2726
عنوان

مزاج شناسی و گیاه درمانی

| مشاهده متن کامل بحث + 692307 بازدید | 1854 پست


تمام افسردگی ها هم از صدقه سر سوداست....سودا ی نا بجا که ریشه کن بشه خلق طرف میره بالا طرف شاد میشه
کابوسهای شبانه زیر سر سوداست...خواب های سیاه ..هیکلهای سیاه و عجیب و غریب و ترسناک...خواب سقوط از بلندی و صحنه های تاریک همه از سوداست
یه همکار سودایی منفی داشتم که همه از دستش سودایی بودن!!!هر روز صبح میومد درمانگاه میگفت بازم دیشب کابوس دیدم!!...


یه ادم افسرده نزدِ یکی از معصومین رفت و گفت هر چی دعا و نذر و نیاز و عبادت میکنم از فکر و خیال و افسردگی نجات پیدا نمیکنم و ممکنه از این غم هلاک بشم...امام لبخندی زدن و گفتن دعا به جا!! اما باید وسیله نجات از هر مشکلی رو هم در نظر داشت بعد یه رژیم غذایی به طرف دادن و طرف بهبود پیدا کرد

افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

رسوب سودا در سیاهرگها باعث واریسی شدنه اون رگها میشه

واریسهای پا
واریکوسل(واریسی شدن عروق بیضه ها) در مردان که یکی از علل عقیمی در اونهاست همه زیر سر سوداست و با رژیم ضد سودا درمان میشه

بواسیر یا همورویید هم در اثر رسوب سودا در وریدهای انتهای مقعد ایجاد میشه علامت اون درد و دفع چند قطره خون بعد از اجابت مزاج هست
الانه میان بواسیریا واریکوسل رو جراحی میکنن...در صورتی که طب سنتی میگه با جراحی مشکلی حل نمیشه چون اون سودا میره جای دیگه ای از بدن رو خراب میکنه !توی طبیب باید سودا رو ریشه کن کنی ،نه اینه که چند سانت رگی که سودا درش رسوب کرده بود رو در بیاری...

برخی ادمها بدون علت و علامت خاصی طحالشون بزرگه...ممکنه اتفاقی در سونوگرافی دیده بشه که طحال بزرگتر از نرماله...پزشکا میگن مهم نیست اما اطبای طب سنتی میگن این زنگ خطر افزایش سوداست ...باید درمان بشه ...

افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

ببین برای منم همین پیش اومده بود دقیقا!!!😥

 من از یکی از پزشکای دکترساینا ویزیت انلاین گرفتم از خونه و خیلییییی خوب بود. بیا اینم لینکش ایشالا که مشکلت حل میشه 💕🌷


خورشت فسنجون که مرکب از گوشت و روغن و گردو و رب انار هست رو در نظر بگیرید :

گردو بسیار گرم است و ضد بلغم ولی برای صفرا و خون ضرر دارد ، گوشت و روغن گرم وتر است و برای خون و صفرا ضرر دارد ، رب انار سرد است و ضد صفرا و خون ،ولی برای بلغم و سودا ضرر دارد ، وقتیکه چهار قلم نامبرده را مخلوط نموده و طبخ نمایید خورشتی لذیذ میشود که برای مریض غذای بسیار خوبست .
هر یک از اجزای فسنجان ضد یک خلط است . با خوردن خورشت نامبرده با چهار خلط گردن کلفت قوی که صفرا و سودا و خون و بلغم باشند و با یکدیگر اتحاد نموده و دفع مرض میکند ...

( سعی کنید تو غذاهاتون از شکرو نمک حتی الامکان کمتر استفاده کنید ، جای شکر ( اگر ترشی رو خیلی نمیپسندید ) از شیره انگور استفاده کنید ... )
افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

پیرچشمی هم در اثر افزایش سودای ناشی از افزایش سن ورسوب اون در عروق چشم هست...

