2726
عنوان

اسپرم صفر

| مشاهده متن کامل بحث + 249716 بازدید | 902 پست

ناباروری که تعداد اسپرم آنها صفر است-آزواسپرمی


حدود 15-10 درصد زوجها نابارور هستند و علت ناباروری در 50 درصد موارد مربوط به خانمها و در 50 درصد بقیه مربوط به مردان می باشد. علت ناباروری مردان اختلال در کمیت و یا کیفیت اسپرمها است. برطبق تعریف سازمان بهداشت جهانی برای اینکه یک مرد قدرت باروری داشته باشد، خصوصیات آزمایش تجزیه منی وی باید به قرار زیر باشد: حداقل تعداد اسپرمها 20 میلیون در یک میلی لیتر منی باشد، حداقل 50 درصد اسپرمها شکل طبیعی داشته باشند و حداقل 30 درصد اسپرمها حرکت پیشرونده سریع و رو به جلو داشته باشند. اگر هر یک از موارد فوق دچار مشکل شوند، می توانند سبب ناباروری مرد گردند. در مواردیکه آزمایش تجزیه منی دارای مشکل است، مثلا تعداد اسپرمها کم است و زوج از راه طبیعی نمی توانند صاحب فرزند شوند، و درمانها نیز موثر نیستند، می توان از لقاح مصنوعی استفاده کرد. ولی مشکل اصلی موقعی است که مرد فاقد اسپرم می باشد و تعداد اسپرم صفر گزارش شده است که در اصطلاح پزشکی به آن آزواسپرمی (Azoospermia) می گویند. در این مبحث مواردیکه سبب فقدان اسپرم در مایع منی می گردند به اختصار توضیح داده می شوند.

همه بیماران مرد مبتلا به آزواسپرمی (تعداد اسپرم صفر) نابارور مطلق نیستند، عده ای از آنها را می توان درمان کرد و بدین ترتیب حتی با روش طبیعی بچه دار می شوند.

یک درصد مردان و 20 درصد مردان نابارور مبتلا به آزواسپرمی هستند. یعنی از هر 5 مرد نابارور یک نفر آنها دارای آزواسپرمی می باشد.


کلا آزواسپرمی را به سه گروه بزرگ تقسیم می کنند:
•علل قبل از بیضه
•علل بیضوی
•علل بعد از بیضه

در مورد هر یک از علل فوق توضیح مختصری داده می شود تا خوانندگان محترم آشنائی بیشتری با موضوع بحث داشته باشند.

علل قبل از بیضه: بیضه ها دو کار اصلی دارند: تولید هورمون مردانه یا همان تستوسترون و تولید اسپرم یا همان نطفه مردانه. هر یک از موارد فوق تحت تاثیر یک هورمون است که از غده هیپوفیز ترشح می شوند. تولید هورمون مردانه تحت کنترل هورمون LH و تولید اسپرم تحت کنترل هورمون FSH می باشد. هر دو هورمون از غده هیپوفیز ترشح می شوند. اگر بنا به هر دلیلی غده هیپوفیز هورمون FSH ترشح نکند، مرد مبتلا به کاهش تعداد اسپرم و در مواردی مبتلا به آزواسپرمی می شود. در این مردان ما اگر بیائیم این هورمون را برای بیمار تجویز کنیم بیضه ها شروع به تولید اسپرم خواهند کرد. علل اختلال هیپوفیز در ترشح هورمون FSH خیلی زیاد است ولی سه مورد آن که دارای اهمیت هستند عبارتند از: کم کاری غده هیپوفیز، افزایش هورمون پرولاکتین خون و تزریق هورمون تستوسترون. در مورد تزریق هورمون تستوسترون بیشتر توضیح می دهم. هورمون تستوسترون اثر مهاری بر روی غده هیپوفیز دارد و اگر در فردی که به آن نیاز ندارد تزریق شود نه تنها سبب مهار هیپوفیز و ایجاد آزواسپرمی می شود بلکه در دراز مدت سبب تحلیل رفتن بیضه ها نیز می گردد. این همان اتفاقی است که در ورزشکاران و افرادیکه جهت بدن سازی از هورمون تستوسترون استفاده می کنند، می افتد. شما لابد افرادی را دیده اید که هیکل تنومند دارند و هیکل آنها به اندازه دو نفر آدم عادی است. این افراد از این هورمونها استفاده کرده اند. من پرونده های متعددی از قوه قضائیه دارم که بعلت شکایت همسر و تقاضای طلاق به اینجانب ارجاع شده اند. این افراد تنومند که اکنون بعلت ناباروری کارشان به دادگاه کشیده شده است و همیشه هیکل خود را نیز در خیابان به نمایش می گذارند، در معاینه بیضه های به اندازه هسته خرما دارند و کل بیضه ها از بین رفته است.

