2726
عنوان

چگونه کودکانی خلاق داشته باشیم(معرفی اسباب بازی های مفید)

| مشاهده متن کامل بحث + 121093 بازدید | 625 پست

کلاس‌های آموزشی بچه‌ها را از چه سنی شروع کنیم؟

این نکته بسیار مهم است که کودک زیر 7 سال را نباید به طور مستقیم آموزش داد و برای آموزش او باید از روش‌های تخصصی کمک گرفت. آموزش کودک در این سنین صرفا به صورت غیرمستقیم است چون کودک مانند یک بزرگسال ابزار لازم برای تمرکز در کلاس درس را به دست نیاورده است.

آموزش زبان دوم

کودک از زمان تولد حس شنوایی فوق‌العاده‌ای دارد که به او اجازه می‌دهد اصوات مختلف را از هم تشخیص دهد. در صورتی که از زمان تولد با کودکی به ۲ زبان صحبت شود، او به طور طبیعی قادر به درک هر دو خواهد بود. البته کودکی که دو زبان را حین تولد می‌شنود معمولا دیر‌تر به حرف می‌آید. دلیل این موضوع هم مواجه شدن او با دایره وسیعی از لغات است که باید آنها را درک و بیان کند. گاهی هم کودک دو زبان را با هم مخلوط می‌کند. این حالت کاملا طبیعی است و در 4- 3 سالگی از بین می‌رود. این نکته را به یاد داشته باشید که هرگز برای آموختن یا حرف زدن یک زبان نباید به کودک فشار آورد. اگر کودک حس کند والدین از پیشرفت نکردن او نگران هستند، ممکن است دچار اختلالات تکلمی شود. البته بهتر است پس از تکمیل زبان اول و کامل شدن دایره لغات کودک، آموزش آغاز شود، چون کودک معمولا در 3 تا 5/3 سالگی به این مهارت دست می‌یابد. می‌توان هم‌زمان با شروع مهدکودک آموزش زبان دوم را آن هم به طور غیرمستقیم آغاز کرد و آموزش مستقیم را با شروع مدرسه ادامه داد.

اگر والدین به کشور دیگری مهاجرت کردند، برای این‌که کودک زبان را بیاموزد، کافی است یکی از والدین به زبان مادری و دیگری به زبان خارجی صحبت کند تا کودک آرام آرام با زبان بیگانه خو بگیرد.
ورزش یکی از رشته‌های ورزشی مناسب برای سنین پایین ژیمناستیک است تا مهارت‌ها و هماهنگی‌های حرکتی کودک تقویت شود. در بسیاری از مهد‌ها و باشگاه‌ها این کلاس‌ها دایر است و والدین می‌توانند از ۴ سالگی فرزندشان را در این کلاس‌ها ثبت نام کنند. البته از این سنین می‌توان کودک را با شنا نیز آشنا کرد.

نقاشی

۲ سالگی سن تحول و پیشرفت نقاشی در کودک است، زیرا کودک از لحاظ روانی و جسمی رشد می‌کند، ماهیچه‌هایش قوی می‌شود و از نظر بینایی چشمش توانایی دنبال کردن و هدایت دست به هر سمت را که می‌خواهد، دارد. کودکان معمولا سعی می‌کنند خطوطی را از چپ به راست رسم کنند. از آنجا که نقاشی آغازی برای نوشتن است، لازم است کودک را به کشیدن نقاشی تشویق کرد. بهترین سن برای شروع آموزش نقاشی به شرط آن که هدف از کلاس صرفا ایجاد خلاقیت در کودک و نه نقاشی کردن او باشد، پایان ۴‌سالگی است. در سنین زیر دبستان منظور از آموزش نقاشی تنها فراهم کردن فضایی برای رشد خلاقیت بچه‌ها از جمله نقاشی است. حتی بدون کلاس هم خانواده‌ها می‌توانند این فضا را در خانه در اختیار بچه‌ها قرار دهند. یک مربی باید از موسیقی، تئا‌تر، بازی، ‌قصه، شعر و... استفاده کند و فضایی را به وجود آورد تا هنرجوی خردسال خود را با زبان تصویر آشنا کند. نقاشی یک زبان بین‌المللی است؛ زبانی برای گفتن ناگفته‌های خود.

بهتر است کودک تا 3 سالگی از گواش، آبرنگ و مداد شمعی برای نقاشی استفاده کرده و از ۵/4 سالگی به بعد از مدادرنگی استفاده کند. کافی است یک کاغذ بزرگ در اختیار کودک قرار دهید تا هر آنچه در تخیلش است، روی کاغذ بیاورد.