سرطان یعنی تبلور سودا!!
تمام سرطانها زیر سر سوداست

افزایش سودا در مغز باعث تفکرات بی سر و ته میشه ...هی از این شاخه به اون شاخه پریدن...طرف میگه آن واحد هزار جور فکر و خیال میاد به سرم
نوع این تفکرات بستگی به زیرساختهای تربیتی و مذهبی طرف داره...
مثلا یه مرد مذهبی ومتعصب بعد از ازدواج مرتب به زنش شک داره مرتب تصور خیانت زنش میاد جلوی چشاش...این یارو سودای مغزش زده بالا اگه روی سرش زالو بندازن زالوها سودای مغز رو میمکن و فرد از اون افکار خلاص میشه

ادمهایی که میگن : یه فکرایی میاد به ذهنم اصلا نمیتونم کنترلش کنم دوست هم ندارم به اون موضوع ها فکر کنم از اراده م خارجن خسته شدم...
این ها هم زیر سر سوداست
افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )
2728

در سودایی ها تفکراتی که در کوردکی در مغز رسوب کردن مرتب بروز پیدا میکنن.آدم سودایی مرتب خاطرات بد کودکی رو یادآوری میکنه..مرتب بدیهایی که همکلاسی ها بهش کردن ...
مثلا الان 30 سال سنشه ...هی با خودش فکر میکنه..کلاس پنجم بودم فلان معلم فلان حرفو بهم زد ...هرچی بد بختی دارم از اونجاست ...بدیهای دیگران گه گداری میان به ذهنش و توی ذهنش تاخت و تاز میکنن....

افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

سودایی ها زودرنج و خود خور هستن ...از کوچکترین حرف ادم برداشت بد و بی مورد میکنن ...زودی به خودشون میگیرن
افراد خودخور و ناراحت مزاجی هستن و زود ناامید میشن..یاس ..دودلی ..شک ..
خیلی زود بهشون بر می خوره...جنبه حرف درشت رو ندارن چه بسا حرف معمولی و بی منظور رو هم ازش برداشت منفی میکنن...
ممکنه ناراحتیشون رو بروز ندن و کسی متوجه نشه... اما تا مدتهای مدید خودخوری میکنن و فکرشون درگیره ...مثل خاک که نقش پذیره ،نقش خاطرات و برخوردها در ذهنشون میمونه...کینه ای هستن...ول کن معامله نیستن ...هی به یه قضیه گیر میدن...سمج و لجباز هستن یا در جنبه مثبت یا منفی...
مثلا یه کاری رو شروع کردن ممکنه زود دلسرد و ناامید بشن اما به خاطر سماجت کار رو ادامه میدن توام با دو دلی و تردید...
از نظر جسمی زود خسته میشن اما چهار دست و پا و چهار چنگولی هم که شده کار رو ادامه میدن ،به خاطر سماجتشون...
از کاه کوه میسازن..
برخی افراد سودایی خودشون رو در مرکز هر چی بدبختی و مظلومیت قرار میدن تمام خاطرات و جنبه های زندگی رو طوری کنار هم می چینند انگار همه عالم باهاش بد هستن همه قصد بدی کردن و زور گفتن بهش دارن ...به مدیران و سرپرستان محیط کاری خودشون بدبین هستن همش ابراز میکنن حقی از انها ضایع شده ....حقی از اونها خورده شده...کسی قدر اونها رو نمیدونه و از این قبیل افکار

ریزبینی ...موشکافی ...دقت زیاد...در نظر گرفتن همه جوانب از ویژگیهای مثبت اونهاست که ممکنه درست پرورش پیدا کنه یا نه..