علل بیضوی: در علل بیضوی به علت بیماری خود بیضه، اسپرم تولید نمی شود. مثلا پسر بچه ای مبتلا به بیضه نزول نکرده است و به موقع عمل جراحی نمی شود، و یا بیضه دچار عفونت اریونی می گردد. اگر پسر بچه یا مردی مبتلا به اریون شود، در 30 درصد موارد بیضه گرفتار می شود و اگر بیضه دچار عفونت اریونی شود، متاسفانه تحلیل رفته و از بین می رود و اگر دو طرفه باشد، فرد مبتلا دچار آزواسپرمی خواهد شد. سایر علل که سبب آسیب به تولید اسپرم توسط بیضه ها می شوند عبارتند از: پرتودرمانی، شیمی درمانی، استفاده از بعضی از داروها و ضربه به بیضه ها. لیست این بیماریها بسیار زیاد است و گاها با تجویز دارو می توان تولید اسپرم را تحریک کرد.

علل بعد بیضوی: وقتی اسپرم در بیضه تولید شد باید توسط راههای منی بر از بیضه خارج گردد. هر گونه انسداد در این راهها سبب می شود که اسپرم در داخل بیضه مانده و نتواند خارج شود و تعداد اسپرم مایع منی صفر خواهد بود. در اصطلاح پزشکی به آن فقدان اسپرم (آزواسپرمی) انسدادی می گویند. در بررسی مردیکه با آزواسپرمی پیش پزشک مراجعه کرده است، اولین قدم این است که تشخیص داده شود، آزواسپرمی انسدادی است یا غیر انسدادی، چون درمان آنها کاملا متفاوت است. علل قبل از بیضه و علل بیضوی سبب آزواسپرمی غیر انسدادی می شوند، ولی علل پس از بیضه سبب آزواسپرمی انسدادی می گردند.

اسپرمی که در بیضه تولید می شود از دو لوله اصلی عبور می کند ابتدا وارد لوله ای بنام اپیدیدیم می شود، این لوله در انتها تبدیل به لوله منی بر می گردد (همان لوله ایکه در مردان جهت جلوگیری از بارداری همسر با جراحی بسته می شود و در اصطلاح گفته می شود که فلانی لوله های خود را بسته است). این لوله در انتها وارد مجرای انزالی شده که منی را بداخل مجرای ادرار می ریزد. انسداد در هر کدام از قسمتهای فوق سبب آزواسپرمی می گردد. یکی از علل شایع آن، عفونت اپیدیدیم است که اغلب عفونت بیضه تشخیص داده می شود. اگر اپیدیدیم کرارا دچار عفونت شود، بسته می شود. عفونت بیضه بیشتر ناشی از بیماریهای آمیزشی است. بیماری دیگری که سبب آزواسپرمی انسدادی می شود، فقدان مادرزادی لوله های منی بر است. در بعضی افراد بطور مادرزادی هر دو لوله منی بر وجود ندارند. با معاینه به راحتی می توان این موضوع را تشخیص داد.

تشخیص

اولا باید تشخیص داد که آیا بیمار واقعا آزواسپرمی دارد یا نه و ثانیا آزواسپرمی از کدام نوع می باشد. علل قبل از بیضه و بعد از بیضه معمولا قابل درمان هستند ولی علل بیضوی معمولا قابل درمان نمی باشند. در ضمن باید مشخص کنیم که آیا آزواسپرمی بیمار انسدادی است یا غیر انسدادی. برای تشخیص گاها نیاز به برررسیهای پیچیده می باشد. بطور خلاصه از مجموع روشهای زیر برای تشخیص استفاده می شود:
•اخذ شرح حال که خیلی مهم است، شغل بیمار، داروهائیکه مصرف می کند یا مصرف کرده است و مصرف مواد مخدر (ماری جوانا می تواند سبب آزواسپرمی شود).
•معاینه بیمار
•بررسیهای آزمایشگاهی، در حال حاضر بررسیهای آزمایشگاهی دقیقی وجود دارند که در تشخیص آزواسپرمی و علل آن می تواند خیلی کمک کننده باشند.
•بررسیهای رادیولوژیک که می تواند هر گونه ضایعه در لوله های منی بر و کیسه های منوی را نشان دهد.
•نمونه برداری (بیوپسی) از بیضه ها. در فردیکه دارای آزواسپرمی انسدادی است، در نمونه برداری از بیضه ها مشخص می شود که بیضه ها اسپرم تولید می کنند.