موسیقی

بر اساس بسیاری از تحقیقات، درک موسیقی از دوران پیش از تولد (دوران جنینی) آغاز می‌شود. اما دریافت علائم صوتی و واکنش‌های ناشی از آن با پدیده‌ای به نام �ادراک موسیقی� تفاوت دارد و آن زمانی است که کودک قادر به تحلیل و تفکیک صدا‌ها و آوا‌هاست. بسیاری از کار‌شناسان آموزش و نیز روان‌شناسان در پی تحقیقات پژوهشگران بهترین سن آموزش موسیقی به کودکان را ۲ تا ۸ سالگی می‌دانند؛ البته باز هم به روش غیرمستقیم.


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

سلام خانم نیکتا
پسر من چند روز دیگه 3 ماهش میشه
روزا نیم الی 1 ساعت براش موسیقی میزام: پیانوی کلاسیک- سمفونی موتسارت
گاهی خودم براش آواز میخونم.....ترانه های گوگوش...مرضیه....دلکش
یکی از این اسباب بازی های آویزی داره که کوک هم میشه.....این را بالای سرش قرار میدم و گاهی با اینا حرف میزنه...
خودمم خیلی باهاش حرف میزنم....

دیگه باید چیکار کنم؟

راستی تازگی ها نسبت به 1 ماه پیش کمتر سرو صدا میکنه...یعنی به اصطلاح کمتر حرف میزنه....
نگرانم
2728
سلام نیکتا جون
من یک پسر 4 ماهه دارم
اما اصلا نمی دونم باید چطوری ذهنشو از حالا خلاق کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هر روزیک بار توی خونه راه میبرمش و دستشو به بعضی وسایلش میزنم و واسش معرفی میکنم ......
سعی میکنم زیاد باهاش ارتباط چشمی برقرار کنم و بعد حرف بزنم باهاش ........


امااااااااااا

دیگه نمیدونم باید چیکار کنمممممممممممممممممم
خواهش میکنم راهنمایم کن عزیزم .....
سلام نیکتا جون .من یه پسر 17 ماهه دارم.اعضای بدنش را بلده.صدای حیوانات( جوجه-ببعی-الاغ-خرگوش-کلاغ-زنبور-قورباغه) را میگه.نمیدونم به نسبت سنش توی چه وضعیتیه؟ضمنا آموزش رنگ ها را ازکی باید شروع کنم؟
سلام صبا جون
کتاب اصلاح رفتار کودکان (نویسنده:یو دا گلاس ؛ مترجم: سیاوش جمالفر)
والدین و کودکان زیر 6 سال (مجید رئیس دانا)
تاثیر تعیم و تربیت در شخصیت کودک( ل.ف. استروسکایا ترجمه: نازلی اصغر زاده )
عزیزم اگه کتاب دیگه ای در این مورد پیدا کردم حتما اطلاع می دم.
سلام نیکتا جون امروز اولین باریه که این تاپیک رو می بینیم مرسی از راهنماییهات و تاپیک مفیدت.
پارمیس الان 19 ماهشه که از 1 تا 10 می شماره کامل جمله می گه. حیون ها و میوه ها رو می شناسه . پازل درست می کنه احساس می کنم هوشش خیلی خوبه و هر چی جلوتر می ره من نگرانتر می شم که دارم روزها رو الکی از دست می دم نمی دونم دیگه چی باهاش کار کنم دوست دارم الفبا رو بهش یاد بدم تا 2 سالش شد بلد باشه اگه راهنمایی داری بهم بگو لطفا. یا این کلاسهای نابغه کوچک چطورا
من نه شوق رفتن به بهشت دارم و نه خوف از جهنم، برای من بهشت آنجاییست که آزادی باشد.
سلام نازیلا خانم
عزیزم رشد ذهنی کودک در 12 هفتگی :
دراین مرحله وقتی با او صحبت می کنید خوشحالی و هیجان خود را با لبخند زدن و جیغ زدن و تکان دادن بدن و سر خود ابراز می کند.برای تقویت حافظه کودک به نکات ذیل توجه کنید :
شادی خود را به او نشان دهید .
اسباب بازیهای کوچک با وزنهای مختلف و جنسهای مختلف را برای تمرین گرفتن و لمس کردن به او بدهید .
شعرهای کودکانه را با زبان کودکانه برای او بخوانید .
از بازیهای جسمانی ساده مانند تکانهای ملایم ، خم کردن زانو و کشیدن آرام دستهای او استفاده کنید.
هنگام خواندن شعر برای او ضربات آهسته ای روی شکم یا دستانش بزنید با این کار پسر گلمون بیشتر لذت می بره.
پسر گلمون رو روی یک زیر انداز پشمی بنشانیید احساس رضایت خود رو از روی نشستن روی زیر انداز نرمش به شما نشان می دهد.
سعی کنید هر چند وقت یک بار او را روی شکم دراز کنید توپی را به یک طرف بیندازید و بگذارید خودش را به طرف توپ بکشد. در این صورت هم بازی می کند و هم عضلات گردن ، پا و دست او تقویت می شود.
سلام ترنم جان
عزیزم رشد ذهنی کودک در 16 هفتگی :
دراین مرحله کودک اشیا و مکانهای آشنا را می شناسد و کارهای همیشگی را درک می کند . او با دیدن سینه مادر و یا بطری شیر هیجان زده می شود و به اسباب بازیهای جدید ، افراد جدید و حسهای جدید علاقمند می شود.برای تقویت حافظه کودک به نکات ذیل توجه کنید :
حس کنجکاوی او را ارضاء کنید .
برای تقویت حس کنجکاوی و تقویت احساس او درباره آنچه که او می بیند و احساس می کند، صحبت کنید .
از اسباب بازیهای متنوع با شکلها و جنسهای مختلف استفاده کرده در اختیار او قرار دهید، زیرا اسباب بازیها مسایل مختلفی را به کودک می آموزد .
بهتر است اسباب بازیها صدادار باشد .
از اسباب بازی های انگشتی استفاده کنید همراه آن آوازبخوانید یا داستانی تعریف کنید پسر گلمون بسیار لذت
می برد.
ترنم جان در این سن پسر گلمون باید اول اطرافش رو کاملا بشناسه عضلات بدنش کاملا کنترل بشه چند ماه دیگه برای رشد خلاقیت اسباب بازی های مناسبش رو معرفی می کنم اصلا نگران نباشید.
سلام مامان کوچولو
پسر گلمون کاملا مناسب با سنش رفتار میکنه . وقت مناسبی برای آموزش رنگها به وسیله اسباب بازی های مختلف مثل میله های اندازه گیری .
خط خطی کردن های اولیه کودک بسیار مهم هستند چون اولین شکل های بروز خلاقیت کودک هستند ؛ کاغذ فراوانی در اختیارش بگذارید با مداد شمعی شروع کنه خیلی بهتره چون اجازه حرکات چرخشی به دست پسر گلمون میده .اسباب بازی های مثل خانه سازی هماهنگی بین چشم و دست او به وجود می آورد.
در این سن او کاملا می فهمد چه چیزی خوشایند شماهست و چه چیزی شما را عصبانی می کند.