یاس ناامیدی و بدبینی و شک و تردید هم به صورت بالقوه درشون هست و بسته به محیط زندگی و نوع تربیت و هزار فاکتور ناشناخته دیگه، ممکنه بروز پیدا کنه با شدتهای متفاوت در افراد سودایی...یعنی اینطور نیست که بدبینی همه سودایی ها یه جور باشه

یه همکار سودایی دارم یه خانم 25 ساله !
همش گیر داده به مدیرجدید درمانگاه ..مرتب پشت سرش نق میزنه که:"از وقتی این مدیر اومده بدبخت شدم ...برنامه هام ریخته به هم ...داره زور میگه...رییس بازی در میاره...نفهمه!!...هیچی حالیش نیست..."
خلاصه این خانم خیلی شلوغش میکنه...
تا وقتی مدیر جدید درمانگاه رو ندیده بودم تحت تاثیر این حرفا ،کمی نسبت به مدیر گارد میگرفتم..
بعد دیدم نه!مدیر که خیلی خوبه!برنامه ها و طرح های جدید داره
اشکال از خوده این خانمه!...
چون مزاجش سوداییه و سرده و خشک؛..پس نمیتونه با شرایط جدید ومقررات جدیدی که مدیر جدید آورده،خودش رو وفق بده..سودایی ها به شرایط جدید و ادمای جدید دیر عادت میکنن


افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

حرف سر "مزاج" هستش
اگه توی استریلیزه ترین شرایط کارخانه هم سوسیس کالباس و ماست و ..تهیه بشن ؛دگرگونی در مزاج غذا ایجاد میشه
سوسیس کالباس به خاطر اینکه گوشت گاو توش قاطی داره و گوشت گاو هم طبق حدیثی که فرستادم کلا مشکل داره
ماست هم طبق گفته خاله یکی از دوستانم که کارشناس و ناظر یه کارخونه لبنیاتی معتبر در سطح کشور هستش ؛گفته که چیا به ماست اضافه میکنن حالا بماند نمی خوایم نون کارخونه دارها رو آجر کنیم..
خوب دیگه صنعتی شدن زندگی تو کلان شهرها ،پرداختن به این مسائل رو مشکل کرده
ولی همش راه حل داره
به جای ماست میتونید روزی 14 تا بادام درختی میل کنید تا کاملا کلسیم بدنتون تامین بشه
تو تاپیک پوکی استخوان جایگزین های ماست رو گذاشتم


افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )


در مورد مزاجها باید این نکته رو در نظر بگیرید که:"کی ،چی میخوره؟"
یعنی هم مزاج شخص مهمه هم مزاج غذا...
در درجه اول باید با مزاج خودتون آشنا بشید که مختصر در موردش تو تاپیک بلغم و سودا وصفرا گفتم یه مزاج دِمــَوی مونده که باید فرصت کنم تا مطالبش جمع و جور بشه


خیار شور و سیب زمینی و گوجه همگی طبع سردی دارن واگه با هم مصرف بشن بلغم زا هستن بهتره بهشون ادویه مثل آویشن شیرازی، فلفل سیاه، زیره یا روغن زیتون و پیاز اضافه کنید(حالا هرکدوم رو که داشتین) تا مزاجشون تعدیل بشه و از سردیشون کاسته بشه ...

����������شکلات رو کلا بزارید کنار سمه برای بدن ���������������
افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )


�������������افسردگی ����������������
افسردگی که در اثر سودایی شدنه خون ایجاد میشه و حاصلش توهم و خیال پردازی و افکار منفی وفکرای جورواجور وکابوس های شبانه و اینکه هی خواب میبینن دارن از بلندی پرت میشن یکی هی داره دنبالشون میکنه هی تو خواب از چیزی وحشت دارن و.... هستش Tروانپزشکا با دادن داروهای ارامبخش در واقع بر شدت برودت مزاج اضافه میکنن و نه تنها افسردگی ریشه کن نمیشه بلکه مریضه بیچاره به دارو معتاد میشه و تا دارو رو ول کنه مجدد دچار مشکل میشه(آخه اینم شد درمان؟؟)
درمان یعنی ریشه کن کردنه بیماری ...به ذهنه کی میرسه که مثلا به این مریض افسرده بگه:برنج نخور عدس نخور سالاد نخور فلان دم کرده رو بخور فلان ادویه رو بخور یا مثلا تا 40 شب 7 تا زیتون بخور تا خوب شی؟؟
میبینید چطور غذا شخصیت سازه؟؟
البته مزاج فقط به غذایی که میخوریم نیست ...مصالح ساختمانی خانه ای که درش زندگی میکنیم منطقه جغرافیایی تکلم و حرفهای روزمره محیط کار و شغل حتی رنگ لباسایی که میپوشیم همگی در تنظیم و تغییر مزاجمون موثر هستن
مثلا آب اصفهان نسبت به آب تهرون! طبع سردتری داره و آدمای اصفهان نسبت به تهران نجوش تر و سرد ترهستن
حالا لطفا به کسی برنخوره! داریم مثال میزنیما
یا منطقه ای که آب شهرش از رودخانه ای تامین میشه که آب اون رودخانه خروشان و پر تحرکه..این آب روی شخصیت اثر میذاره و آدم رو فرز و تیز و باهوش میکنه
یا
مثلا گچ مزاج سرد داره و برای افراد روماتیسمی و بلغمی اصلا مناسب نیست که دیوارهای خونه شون از گچ پوشیده بشه خصوصا در فصلهای مرطوبه سال توی این خونه ها حالشون بدتر میشه...
فعلا


افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

اجزای زرشک پلو با مرغ رو بررسی میکنیم و طبع هر جزء رو هم به خاطر می سپاریم:

زرشک== طبع سرد
مرغ خصوصا مرغ ماشینی ==سرد
برنج == سرد و سودا زا
روغن مایع == سرد
سیب زمینی == بسیار سرد

اگر سر سفره ماست و دوغ و نوشابه باشه === همگی بالاتفاق سرد هستن
سالاد هم که جزء لاینفک سفره هست خصوصا اگه مهمان داشته باشیم و اجزای سالاد:
کاهو == سرد
خیار == سرد
گوجه == سرد
سس مایونز == سرد
آب لیمو == سرد
پیاز == بنا به قولی سر و به قولی گرم ..اما بیشترا میگن که سرد و سودا زاست.
یه پارچ آب یخ هم وسط سفره قبل بعد یا وسط غذا یه لیوان پر آب هم میل می کنن به قول بعضیا" راه گلومون واشه" ...اینم که سرد ه..
فکرشو بکنین میشه از پای همچین سفره ای بلند شد؟؟
همونجا کنار سفره همگی تلپ میشن
صاحب خونه بیچاره مجبوره ظرفا رو بشوره بقیه مهمونا همگی خرّ و پفشون رفته هوا
اگه این وسط یه دانشجویی باشه که فرجه امتحان رو میگذرونه حتما دچار کندی ذهن و رخوت میشه..اگه مادربزرگی باشه حتما درد آرتروز و مفاصلش بدتر میشه ..اگه کسی این وسط بواسیر داشت ( این غذاها هم اکثرا یبوست زا هستن) دردش اوج میگیره..
ممکنه آدمای گرم مزاج این وسط زیاد اذیت نشن اما بالاخره یه سیخی بهشون میزنه..


افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

باقالی پلو با ماهی هم همینطور
باقالی شدیدا سرده نمیدونم این داستان صحت داره یا نه اما یکی از همکارام میگفت قدیما یه ادم خیلی خنگی بود به اسم باقِل!! چون باقالی بلغم زاست و باعث کندی ذهن میشه برای همین این شده اسمش!!!!
البته این به این معنی نیست که باقالی نخوریم بلکه مصلح طبع باقالی یعنی "گلپر" رو اگه روش بریزیم سردیش کم میشه
والبته باید ماهی رو با شوید پلو میل کنید بهتره یه چند تا حبه سیر هم کنار ماهی باشه تا از سردیش کاسته بشه

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سر سفره ای که زرشک پلو با مرغ داریم بهتره به جای سالاد سبزیجات معطر بذاریم(چون سبزی خوردن طبع گرم داره)..به جای ماست ،زیتون و ادویه بذاریم
به برنج هم حتما زعفران بزنیم
پارچ آب و دوغ و نوشابه رو هم از سر سفره برداریم
مرغ یا سیب زمینی رو داخل روغن حیوانی سرخ کنیم
چون روغن حیوانی طبع گرمی داره
افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