درمان

علل قبل و بعد از بیضه معمولا قابل درمان هستند ولی علل بیضوی، دائمی بوده و معمولا غیر قابل درمان هستند. برای درمان آزواسپرمی روشهای متعدد وجود دارد، ولی بطور کلی از دو روش دارو درمانی و جراحی استفاده می شود. در بسیاری از موارد قابل درمان، نمی توان کیفیت اسپرم را آنقدر بهبود بخشید که حاملگی طبیعی اتفاق بیفتد ولی بیمار آنقدر اسپرم خواهد داشت که برای حاملگی از روشهای لقاح مصنوعی استفاده نمود.

بطور خلاصه:
•یک درصد مردان دچار فقدان اسپرم (آزواسپرمی) هستند.
•بیست درصد مردان نابارور دارای آزواسپرمی هستند.
•آزواسپرمی به دو دسته بزرگ انسدادی و غیر انسدادی تقسیم می شود.
•جهت تشخیص علت و نوع آزواسپرمی نیاز به بررسیهای آزمایشگاهی دقیق است.
•آزواسپرمی دلیل بر این نیست که بیمار مطلقا نمی توند صاحب فرزند شود.
•بسیاری از بیماران مبتلا به آزواسپرمی می توانند صاحب فرزند شوند.
•یک مردیکه اکنون دارای فرزند می باشد ممکن است در اثر مواجهه با مواد شیمیائی، مصرف دارو، مصرف مواد مخدر و بسیاری علل دیگر مبتلا به آزواسپرمی شود.


تاریخ انتشار: 23 آذر

دوستان اگر کسی پایان نامه رشته های مدیریت (بجز مدیریت مال)و مهندسی صنایع خواست در خدمتم
چگونه در مردان نابارور به تشخیص درست برسیم؟


بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، موقعی می گوئیم که یک زوج دارای مشکل ناباروری هستند که 12 ماه یا یک سال از نزدیکی مرتب و منظم بدون پیشگیری آنها گذشته باشد. این بدین معنی است که زوجها خود را بیخودی متحمل هزینه و بررسیهای تهاجمی نکنند. مثلا گاها زوجی بعد از شش ماه از ازدواج مراجعه می کنند و شکایت از عدم حاملگی همسر دارند. ما به این زوجها توصیه می کنیم که بروند و شش ماه دیگر مراجعه کنند. البته در بعضی موارد لازم است بررسیها زودتر از یکسال نیز انجام شوند، که خارج از مقوله این نوشتار است. ناباروری استرس بزرگ برای خانواده ها بخصوص در کشور ما است و زوجها گاها متحمل هزینه زیاد جهت تشخیص و درمان می شوند. برای تشخیص و درمان ناباروری در یک زوج، باید از پروتوکولهای استاندارد استفاده کرد. پیروی از این پروتوکولها هم مقرون به صرفه است و هم زود به تشخیص می رسد.

در یک زوجی که با شکایت ناباروری مراجعه می کنند، اولین اقدام بررسی مرد است، چون آن بسیار ساده و کم هزینه است. متاسفانه در کشور ما مثل بسیاری از جوامع دیگر، علل ناباروری را اغلب به گردن خانمها می اندازند، ولی باید دانست که علت 50 درصد ناباروریها زن و علت 50 درصد دیگر مرد می باشد. اولین اقدام بررسی در مرد انجام دو مرتبه آزمایش تجزیه منی در یک مرکز با تجربه است. چون نتیجه آزمایش تجزیه منی بسیار متغیر است، حتما باید در دو نوبت به فواصل 4 هفته صورت گیرد. با یک بار آزمایش نمی توان در مورد بیمار بودن یا طبیعی بودن مرد قضاوت کرد. قبل از انجام آزمایش منی مرد نباید بمدت سه روز انزال داشته باشد و نمونه تهیه شده باید ظرف یک ساعت مورد مطالعه قرار گیرد. جهت اطلاع خوانندگان محترم، در آزمایش تجزیه منی به دو نکته باید توجه داشت، کمیت و کیفیت اسپرم. کمیت اسپرم همان تعداد اسپرم است، ولی آن چیزی که اهمیت زیادی دارد کیفیت اسپرم است. اسپرم باید حرکت و شکل طبیعی داشته باشد. اگر مردی صد میلیون اسپرم داشته باشد ولی اسپرمها فاقد حرکت باشند، نابارور خواهد بود.

