به توالت ببرد .

هر وقت خودمان به دستشویی می رویم به او بگوییم که داریم می رویم دستشویی که جیش کنینم و سایر مراحل مثل دست شستن و خشک کردن را هم هنگامی که در حین انجام آن هستیم را توضیح دهیم

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2712
2687