بازی کودک
بازی وسیله رشد همه جانبه کودک را فراهم می سازد یکی از مواردی که در حین بازی کودکان و والدین و مربیان باید بدان توجه داشته باشند، این است که بازی وسیله ایست برای آشنایی با صفات خصوصی کودک وبدین معنی که کودک خود را آن طور که هست در بازی نشان می دهد یکی ممکن است خود را اجتماعی ، خوب، دوست دلسوز، با انضباط، با گذشت مبتکر، وتسلیم در مقابل اکثریت آرا نشان دهد ودومی برعکس خود را خودخواه، لجباز، بی گذشت ومدعی جلوه دهد؛ به نقل از " یا نوش کرچاک لهستانی متخصص علوم تربستی که می گوید:با نطاره کردن حرکات وسلوک کودک در چنین یازی، می توان که کودک از چه نوع زندگی برخوردار است در میان ،چه افرادی رشد می کند، خود را چگونه تصور می کند، واز عهده انجام چه کارهای بر می آید ...
به بازی های بچه هایمان آنگونه که باید توجه کنیم
نیکتا جون سلااام! مرسی از تاپیک خوووبت. من دارم کم کم صفحه های قبلی رو میخونم. میشه لطف کنی برای پسر 16 ماهه من که نزدیک 17 ماهگیش هست، روش های یاد دادن چیزای مختلف رو بذاری؟؟

ینی منظورم اینه که اسم بازی نمیخام، میخام روش هایی یاد بگیرم که چیزای مختلفی مثه رنگها. شکل ها و... رو بهش یاد بدم. اگه کتابی هم تو این زمینه هست میشه لطف کنی و معرفیش کنی با اسم انتشارات؟؟؟ مرسی مرسی مرسسیییییی


نیکتا جون برای نقاشی هم میشه لطفا راهنماییم کنی؟ الان براش ماژیک بخرم بهتره یا مدادشمعی و پاستل. آخه میخام یه چیزی باشه که نیازی به فشار زیاد نداشته باشه تا دستای کوچولوش با کشیدن آشنا بشه...

خیلی خوشحالم این تاپیک رو پیدا کردم و همینطور شما رو :)
سلام نیکتا جون
دخترم 11ماه و نیم داره و در روز 3 بار سی دی خاله ستاره میزارم فقط یه بارش رو نگاه میکنه ولی با اون دوبار دیگه آرومه و با اسباب بازیهاش بازی میکنه . در غیر این صورت یا جیغ میزنه (مواقعی که من برم wcو تو آشپزخونه کار داشته باشم ) یا اینکه باید با من بازی کنه (اتل متل . کلاغ پر . قایم موشک و ...)

در ضمن اگه یه کاری رو بخوام تکرار کنه فقط 2 بار بهش بگم زودی یاد میگیره ولی خیلی صحبت نمیکنه چکار کنم تا بیشتر خلاق بشه . مفهوم کلمات رو هم کامل می فهمه
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730