طبق معیارهای سازمان بهداشت جهانی، یک آزمایش تجزیه منی طبیعی باید دارای خصوصیات زیر باشد:
•حداقل حجم آن دو میلی لیتر باشد.
•ظرف 60 دقیقه پس از انزال از حالت انعقادی خارج شود.
•pH آن مساوی یا بیش از 2/7 باشد.
•تعداد اسپرمها مساوی یا بیش از بیست میلیون در میلی لیتر باشد.
•تعداد کل اسپرمها بیش از 40 میلیون در یک بار انزال باشد.
•ظرف 60 دقیقه پس از انزال 50 درصد اسپرمها حرکت سریع و رو به جلو داشته باشند.
•بیش از 75 درصد اسپرمها زنده باشند.
•بیش از 30 درصد اسپرمها شکل طبیعی داشته باشند.
•تعداد گلبولهای سفید در مایع منی کمتر از یک میلیون در یک میلی لیتر باشد.

یک مرد نابارور ممکن است در یک یا چند مورد از موارد فوق مشکل داشته باشد. اگر مردی در آزمایش تجزیه منی مشکل دارد، باید از نظر علل آن بررسی شود. شایعترین علت وجود واریکوسل بیضه است. تشخیص واریکوسل با معاینه و سونوگرافی از بیضه ها است. اگر واریکوسل وجود داشته باشد، بهتر است بیمار عمل جراحی شود. یکی دیگر از علل ناباروری در مردان، کم کاری ثانویه بیضه است که در آن بعلت کم کاری غده هیپوفیز، بیضه ها در تولید اسپرم مشکل پیدا می کنند. کم کاری ثانویه بیضه را با یک آزمایش ساده می توان تشخیص داد. یکی از علل مهم و شایع کم کاری ثانویه بیضه ها در جامعه ما مصرف مواد مخدر است. مشکل در مواردی است که مرد دارای اسپرم نیست و تعداد اسپرمها صفر گزارش شده است که در اصطلاح به آن آزواسپرمی می گویند. در این موارد باید هر چه سریعتر مشخص کرد که علت فقدان اسپرم انسداد در مسیر عبور آن است (آزواسپرمی انسدادی) یا بیضه ها اسپرم تولید نمی کنند (آزواسپرمی غیر انسدادی). با آزمایش خون، سونوگرافی و نمونه برداری از بیضه ها می توان به تشخیص رسید. در مردانیکه دارای آزواسپرمی انسدادی هستند، در صورت امکان باید با جراحی انسداد را برطرف کرد و گرنه باید از بیضه ها اسپرم راتهیه و لقاح مصنوعی انجام داد. در مواردیکه علت آزواسپرمی عدم تولید اسپرم توسط بیضه ها است، کار مشکل تر می شود. در اکثر موارد اینگونه بیماران غیر قابل درمان هستند، ولی در تعداد اندکی از موارد نیز می توان با تجویز دارو بیضه را تحریک کرد تا اسپرم تولید کنند. یکی از دلایل آزواسپرمی غیر انسدادی، عدم نزول دو طرفه بیضه است که به موقع جراحی نشده و یا اصلا جراحی نشده است.

گاها علت ناباروری وجود اختلال در انزال مثل عدم انزال است. بعضی از بیماریها در مردان سبب می شوند که مرد یا دچار عدم انزال شود و یا اینکه دچار انزال پسگرد شود. شایعترین آنها آسیب به نخاع شوکی مثل قطع نخاع و بیماری دیابت است. درمان اینگونه بیماران نسبتا مشکل است. باید با استفاده از روشهائی، اسپرم را در این مردان تهیه و لقاح مصنوعی انجام داد. در انزال پسگرد، پس از انزال مایع منی وارد مثانه می شود. ادرار موجود در مثانه بسرعت سبب آسیب به اسپرمها می شود. برای تهیه اسپرم در این مردان از تمهیدات بخصوص می توان استفاده کرد. بعضی از موارد عدم انزال به دارودرمانی خوب پاسخ می دهند و بیمار می تواند از راه طبیعی بچه دار شود.