بحث روغن حیوانی به قول شما شده عین بحث در مورد چای!!
تا جایی که پزشکان و محققان بخوان با آزمون و خطا و کلی آزمایش و صرف هزینه به نتیجه برسن که چیزی برای ما ضرر داره یا نه ؛ هم کلی زمان تلف میشه و هم این وسط ممکنه کلی سلامتی هدر بره...اما یه راه مطمئن وجود داره و اونم منابع وحی در خصوص سلامتی ...واما پاسخ شما از قول دکتر منتظر:

"امام صادق ع فرمودند:

""شیر گاو دوا، روغن ان شفا و گوشت آن درد و مرض است""

14 قرن قبل شریعت اسلام استفاده از روغن گاو را شفا دانست ولی طب رایج آن را مضر تشخیص داد و اعلام کرد که روغن حیوانی سبب افزایش چربی خون و در نتیجه سکته قلبی مغزی می شود لیکن تحقیقات اخیر مجددا نادرستی فرضیات گذشته را اثبات کرد و نشان داد که روغن حیوانی ،کلسترول مفید بدن(HDL) را افزایش میدهد و برعکس باعث سوزاندن کلسترول مضر (LDL) میشود گزارش یکی از تحقیقات را در ذیل می آوریم:

"بنا به نشریه شیکاگوتریبون مدت 30 سال مردم آمریکا را از خوردن روغن حیوانی برحذر میداشتند و معتقد بودند که مصرف اسیدهای چرب آن ، باعث ازدیاد وزن می شود اما دانشمندان دانشگاه ویسکانسین بعد از آزمایش اسید لینولئیک به این نتیجه رسیدند که این اسید چرب در واقع چربی بدن را می سوزاند مایکل پاریز سرپرست موسسه تحقیقات غذایی دانشگاه ویسکانسین در مادیسون در این رابطه می گوید: در تحقیقاتی که به عمل آمدخ به حیواناتی نظیر موش و خوک ،اسید چرب "س.ال.ای"خورانده شد تمام این حیوانات لاغرتر شده و در عوض رشد بدون چربی عضلانی داشتند اینطور مشخص گردید که در حیواناتی که با "س.ال.ای" تغذیه شده بودند سوخت و ساز بدن بهتر و موثر تر انجام گرفته بود""

از طرف دیگر تحقیقات قبلی نشان داد که روغن حیوانی از جمله مواد غذایی است که خاصیت ضد سم دارد.دکتر ناصر گیتی در کتاب خود گزارش این تحقیق را اورده است
ابن سینا در کتاب قانون در مورد خاصیت ضد سم روغن گاو می نوسید:
"روغن گاو تریاق(ضد سم) هر سمی است که خورده شد چون مقاوم سموم است و مالیدن ان به محل گزیدگی افعی سودمند است"

در کتاب مخزن الادویه که از کتب معتبر سب سنتی است امده:
"روغن گاو تریاقیه و مقاوم سموم ،مانع رسیدن اثر سم افعی به قلب! وحتی شخصی را که افعی گزیده بود و غیر از روغن گاو کهنه چیز دیگری حاضر نبود همان را آشامیده و آفتی به او نرسیذ"

در طب اسلامی که متکی بر وحی و کلام معصومین ع است حقایقی وجود دارد که طب رایج غربی یا به کلی از ان بی خبر است و یا قرنها طول میکشد تا بر اساس آزمون و خطا به انها دست یابد

یه نکته کوچولو هم اخر اضافه کنم که طبق حدیثی از امام صادق ع ، گوشت گاو دیر هضم و
سودا زا است و باید به طور جدّ از مصرف اون خودداری کنید.

افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

این ادما معمولا فصل زمستان رودوست ندارن اکثر اوقات زمستونا کسل و بی رمق هستن و از درد بدن شاکی!
خانمها نسبت به آقایون سرد مزاج تر هستن برای همین درد مفاصل در زمستون براشون تشدید میشه
با خوردن غذاهای سردی احساس نفخ و سرما میکنن به قولی سردی ها بهشون نمیسازه مثلا هندوانه ،خیار، گوجه فرنگی و.. که میخورن سردیشون میشه خودشون میتن میگن که مثلا خربزه رو به هندوانه ترجیه میدن
میگن که با خوردن سالاد اذیت میشن یا با خوردن ماهی اذیت میشن و سردیشون میشه
با خوردن غذای گرم مثل گردو ،خربزه، عسل،خرما و ادویه جات اذیت نمیشن اتفاقا اینا بهشون میسازه
وقتی هوا گرم باشه هم حالشون بهتره تابستونا از گرمای هوا زیاد اذیت نمیشن
افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

ویژگی افراد گرم مزاج

تابستونا قاط میزنن به قولی خیلی گرمایی هستن همیشه خیس عرق هستن و کلافه
تحمل لباس گرم و کلفت رو ندارن یه وقتی که همه دارن از سرما میلرزن و کاپشن و ژاکت می پوشن ،این ادمه گرم مزاج با یه بلوز نازک میگرده از سرمای زمستان زیاد اذیت نمیشه
با خوردن خیار اذیت نمیشه میتونه چند تا خیار رو بخوره بدون اینکه سردیش بشه
اما ادم سر مزاج کمتر به خیار تمایل نشون میده
ادم گرم مزاج با خوردن گردو عسل خرما خربزه دچار کهیر و جوش در بدن میشه یا ممکنه دهنش آفت بزنه



مثلا ادویه جات گرم هستن
تمام مزه های ترش سردی هستن
شیرینی و تلخی و شوری و گس مزه ها به غیر از کافور ،گرمی هستن
ولی بازم پا به پای این تاپیک باشید کم کم جا می افتد!!..


افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )

در مورد اینکه دستاتون یخ میکنه ولی به سردی علاقه دارین:
یخ کردن و سردی انتهای دست و پا و نوک بینی به خاطر کم بودن صفرا در خون هست چون صفرا به جریان خون تیزی و حدت میده تا به عروق باریک انتهای دست و پا برسه ...وقتی صفرا کم باشه خون خوبی به انگشتا نمیرسه و در نتیجه دست و پا یخ میکنن خصوصا اگه رگهای پشت دست و پاهاتون خوابیده و ظریف باشه و برجسته نباشه بیشتر بهتون خواهد آمد! که سرد مزاج باشین ...به این سوالاهم جواب بدین:
خوابتون سبکه یا سنگین؟
زود عصبانی میشید یا دیر؟
اگه عصبانی شدین زود پشیمون میشین یا اینکه ناراحتی رو مدت طولانی به دل میگیرید؟
اگر کسی بهتون بدی کرد زیاد به یادتون میاد و خودخوری میکنید؟یا فراموش میکنید؟
زود خسته میشید یا طاقت کاریتون زیاده؟
وضعیت اشتها؟زود سیر میشید یا نه؟
هر چی دم دست باشه میخورید یعنی ریزه خواری زیاد داریدو همیشه سر یخچالین یا نه !حساب و کتاب دارین؟ اگه هم پیش میاد میتونید سبد سبد میوه میل کنید؟
البته لاغری و چاقی هم در تشخیص مزاج لازمه ...خواستید بگید
خیلی به مقررات احترام میذارید ؟ریزبین و نکته سنجید و به هر چیز گیر میدین؟زود دوست میشین و خیلی اجتماعی هستین یا محتاطانه عمل میکنید؟
جسورید یا موقع حرف زدن در جمع دست و پاتون میلرزه؟اضطراب فکر و خیال ترس و دلهره الکی؟؟...

لطفا روراست جواب بدین تا مزاجتون رو درست تشخیص بدم! البته تا حدودی میشه به تشخیص نزدیک شد...چون معاینه که نمیشه کرد مثلا اندازه سر ..شانه ها ..فرم موهای سر ...چهره و سایز اجزای چهره...وخیلی چیزای دیگه ..حالا جواب بدین شاید تا حدودی به مزاجتون پی بردی

افسوس روزی خواهد آمد که بی دینی، نمادروشن فکری است!(دکتر علی شریعتی )
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
2730
داغ ترین های تاپیک های امروز