تاریخ انتشار: 23 آذر
دوستان اگر کسی پایان نامه رشته های مدیریت (بجز مدیریت مال)و مهندسی صنایع خواست در خدمتم

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥

 من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود. بیا اینم لینکش ایشالا که مشکلت حل میشه 💕🌷

درمان آزواسپرمی انسدادی به روش جراحی میکروسکوپیک (وازواپیدیدیموستومی)


در مورد آزواسپرمی در مقالات قبلی به مقدار کافی توضیح داده شده است. بطور خلاصه آزواسپرمی عبارت از فقدان اسپرم در مایع منی می باشد به عبارت دیگر تعداد اسپرم مرد صفر است. زوجهای نابارور با شنیدن اینکه مرد دچار آزواسپرمی می باشد، دچار استرس و اظطراب شدید می شوند. چون ناباروری در جامعه ما تبعات روحی روانی زیادی دارد. وجود آزواسپرمی دلیل بر لین نیست که زوجها به هیچوجه صاحب فرزند نخواهن شد، بلکه امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تجهیزات بسیاری از این مردان بالاخره صاحب فرزند می شوند. بطور خلاصه آزواسپرمی بر دو نوع استک نوع اول آن انسدادی است که در آن بیضه های مرد اسپرم تولید می کند ولی بعلت وجود انسداد در مسیر عبور اسپرم، منی فاقد اسپرم می باشد. اینگونه مردان شانس باروری زیادی دارند. در نوع دوم که آزواسپرمی غیر انسدادی است، بیضه ها بنا به عللی اسپرم تولید نمی کنند، شانس درمان این مردان خیلی اندک است.

اسپرمها برای رسیدن به مایع منی پس از تولید در بیضه ها از راههای زیر عبور کرده و وارد مایع منی می شوند (شکل 1):
•اپیدیدیم
•لوله منی بر یا همان به زیان انگلیسی Vas deference که به اختصار واز گفته می شود
•مجرای انزالی

در هر طرف در پشت پروستات یک عضو بنام کیسه منی وجود دارد که مجرای آن با مجرای واز یکی شده و بنام مجرای انزالی نامیده می شود. بنابراین دو عدد مجرای انزالی وجود دارند که به کف مجرای ادرار باز میشوند. در مواردیکه محل انسداد در اپیدیدیم می باشد، می توان با میکروسکوپیک محل انسداد در اپیدیدیم را پیدا کرد و لوله منی بر (واز) را به اپیدیدیم قبل از محل انسداد متصل نمود که به آن در اصطلاح پزشکی وازواپیدیدیموستومی (باز کردن واز به اپیدیدیم) می گویند. آن سخترین عمل جراحی در ناباروری مردان است. جراح باید هم تجربه عالی در جراحی میکروسکوپیک داشته باشد و هم تجربه زیاد در انجام این عمل داشته باشد.

شایعترین علل انسداد اپیدیدیم به قرار زیر هستند:
•اختلال مادرزادی که در آن قسمت انتهائی اپیدیدیم تشکیل نمی شود.
•سندرم یانگ (Young)
•عفونت و التهاب. این یک علت مهم انسداد اپیدیدیم است. مردانیکه بطور مرکرر دچار عفونت اپیدیدیم می شوند (که خود را بصورت تورم بیضه و قرمزی پوست کیسه بیضه نشان می دهد) ممکن است سرانجام اپیدیدیم آنها بسته شود. یکی از علل شایع عفونت اپیدیدیم، بیماریهای آمیزشی است.
•موارد اکتسابی مثل ضربه و یا قطع آن حین سایر اعمال جرای مثل هیدروسل

این عمل جراحی خیلی سخت و هزینه بر است. عده ای ترجیح می دهند که از ابتدا از روشهای لقاح مصنوعی برای بچه دار شدن استفاده کنند، ولی وازواپیدیدیموستومی دارای مزایائی نسبت به روشهای لقاح مصنوعی می باشد که عبارتند از:
•زوج از راه نزدیکی طبیعی صاحب فرزند می شوند
•در روشهای لقاح مصنوعی بخصوص روشی که از تزریق اسپرم استفاده می شود، برای خانم تهاجمی و دارای عارضه است. در صورتیکه خانم هیچ نقشی در فرایند ناباروری ندارد، و در ضمن خطر چند قلوئی نیز وجود دارد.
•میزان حاملگی در هر دو روش تقریبا یکسان و حدود 25 درصد است.
•پس از حامله شدن احتمال زایمان فرزند زنده در روش طبیعی بیش از روش لقاح مصنوعی است.
•هزینه آن برخلاف لقاح مصنوعی توسط بیمه ها پوشش داده می شود.

برای انجام این عمل اثابت سه عنصر زیر الزامی است:

� بیضه ها اسپرم کاملا طبیعی تولید می کنند

� اپیدیدیم مسدود است

� واز یا لوله منی بر باز است






تاریخ انتشار: 23 آذر 1391







دوستان اگر کسی پایان نامه رشته های مدیریت (بجز مدیریت مال)و مهندسی صنایع خواست در خدمتم

آزواسپرمی (Azoospermia) در پزشکی به مواردی اطلاق می شود که در آن مایع منی مرد فاقد اسپرم یا به عبارت دیگر تعداد اسپرمهای مرد صفر می باشد. در اینگونه مردان هیچ اتفاق قابل تشخیصی در ظاهر مایع منی نمی افتد، چون حدود یک درصد حجم منی را اسپرمها تشکیل می دهند. تشخیص آزواسپرمی در یک مرد شوک بزرگی برای وی است. این مردان دارای میل جنسی و عملکرد جنسی طبیعی هستند و فقط مشکل باروری دارند. تشخیص این بیماری فقط با آزمایش میکروسکوپیک مایع منی می باشد که باید حداقل در دو آزمایش به فاصله 4 هفته از همدیگر تائید شود. در ضمن برای تشخیص آزواسپرمی باید از روش استاندارد آزمایش مایع منی که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است استفاده نمود. در بعضی از مردان که آزمایشگاه گزارش آزواسپرمی کرده است، اگر مایع منی سانتریفوژ شود و رسوب حاصل از سانتریفوژ آزمایش گردد، اسپرم یافت خواهد شد که به آن اسپرم مخفی یا کریپتواسرمی گفته می شود. آزواسپرمی با فقدان مایع منی متفاوت است. در یک عده از مردان بنا به عللی پس از انزال مایع منی وجود ندارد، این بیماری انواع مختلف دارد و جای بحث آن اینجا نیست. به یاری خدا در سایر مقالات به مقوله فقدان منی نیز خواهیم پرداخت.

آزواسپرمی دارای دو علت کلی است: یا انسدادی در مسیری که اسپرم را منتقل می کند وجود دارد که به آن آزواسپرمی انسدادی می گویند (شکل) و یا اینکه بیضه ها اسپرم تولید نمی کنند که به آن آزواسپرمی غیر انسدادی می گویند. اندازه بیضه و اندازه گیری میزان هورمون FSH خون به ما کمک می کند که به سرعت تشخیص احتمالی را بدهیم. اگر اندازه بیضه ها کوچک و میزان هورمون FSH بالا باشد، به احتمال زیاد فرد دچار آزواسپرمی غیر انسدادی است و شانس بچه دار شدن تقریبا صفر است. گاهی بعضی از مردان بطور مادرزادی دارای فقدان لوله های منی بر هستند. در این مردان حجم منی فوق العاده کم و حدود نیم میلی لیتر می باشد.



در مردانیکه مبتلا به آزواسپرمی انسدادی هستند برای درمان از روشهای زیر، بسته به شرایط بیمار می توان استفاده کرد:

1. پیوند لوله منی بر (واز) به اپیدیدیم با میکروسکوپ که در اصطلاح پزشکی به آن Vasoepididymostomy می گویند. آن یک عمل جراحی فوق العاده مشکل است که با میکروسکوپ انجام می شود و حدود سه ساعت طول می کشد. چون قطر لوله منی بر و اپیدیدیم فوق العاده اندک است، میزان موفقیت این عمل نیز کم است. در دست بهترین جراحان در حدود 25 درصد موارد اسپرم در مایع منی ظاهر می شود ولی چون کیفیت اسپرم پائین است، میزان حاملگی فقط 10 درصد است.

2. اسپرم برای رسیدن به مایع منی به ترتیب از راههای زیر عبور می کند: اپیدیدیم، لوله منی بر و مجرای انزالی. گاهی انسداد در مجرای انزالی است. درمان این بیماران نسبتا راحت است می توان از طریق مجرای ادرار با یک برش ساده مجرای انزالی را باز کرد.

3. در مردانیکه مبتلا به فقدان مادرزادی دو طرفه لوله منی بر هستند، از یک روشی بنام PESA استفاده می شود. این کلمه مخفف

Percutaneous Epididymal Sperm Aspiration می باشد که در آن از طریق پوست بیضه، اسپرم از اپیدیدیم با سرنگ بدست آمده و لقاح در آزمایشگاه انجام می شود.

4. روش دیگر استفاده از MESA است. این کلمه مخفف Microepididymal Sperm Aspiration است. در آن کیسه بیضه با جراحی باز می شود و قسمتی از اپیدیدیم که مسدود شده است با میکروسکوپ مشخص می شود (چون پشت انسداد اتساع وجود دارد) و از محل متسع شده با سرنگ اسپرم کشیده و زیر میکروسکوپ وجود اسپرم تائید می شود و از آن جهت لقاح در آزمایشگاه استفاده می شود.

5. گاها در بیمارانیکه دارای آزواسپرمی انسدادی هستند نمی توان از اپیدیدیم اسپرم بدست آورد، در این بیماران از روش TESA استفاده می شود. این کلمه مخفف Testicular Sperm Aspiration می باشد که در آن از راه پوست با سوزنهای بخصوص از بیضه اسپرم کشیده می شود.



درمان مردان مبتلا به آزواسپرمی غیر انسدادی

در این مردان بیوپسی بیضه نشان می دهد که بیضه ها اسپرم تولید نمی کنند. اینگونه مردان قائدتا نابارور مطلق هستند، ولی در سالهای اخیر پیشرفتهائی در این زمینه ایجاد شده است. خود آزواسپرمی غیر انسدادی یا بد عملکرد بیضه دارای علل بسیار زیادی است، در بعضی از موارد می توان تولید اسپرم توسط اینگونه بیضه ها را با دارو تحریک کرد.

1. در مردانیکه اندازه بیضه ها طبیعی و میزان هورمون FSH خون بالا نیست ممکن است بتوان با دارو تولید اسپرم را تحریک نمود.

2. یکی از موارد از بین رفتن عملکرد بیضه عدم عمل جراحی به موقع بیضه نزول نکرده است. اگر این بیماری دو طرفه باشد، مرد دچار ناباروری خواهد شد. بعض از این نوع بیضه ها را نیز می توان با تجویز دارو وادار به تولید اسپرم کرد.

3. گاهی در مردانیکه دارای آزواسپرمی عیر انسدادی هستند، در نمونه برداری از بیضه ها تعدادی اسپرم مشاهده می شود، علت آزواسپرم بودن این مردان این است که اسپرم در حین انتقال از بین می رود. از اسپرمی که از طریق نمونه برداری بدست می آید می توان برای لقاح در آزمایشگاه استفاده کرد.

تاریخ انتشار: 23 آذر
دوستان اگر کسی پایان نامه رشته های مدیریت (بجز مدیریت مال)و مهندسی صنایع خواست در خدمتم
2728
انسداد مجرای انزالی بعنوان یکی از علل آزواسپرمی

انسداد مجرای انزالی یکی از علل آزواسپرمی انسدادی در مردان می باشد. آزواسپرمی بدین معنی است که تعداد اسپرمهای مرد صفر است. آزواسپرمی به سه دسته بزرگ تقسیم می شود. برای پی بردن به انواع آزواسپرمی لطفا اینجا را کلیک کنید. انسداد مجرای انزالی از این نظر اهمیت دارد که با یک عمل نسبتا ساده می توان آنرا باز کرد. لوله ای که اسپرم را از بیضه ها منتقل می کند در پشت پروستات به مجرای کیسه منی پیوسته و از بهم پیوستن این دو مجرای انزالی بوجود می آید (شکل 1). در 5 درصد بیماران مبتلا به آزواسپرمی، علت آن انسداد مجرای انزالی است.

علل انسداد مجرای انزالی: کلا علل انسداد مجرای انزالی را به دو دسته بزرگ تقسیم می کنند: مادرزادی و اکتسابی.
• علل مادرزادی انسداد مجرای انزالی
o عدم تشکیل مجرا
o تنگی مجرای انزالی
o کیست پروستات
o کیست مجرای مولرین
o کیست مجرای ولفین
• علل اکتسابی انسداد مجرای انزالی
o ضربه و اعمال جراحی
 آسیب به آن حین اعمال جراحی آندوسکوپیک
 برداشتن کیست کیسه منی
 جراحی روده راست در دوران کودکی
o عفونت: این یکی از علل مهم انسداد مجرای انزالی است. مردانیکه بطور مکرر دچار عفونت ادراری و بیماریهای آمیزشی می شوند ممکن است مبتلا به انسداد مجرای انزالی شوند.
 عفونت دستگاه تناسلی
 عفونت ادراری
 آبسه پروستات
 وجود طولانی مدت سوند مجرا
 بیماری سل
o سرطانها

علائم و نشانه ها
در این بیماران اندازه و قوام بیضه ها طبیعی است و خصوصیات جنسی ثانویه در آنها بخوبی شکل گرفته است و لوله های منی بر را می توان لمس کرد. در این بیماران میزان هورمونها طبیعی هستند. در این بیماران حجم مایع منی اندک است، pH آن کاهش یافته است و منی فاقد فروکتوز می باشد. فروکتوز قند مخصوص مایع منی است و چون از کیسه های منی ترشح می شود اگر انسداد مجرای انزالی وجود داشته باشد، دیگر مایع منی فاقد قند فروکتوز خواهد بود. این را باید مد نظر داشت که در انسداد نسبی مجرای انزالی ممکن است موارد فوق دیده نشوند.

تشخیص: با استفاده از موارد زیر می توان انسداد مجرای انزالی را تشخیص داد
• سونوگرافی از کیسهای منی، مجاری انزالی و پروستات
• اندازه گیری فروکنوز و pH مایع منی
• اندازه گیری حجم مایع منی
• نمونه برداری از محتویات کیسه های منوی
• اندازه گیری هورمونهای خون بویژه FSH

درمان
اگر تشخیص قطعی باشد بهترین روش باز کردن انسداد از طریق مجرای ادرار است. مجاری انزالی به کف مجرای ادرار در داخل پروستات باز می شوند. برای باز کردن انسداد مجرای انزالی با یک وسیله مخصوص از راه مجرا سقف این مجاری را بر می دارند. موقعیکه این سقف برداشته می شود، جراح ورود مایع منی به داخل مجرا را مشاهده می کند. موفقیت این عمل جراحی 50 درصد است. یعنی در 50 درصد بیماران اسپرم در مایع منی ظاهر می شود، گاهی تعداد این اسپرمها برای حاملگی طبیعی کافی هستند و گاهی نیز تعداد اسپرمها برای حاملگی طبیعی کافی نسیتند ولی با استفاده از این اسپرمها می توان لقاح مصنوعی کرد.

بطور خلاصه
• علت 5 درصد آزواسپرمی انسدادی، انسداد مجرای انزالی می باشد.
• این بیماری اعلب تشخیص داده نمی شود.
• در حدود 50 درصد این بیماران پس از عمل جراحی اسپرم در مایع منی ظاهر می شود.
• با جراحی و باز کردن انسداد مجرای انزالی تعدادی از این بیماران از راه طبیعی بچه دار می شوند.
دوستان اگر کسی پایان نامه رشته های مدیریت (بجز مدیریت مال)و مهندسی صنایع خواست در خدمتم
سلام دوستان خیلی مطالب خوبی ارائه دادید من که خیلی استفاده کردم
همسر من مبتلا به واریکوسل گرید دو بود و در پنج سال اخیر طی آزمایشهای متفاوت اسپرم که انجام داد مقدار اسپرم از 3 تا 19 میلیون در هر میلی منی متغیر بود و سرعت نیز از 5 تا 35 درصد و هیچگاه آزواسپرم نبود . تا اینکه 3 ماهه پیش عمل واریکوسل انجام داد حالا بعد از 3 ماه و انجام 2 بار آزمایش حتی علیرغم مصرف آمپول hcg ولی آزواسپرم شده و دکتر ارولوژش ( جراحش) نیز هیچ علتی برای این اتفاق یبان نمیکنه.ما فکر میکنیم دکتر در حین عمل اشتباها باعث انسداد مسیر انتقال اسپرمها شده.
حالا میخواستم بدونم کسی علت این موضوع را میدونه و چه طوری میشه با سونوگرافی و یا ... علت را جستجو شد چون دکترش هیچ راهی ارائه نمی ده.
مرسی احلام عزیزم از این همه اطلاعات مفید . خسته نباشی و دستمریزاد . ولی حالم از این اسم لعنتی بهم میخوره .کاش خواب باشیم و همچین بیماری نباشه یا یکدفعه یه خبر بخونیم که 100% قابل درمانه .ولی باز هم مرسی
پس کی دیگه وقتشه؟
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730
پربازدیدترین تاپیک های امروز